|
Дата и час: Съб Фев 15, 2025 3:32 pm
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
![](./styles/AeroBlue/theme/images/tl.png) |
|
![](./styles/AeroBlue/theme/images/tr.png) |
|
Автор |
Съобщение |
|
Заглавие: Re: Hunter x Hunter TV/Movie (есен 2011) ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Чет Юли 10, 2014 12:23 am |
![Аватар](./download/file.php?avatar=6283_1559926008.jpg) |
KoP3Le7o |
|
![](./images/ranks/rank10.gif) |
Регистриран на: Съб Яну 06, 2007 4:43 pm Мнения: 9766 Местоположение: J✯O✯J✯O
|
Цитат: Според мен този момент надали е бил замислян да е сериозен. На мен ми се стори, че много нарочно е поставен там с всичките им реакции на Пуг и Юпи и прочие... Въобще не беше нормално... Всъщност Пуф се превърна в един от най-противните герои в цялата история. По съм склонен да търпя тръшканията на Икалго, отколкото това противно същество. Слава богу, че останаха 4 епизода. Дано по-скоро да умира по какъвто и там нелеп начин да е замислил авторът.
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: Hunter x Hunter TV/Movie (есен 2011) ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Чет Юли 10, 2014 2:44 am |
![Аватар](./download/file.php?avatar=44561_1613820851.jpg) |
VastoLorde96 |
|
![](./images/ranks/rank9.gif) |
Регистриран на: Сря Май 11, 2011 7:34 pm Мнения: 4127 Местоположение: Lawrence, Kansas
|
А на мен ми се искаше да има по-оспорвана битка с Гон и по възможност Пито да не умира. От всичкия народ, що се изтури в тая арка, тя ме кефи най-много... ама умре...
_________________ SAVING PEOPLE, HUNTING THINGS - THE FAMILY BUSINESS
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: Hunter x Hunter TV/Movie (есен 2011) ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Чет Юли 10, 2014 2:49 am |
![Аватар](http://forum.sdc-bg.com/download/file.php?avatar=133_1455985921.png) |
samara |
|
![](./images/ranks/rank8.gif) |
Регистриран на: Пон Юли 18, 2005 8:39 pm Мнения: 2483 Местоположение: някъде в облаците
|
Да, битката на Гон и Пито беше много хубава, но и много кратка на фона на останалите, които се развиваха всички в рамките на няколко епизода. Всъщност,като обобщя тази арка, голяма част от героите, които първоначално смятах, че ще имат голямо участие в нея - нямаха.
_________________ Good & Evil /// http://www.sdc-bg.com/
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: Hunter x Hunter TV/Movie (есен 2011) ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Чет Юли 10, 2014 6:21 am |
KoP3Le7o |
|
|
Цитат: Да, битката на Гон и Пито беше много хубава, Впрочем побоя на Гон е по-правилно, защото това не беше никаква битка. И накрая гаврата с трупа й... Само къде не го изнасили. ![Laughing :lol:](./images/smilies/icon_lol.gif) Инак от Пуф и аз имах някакви очаквания и впоследствие наистина става нетърпим. Ясно е, че това е търсил като ефект авторът, но не беше нещо очароващо. Като цяло дори от Краля, в едничката му битка, не видяхме кой знае какво. Всъщност ние нищо не видяхме, само едно подскачане... Което само по себе си говори, че или противникът му беше слаб и не можа да разкрие потенциала си, или Краля е поредният въздухар. Точно затова ако имаше битка след това с него и Гон, тогава авторът щеше да избие кочината. Но най-вероятно, понеже това е Краля, неговите изпълнени с финес техники не са за пред простолюдните. Единствените, които показаха нещо, бяха Гон и Нетеро. А Краля, от своя страна, показа единствено заложби на гениален стратег. Ония, дето наизскачаха после, Накъл и дружина сдуханяци, бяха смешни. Авторът ни ги показва като много кадърните, суперсилните, а се оказаха като тийнейджър на две бири в чалготека... В заключение се оказва, че някои от химерите бяха същества, забулени в пълна мъгла от страна на способностите им, но не и откъм разкритието на техните характери, които, според автора, бяха далеч по-важни. Няма лошо, но на хората мисля, че повече щеше да им хареса да беше показал повечко и от другото.
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: Hunter x Hunter TV/Movie (есен 2011) ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Съб Юли 12, 2014 11:50 pm |
KoP3Le7o |
|
|
133-134 - Ужас! Хората сме толкова лоши... Сега трябва да съжаляваме тия химери, че са отровени, пробутвайки ни някакъв трагичен край, колкото да не е без хич. ![:doh:](./images/smilies/doh.gif) Ако не друго, Нетеро им наби е@ати ку#а. п.с. Уелф остаря от страх... В следващия епизод май се връщаме на канал EuroSport отново. И идва въпросът тоя смешен Крал ще успее ли да бие Комуги преди да умре?
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: Hunter x Hunter TV/Movie (есен 2011) ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Пон Юли 14, 2014 10:20 am |
![Аватар](./download/file.php?avatar=8113_1384858638.jpg) |
Logrus |
|
Регистриран на: Нед Апр 22, 2007 1:31 am Мнения: 8529 Местоположение: Hotel Moscow
|
KoP3Le7o написа: 133-134 - Ужас! Хората сме толкова лоши...
Жестоки, страшни и много много ефективни в изтребването.
_________________ グリフォン However, by that point you might be torn into pieces. 'til next time
![Изображение](http://prikachi.com/images/58/8099058X.png) Erza Almost like ... A scarlet flower, blooming fully with pride.
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: Hunter x Hunter TV/Movie (есен 2011) ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Пон Юли 14, 2014 7:58 pm |
KoP3Le7o |
|
|
И край на арката! Най-сетне! Ами, не съм очарован. Да им бяха пуснали една бомба още в началото, а не да ми се стига до изнасилени драми. Не беше нужно да умира един страхотен персонаж, но нали драма трябва да става, няма как. В такъв тип шонени винаги трябва да умре старчето, който е супер дупер бедес пичагата, след като изкара всички козове от ръкава. Като цяло авторът имаше що-годе добра идея, с която съм напълно съгласен. Хората сме един чудовищен инструмент за изтребление, по-лош дори от уж безскрупулните химери, които след като изградиха характерите си, станаха по-доблестни и от нас, хората. Поне някои от тях. Главно Краля. Обаче начинът, по който ни поднесоха историята, хич не ми хареса. Беше един такъв муден и се гледаше с огромни мъки. Наистина, както съм и преди коментирал, някои епизоди буквално не се траеха. Едва няколко си заслужават. Всичко това се дължи на факта, че арката беше фрашкана с локуми. Краят беше много слаб. Очаквах и най-вече исках да убият Краля в битка, но не и да го тровят. Още след взрива на бомбата предчувствах, че тя ще окаже някакъв ефект и Краля ще се спомине от него. Като рисунки и ефекти арката беше най-красивата до момента и в това няма спор. Но е напълно нормално да си го позволят японците поради простата причина, че един епизод минаваше с адски малко кадри. Всяко второ действие беше в забавено, което до голяма степен помогна в това да гледаме красиви рисунки, които не са чак толкова голям повод за радост.
Като се позамисля повечеко, измежду битките битката между Краля и Нетеро беше най-епичната в цялата арка. Но и тя имаше своите минуси, защото когато му късаха крайниците, нещо не ми хареса как беше направено. Някак така ненадейно като че ли ставаше... Не знам как да го обясня, просто ми беше смешно. Когато Гон избухна и преби Пито, не беше кой знае какво. И пак казвам, трябваше да има яка битка между Гон и Краля. Защо, по дяволите, авторът не ни я предложи? Нека си го трови, но поне да си бяха спретнали една битка, която да изстиска възможностите им до краен предел. Това се иска от шонен заглавия... Защо е правил тези експерименти? Защо не направи нещо подобно като в "Yu Yu Hakusho", ами залагаше на излишните драми? Оценка за арката 3/10 Ненужно удължена и на моменти изключително скучна.
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: Hunter x Hunter TV/Movie (есен 2011) ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Вто Юли 15, 2014 10:26 pm |
![Аватар](./download/file.php?avatar=49824_1378037182.png) |
Zemoch93 |
|
![](./images/ranks/rank3.gif) |
Регистриран на: Пет Ное 16, 2012 9:16 pm Мнения: 471 Местоположение: Plovdiv
|
Уааау не бях влизал да чета мнения за Хънтъра просто щото не мислех че може да има нещо негативно. В такъв случай да кажа някоя дума към анализа на копелето. 1."Това се иска от шонен заглавия... Защо е правил тези експерименти?" Лично мен точно това че не гледам класически шонен ми хареса толкова много.Писнали са ми клишета уха буха прас прас и главния бие по некъв измислен начин.Според мен цялата арка беше изключеително добре структурирана, много интересни подходи и много изненадващи развития. 2."Краят беше много слаб. Очаквах и най-вече исках да убият Краля в битка, но не и да го тровят." Да всички са очаквали за завършек епична битка м/у Гон и краля, като във всеки друг шонен. Но HxH не е като всеки друг шонен и въпреки че може да сме били лишени от една епична битка според мен смъртта на краля беше направена много добре и беше добър завършек на историята. 3."арката беше фрашкана с локуми" Имаше такова чувство на моменти поради многото използване на разказвач който да обеснява каква става в момента и т.н.Но не бих казал че беше фрашкана.До преди да почне атаката на двореца според мен темпото беше с доволна скорост.А това са поне 30-40 епизода. След атаката имаше някой епизоди които бяха малко мудни но винаги имаше смисъл от тях.Някой бяха бавни просто защото битките ставаха на голяма скорост и много неща ставаха едновременно , но с помощта на разказвачът минахме през тези моменти без да остават въпрос абе ко стана ся тука. Като цяло може да кажете че мнението ми за анимето е силно повлияно от това че аз последно време все по-малко харесвам класическия тип шонени защото ми е писнало от клишета.За мен Хънтъра беше аниме което незнаех какво да очаквам всяка седмица и просто знаех че каквото и да стане вторник имам 20мин дето ще ми направят кеф.Историята е избарана перфектно геройте са готини, силите са балансирани и с повече разнообразност а да получаваш мега power ups както научихме от Гон не винаги е полезно нещо. А сега за Изборите !!! Само аз ли съм силно разочарован от външния вид на зодиаците ? Нече нещо ама като изключим Гинг и Паристон няма никой който да изглежда кат нормален човек. Да променили са си външния вид и имената да им пасват на зодиаците ама са прекалили според мен. Пича с афрото е просто смешник,оня с зъбите като катерица незнам какво му има а за кравата да не говоря.Kanzai (Tiger) става другите г/д но очаквах по-сериозни персонажи. Разбрах че арката била много кратка, не съм сигурен дали това ми харесва или не все още. Може би след като се избере новия лидер, нещо ще щракне в плановете на Гинг и ще ни отведе в арка с него.Или във "да спасим Гон" арка и няма да видим другите зодиаци доста време. Въпреки всичко Гинг ме кефи и Хисока се върна така че аз съм доволен. Вие какво ще кажете за тези Избори ? Смятате ли че ще е интересна арка?
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: Hunter x Hunter TV/Movie (есен 2011) ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Вто Юли 15, 2014 10:33 pm |
KoP3Le7o |
|
|
Цитат: а да получаваш мега power ups както научихме от Гон не винаги е полезно нещо. Писнали му клишетата, ама това, което Гон му "показал", не е такова? ![=))](./images/smilies/=)).gif) Окей, добре.
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: Hunter x Hunter TV/Movie (есен 2011) ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Сря Юли 16, 2014 1:09 pm |
![Аватар](http://www.img-share.eu/f/images/19/tumblr_inline_moy26x8i8O1qz4rgp8OOZLOI.gif) |
Str3e7 |
|
![](./images/ranks/rank7.gif) |
Регистриран на: Вто Фев 12, 2013 7:54 pm Мнения: 1940 Местоположение: Тука ще напиша, че съм готин
|
Епизоди 1-136. Това. Аниме. Е. Страхотно! Започвайки от първата арка, Изпитът за ловец, зарибявката се почва. Като начална арка, повечето хора очакват да не е нещо особено, но напротив! Точно тя е и една от любимите ми - в нея ни запознават с необикновените герои, свят, събития... Заобичах и главните, и страничните герои: Винаги позитивният и готов на всичко за приятелите си Гон ; винаги хладнокръвният, произхождащ от семейство на убийци, Килуа ; наглед спокойният, но таящ омраза в сърцето си Курапика и Леорио - най-нормалният сред тях, "възрастният", мечтаещият да стане доктор. Следват Хисока и Илюми - най-интересните supporting герои в арката. Първият може да изглежда като зловещ клоун, но той е далеч повече от това - той е абсолютно изперкал, жаден за кръв, със странен фетиш към главните герои ![Laughing :lol:](./images/smilies/icon_lol.gif) образ, заслужаващ особено внимание. Именно той е и любимият ми герой от HxH. А вторият, първоначално мислен за Гитаракур, а впоследствие оказващ се Илюми Золдик, баткото на Килуа, ми беше особено интересен от самото начало. Със странното си държание, привидно не от най-силните, но някак си добрал се до финалите, държеше интереса ми. А след това... Се оказа, че си има причина да стигне напред в изпита, а именно - че си е бая силничък. Всеки един от етапите на Ловния изпит беше интересен по своему, затова ако тръгна да пиша за всичко, едва ли ще ми стигне мястото. Затова продължавам към втората арка, а именно - тази за сем. Золдик. Честно казано, това май ми беше най-безинтересната арка. Прекалено много драма, включването на семейството в историята беше интересно, но останалите герои - икономи, охранители и т.н. - бяха страшно безинтересни. Но арката има голям принос за анимето - тук Килуа вече официално се включи към протагонистите и по-важното - тук беше първата тренировка на четиримата главни герои. Преминаваме нататък - право към Небесната арена. Това е една много интересна арка, и най-важното - динамична, затова ако тръгна да пиша много за нея, ще се загуби цялото удоволствие. Тъй че накратко - тук започват сериозните тренировки, +1 забавно ново хлапенце, което за съжаление си е само в тази арка, героите научават Нен a.k.a от тука почва мазалото! И последно, но със сигурност не на последно място - тук, мисля, беше най-епичната битка , поне досега - Гон срещу Хисока. Ох... Следва любимата ми арка - тази за Йоркшин. Леле... Как е възможно една арка да бъде толкова перфектна?! Всички герои перфектно се вписаха в историята, която сама по себе си беше страшно дълбока и интересна! С множеството малки и не толкова малки детайли, които направо ме надървяха от кеф, няма как това да не ми стане любимата арка в HxH. От следващата арка - Остров "Грийд" - очаквах да е доста интересна, но се оказа втората най-безинтересна арка в анимето. Плюсове: Забавно лоли, оказващо се баба; фрашкано с тренировки; яка финална битка м/у Бомбър и Гон. Е, все пак самата игра беше добре изградена, така че не съм склонен да хейтя тук. И така... Последно, но не на последно място (към средата обаче си мислех дали да не е) - арката за химерите. Започна много добре - запознаха ни с интересен герой, навлязоха по-надълбоко в света - дотук добре. Нататък ни запознаха с още герои - пак добре. Бая герои, наистина... Обаче цялото действие на места беше невероятно провлачено! Чак се зачудих дали това е Ловеца, или някое друго аниме... Обаче към края нещата се нормализираха, и свърши тип-топ, поне за мен. Ако по-рано бях завършил тази арка, бих писал повече... Обаче вече съм забравил половината подробности, все пак е над 60 епизода. Е, настигнах го и аз вече... Ще трябва да се задоволявам само с един епизод седмично
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
|
![](./styles/AeroBlue/theme/images/bl.png) |
|
![](./styles/AeroBlue/theme/images/br.png) |
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|