Дата и час: Нед Фев 16, 2025 12:34 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Страница 42 от 53 [ 788 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45 ... 53  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: Hunter x Hunter TV/Movie (есен 2011)
МнениеПубликувано на: Пет Май 09, 2014 2:33 am 
Аватар

Да. Това решение определено е по-добро отколкото героите сами да ми обясняват неща по
време на епизода. Това най-много не го понасям, разказвачът поне ни дава друга насока и
перспектива. В епизодите на Хънтъра дори се получава още по-добре, защото част от тези обяснения
навлизат в психологията на героите в дадените моменти и ни представят логиката зад техните действия.
Вероятно именно затова дори бавните и подготвящи епизоди ми се струват изпълнени с напрежение и
важни детайли. Пък и доста интересно как авторът тук не включва никакви излишни детайли.

Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Май 09, 2014 11:54 am 
Аватар

Много добре казано :thumb:
Както се вика - точно това исках и аз да кажа, ама не успях :P Чрез разказвача и паузите, в които той говори, а действието е забавено, успявам да се "намърдам" в главата на героя и по-пълноценно да "преживея" през неговите очи случващото се.

Almost like ... A scarlet flower, blooming fully with pride.
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Май 09, 2014 6:08 pm 
Аватар

Готиното е, когато се получава да гледаш битката не само през очите на главните герой,
но и на останалите. Реално погледнато това, което ме впечатлява е Хънтъра е как всеки един
героите може да получи свой момент или мини арка и аз ще съм напълно убедена, че ще ми харесат
поне толкова, колкото и на главните герои. Въпреки че, разбира, Гон и Киллуа най-много променят
атмосферата на историята, когато се появят.

Разказвачът ми е особено симпатичен в моменти на сарказъм или както в 128-ми,
където се смях на воля с Пуф и Юпи, докато се надпреварваха кой ще даде най-много на краля. :lol:
(Идеята с бомбата беше много хитра. И символична.)

Е, стигнах епизодите. Арката с Химера мравките се оказа в пъти по-мащабна и интересна отколкото очаквах.
Героите се промениха толкова много, чак имам чувството, че сякаш всяка предишна арка е била само build-up за
тази. Страхотно беше да си припомня отново какво се случва от самото начало и да видя най-сетне отговор на това,
коя е фигурата, която Гон и Киллуа виждат след Greed Island. Честно да си кажа, въпреки първоначалните ми съмнения,
май нямам кой знае какви оплаквания от тази адаптация. Даже напротив, малко са епизодите, които да ме разочароват.

Да видим сега като мина на седмичното излъчване, дали ще продължа да мисля така. :lol:
Но ако съдя по това как се разви досега историята, надаявам се до края на арката да не успеят да ме разочароват.

Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Май 10, 2014 10:26 am 
Аватар

То макс 10 епизода останаха и арката свършва.

МнениеПубликувано на: Съб Май 10, 2014 1:20 pm 
Аватар
Модератор

Добре ще е да свърши арката, нещо ново ми се гледа в анимето.
П.П: Т'ва животно оживя, след такава атака :shock: и се завърна още по-силен, но със слаби подчинени, май всичко ще се реши между него и Гон.

МнениеПубликувано на: Съб Май 10, 2014 1:33 pm 
Аватар

Nop.

МнениеПубликувано на: Съб Май 10, 2014 10:59 pm 
Аватар

Какъв е смисъла от горното мнение?

МнениеПубликувано на: Нед Май 11, 2014 3:10 pm 
Аватар

Просто споилнах на горния коментар.

МнениеПубликувано на: Нед Май 11, 2014 9:43 pm 
Аватар

Гон може би ще успее да се справи с Пито, но не вярвам да успее и с краля,
щом Нетеро не успя. Вероятно ще има още някакви развръзки.

Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Май 14, 2014 3:48 pm 
Аватар

Мнението ми е базирано на случващото се до 30-ти епизод включително.
Нямам думи да опиша колко много ме радва това аниме, превърна се в едно от най-любимите ми.
Като започнем от сюжета, арта и стигнем до музиката и най-дребните детайли, които също са от изключително важно значение, като хумора, атмосферата и самите типажи - всичко е бомба!
Просто не очаквах да ми допадне толкова много. Продължавам да го следя с най-голям интерес! Оценката ми е 10/10! :rocknroll:

Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Май 16, 2014 4:18 pm 
Аватар

129 - харесват ми изявите на Киллуа в тази арка.
Може да премисля неща твърде много и това да му пречи на моменти,
но бързо успява да се усети какво става около него. И новата му техника
има голям потенциал, ако има възможност да я ползва за по-дълго време.

Сцената с Гон и Пито, които наближават мястото, където е Кайто беше супер кратка,
но заредена с много напрежение. Нямам търпение да видя какво ще стане с тях.

Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Май 18, 2014 3:24 pm 
Аватар

Доста време ми отне да наваксам епизодите от 2011 версията. След отчайващо лошите ми впечатления от първите епизоди нямах особено желание да се занимавам, преди поне Кимера арката да приключи. Е, в момента е близо до целта, тъй че горе-долу уцелих кога да почна.
По-долу пиша впечатленията си от 2011 версията, като използвам сравнения 1999.

1- ва арка /Hunter exam/
(манга - - 38глава; 1999 - - 31епизод; 2011 - - 21епизод )

Началото е много слабо, особено за феновете на 1999 версия. Жизнерадостната атмосфера, опростяването на героите и мисловния им процес, съкращаването от някои мини-арки и най-важното цензурата са в пълен контраст с 1999. Докато 1999 успя чрез няколко филър арки да надгради, 2011 можа само да осакати ранното развитие на героите. Разбира се има няколко положителни черти – като бързото развитие на историята и представянето на детайли, които не са били представени по този начин в 1999, но присъстват в мангата, но пък не са малко нещата, които са модифицирани и опростени спрямо хем 1999, хем мангата.
PROs:
    - бързо развитие на историята
    - по-чиста анимация
    - прибавяне на интересни детайли липсващи от 1999
CONs:
    - цензура
    - прекалено ведра атмосфера
    - по-слабо изразяване на индивидуалността на героите
    - пренебрегване на различни детайли и мини арки в името на по-бързо преминаване през арката
    - откровено дразнещ саундтрак(след време се свиква -.-)

2- ра арка/Zoldyck Family/
(манга – 39-43 глава;1999 – 32-36епизод;2011 – 22-26епизод)

Това е още една осакатена арка, но пък представи много по-интересно миналото на Канария и Килуа, затова прощавам до някъде. Интересното на тази арка в 1999 е процеса на трениране, как се мъчат да отворят вратата и напрежението по време на играта с Гото. Единствено последното 2011 успява да запази. Но както вече споменах в тази арка 2011 има друг и не малък принос.
(1999 имаше един много досаден филър тук – Леорио влиза по време на тренировка през грешната врата и Мике го напада – това много хубаво че го няма)
PROs:
    - по-чиста анимация
    - бързо и по същество развитие на историята
    - по-добро и подробно представяне на историята на Килуа и Канария(по-слаб емоционален заряд обаче)
CONs:
    - пропускане на някои интересни детайли
    - по-слаб емоционален заряд спрямо 1999

3-та арка/ Heavens Arena/
(манга – 44-63 глава;1999 –37-44 епизод;2011 –27-36 епизод)

Ето от тази арка почва реалния принос на 2011. В 1999 са допуснати някои своеволия –пример е присъствието на Мачи по време на битката между Гон и Хисока, което прави доста странно развитието в арката на паяците по-късно. В 2011 това е оправено. Някои забавни детайли са махнати – 3мата братя, които Килуа победи по време на изпита не се появяват, момичето от асансьора(тя беше моя идол :( ) също е изрязана. Като цяло се продължава с похвата от предните арки да се върви строго по същество. Битката на Хисока с Кастро беше по-добра от оригинала, защото имаше повече детайли и новата анимация, но от към напрежение и композиция е горе долу на същото ниво.
Друго нещо, което прави тази арка по-добра от първите серии е обяснението за Нен – много по-ясно и просто е обяснено, така че зрителя няма проблеми да го разбере от веднъж. Нещо, което колкото може да се отнесе до кофти субтитри, толкова може и за кофти представяне на цялостната система в 1999.
PROs:
    - чиста анимация
    - изглаждане на някои недоразумения
    - Добро представяне на бойната система в сериите
    - Няколко по-добре представени битки
CONs:
    - Все още атмосферата е прекалено ведра
    - Героите се развиват по-бавно в емоционален план
    - Липса на интересни детайли

4-та арка/ Yorknew City/
(манга – 64- 119 глава;1999 –45-62+ОВА1 1-8 епизод;2011 –37-58 епизод)

Тук условно ще разделя на 2 арката: няколкото подготвящи епизода докато Гон посещава родния си остров и остатъка. Защо? Защото тези няколко епизода са най-големия парадокс между 1999 и 2011 версии. Оставям настрана, че 1999 има филър по време на престоя на Гон и Килуа на острова(като цяло приятен епизод) и по същество – майката на Гон и нейния статус. Нещо, което все още не е засегнато както трябва дори в мангата, но вероятно в определен момент ще излезе на преден план. В 1999 Мито е сестра на майката на Гон, докато в 2011 просто се казва, че Джин и майката на Гон са се разделили. Оправянето на този детайл може да бъде отправна точка за следващите арки.
Като цяло тези няколко епизода на острова имаха повече характер в 1999. По-добра атмосфера и заряд. В 2011 бяха направени някои изменения, които направиха действието крайно безлично.
По същество арката с Паяците е най-раздвижената и интересната за цялата история(включвам и Кимера арката). Подхода на 1999 версия се справи перфектно за да покаже вътрешните борби на Курапика, но в тази арка 2011 почна да внася много други и интересни детайли, които липсват от първата версия. И двете изпълнения са много добри, но все пак заради по-доброто представяне на героите 1999 печели по точки. Пакунода в 2011 беше много по безлична и вероятно не съм била единствената, която намери действията и недообяснени/прибързани.
Детайл, който страшно много ме издразни е битката с Уво. След като Курапика го победи – първата работа му беше да звънне едно телефонче все едно нищо не е станало. Пълен контраст в 1999, където атмосферата се запази тежка и напрегната.
PROs:
    - По-голяма точност и достоверност
    - По-ясна анимация
    - Добри битки
    - Добро представяне на по-сериозната атмосфера(от части)
    - Просто и нагледно обяснение на историите с търговете(беше адски объркващо в 1999)
    - Нови и интересни детайли допълващи историята
CONs:
    - По-слаба атмосфера спрямо 1999
    - Липса на интересни детайли
    - По- слабо представяне на героите – главното нещо, което определя „По-слаба атмосфера спрямо 1999“
    - Липса на обяснение защо Курапика припадна след края на противопоставянето с паяците.

5-та арка/ Greed Island/
(манга – 120-185 глава;1999 – ОВА1 и2 8+14 епизода;2011 –59-75 епизод)

Преди да почна тази арка все си мислех, че най-накрая частта с кофти атмосферата ще отпадне и 2011 ще стане по-добро от старото от тук насетне… ми грешах….
Главният проблем на Greed Island е че препуска през историята. Частта с трейнинга е премината отгоре отгоре, как хващат чудовищата, как събират картите, тези неща, които практически биха били интересни в сетинга на РПГ игра са пренебрегнати. Е, трябва да отбележа, че се накефих на екранизирането на Айай, тъй като ме беше яд че е пропуснато в екранизацията на първите ОВИ. Имаше много изрязани детайли – много! Но пък арката изпъква с по-добро представяне на битките. Срещата с Рейзър и Бомбаджията бяха представени в пъти по-добре. Обясненията за създателите на играта и връзката им с Джин също бяха много полезни.Обяснението защо Гон и Килуа бяха пратени при Каито, а не при Джин си дойде на мястото.
PROs:
    - По-добри битки
    - По-добре и синтезирано представяне на историята
    - Представяне на детайли, важни за по-следващо развитие на историята
CONs:
    - Липсата на много детайли(включително на такива от мангата)
    - Осакатяване на трейнинга

6-та арка/ Chimera Ant/
(манга – 186-318 глава;2011 –76-??(вероятно 135) епизод)

Тази арка е много по-кървава и брутална в съществото си от предните. 2011 се справя добре в екранизирането и, но проблема при нея идва от самата история – Greed Island е арка, която се фокусира главно върху тренировки и героите да се ъпгрейдват. Това, което се случва в Кимера арката е същото, но вече с Гон на преден план и мотива за отмъщение. Сякаш да комбинира предните 2 арки, но просто не се получава. Ето в тази част на историята, можеха да се включат някакви странични истории, които да не разрушат структурата на историята, но да направят преживяването в тези епизоди приятно и забавно. Вместо това наизкачаха мравки на всякъде, като само част от тях придобиха идентичност за зрителя. Това можеше да бъде по-добре изпълнено.
Втората част на арката – Битката с краля. Аз лично намирам изпълнението за доста добро. Разказвача, как следва всяко действие, обясненията, … Единственият ми проблем е, че това паралено представяне на различни битки убива напрежението или поне го намалява. Но пък за сметка на това битката между Меруем и Нетеро беше пълна с заряд и се гледаше на един дъх. Жалко, че не се постигна същия ефект и за останалите битки.
PROs:
    - Много добри битки
    - Синтезирано представяне(по същество)
    - Добро развитие на много от героите(най вече главни)
CONs:
    - Синтезирано представяне(липса на интересни и задържащи вниманието детайли)
    - Липса на добро представяне на 2ростепенни герои
    - Прекалено голяма арка
    - Липса на атмосфера във второстепенните битки
    - Впечатление за претупана работа.

И тъй като за финал:
И двете версии на анимето са добри. За пълна картина на света смятам, че е необходимо и двете да се изгледат. 1999 е остаряла и има някои парадокси и моменти с лоши обяснения. 2011 се придържа плътно към историята, но пропуска интересни моменти и възможности за допълване на света и историята. Дори твърдението, че върви точно по мангата не е вярно, макар че е истина, че двете нямат парадокси помежду си.
Задължително е, ако някой е станал фен на която и да е версия да прегледа и другата.

МнениеПубликувано на: Нед Май 18, 2014 11:52 pm 
Аватар

О, добро сравнение :thumb:

Споделям мнението, че Нен способностите тук са обяснени много по-добре.
Както и за Greed Island арката - въпреки че аз я минах набързо, защото главно исках
да получа най-сетне отговор кого срещнаха след приключването на играта.

Колкото до включването на странични истории в Chimera Ant арката - не знам дали щеше
да е получи особено добре предвид, че цялото напрежение около арката е в това колко бързо
се развиват нещата и какво движи Гон напред. Щеше да е някак странно по средата на всичко
това да има странични истории, но пък кой знае...

Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Май 19, 2014 12:13 am 
Аватар

Под странични истории имам предвид повече вдълбаване, а не чак филърни епизоди.
Хъм... например Палм е персонаж който само си проси да се забърка в някакви скечове. Спокойно можеше да се разтегли малко около нея и неспособността и да си владее емоциите, така да се убие усещането, че последните 20-30 епизода само тренират. Битки в тази част на анимето между Нетеро и мравките щяха да дойдат също добре - погледи от високо, докато се гаври с горките човекоядни бобулечки щяха да бъдат забавни(не че ги нямаше, но можеше и повече).
Вече след като краля се роди тези елементи да отпадат, но по-време на тренирането щяха да са добре дошли забавни локумчета.
Биске, Накъл, Шут, Нетеро и компания, сума мравки пръснати напред назад, каквото и да бяха дали отгоре щеше да си дойде на мястото и да доизгради света.
Така или иначе в тази част само губеха време.

МнениеПубликувано на: Пон Май 19, 2014 12:46 am 
Аватар

А, щом е в в този смисъл...
и аз бих искала да имаше повече детайли.... примерно хубаво щяха да дойдат наистина около Нетеро
и това как размазваше цели отряди от мравки систематично. :icecream:

Всъщност като стигнах до момента в епизодите, където групата на Нетеро се размина с Гон и Килуа
и им дадоха задачата да победят Шут и Нъкъл, аз очаквах да има повече моменти с битките между различни
Хънтъри и мравките, а мисията на Гон и Килуа да мине сравнително бързо и те да продължат
тренировката на бойното поле, докато се придвижват към Пито. То пък се оказа съвсем друго.

Най-забавното е, че най-интересни всъщност ми бяха всичките епизоди с краля. При тях даже не ми
пречеше особено, че Гон и Килуа не се появяват в по-дълги моменти. Любопитното е, че цялата арка
сякаш е като фон на процесите случващи се около Гон и Килуа, но самите те нямат особено много screen time.
Хареса ми как е изградена по този начин.

Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
 Страница 42 от 53 [ 788 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45 ... 53  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]