|
Дата и час: Чет Фев 13, 2025 11:26 pm
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
![](./styles/AeroBlue/theme/images/tl.png) |
|
![](./styles/AeroBlue/theme/images/tr.png) |
|
Автор |
Съобщение |
|
Заглавие: Re: .:Текущи и бъдещи проекти на българските фенсуб групи:. ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Нед Апр 13, 2014 7:03 pm |
![Аватар](./download/file.php?avatar=51425_1412506777.jpg) |
tobifan00 |
|
![](./images/ranks/rank2.gif) |
Регистриран на: Пон Юли 08, 2013 5:21 pm Мнения: 238 Местоположение: София
|
Tokyo ESP ![Arrow :arrow:](./images/smilies/icon_arrow.gif) бъдещи мои. Едит: Black Bullet да се прехвърли като общ текущ проект на tobifan & Sabotage. Мерси.
Последна промяна naruutto на Пет Апр 18, 2014 12:06 am, променена общо 1 път |
Reason: Готово. |
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: .:Текущи и бъдещи проекти на българските фенсуб групи:. ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Пет Апр 18, 2014 1:13 pm |
![Аватар](./download/file.php?avatar=51425_1412506777.jpg) |
tobifan00 |
|
Регистриран на: Пон Юли 08, 2013 5:21 pm Мнения: 238 Местоположение: София
|
Нещо явно не сме се доразбрали. Имах предвид Tokyo ESP в бъдещи на tobifan, а Black Bullet да се премести като общ текущ на tobifan & Sabotage (тоест името на колегите от Suiton FanSubs да се замени с това на момчетата от Sabotage).
Последна промяна naruutto на Пет Апр 18, 2014 4:19 pm, променена общо 1 път |
Reason: Извинявам се. Моя грешка :с Готово. |
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: .:Текущи и бъдещи проекти на българските фенсуб групи:. ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Пет Апр 18, 2014 2:46 pm |
![Аватар](./download/file.php?avatar=50137_1406325622.jpg) |
MeRcEnAry98? |
|
Регистриран на: Чет Дек 27, 2012 7:53 pm Мнения: 103 Местоположение: Нема ти кажа?
|
Моля ,последните два проекта,който са в бъдещите на Suiton да се преместят в текущи! Благодаря предварително !
Традициите не са това, което бяха.
Толкова ли е трудно всички да бъдат като мен?
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: .:Текущи и бъдещи проекти на българските фенсуб групи:. ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Пет Апр 18, 2014 10:04 pm |
![Аватар](./download/file.php?avatar=50238_1400426968.gif) |
Dark Ranger |
|
![](./images/ranks/rank7.gif) |
|
Чак сега виждам, че Soul Eater Not! не присъства в текущите на Sabotage. Моля да се добави.
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: .:Текущи и бъдещи проекти на българските фенсуб групи:. ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Съб Апр 19, 2014 12:36 pm |
![Аватар](./download/file.php?avatar=38515_1391939940.png) |
SonGoku |
|
![](./images/ranks/rank10.gif) |
Регистриран на: Нед Яну 03, 2010 12:35 pm Мнения: 6204 Местоположение: HxH World
|
Готово.
П.С. Съвместните проекти съм ги изместил най-долу - след тези на самостоятелните преводачи.
П.С.2. Премахвам Gin no Saji от текущите проекти на Animes-Portal, защото е завършен отдавна.
П.С. 3 Интересуват ме групите UtsukushiiTeam (без проект в текущи), AnonymousFanSubs, IzanagiSubs, KaminariTeam (без проект в текущи) и Animes-Portal (без проект нито в текущи, нито в бъдещи) дали все още са активни. Ако има запознати с положението, нека да известят в темата.
П.С.4 Нанесох някои корекции по правилата (намират се в първия коментар на темата). Ако има неточности - казвайте. А ето ги и тях:
1. Цели, които преследва темата: (1) Извеждане на всички съществуващи и активни колективи и самостоятелни преводачи, участващи в превеждането на анимета на български език; (2) Систематизиране и сортиране на всички настоящи и бъдещи проекти на българските фенсуб групи; (3) Отстраняване на нежелателно дублиране на субтитри; (4) Отстраняване на теми в раздел "Субтитри" без налична препратка към съществуващи и валидни субтитри;
2. Добавяне и премахване на проекти: (1) Всяка активна група при избор на аниме за превод, което желае да бъде добавено в темата, е длъжна, на първо място, да извести под формата на коментар заглавието на проекта си и да добави интернет адрес за повече информация по избор - AniDB, MAL, ANN или друг, или линк към достъпна тема в раздел "Субтитри". И на второ, да упомене в коя от двете налични категории да попадне - в бъдещи или в текущи. (2) При прекратяване на работата по даден проект групата е длъжна да: т.1. Ако проектът е цялостно реализиран, екипът трябва да извести в темата, че е приключил работата си по субтитрите и желае заглавието да бъде премахнато от графата, в която се намира; т.2. Ако работата по проекта е преустановена и то без изгледи за евентуалното й възобновяване, екипът трябва да извести в темата, че е приключил дейността си по субтитрите и желае заглавието да бъде премахнато от графата, в която се намира; т.3. След като публикацията на потребителя бъде забелязана от модераторско лице, последният е длъжен да нанесе съответните корекции в темата;
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: .:Текущи и бъдещи проекти на българските фенсуб групи:. ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Съб Апр 19, 2014 2:35 pm |
![Аватар](./download/file.php?avatar=44021_1401110896.png) |
naruutto |
Модератор |
Регистриран на: Пет Апр 01, 2011 1:40 pm Мнения: 2563 Местоположение: Търговище-Русе
|
Аз лично съм съгласен ![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif) Нека и gl2dn00b се появи, та да каже и той какво мисли
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: .:Текущи и бъдещи проекти на българските фенсуб групи:. ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Съб Апр 19, 2014 4:49 pm |
![Аватар](./download/file.php?avatar=35646_1538937108.jpg) |
Ragnos |
|
![](./images/ranks/rank9.gif) |
|
Мерси, че ми каза за клавишната комбинация, сам никога нямаше да се сетя за нея. ![:doh:](./images/smilies/doh.gif) Нали не очакваш всеки потребител да я знае, за да си търси това, което му трябва? И какво става, когато не знаеш точното наименование на групата, а... да речем само първите две-три букви от него. Търсачката работи с текста по цялата страница, не само с имената на групите. По стечение на обстоятелствата, когато ми се наложи да намеря въпросния отбор, не знаех точното му наименование и Ctrl+F нямаше да ми свърши работа. От списъка в първия пост помня наизуст едва 5-6 имена. А дължината му е толкова голяма, че се налагат 10+ скрола, за да се обърне всичко. Не мислиш ли, че не е особено практично? Азбучното подреждане може да се приложи и за проектите. Има групи с по над 20 текущи, които са групирани съвсем хаотично, повечето заглавия са с японското им транскрибиране и някои от тях са доста дълги. И така, с оглед на Цел номер 1, точка 2 от собствените ти правила, кажи ми дали не съм прав?
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: .:Текущи и бъдещи проекти на българските фенсуб групи:. ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Съб Апр 19, 2014 5:02 pm |
![Аватар](./download/file.php?avatar=38515_1391939940.png) |
SonGoku |
|
Регистриран на: Нед Яну 03, 2010 12:35 pm Мнения: 6204 Местоположение: HxH World
|
Ще ги подредя, щом настояваш и това би те улеснило в търсенето на съответната група. Азбучното подреждане на проектите съм го започнал и съм го докарал до тези на AniSubs включително. По-късно ще продължа и с останалите. Цитат: повечето заглавия са с японското им транскрибиране и някои от тях са доста дълги Причината е, че са копирани директно от коментарите. Кое от двете предлагаш да сложа - японското или английското, при положение че някои анимета са известни с едното, а други - с другото заглавие? Освен да вмъкна и двете на един ред? П.С. Махам "Rune soldier" от текущите на Ryuko, защото е завършен. Линк: http://torrents.animes-bg.com/index.php ... 1b07211928
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: .:Текущи и бъдещи проекти на българските фенсуб групи:. ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Съб Апр 19, 2014 5:29 pm |
![Аватар](./download/file.php?avatar=6283_1559926008.jpg) |
KoP3Le7o |
|
Регистриран на: Съб Яну 06, 2007 4:43 pm Мнения: 9766 Местоположение: J✯O✯J✯O
|
Аз пък помня японските заглавия, а забравям английските. Сиреч по ще се сетя ако видя японското.
|
![](images/spacer.gif) |
|
|
![](./styles/AeroBlue/theme/images/bl.png) |
|
![](./styles/AeroBlue/theme/images/br.png) |
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|