|
Дата и час: Сря Фев 05, 2025 12:55 pm
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Hitsugi no Chaika (пролет 2014) Публикувано на: Чет Юни 12, 2014 2:27 pm |
|
DanielzZz |
|
|
|
Защо по дяволите всички имат фамилии на коли ? А съм още в началото.
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Hitsugi no Chaika (пролет 2014) Публикувано на: Чет Юни 12, 2014 3:10 pm |
|
velush |
|
|
|
...и на други МПС-та (примерно Сканиа). Дори челите книгите не знаят. Най-вероятно на авторът не са му се измисляли фамилии, а пък не харесва американската конвенция за неанглоезичните имена - праскай първото известно има, което се сетиш: лейтенант Лермонтов, генерал Чехов, адмирал Чайковски... Така поне хората ще си мислят, че има някаква скрита dieselpunk алюзия .
_________________ Mama, don't whoop little Buford Mama, don't pound on his head Mama, don't woop little Buford I think you should shoot him instead
BANG!
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Hitsugi no Chaika (пролет 2014) Публикувано на: Пет Юни 13, 2014 2:54 am |
|
samara |
|
|
Регистриран на: Пон Юли 18, 2005 8:39 pm Мнения: 2483 Местоположение: някъде в облаците
|
Да, аз все се опитвам да видя скрит замисъл зад имената. Накрая реших, че просто са забавни. Епизод 10: Добавяме и Lancia. Интересна история се заформи. Това аниме ми напомня много на някое RPG и на по-стари приключенски анимета. Никак не е лошо. И дали няма да видим още една Чайка? Лайла много ме съмнява да е просто някоя пешка на магьосника. Ако в следващия еп. видим и хубава битка на Акари и Тору също няма да е лошо.
_________________ Good & Evil /// http://www.sdc-bg.com/
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Hitsugi no Chaika (пролет 2014) Публикувано на: Пет Юни 13, 2014 8:40 am |
|
lovelyangel666 |
|
|
Регистриран на: Вто Апр 10, 2007 5:01 pm Мнения: 5243 Местоположение: Outer Heaven
|
samara написа: И дали няма да видим още една Чайка? 100% На балкона я дадоха доста отчетливо докато нашите прелитаха върху Fredrica. Някъде мернах инфо за втори сезон наесен, може и да очакваме to be continued вместо измислен завършек
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Hitsugi no Chaika (пролет 2014) Публикувано на: Пет Юни 13, 2014 1:35 pm |
|
DanielzZz |
|
|
|
Като цяло анимето си кефи,историята се развива с умерени темпове и е готина. @velush - винаги съм се чудел как се казва,на онзи стил,мерси за просветлението (между другото,предложете steampunk/dieselpunk анимета ? )
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Hitsugi no Chaika (пролет 2014) Публикувано на: Пет Юни 13, 2014 3:04 pm |
|
samara |
|
|
Регистриран на: Пон Юли 18, 2005 8:39 pm Мнения: 2483 Местоположение: някъде в облаците
|
lovelyangel666 написа: 100% На балкона я дадоха доста отчетливо докато нашите прелитаха върху Fredrica. Някъде мернах инфо за втори сезон наесен, може и да очакваме to be continued вместо измислен завършек А, това съм го пропуснала. Значи ще се радваме на още една среща между две Чайки. Ама тази както ги измами ми се струва, че е на нивото на Червената Чайка. Какво, нима ще се окаже, че всички освен тази с Тору са с по-голям коефициент на интелигентност и способности? Освен това - новата говори съвсем нормално. Това е странно. Мда, изглежда ще бъде два сезона. Няма да се налага да гледаме как се опитват да набутат сюжета в останали малко епизоди.
_________________ Good & Evil /// http://www.sdc-bg.com/
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Hitsugi no Chaika (пролет 2014) Публикувано на: Пет Юни 13, 2014 10:45 pm |
|
lovelyangel666 |
|
|
Регистриран на: Вто Апр 10, 2007 5:01 pm Мнения: 5243 Местоположение: Outer Heaven
|
samara написа: Какво, нима ще се окаже, че всички освен тази с Тору са с по-голям коефициент на интелигентност и способности? Аз го виждам като разчленяване на спомените, където всички чайки са различни аспекти на една и съща персона. Нещо като контейнери, в които се складират периоди от живота на Chaika (примерно червената е със спомени от 3тата си година, тази новата е със спомени от 8мата си година, etc.) и всеки следващ клонинг на предходния ще има все по-малко спомени, поне по моя теория. В случая чайката на Tooru просто е най-късно "клонирана" и пази най-малко и най-късни спомени, че дори и "не помни" как се говори. velush написа: Викат му split cour.Не знам изостават ли от графика или за телевизията е по-изгодно да се излъчва така. Не му ли викат 2-course show... а не сплит кур или каквото и да е там... Also, може да чакат да се натрупа още материал и да видят как вървят DVD/BD продажбите.
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Hitsugi no Chaika (пролет 2014) Публикувано на: Съб Юни 14, 2014 8:27 pm |
|
velush |
|
|
|
Цитат: Не му ли викат 2-course show Викат му и това, но split-а указва, че са доста близки по време. You orthograph nazi...
_________________ Mama, don't whoop little Buford Mama, don't pound on his head Mama, don't woop little Buford I think you should shoot him instead
BANG!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|