Дата и час: Вто Фев 04, 2025 6:52 pm

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Страница 7 от 23 [ 340 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 23  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: Log Horizon (есен 2013)
МнениеПубликувано на: Сря Ное 20, 2013 2:34 pm 
Аватар

velush написа:
Цитат:
Абе не е игра. Щом са вътре, за тях е реалност.

Само дето няма отражение върху тяхното реално физическо състояние.
Яденето не храни телата им, level up-ването, не ги прави по-мускулести (и други неща).
Най-близкото до реалността - нещо като контролируем сън.

Цитат:
pain and distress can still be felt

На бас, че всеки който цъка игрички ги чувства също, ако се вживява (като някои геймъри, които познавам) :lol: . Нищо че реално не са засегнати физически.

Цитат:
Левел ъпването - доста бърз начин да станеш доста по-силен.

А защо трябва да ставаш по-силен? Нали не е игра? Не си задължен да се млатиш с разни чудовища ако не искаш. Не си задължен да се развиваш.

Ето тук идва странния социален момент. Не са длъжни въобще да продължават с role play-а, обаче хората си цъкат и продължават да се равняват един друг с постиженията в играта.
В SAO бяха принудени, защото това беше правилото за излизане (наложено от човек, който вкара хиляди хора в кома, само за да има другарчета в играта :shock: ), но тук никой нищо не ти казва.
Та защо трябва да е закона на джунглата? Единствения възможен отговор - хората са гадове и ще ти наложат какви ли не безсмислени цели, правила и простотии. :twisted:

Да, ясно е защо продължават да цъкат играта и да се развиват. Всичко струва пари (хотел, храна), колкото и нереално да е и въпреки че не се печелят и харчат в истинска икономика, по-високи способности позволяват по-лесно печелене на повече пари, но социалното структуриране е малко гадно.

Цитат:
ама трудно ще отречеш, че го прави с цел доброто на обществото

Бе така го изкарват, но нещо не е наред. Вместо да спаси конкретните хлапета от робство, пичът първо ще изчака да завладее света. Звучи ми по-скоро, като рационализация на манията му да управлява, а не алтруизъм. Дори съжалява, че не е почнал по-рано. Чувства се отговорен, че не е взел нещата под контрол :shock: .

Физическите закони са различни, но щом са вътре и нямат причина да смятат че има нещо извън, по всяка дефиниция е тяхната реалност. Яденето ги храни бтв, другото са просто различни подходи заради различни физически закони

Не би могъл да почувстваш болка докато играеш на компа, само задето георят ти е нападнат. Там имат всички приятни и неприятни физичеки усещания. Distress, да, но имаш опцията да излезеш - което те нямат по никакъв начин. Това е най-лошото. В реалния свят, ако нещата отидат на твърде зле, винаги има опцията смърт. При тях, ако садист завладее света, it's torture вовеки веков

Което е и причината да искат да левел ъпват. Първо, може да ги спаси от нечий контрол върху тях. Второ, нямат какво друго да правят.
накратко
faye написа:
На няколко пъти се подчерта, че света на елдър тейл вече е тяхната реалност. Те дори не знаят дали телата са им някъде в кома. Неведението е достатъчно основание за пълна демотивация и деградация на обществото или казано по друг начин голяма част от геймърите са се примирили, че не могат да направят нищо по въпроса за прибиране вкъщи.

В такъв случай е някак си логично да се появи някой, с малко по различно мислене. Поставянето на правила и норми е първата необходима крачка за постигане на някакъв напредък.

а, и? той се ОПИТА да влезе в стаята на другата гилдия. Станно, не успя. Да не е бог че да накара другата гилдия да направи нещо без контрол върху града? Това е само нужно

but it all boils down to accepting that being inside means that it's real
I mean, ours may be a dream within a dream, but it's our real

МнениеПубликувано на: Сря Ное 20, 2013 3:06 pm 
Аватар

Цитат:
Яденето ги храни бтв

Не ги храни. Задоволява по фалшив начин...фалшивото им чувство за глад.
Think tamagochi.

Цитат:
but it all boils down to accepting that being inside means that it's real
I mean, ours may be a dream within a dream, but it's our real

Да, това е нещо като реалност за тях, но за разлика от нас те знаят, че не е истинска, а нещо като досаден, еднообразен и безпътен лабиринт от който трябва да се измъкнат.

Ето затова трябва да се ползва level up-а, а не виждам някой да опитва.

Цитат:
При тях, ако садист завладее света, it's torture вовеки веков

Ъъъ...това не е ли всяко mmorpg ever? :lol:
А освен това са тъпи и отмъстителни.
За това завладяване са необходими повече от един садист. Трябва цяла организация от садисти.
Щом толкова много хора са садисти и да вдигаш нива и да консолидираш гилдии, пак ще си прецакан, защото болшинството просто иска да те затрие (малко като ААА наградите :twisted: ).

ПП
Да...подмолните действия да привлечеш последовател са добре дошли, ако наистина искаш да постигнеш нещо.
Обаче точно тук не ми харесва лицемерието на Широе. Това той не го прави заради "сирачетата", а заради собственото си бъдеще.
Не виждам нищо лошо да го бяха казали директно. Дори щеше да е по-cool, bad ass и lonley wolf kind of a thing.

I think you should shoot him instead

BANG!
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Ное 20, 2013 5:07 pm 
Аватар

Фалшив или не, го чувстват. Реална или не, една болка си е болка. Дори психическите болести са болести, въпреки че са фалшиви. Освен това, като учен просто не мога да измисля дефиниция на "реалност" която да дефинира тяхното съществуване там като нещо различно от реално

Те не знаят дали могат да се измъкнат, може да се наложи да си живеят там. И това, което ги заобикаля, може да им навреди - значи е реално

Това със садиста беше пример за реалният аспект, не описание на начин да се завладее играта. Разбира се, че би било по-сложно. Но може да се направи, малка група садисти водещи народец управляван със страх. Като Сталин например. Някои са прецакани там, ама си работило като система, нали

Не е симулация. Ако може да те нарани, и нямаш изход от него, значи е реално. В една реалност са нужни норми. Нужно е общество, иначе 2 години деградация и хората ще почнат да се молят да имаше начин да умреш. Това което Широ прави, независимо от мотива, е нужно и добро

Edit: Не е всяко ммпог евър. в повечето 1. не усещаш физическа болка 2. you can fucking log out. you have the ultimate fucking escape

МнениеПубликувано на: Сря Ное 20, 2013 6:43 pm 
Аватар

Цитат:
Реална или не, една болка си е болка.

Когато знаеш, че не е реална, можеш да я подтиснеш донякъде.
(То и при реална болка може да се постигне.)

Цитат:
Дори психическите болести са болести, въпреки че са фалшиви.

Ъ?
1. Не всичките, но огромната част от тях са причинени от чисто неврологични проблеми или особености.
2. OK, затварянето в измислен свят, като нищо може да те побърка и без неврологични изменения, но не затова говоря тук.

Цитат:
Не е симулация. Ако може да те нарани, и нямаш изход от него, значи е реално.

Кажи го това на crash test dummy-тата! :lol: Щом като е симулация, разбиването на колата няма да ги разруши.
Симулация може да се нарича и нещо, което реално застрашава обекта.

Мисълта ми е съвсем друга. Не че болката, психическото напрежение и лудостта не са съвсем реална заплаха за героите тук. А, че щом като знаят, че това не е истинско, трябва да почнат да оперират на съвсем различно ниво, да се заредят с търпение, да търсят изход, да приемат възможността никога да не се измъкнат от тук.
Те пък се държат по съвсем различен начин - цъкат си сякаш са в старата игра имат си различни приоритети.

Цитат:
Това което Широ прави, независимо от мотива, е нужно и добро

За него да...от гледна точка на други, това ще им провали sex torture dungeon възможностите. =))

Цитат:
В една реалност са нужни норми. Нужно е общество

То и виртуалните имат и норми и общество. Драмата е, че обществото е гадно както винаги...и трябва да бъде лъгано по някакъв начин, за да се вкара в правия път (да приемем, че правият път е удобният за протагонистите =)) ).
Моите коментари са два - обществото винаги ще си остане тъпо, протагонистите също не може да са безгрешни, а това че тук ми ги пробутват за такива, ме кара да им вярвам все по-малко.

Цитат:
Някои са прецакани там, ама си работило като система, нали

Па я виж колко хора си плачат кеф ти за Сталин, кеф ти за Хитлер, кеф ти за Райто =)) .
Обществото обожава шефове садисти.

Цитат:
Не е всяко ммпог евър. в повечето 1. не усещаш физическа болка

Както съм ги чул да крещят някои хлапенца по клубовете, болката е почти физическа =))

Цитат:
2. you can fucking log out

Не.
Тези същите продължават да се връщат отново и отново. :drunk:

Освен това тук смъртта поне временно те спасява и телепортира в храма.

Последна промяна velush на Чет Ное 21, 2013 12:21 pm, променена общо 1 път

BANG!
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Ное 20, 2013 8:44 pm 
Аватар

Не мога да възразя, ти ми подкрепи твърденията
velush написа:
приемат възможността никога да не се измъкнат от тук.
ами това значи да приемат че ще си живеят там, т.е. целите им да са същите като все едно че това ще е единствената реалност която ще познават. И като е неразвито обществото, това да се запасиш със сила за да не бъдеш потискан е правилната реакция

velush написа:
Както съм ги чул да крещят някои хлапенца по клубовете, болката е почти физическа =))
туше

velush написа:
Моите коментари са два - обществото винаги ще си остане тъпо, протагонистите също не може да са безгрешни, а това че тук ми ги пробутват за такива, ме кара да им вярвам все по-малко.
Никой не е казал безгрешни. Просто достаъчно добри - честно казано, всеки защитаващ хартата за правата на човека би бил добро начало

а моралите че са произволни произволни са, ама няма да се оставим да мрем от глад по тоя случай. Абсолютен морал така и така не съществува, преценяваме какво обществото е приело за добро най-масово със свойте произволни и безумни машинации и почваме по това да работим

Edit: За логаутването, въпроса е не дали го правиш, а че можеш. В техния свят си безпомощен. А ако цитаделата е завладяна от същите копелета, портването там не помага

МнениеПубликувано на: Чет Ное 21, 2013 12:52 pm 
Аватар

Borrator
Цитат:
ами това значи да приемат че ще си живеят там, т.е. целите им да са същите като все едно че това ще е единствената реалност която ще познават.

На мен в момента целите им ми изглеждат неясни.
Нито съм ги видял да действат с цел измъкване, нито с цел адаптиране към местните условия. Примерно никой не отиде да живее "нормален" живот при местните NPC-та.

Цитат:
И като е неразвито обществото, това да се запасиш със сила за да не бъдеш потискан е правилната реакция

Ето тази опозиция между "свят без пари, лихви и bubble economics, е варварски и неизменно пълен с насилие, садизъм и мъчения" и "свят с пари, лихви и bubble economics е цивилизован, пълен облаги и напълно лишен от насилие" не ме кефи.
Примерно някои от древните мезоамерикански цивилизации са въртели стабилна икономика, политика и развита инфраструктура при пълна липса на вътрешна валута.
От къде на къде "алчните и гнили капиталисти" :lol: винаги ще са абсолютното решение? Не може ли на теория точно тяхната върхушка да са садистични копелета без никакви морални устои и веднъж заграбили властта да ги избие на терор?

Не. Развитото общество не гарантира морал и справедливост.

Цитат:
туше

Ми не. Това си беше бъзик. Да, шибано е да си затворен в такъв свят няма спор, но ако човечеството е показало нещо в историята си, то това е способността да се адаптира. Тези геймърчета тук, нещо не ги гледам да се развиват и променят.

Цитат:
Никой не е казал безгрешни. Просто достаъчно добри - честно казано, всеки защитаващ хартата за правата на човека би бил добро начало

Лихварят - защитникът на социално слабите...да се смея или да плача.
Мисълта ми е - тук ги изкарват свестни хора, а в нашата реалност и исторически не са.
Не ви ли се струва странно?
По лесно бих преглътнал същата история, ако главният герой се движеше не от алтруизъм, а от обикновена алчност =)) .

Цитат:
преценяваме какво обществото е приело за добро най-масово със свойте произволни и безумни машинации и почваме по това да работим

Не мисля, че някой ти оставя избор да преценяваш. Просто си си принуден да работиш в това общество, независимо дали те устройва или не.

Цитат:
А ако цитаделата е завладяна от същите копелета, портването там не помага

1. Болката поне временно ще спре.
2. В града уж нищо насилствено не могат да ти направят. Като излезеш да бачкаш, тогава могат да те скепсат.

BANG!
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Ное 21, 2013 2:39 pm 
Аватар

velush написа:
Ми не. Това си беше бъзик.
Изображение
а моя отговор беше сериозен
velush написа:
нито с цел адаптиране към местните условия.
опитвам се да ти кажа, че на Широ системата е точно това - адаптиране към новите условия
velush написа:
Примерно някои от древните мезоамерикански цивилизации са въртели стабилна икономика, политика и развита инфраструктура при пълна липса на вътрешна валута.
Не става дума за валута, те валута си имат и без да я искат. Става дума за създаване на общество. За елементарни закони. И древните цивилизации са имали толкова
velush написа:
Лихварят - защитникът на социално слабите...да се смея или да плача.
Мисълта ми е - тук ги изкарват свестни хора, а в нашата реалност и исторически не са.
Не ви ли се струва странно?
По лесно бих преглътнал същата история, ако главният герой се движеше не от алтруизъм, а от обикновена алчност =)) .
Прави каквото се налага. И къв лихвар? Той просто си увеличава своите ресурси за да може в последствие да направи нещоо от алтуризъм. Нищо нелегално не прави, дори по законите на нашия свят
velush написа:
Не мисля, че някой ти оставя избор да преценяваш
абе демокрация го наричаме, ама май си прав
velush написа:
1. Болката поне временно ще спре.
2. В града уж нищо насилствено не могат да ти направят. Като излезеш да бачкаш, тогава могат да те скепсат.
Не, the torturers get more creative
И могат да те избутат извън града. дори без праяка битка която да предизвика реакция

МнениеПубликувано на: Чет Ное 21, 2013 3:26 pm 
Аватар

Цитат:
а моя отговор беше сериозен

O RLY

Цитат:
на Широ системата е точно това - адаптиране към новите условия

Не съвпада с моята представа за адаптиране.

Цитат:
За елементарни закони.

Да вкараш всички в стадий "първоначално натрупване на капитали", където ти определяш условията, не са елементарни закони, а начин да заграбиш всичко, без физически да си мръднеш и пръста. 8)

Цитат:
И къв лихвар?

Ще видиш.
Това е следващата логична стъпка, ако не лично за него, то поне за хората близки до него, а той ще макиавелства с приходите.

Цитат:
Нищо нелегално не прави, дори по законите на нашия свят

Трябва ли да е нелегално, за да не ми харесва? :D

Цитат:
И могат да те избутат извън града. дори без праяка битка която да предизвика реакция

На теория да, ама изисква досадно обемиста организация.
Трябва прекалено много да си ядосал лидера, за да те прекарат няколко пъти през това.
Ако приемем, че има повече от 10-15, които трябва да бъдат измъчвани, вече на изтезателите ще им стане доста сложно за изпълнение.
По-скоро ще го прилагат в редки случаи за назидание и най-вече срещу политически противници.

BANG!
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Ное 21, 2013 5:16 pm 
Аватар

velush написа:
Да вкараш всички в стадий "първоначално натрупване на капитали", където ти определяш условията,
Ама какъв е тоя магически свят в който живееш където можеш да промениш света без да имаш някакъв контрол върху него?
Нека (пак?) да цитирам Арараги: Първото изискване да си герой не е да си прав, а да си силен
velush написа:
Това е следващата логична стъпка, ако не лично за него, то поне за хората близки до него, а той ще макиавелства с приходите.
Аз очаквам да продаде знанието по-скоро
...макиевалства? какво се опита да напишеш? ако е английска дума, става ли да ползваш патиница?

velush написа:
По-скоро ще го прилагат в редки случаи за назидание и най-вече срещу политически противници.
And that makes it acceptable and totally not something that should be stopped at any cost

две неща
1. не знам дали това, което прави Широ, е добро, но със сигурност е нужно. I mean, една гилдия вече практически ползва почти робски труд (сестрата от близнаците)
2. Не знам дали това на Широ е алтруизъм. Но едно е сигурно. Ако някой иска да действа алтруистически и да направи добро общество, най-разумният подход е точно този на Широ

МнениеПубликувано на: Чет Ное 21, 2013 6:08 pm 
Аватар

Цитат:
без да имаш някакъв контрол върху него

А пък аз пореден път ще кажа - моят преблем не е с контрола, а с методите за това...то-по точно не в конкретните методи, а че се глорифицират толкова.

Цитат:
макиевалства?

Исках да напиша макиавелства...но съм го омазал. От Niccolò Machiavelli.
Но по-близко до Machiavellianism, което обикновено се приема в отрицателен смисъл.

Цитат:
And that makes it acceptable and totally not something that should be stopped at any cost

Не е приемливо, но авторът го ползва като сплашване и пропаганда "Без капитал и поголовно финансово заробване, гадовете ще ви заробят съвсем физически!".
Ми то в едно различно общество с правилата за които той говори, тези същите гадове пак ще могат да си тъпчат по-слабите.

Цитат:
една гилдия вече практически ползва почти робски труд (сестрата от близнаците)

Това с детското робство ми е леко пресилено, защото на хлапетата геймъри никой нищо не може да им каже. Те са нагли, пробивни и няма да търпят ничий авторитет и подтисничество.
Освен това са страшно гръмогласни (в пряк и преносен смисъл) и ако имаше кой да им се притече на помощ да го е направил.
Явно на никой не му пика за тези хлапета. (освен ужким на главния герой)

Цитат:
най-разумният подход е точно този на Широ

Nope.
Най-разумният подход зависи според човека, който иска да го постигне.

Той и Широ може да действа по друг начин, за да ги спаси. Примерно да организира парти от доброволци, които да ги спасят...ама неее...
Той иска да спаси всички, а спасението е само и единствено в пазарната икономика (ама в бъгава игра пълна с маса неудобни или неизвестни правила).

BANG!
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Ное 21, 2013 6:26 pm 
Аватар

>парти от доброволци
имаше половин епизод за това как са опитали този метод и не са успяли. Те събираха точно парти от доброволци за да се опълчат на по-големите гилдии
предубеден си, момчето ми. Така го прави щото просто няма друг начин. Или поне той не е измислил, а засега и ти не си
velush написа:
оят преблем не е с контрола, а с методите за това...то-по точно не в конкретните методи, а че се глорифицират толкова.
а кви методи искаш да ползва точно. Той няма толкова приятели, че да се опълчи на големите гилдии в пряка битка. Те точно затова се наричат големи
velush написа:
но авторът го ползва като сплашване и пропаганда "Без капитал и поголовно финансово заробване, гадовете ще ви заробят съвсем физически!".
Ми то в едно различно общество с правилата за които той говори, тези същите гадове пак ще могат да си тъпчат по-слабите.
възможно е. Ако те завладеят със капитал, това ще стане. Капитала не е нещо различно от меча - просто метод за борба. Just means to an end. Разликата е само какво искаш да направиш с него. Изглежда че Широ иска да наложи хартата за правата на човека с тази сила. А може би не. Той в никакъв момент не казва. Единственото което знаем е, че каквото и да постигне включва краят на моментният вид на организация в оная другата гилдия

velush написа:
Това с детското робство ми е леко пресилено, защото на хлапетата геймъри никой нищо не може да им каже. Те са нагли, пробивни и няма да търпят ничий авторитет и подтисничество.
иииии са били така пред компютър, ама като всеки internet tough guy като се надвесиш над тях и си 90 ниво уъриор (т.е. доста нацепен) ще млъкнат бързо бързо

МнениеПубликувано на: Чет Ное 21, 2013 7:09 pm 
Аватар

Цитат:
парти от доброволци за да се опълчат на по-големите гилдии

Е, тази не е от най-големите (може и да греша), а и става дума не да ги смачкат, а просто да измъкнат две хлапета.

Цитат:
Така го прави щото просто няма друг начин.

Цитат:
кви методи искаш да ползва точно

Цитат:
Капитала не е нещо различно от меча - просто метод за борба.

Ааа...имало значи.

Има и всякакви други - изнуда, подкуп (с пари или други ценности), диверсия и пр.
Да, пак трябват пари, ама и за тях предполагам има други методи освен да промениш обществото коренно.

Цитат:
ама като всеки internet tough guy като се надвесиш над тях и си 90 ниво уъриор (т.е. доста нацепен) ще млъкнат бързо бързо

Виждал съм го да не се случва...при това в чисто физическа ситуация.
Абе гадни са хлапетата, не ми разправяй ти. :lol:

BANG!
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Ное 21, 2013 8:16 pm 
Аватар

velush написа:
Ааа...имало значи.
да, имало, ТОЧНО МЕТОДА КОЙТО ТОЙ ПОЛЗВА

velush написа:
става дума не да ги смачкат, а просто да измъкнат две хлапета
velush написа:
за тях предполагам има други методи освен да промениш обществото коренно.
не са само двете, той иска да спаси сичките от алтруизъм, и икса да промени обществото от алтруизъм, защото това с хлапетата е само пример за деградация
предполагам, не се знае. но е логична теория

МнениеПубликувано на: Пон Дек 02, 2013 12:00 pm 
Аватар

Log Horizon ep. 9 - wow, те вярно спасиха хлапетата, но само като бонус от цялата схема за изнудване

BANG!
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Дек 03, 2013 11:18 am 
Аватар

Страхотен 9-ти епизод. В началото доста се колебаех дали въобще да го започна и определено не съжалявам, че му дадох шанс. Мислех че ще е поредното от типа "заклещени във виртуалния свят на някаква игра". Това обаче се оказа единствененото общо нещо.
Като начало за разнообразие главния не е хлапе с жълто около устата дето го раздава Месия докато с лекота преодолява ниво след ниво, а човек м/у 25-35г със стабилна работа в реалния свят и за когото играта не е само хоби, но и не е център на живота му.Това важи и за голяма част от другите играчи .
Фокуса не е върху брой битки целящи измъкването от тази реалност, а е изместен по скоро върху това как се устройват играчите в тази "нова" за тях среда и как я променят постепенно за да прилича поне малко на тази навън. Човекът е социално животно и ми е страшно интересно да наблюдавам как персонажите започват сами да налагат правила и закони /от които са избягали докато са в играта, но сега се оказват необходими/ именно за да могат да живеят в групи, които да подпомагат оцеляването им като цяло.
Стискам палци да не го оплескат, пу пу пу.

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
 Страница 7 от 23 [ 340 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 23  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]