|
Дата и час: Сря Фев 05, 2025 1:55 am
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
|
|
|
|
Автор |
Съобщение |
|
Заглавие: Re: Baby Steps [пролет 2014] Публикувано на: Пон Май 26, 2014 9:36 pm |
|
Belgarion |
Ecchi Warrior |
Регистриран на: Пон Яну 08, 2007 5:24 pm Мнения: 19394 Местоположение: Tōkyō
|
Обаче пейсинга се оказа неочаквано подходящ. Мислех, че ще се влачат повече но за щастие не е така :3
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Baby Steps [пролет 2014] Публикувано на: Пон Май 26, 2014 10:41 pm |
|
samara |
|
|
Регистриран на: Пон Юли 18, 2005 8:39 pm Мнения: 2483 Местоположение: някъде в облаците
|
Интересен подход с пейсинга. Така всъщност показаха как се променя гледната точка на самия Ей-чан и на хората около него, както и колко усилия полага. И всичко това чрез малки елементи в историята. Много важно бяха наблегнали как се бори да мине над третия кръв в състезанията, но продължава да се изправя пред стена точно там. 20 тетрадки за една година не е никак лесна работа Започвам да подозирам, че може би ще получим вярна адаптация на оригинала доколкото успеят да поберат в епизодите и после ще получим лек таймскип с оригинален край. Или поне на тази мисъл ме навежда начинът на анимация досега. Колкото до артът - с предстоящия турнир ще е интересно как ще се справят, но все ми се иска студиото да имаше повечко бюджет за това аниме. На места ме дразни доста. Хубавата черта на анимето е, че е постоянно.
_________________ Good & Evil /// http://www.sdc-bg.com/
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Baby Steps [пролет 2014] Публикувано на: Нед Юни 01, 2014 4:08 pm |
|
ONEPIECEFTW |
Модератор |
Регистриран на: Вто Юли 16, 2013 11:44 pm Мнения: 1791 Местоположение: Japan
|
Много добър 9 епизод, а 10 ще е още по-добър и интересен(подчертавам това). Дали ще премине 3 кръг и дали ще победи номер 5 в ранг листата.
|
|
|
Заглавие: Re: Baby Steps [пролет 2014] Публикувано на: Чет Юни 05, 2014 8:53 am |
|
posteriori |
|
|
|
Самия Ей-чан е първата голяма дупка в това заглавие. Дори и да приемем, че е някакъв скрит гений на контрола върху топката и притежава своеобразен Хоук ай, е доста невероятно да можеш да помниш в абсолютни детайли всяко едно разиграване от последните един или два гейма. А да имаш и времето да им чертаеш графики и да ги анализираш за минута почивка е дори още по-невероятно. Особено в хода на мача, където физическата умора просто не ти дава възможност за подобни упражнения на интелекта. Това, че след няколко месеца тренировки започна да предвижда без усилие следващия ход на противника, нещо, за което ти трябва доста солиден опит, също е голяма фантасмагория, но хей, но нали нашия го пишеме гений. Та, в този смисъл, наистина искам да видя някакво адекватно развитие на персонажите и интересни противници, но не такива със "специални умения" а ла ПоТ. Това, предполагам зависи кога на автора ще му се изчерпат идеите за рационален тенис. Дано да не е скоро...
ПП: Ех, как ми се иска някой да направи адаптация по мангата на Уросава - Happy. Но къде ти.
_________________ .~.
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Baby Steps [пролет 2014] Публикувано на: Пет Юни 06, 2014 1:07 am |
|
samara |
|
|
Регистриран на: Пон Юли 18, 2005 8:39 pm Мнения: 2483 Местоположение: някъде в облаците
|
Хмм, не знам. На мен Ей-чан ми се струва правдоподобен герой. Няма усещането за играта подобно да други споменати герои, но оставам с впечатлението, че с тези самоанализи на играта си постепенно започва да го гради. Колкото до ходовете - тук и аз се съгласявам, че може би малко са прекалили, за да му придадат някакво усещане за главен герой, че иначе ще бъде съвсем обикновен. Но поне част от сполучливите си собствени удари би трябвало да може да регистрира. Визуалната памет помага доста за това. Аз какви неща запомням, като знам, че тя ми е по-силна. Ама, да видим. Има време докато стигнат 25-те очаквани епизода. П.С. Я, манга на Уросава, която не съм чела. Тц.
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Baby Steps [пролет 2014] Публикувано на: Пон Юни 16, 2014 1:39 am |
|
samara |
|
|
|
"If you want to learn how to play someone who's better than you, I think you should all be watching this match closely." Този цитат обобщава епизода. Хубав мач беше. Най-ми хареса как наистина нямаше съмнение, дори при самите герои, че Миягава е по-добрият играч (In sports, the better player (or team) doesn't always win), но начинът по който игра Ей-чан отвори възможностите му да спечели този мач, въпреки това. А иначе да, и аз смятам, че последната точка беше на късмет. Но и това е част от играта. Ако не беше опитал всичко, което можеше, нямаше да стигне до нея и щеше да загуби по-рано. Чудесно беше да видим как Ей-чан сам осъзнава как играта му се развива и надгражда по време на самия мач. А коментарът на Такума, че Ей-чан е дразнещ играч, защото "няма гордост" ме разсмя. П.С. За сметка на всичко откъм история, анимацията ми се стори по-дървена от всякога. Не знам дали е само при мен.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|