Дата и час: Съб Фев 15, 2025 12:32 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Страница 1 от 10 [ 145 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4, 5 ... 10  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Sidonia no Kishi (пролет 2014)
МнениеПубликувано на: Вто Фев 11, 2014 2:05 pm 
Аватар

Sidonia no Kishi

Изображение

Синонимно: Knights of Sidonia
Вид: ТВ серии
Брой епизоди: 12
Дата на излъчване: Април 2014
Жанрове: Action / Adventure / Comedy / Drama / Mature / Mecha / Romance / Sci-fi / Seinen
Animation Work: Polygon Pictures
Direction: Shizuno Koubun

http://anidb.info/a9892

По мангата на Tsutomu Nihei

Цитат:
It's been a thousand years since the Gauna, a strange alien race with no known method of communication, destroyed the solar system. A portion of humanity managed to escape using enormous "seed ships" like the Sidonia, which have allowed them to maintain the population while drifting through space. Nagate Tanikaze is a young man who has been raised deep in the bowels of the ship. When he goes into training to pilot the huge robotic weapons known as Gardes, Nagate is entrusted with piloting the legendary unit known as Tsugumori. Nagate and his fellow pilots put their lives on the line against the Gauna, in the ultimate battle for the survival of humanity!

*season 2 is on the go *

Sidonia no Kishi: Daikyuu Wakusei Seneki
Изображение
Вид: ТВ серии
Брой епизоди: 12
Дата на излъчване: Октомври 2014 - Юни 2015
ANidb

Последна промяна crazy_little_crow на Вто Юни 16, 2015 8:43 pm, променена общо 3 пъти

Профил  

Заглавие: Re: Sidonia no Kishi (пролет 2014)
МнениеПубликувано на: Вто Фев 11, 2014 11:51 pm 
Аватар

Анимацията е безбожно грозна, но като фен на жанра Космическа Опера(и явно мазохист), ще се жертвам.

Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Фев 12, 2014 3:31 am 
Аватар

Polygon Pictures? The fuck are they? o_0 Oh wait....

Цитат:
Polygon Pictures is an animation studio specializing in 3D (CG) animation. Most of their animation is used in Pachinko games.

Анимацията верно изглежда много лоша, усещам един голям слайдшоу фест на хоризонта. :D Сякаш е на някакво междинно ниво продукцията и само са нарисували кий фреймовете, без in-betweener-ите да дорисуват останалия пълнеж между тях, за да изглеждат движенията естествени и плавни. Тоя момент дето мъжа се обръща към камерата беше направен буквално с 2-3 фрейма. :< Ако трейълра, дето по принцип трябва да е с най-бруталната анимация, за да те зариби, е с чопи и насечени движения, смятай какво ще е самото аниме. XDD But I want to stay positive, even though it's difficult. :rose:

МнениеПубликувано на: Сря Фев 12, 2014 8:32 am 
Аватар

Ето го и предното preview:

Polygon Pictures са тези които правят CG-то в Ghost in the Shell 2: Innocence, който е филма с може би най-красивото CG. И на Sky Crawlers също, там първият път като видях CG-то първоначално си мислех че е част от стандартната анимация. Не че в този сериал ще е на това ниво (от трейлърите всичко се вижда и разбира), но поне са избрали студио което всъщност разбира от CG.

Що се отнася до историята - това е една от най-тролските манги които някога съм чел.

Отсега усещам колко много мнения на несхванали ще има.

Което е напълно нормално, защото мангата (и предполагам анимето в следствие) е силно насочена към старите Нихей фенове, въпреки силно различният й стил.

Най-добрият начин да се опише е BLAME! Academy (да, онези три пародийни глави събрани с други One shot-ове на Нихей в BLAME! Gakuen And So On, на които съм се съдирал от смях, в които главните герои ходят на училище бетер с всички познати до драйфане клишета като този и един куп други в този стил) среща Gunbuster в сетингът на втората половина на Biomega, поръсено с wtf моментите от Kaiba.

Въобще Нихей си прави няма такава ебавка с всичко което японските отакута харесват, ама по начин по който си мисля че мнозинството ще си помисли че всъщност е напълно сериозен и се опитва да ги цели като аудитория.

Първите 2 волюма са може би най-насочени към тези пародии, и затова си мисля че ще има един куп хора дропнали анимето още в началото с думи от рода на "няма такава глупост" и прочее преди да стигнат до историята която е напълно издържана в стила на Нихей.

Но както казах по-горе, това ще е напълно в рамките на нормата. Дори ми е много чудно защо са решили да анимират точно тази манга. Някои ще кажат че това е най-добрият избор за анимиране от автора защото е най-стандартна сравнение с миналите му шедьоври, но аз съм напълно несъгласен.

Мангата е претъпкана с референции към старите му творби. Като почнем от Lala и стигнеме до доста по важни неща като нишка която успях да доловя, според която мангата сигурно се развива в същата вселена като Abara, друга манга на Нихей. Разбира се, и както в почти всяка негова манга, и Toha Heavy Industries ги има :) .

Та нямам представа анимето как ще се получи, нито докъде, и по-важното, как смятат да я правят адаптацията, но както и да се получи, хора които не са се сблъсквали с Нихей силно ме съмнява да останат очаровани, дори по-лошо - да си извядят предварителни изводи за другите му шедьоври. Но аз като фен на Нихей се забавлявам неимоверно с мангата. Не е BLAME!, дори не е Biomega, но точно това е част от чара. Нихей със сигурност не се е "огънал" под някакъв натиск да прави по-комерсиални истории, а напротив - бъзика ги в типочно неговят си стил (спомнете си цялостното усещане в Biomega и след това последната страница :) ).

И в случай че не е ясно, мангата има и напълно сериозна история, с туистове и dark атмосфера типично по Нихейски.

И за финал ще оставя това, което мисля че говори доста за мангата, отношението на Нихей към нея, и той самият като човек (дори в omake-тата си прави референции човекът, хората виждали Туитър аватарът му ще я схванат :lol: ). Дори се разбира защо аджеба са се решили да ползват CG в анимето!

МнениеПубликувано на: Пет Фев 14, 2014 12:41 pm 
Аватар

Намерих доста добро ревю на мангата, което е spoiler-free и е доста добро въведение за незапознатите към Нихей като цяло и самата манга, въпреки че не съм напълно съгласен с някои казани неща - http://mercurialblonde.wordpress.com/20 ... f-sidonia/

МнениеПубликувано на: Пет Фев 14, 2014 6:08 pm 
Аватар
Sky King

Ооо, от доста време чакам да излезе, мисля че ще е едно от най-добрите sci-fi заглавия за годината.

Black Lagoon AMV // Air Gear MMV // The Cockpit AMV
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Фев 21, 2014 10:25 pm 
Аватар
Модератор

http://www.animenewsnetwork.com/news/20 ... e-streamed
Ново промо.

МнениеПубликувано на: Пон Мар 03, 2014 4:36 pm 
Аватар
Модератор

http://www.animenewsnetwork.com/news/20 ... theme-song
Ново промо.

МнениеПубликувано на: Пон Мар 10, 2014 2:20 pm 
Аватар
Модератор

http://www.animenewsnetwork.com/news/20 ... ate-kunato
Ново промо.

МнениеПубликувано на: Пон Мар 31, 2014 11:28 am 
Аватар

МнениеПубликувано на: Пет Апр 11, 2014 3:53 pm 
Аватар

Добър беше 1ви епизод.

Дам, CG анимацията е отвратителна, но и да беше страндартна отново нямаше да може да се доближи до арта на мангата. Така че по този параграф каквото и да бяха направили, все щеше да е зле резултата (спарвка сигнатурата ми. Макар че не е от Сидония, е от манга на Нихей).

Иначе върви сравнително както очаквах епизодът, барабар с клишетата напълно пресъздадени. Ще видим дали занапред ще успеят да събвъртнат нещата като в мангата.

Иначе въобще не си го представях гласът на Хиямата по този нчаин...

И Хироки беше 99-ти в VR симолаторът, това не го бях забелязал в мангата. Не че е нещо изключотелно важно, но пак е интересен foreshadow.

Има потенциал за добра адаптация. Но някак си ми се струва че дори и да го карат по нея, пак ще се получи доста по-слабо отколкото е мангата.

Offtopic: Не мога да повярвам че доживях време в което гледам онгоинг Mushishi, адаптация на Нихейска манга и ново аниме от Юаса Масааки.

Is this real life?

МнениеПубликувано на: Пет Апр 11, 2014 7:34 pm 
Аватар

>Polygon
>that CG :lol:

Като за първи епизод анимацията беше отвратителна (почти толкова дървена колкото в Aoki Hagane no Arpeggio) и всички без главния ми изглеждаха еднакви, особено multiple близначките с розови коси. Но plot-ът изглежда стабилен.

itachiuchiha88 написа:
Бог прощава, Ибачи - не.
velush написа:
Къв е смисълът да трупаш уийб точки, щом в магазина не продават тигани или чаршафи с намаление за тях?
 Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Апр 12, 2014 12:01 pm 
Аватар

Зарежете тъпия арт. През пролетния сезон излезнаха поне 20 заглавия с перфектна анимация и пробити като стари корита сюжети. Усещам, че това тук ще е нещо различно. Не съм чел мангата (затова и не схванах половината от нещата, за които Фалкона говореше), но пък аз манги, така или иначе, не чета. Предпочитам си книгите. Както и да е. Мисълта ми е, че това заглавие има потенциал да задмине всички други тъпотии, излезли не само през този сезон, но и през последните няколко.

Сетингът е отличен. Мрачна атмосферна, която не е прекалено тягосна за гледане, и от време на време бива разчупвана от много тънък, ненатрапен хумор. Начинът, по-който е нарисуван интериора на астероидната колония е на ниво висш пилотаж. Нямам предвид самото му анимиране, а по-скоро комплексността на архитектурата с всичките тунели, тръби, коридори и арки, навяващи усещане за клаустрофобия в един момент, а в следващия - за простор.
Историята, подобно на матрьошка, се разгръща поетапно, без да те оставя с чувството, че трябва да изгледаш епизода поне още веднъж, за да му хванеш всички спатии. Зрителят получава само трохички от бекграунда и миналото на героите, които е свободен да интерпретира по хиляди начини, докато празнотите не започнат да се запълват с напрадването на историята.
Имам големи очаквания за това заглавие. Ще се следи задължително. :thumb:

П.П. Видях един аниматорски гаф, който ми напомни за застрелването на агент Смит от Тринити в първата Матрица. Нашият ясно го тупнаха в дясната скула, а той получи насинено око. :lol:

МнениеПубликувано на: Нед Апр 13, 2014 12:43 am 
Аватар

Като изключим кометари на анимацията, началото беше страхотно.
Всъщност предполагам, че CG-то може би ще изглежда добре в космическите битки.

Не съм чела всичко от Нихей все още, за да си изградя мнение, но ми хареса, че и в Сидония
си я има мрачната, депресираща атмосфера. В половината епизод наистина имах впечатлението,
че имаше голяма доза сарказъм с предствените клишета.

ОП и ЕД ми харесват.

Заглавието ще се следи, няма съмнение.
Даже се чудя дали да не подхвана мангата, но засега не ми ще да се спойлвам.

Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Апр 13, 2014 1:13 am 
Аватар

Тоя арт всички толкова го плюват...
Ама проблемът е само в героите, фонът си е супер.
Историята ми изглежда добра и това е причината да не го дропна.
Дано тя да компенсира за калпавите герои, които наистина ми изглеждат еднакво.
Или поне тези, които тренират за пилоти. Протестиращите на улицата са си... различни.

ПП.: И аз го забелязах това с посиненото око. :lol:

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
 Страница 1 от 10 [ 145 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4, 5 ... 10  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]