Дата и час: Съб Фев 22, 2025 10:24 pm

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Страница 2 от 2 [ 23 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: Филм: Pacific Rim (2013)
МнениеПубликувано на: Съб Ное 02, 2013 1:29 pm 
Аватар

Pacific Shit

Изображение
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Ное 03, 2013 9:48 pm 
Аватар

Мале, как може да не съм коментирал тук.
Филмът беше страхотен. Отидох да гледам бой м/у роботи и чудовища и това получих. Даже и самата история беше добре. Останах много доволен, дано да има продължение.

Yu-Gi-Oh
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Ное 04, 2013 10:38 am 
Аватар

Хммм, може би се гледа от грешната светлина според някои хора.
PR ми хареса супер много. По принцип филма е един фен - фикшън поклон пред добрите стари kaiju фликове като Godzila, King Kong etc. едновремешни филми, които не са белстяли със сюжет. Just the default shit - излизат гигантски "неща", shit's flying everywhere, скапват се от бой и рушат градове. Забавно за гледане опредлено... Така де, поне от мене.
Сега има и грешен начин да го направиш. За референция - лайната на Майкъл Бей - Трнасформерите и римейка на Годзила, роден не от кой да е, ами от Апокалиптичната дружина, водена начело от Роналд Емерих. Да, същия чичка дето направил Денят на Независимостта, 2012, Денят След Утре, Staragate, Универсален Войник (и той ме кефи).
Yes, нито един не блести с нищо особено. Stargate беше глуповат, Денят беше също глуповат - но интересното е че макар признавам, че е смотан ми харесва да го гледам от време на време, нещо като виновна наслада, поради простата причина, че този филм носи сърце и е може би единствения от апокалипсис филмите му, който ми харесва. Денят след Утре, също ми беше забавен, но мразя Джейк Гиленамсикъвдразнешпедерас.
Обратно на Денят(оня с летящите чинии). Като прескочим смотаняка и некадърен актьор Бил Пулман, който е президента и междудругото първият, който скочи на самолета да се бие с лошите извънземни, в смисъл не е като да е някаква важна клеча, персона от която зависят важни решения на една нация etc. Но както и да е. Ключовата част - Уйл Смит плюс а-ъа-ъ-а Джеф ъ-а-ъ-а Голдблум ъ-а точно - а - така. Комбиацията беше забавна, актьорите са ми от любимия списък и правеха филма това което трябва да бъде - summer blockbuster. Сиреч да ти е кеф на сейра дето става, на битките, на ефектите, на комичните ситуации.. освен ако не са смотани, или да им се смееш всъщност колко fail и смотани са, но в края на деня, да прескочи усложнен сюжет и майсторски врътки, защото не е това целта, а именно една забвна за гледане pop-corn шитня. После да си кажеш, "мамка му, беше яко като взривиха Белият Дом."

Сега Transformers - дразнещ актьор - Shia Lebitch - дразнещ протагонист - Сам Уйртверя някъв' си - мразех екранното му време. Плюс лошото послание - няма значение, че си нещастник, няма нужда да вярваш в себе си, няма нужда да правиш нищо (освен да пищиш), щом те намерят гигантски роботи, който един от тях по случайност е избрал да се мъкне с теб и по случайност се трансформира в последен модел Камаро, и по случайност е избрал теб да носиш спасението на вида им(но го счупва а Optimus Prime is like "Nahh iz cool") - всичко е наред, ти си герояt на деня. За женски персонаж - Фокс - не я бива много, но поне е хубава за зяпане. В смисъл нямам против сюжетите в стил "герой на деня и взима мадамата на края", но това е един от малкото филми в който се моля главния персонаж да умре някъде. В смисъл, нямаше израстване на героя, нито повратни драматични точки, които да го променят в по добро, или пък лошо - просто си остана същия писклив лайнар, до края третият филм.
Недостатъчно екшън - повече експлозии моля, липса на пълнеж - замаскирай го с повече експлозии, тук няма как да измислим битка, за това вкарайте родителите на Сам - няколко сцени бяха забавни, но нека натъпчаме още без смисъл - щът, не щът ще ги харесат.
Не забравяйте, финалните битки трябва да са кратки и съдържателни, в смисъл след като цял филм градим колко лош е.. лошият, една пет минутна битка ще свърши работата... и в трите филма(понякога и по кратка). Сега тоя педал ходи и плямпа все едно е фанал оня горе за шлифера или все едно е измислил франчайза, накичил кабинета си с екшън фигурки на трансформерите и опетни името на един любим детски спомен. Ако мисля да правят по Beast Wars, дано държат тоя педерас на страна.

Гилемо Дел Торо знаеше това, знаеше с какво се захваща. Това е неговата версия на "summer blockbuster". А именно, недразнещи актьори, премерно време с персонажите - нито прекалено малко, нито прекалено много. По скоро е наблегнато на впечатлението, което ще оставят.
Вкарай дизайни вдъхновени от Gundam, Evangelion, Saber Rider and the Star Sheriffs etc. Вкарай малко чудовища вдъхновени от японското кино, сцена иииии ЕКШЪН! И екшън имаше.
Филма беше страхотен и се надявам да има още един такъв, тъй като ми се догледа нещо от това, след като и без това е мъртъв жанр. А и имената на роботите ме кефят: Gypsy Danger, Tacit Ronin, Alpha Cherno, Coyote Tango, Striker Eureka ( и не, не е кръстен от Eureka7, а е по скоро свързан с австралииската история).

Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Ное 05, 2013 1:57 pm 
Аватар

По-точно няма как да е! xD

Изображение
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Ное 06, 2013 1:22 pm 
Аватар

Предполагам знаеш, че са просто саркастични и харесват филма.

Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Ное 21, 2013 10:13 pm 
Аватар

:lol: те си го казват ясно бе. Филмът може да е много тъп, но нямат търпение за продължението му. :kicking:

МнениеПубликувано на: Чет Апр 03, 2014 11:49 am 
Аватар
*

Беше готино, че Коджима беше написал в туитъра си, че всеки един, имащ себе си за отаку, задължително трябва да гледа този филм.

А самият той не е нищо особено по мое мнение - кайджутата бяха много по-интересни и готини от роботите, които ги имаше в пет сцени, освен главния. Това може би най-много ме подразни. В началото наливат много информация, после почти нищо. It was visually ok.

Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Юли 09, 2014 12:22 am 
Аватар
Модератор

Г/д ми хареса.

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
 Страница 2 от 2 [ 23 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]