Дата и час: Сря Фев 05, 2025 1:54 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Страница 5 от 8 [ 106 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: Baby Steps [пролет 2014]
МнениеПубликувано на: Пон Юли 21, 2014 7:49 pm 
Аватар

Позна, че ще е три епизода.

Как ми се иска да бяха по-дълги.
Иначе всички мачове на Ей-чан винаги продължават, колкото се може повече. :lol:
Поне героят ще си изгради солидна издръжливост при положение, че този мач е три сета
и вероятно ще е колкото се може по-близък. На мен ми харесва, че анимето продължава да си
е напълно откровено и истинско, което само ме вдъхновява да го следя още повече. И малко да съжалявам,
че ще е толкова кратко. Наистина се надявам да има опция за втори сезон, но всеки път,когато реша да изгледам
ОП имам усещането, че ще му направят оригинален край.

Интересното в този мач на Ей-чан и Арая е, че и двамата герои принуждават другия да играе извън комфортната си зона.
А и по принцип, двама играчи с напълно противоположни стилове на игра винаги имат любопитни мачове. Най-готиното на
Ей-чан като играч е, че когато е изправен пред проблем, поема рискове и играе агресивно. Той си знае слабостите, но вместо да задълбава в тях, търси отговори. Може би затова намирам образа му за много вдъхновяващ.

Много е интересно дали ще победи Арая. Ако се получи така, никак няма да е лошо, от гледна точка на следващия му противник. :baby:

Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Юли 27, 2014 11:19 pm 
Аватар

Епизод 17:

Студиото си е пазело паричките за моменти като играта между Такума и Арая. :D
А дори и финалът на мача между Ей-чан и Арая беше много красив.

Моментите след състезанието бяха също толкова важни, колкото и резултатите.
Реакцията на Нат-чан беше перфектна и много логична, ама ме напуши на смях
Маруо като се усети какво прави :lol:

Иначе Ей-чан вече достигна логичния момент към който водеха всички стъпки,
които предприе досега. А родителите му останаха като гръмнати. :lol:
Сега да им видим реакцията след този хипотетичен въпрос.

И имам усещането, че следващия мач в превюто ще изиграе финалната си важна роля.

Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Юли 28, 2014 1:00 pm 
Аватар
Модератор

17 - Как ми се искаше да видя мач, Маруо - Такума... Жалко, че падна, сега да видим как ще развият историята, но си мисля, че новия ще има главна роля.

МнениеПубликувано на: Пон Юли 28, 2014 4:42 pm 
Аватар

samara написа:
Епизод 17:

Студиото си е пазело паричките за моменти като играта между Такума и Арая. :D

Явно, да, най-после да видя малко по-реалистичен тенис в движенията на героите, пък било то и за няколко кратки момента.
А за Ей-чан, че ще загуби, си бе повече от ясно, онзи го доминираше през по-голямата част от мача, въпреки че нашия все пак успя прилично да го затрудни. Но определено анимето малко по малко започва да влиза в ритъм.

МнениеПубликувано на: Пон Юли 28, 2014 8:06 pm 
Аватар

И на мен ми се искаше да видя мач между Такума и Маруо, но реално погледнато няма
да му е сега момента. Маруо навлиза в добър ритъм, но още не би могъл да достъгне Такума според мен.
Ако ще има такъв мач, вероятно ще е чак на професионално ниво вече.

Да, добре беше направен мачът на Такума и Арая. Време беше да видим малко по-задвижено темпо
и движения. Наистина жалко, че не беше особено дълъг. Но предполагам, че ще ни покажат повече в
следващите епизоди щом загатнаха, че новият герой - Ике Соуджи, ще играе някаква роля.

Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Авг 03, 2014 8:47 pm 
Аватар
Модератор

18 еп. - Вече се реши да стане професионален играч, сега да видим дали ще успее. Да видим как ще играе срещу професионалист. Ще е интересен за гледане следващия епизод.

МнениеПубликувано на: Пон Авг 04, 2014 1:40 am 
Аватар

Сигурно се повтарям много, но това аниме ми харесва все повече и повече. :)
Как ми се иска да го удължат.

Няма "Искам да участвам в състезанието, щото ей-така" и "Изведнъж съм срещу най-добрите играчи,
защото съм гений."

Вместо това имаме "Ще направя кариерен план за да убедя родителите" (damn, does anyone do that?)
и "Ще вложа цяла година труд за да спечеля, нищо, че вероятно е много по-трудно отколкото звучи."

Майката е разбираемо скептична, бащата е разбираемо прагматичен, а синът определено е пораснал интересно. :lol:

Псевдо-срещата с Нат-чан беше хубав момент. Интересно е как си помагат в контекста на разговорите
с важни решения.

Ике Соуджи е ексцентрик изглежда. Няма лошо. Щом ще даде шанс на Ей-чан да види още по-отблизо
каква е играта на професионалист и какво липсва в неговата. Ще е интересен следващ епизод. :peace:

П.С. Имаше още един момент с хубаво анимирана бърза игра в мача на Ике. Пак кратък, но добър.

Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Авг 04, 2014 6:48 pm 
Аватар

Вече почнаха да разнищват темата за професионалния тенис, което определено ми е интересно, особено за страна като Япония. То по принцип, да станеш професионален тенисист не е кой знае каква философия. Поне у нас, по смътни спомени отпреди доста време, за какртотека към БФТ се плащаше някаква символична сума (10-20 лв или нещо от сорта) и ти издават документ със снимка. Останалото си зависи от тебе - треньори, подготовка, записвания по турнири и т.н. И веднъж нагазиш ли в дълбокото, няма излизане (освен ако не се издъниш някъде солидно, разбира се).
Та, определено ще ми е любопитно Ей-чан какви ще ги забърка, макар че цяла година до въпросния All-Japan си е доста време, но нали все пак е Baby Steps...

МнениеПубликувано на: Вто Авг 05, 2014 2:04 am 
Аватар

Е, то това нагазване в дълбокото изглежда е цаката...
Предполагам, че ако намериш спонсори и треньори, които да те подкрепят
поне ще имаш някаква солидна почва, но при всички случай резултати му е майката...

Определено ще е интересно да ни дадат как се случват нещата от професионалната гледна точка.
Въпреки че с тази една година по-скоро може би ще видим Ей-чан в началото на стълбичката за
професионалисти. Нали каза, че за да успее трябва да спечели All-Japan-а.

Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Авг 05, 2014 11:19 am 
Аватар

Поне Ей-чан удари кьоравото, трябва да му се признае. Да имаш възможността да тренираш всеки ден, при това в престижен клуб, не е шега работа, най-малко от финансова гледна точка. Там не знам какви такси е плащал, но по нашите ширини ненапразно се казва, че това е спорт за заможните. Че ония даже и решиха да го спонсорират.
Колкото до успеха и това дали зависи от спечелването на въпросния All-Japan, всичко опира до индивидуалните цели. Можеш да си разцъкаш на местно ниво, а можеш и да гониш титли от Фючърси, Чаленджъри и нагоре. Все си професионалист.

МнениеПубликувано на: Пон Авг 11, 2014 1:10 am 
Аватар

19-ти епизод:

Мда, важно си е, че не само Миюра, но и даже ръководството на клуба се съгласи.
Харесва ми как анимето постепенно разкрива потенциала на Ей-чан за този спорт
и не малка част играе самият му характер - наблюдателност, аналитичност и отворено съзнание.

Миюра бая беше доволен, че за десетте минути игра с Ике нашият е хванал основните разлики между тях.
А сцените с тренировките бяха доста добре фокусирани върху това през какво трябва да премине за спорта.
При това в пъти повече от нормалното темпо, защото започна късно. Повечето спортни анимета не дават кой
знае колко от тренировките на спортистите - пускат сцени, че тренират усилено, но не се съсредоточават много
върху това какво и защо се случва при тях. Интересно е и как Ей-чан открито приема реалността каквато е и няма
големи колебания и драми.

Втората част на епизода: Я, още един Маруо! :lol: Приличат си по мислене и подход към играта.
Бих искала да ги видя един срещу друг. :D

Като цяло епизодът свърши по-бързо отколкото очаквах.
Ако съде по превюто на следващия, може би ще има малко comic relief? :o

P.S. Относно колко скъп е спорта по нашите ширини са ми казвали все други хора. Но онзи ден имахме разговор с
едни колеги полякиня и швейцарец, които се учудиха като им казахме с една румънка приятелка, че да ходиш на тенис
при нас е най-вече за заможните. Разправяха, че при тях е лесно достъпен спорт и можеш да отидеш да играеш навсякъде.
(не че ме изненадаха особено, ама се сетих за разговора като стана дума.)

Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Авг 11, 2014 9:53 am 
Аватар

Представям си заглавието на някой от следващите епизоди: Note-kun vs. Laptop-kun. =)

МнениеПубликувано на: Нед Авг 17, 2014 8:06 pm 
Аватар

Аз очаквам да видя точно Note-kun vs. Laptop-kun по някое време. Ще бъде epic :lol:
Споменаха в този 20-ти епизод как Такума е загубил от Набае, все пак. А той е нещо като
ъдейтната версия на Ей-чан :lol: Малко по-екстремен от него обаче (да бъде най-добър във
всяко отношение), докато Ей-чан е прагматик малко.

Иначе, този епизод беше може би най-забавен от всички досега.
Хубаво проследихме как се надгражда работата на тренировките от миналия епизод,
даже вече Ей-чан има спечелен турнир и за награда му казаха, че това беше само началото
и пак същите мъки ще минава, само дето по-интензивно :lol:

Моментите с фестивала бяха страхотни. Особено разговорът им с Нат-чан и как замръзна, когато
тя го попита какво би искал да е отговорила. Химията между тях е много интересна, ама и там вървят с
бебешки стъпки. :rose:

Интересен момент беше, когато Ей-чан се замисли, че животът му се е променил и сега се върти изцяло около тениса.
Да видим докъде ще стигне.

П.С. А, преди два дена сънувах "Baby Steps" и как Маруо играе на корта :shock:
Досега не ми се беше случвало да сънувам аниме...

Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Авг 24, 2014 9:13 pm 
Аватар
Модератор

21 - Най-накрая съществената част започна, да видим дали Маруо ще бие първия поставен. Въобще късмет няма, в първия кръг срещу най-силния... Иска ми се да отделят време да покажат как Маруо играе професионални мачове, след като стане професионалист. Много по-интересно ще ми е, отколкото тези турнирчета... :lol:

МнениеПубликувано на: Вто Авг 26, 2014 1:08 am 
Аватар

Цитат:
Аз очаквам да видя точно Note-kun vs. Laptop-kun по някое време. Ще бъде epic :lol:

И какво? Само един епизод по-късно те наистина ни го показват. :lol:

Май след трети епизод вече бях решила, че ще се наложи да се примиря с бюджета дето са му дали
на студиото и анимацията дето ще има, ама какви бяха тези откъслечни Пикасо моменти в лицата по едно време? :shock:

Иначе... предполагам, че Набае е сравнително лоша комбинация като противник с Маруо.
Значи ще бъде интересно. Наистина е любопитно какво да очакваш, когато на корта се срещнат двама играчи с подобни стилове на игра. Всеки се опитва да намери слабостите на "човека в огледалото", ако може така да се каже.

Такума отиде напред и предполагам, че както други играчи, ще бъде цел за Маруо за известно време, особено след като
го отряза да играе срещу него така категорично.

А на мен ще ми е интересно как Маруо въобще ще стане професионалист. Той че напредва, напредва, ама при положение,
че досега го даваха горе-долу реалистично, аз всъщност не предполагам, че ще успее от първи път. Ама да видим какво ще
ни дадат с 25-ти епизод като стигнем до него.

Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
 Страница 5 от 8 [ 106 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]