Дата и час: Пет Фев 07, 2025 11:41 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Страница 1 от 2 [ 17 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Captain Harlock Movie 2013
МнениеПубликувано на: Вто Мар 25, 2014 12:19 pm 
Аватар

Изображение

Заглавие:Captain Harlock | キャプテンハーロック
Тип: Movie
Излъчване: 07.09.2013
Жанр: Action, Drama, Sci-Fi, Space
Производители: Toei Animation
Web: AniDB, MAL

Резюме:
Captain Harlock rebelled against the Allied Forces and has been plundering space ships for one hundred years. Why did he rebel? How does he survive for one hundred years? With awe and fear of the legendary captain, the Allied Forces issues an order to assassinate Harlock.

I think you should shoot him instead

BANG!
 Профил  

Заглавие: Re: Captain Harlock Movie 2013
МнениеПубликувано на: Вто Мар 25, 2014 12:22 pm 
Аватар

Captain Harlock 2013 - окончателното доказателство, че не харесвам поредицата. Единственото, което гледах с интерес е 13 серийното OVA от 2002 дело на MadHouse.
Дръпнах голямо чакане за настоящият 3D CGI филм и може би заради това съм разочарован повече отколкото заглавието заслужава, но от друга страна то демонстрира едни от най-досадните и характерни черти за сагата на Харлок.

Първо за сюжета.
Персонажите са микс от всички алтернативни Харлок линии, които съм гледал.
Това принципно е добре, защото е подходящ homage към старите заглавия, но според мен и води до най-неприятното нещо във филма - конфликтът между братята Яма и Езра. Историята им е толкова досадна и изтъркана от употреба мелодрама. Тя е жалка и с това, че се развива на фона мащабен политически конфликт, който ще определи бъдещето (и/или миналото :lol:) на човечеството.
Друг до болка познат похват е моралната неустойчивост на героите. Просто не могат да се сдържат да не предадат няколко пъти и свои и чужди. Може би това добавя нещо, като реализъм...обаче извършено толкова често и по такива елементарни поводи го превръща в механична досада.
Образът на Харлок е стандартният за поредицата и това е лошо, защото го прави противоречив, нелогичен и лицемер.
Той ще приеме шпионинът с отворени обятия, защото знае че ще мине на негова страна.
Той ще рипне от орбита въоръжен само с газова маска и ще се приземи на платформа, като само огъне малко перилата (ако е безсмъртен и толкова твърд...защо пък му трябва газова маска?).
Той крие важни неща от съратниците си.
В един момент е по-силен от Супермен, в друг го хващат лесно и то заключват в дранголника.
Като казах Харлок, останалата част от историята също е пълна със сюжети и логически дупки. Ако тръгна да ги изброявам, всъщност ще преразкажа фабулата.
Доста съм разочарован от работата на сценаристи. Хванали са духа, но определено са сътворили противоречива и излишно емоционална история.

Графиката и анимацията.
Най-големият плюс на заглавието. И въпреки това пак имам отрицателни забележки.
Има нещо адски странно и неестествено в лицевите мимики на персонажите.
В цял ръст пък не ми хареса мошън кепчъра на Кей. При нея забелязах нещо, което ненавиждам в азиатските 3D CGI - неестествени танцьорски пози и усилено клатене на главата. (Наблюдавал съм го и в Resident Evil: Degeneration и в Starship Troopers: Invasion.) Предполагам, че става дума за tokusatsu традиция от ТВ сериали, като Super Sentai, но звучи наистина ужасно в 3D CGI.
Интересното е, че тук май не го забелязвам при други герои или поне не е толкова интензивно.
Всичко останало е страхотно - костюми, прически, armor-и за космически абордаж (има един два момента, които ми напомниха за Ginga Eiyuu Densetsu, особено Яттаран и неговата брадва :lol: ), механичен дизайн на малки и големи космически апарати, космически станции, ретрофутуристичния външен и вътрешен изглед на кораба Аркадия, футуристичните здания, планетните повърхности и пр. и пр.
Битките са много красиви. Вярно е, че стратегически не са особено смислени: Аркадия просто не може да бъде повреден, а най-силното му оръжие е, да извърши таран :lol: . В напечени ситуации пък екипажът винаги вади скрит някоя deus ex machina от дълбокия ръкав.
На едно-две места дизайнерите са объркали доста мащабите в космоса. :lol:
Въпреки това гледката е чист естетически кеф.
С дефекти или не, визията е основното нещо, заради което трябва да се гледа този филм.

Саунддизайнът и смесването на звука са отвяващи.
Един от плюсовете на филма.

Музиката.
Нищо кой знае колко запомнящо се и уникално, но ми хареса и беше епична или мелодраматична, точно където трябваше.
Един от плюсовете на заглавието.

Играта на сеютата.
От средниста, до прекалена. Най-малко ми хареса ролята на самия Харлок.
Яттаран също ми дойде излишно карикатурен.

Малко за релийза и превода който гледах.
Реших, че ми писна да чакам някоя свястна група и награбих каквото имаше в момента.
Видеото не беше особено красиво, но беше поносимо и добре се виждаха детайлите от предния и задния план. Преводът на MovingLines според твърденията им е оригиналният от BD-то, но с лека редакция. Дървен е, но се разбира. Пък то може би и оригиналният текст да си е фрашкан с толкова много изтъркани изрази и фрази.

Последна промяна velush на Сря Апр 16, 2014 6:54 pm, променена общо 1 път

BANG!
 Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Апр 05, 2014 7:30 pm 
Аватар

Не е лош филма но не е и нещо особенно.Виж ако направят за емералдас наистина ще се изкефя.

Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Апр 10, 2014 10:30 am 
Аватар

Не ми хареса. Нито историята беше интересна, нито музиката беше кой знае какво. :?
Единственото хубаво нещо е самата анимация и толкоз. Наляти са толкова много пари за нищо...

МнениеПубликувано на: Нед Апр 13, 2014 11:04 pm 
Аватар

За съжаление филмът на Харлок се оказа това, което се опасявах, че ще бъде - версия, която не е достатъчно обемна, за да зарадва традиционните фенове на Харлок и същевременно не достатъчно контекстна, за да допадне на зрителите, които едва сега се запознават със сагата.

Честно казано, във филма се усещаше едно известно двуличие и лицемерие от страна на Харлок.
Не съм сигурна дали обаче това не беше целта на режисьорския екип или ... много тъжно стечение на обстоятелствата и провал при опита да се пресъздаде героят. :lol:

На филмът му липсваше целенасоченост - най-вероятно щеше да е по-добре да махнат половината от измените и да се концентрират повече в диалозите и случващото се. Така или иначе историята е предвидима - поне можеха да не я правят толкова нелогична.

Иначе имаше моментите си - особено като Харлок скочи от кораба ала матрицата *_* fangirl squeal
CG-то беше безумно добро в сравнение с излизащите напоследък филми и тв серии. Бюджет - абсолютно е имало, оставало е само да дадат повече на сценаристите xDDD

Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Апр 13, 2014 11:46 pm 
Аватар

Едното за сметка на другото.

МнениеПубликувано на: Вто Апр 15, 2014 11:43 pm 
Аватар

Като цяло биваше филмчето и ми хареса как беше направено всичко. Жалко, че не съм гледал нищо друго от сагата.
И общо казано съм доволен.

Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Апр 16, 2014 5:28 pm 
Аватар

Много ми хареса, най-вероятно защото не съм гледал нищо друго за Харлок. Единственото, което наистина ме дразнеше беше историята между двамата братя :huff:
При първото врязване на кораб в кораб бях :shock:

МнениеПубликувано на: Сря Апр 16, 2014 6:07 pm 
Аватар

След 30-тата минута напълно изгубих за какво става въпрос.Първо щяха накакви бомби да взимат, па на някаква планета с червейте от Дюн отидоха, па после тръгна да унищожава вселената, па земята трябва да взривим, ама тя се оказала опустошена от Spaaaaaaace Magic."Лошите" изсраха две различни супер оръжия и два пъти пропускат мишената.Това а ко не е каръкщина - здраве му кажи.Накря умряха и пак се преродиха - беше голям смях как уж края ще е драматичен, за фон пуснали печална музика в стил Last stand battle,сякаш сме в Последния Мохикан, героите берат душа и опааа живи сме, всичко е на шест =)) =)) .

Тотална загуба на време и мозъчни клетки.Отново излъган от таз чума, наречена носталгия.

Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Апр 16, 2014 6:41 pm 
Аватар

С две ръце подкрепям горния коментар, въпреки че по едно време си изключих мозъка и просто гледах готина шаренийка.

МнениеПубликувано на: Сря Апр 16, 2014 6:54 pm 
Аватар

Цитат:
носталгия

Ain't she bitch?

BANG!
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Апр 16, 2014 7:41 pm 
Аватар

velush написа:
Ain't she bitch?

You're Goddamn right it is!

Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Апр 16, 2014 8:43 pm 
Аватар

О, забравих да спомена как веднага познах гласа на Химура Миура, което ме изненада като цяло.
Това трябва да му е първото аниме като сею.

Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Апр 17, 2014 9:00 am 
Аватар

Така, снощи го гледах и аз и да си кажа мнението на човек, който не е гледал нищо от поредицата до момента.

МнениеПубликувано на: Чет Апр 17, 2014 9:42 am 
Аватар

Е, стига се плюли филма :lol:
Гледа се заради анимацията, ефектите и проскубаното пиле!
Другото го зарежете ;)

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
 Страница 1 от 2 [ 17 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]