Дата и час: Пет Фев 28, 2025 10:32 pm

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Страница 1 от 1 [ 7 мнения ] 
Автор Съобщение
 Заглавие: Помощ при избора на лаптоп
МнениеПубликувано на: Сря Окт 09, 2013 1:06 pm 
Аватар

Здравейте! Моля препоръчайте ми лаптоп за около 2000лв. Ще се ползва предимно за чертане и рендване. Изискванията са да е с пълна клавиатура и евентуално 17 инча. Ако може да ме ориентирате към марка и спецификации. Предполагам ще ми трябва най-вече процесор. Минимум 8гб рам (предполагам и 16 ще се ползват ако сложа). Харддиск на 7200 оборота или 5600 + SDD? Много благодаря!

Заглавие: Re: Помощ при избора на лаптоп
МнениеПубликувано на: Сря Окт 09, 2013 11:27 pm 
Аватар

Acer Aspire V3-772G - NX.M8SEX.021 ~ 1900лв.

МнениеПубликувано на: Чет Окт 10, 2013 10:58 am 
Аватар

Благодаря за предложението. И аз на този се спрях, но после ми препоръчаха от същата серия Aspire V3-772G, но с 750M видео, което обаче е с 4GB RAM. Не знам дали ще може да я утилизира с малката си шина, но бих се радвал да ми дадеш мнение. Също така резолюцията на този с 750М видео е 1600х900, и при положение, че ще се чертае... но пък ако е Full HD (1920х1080), няма ли да се кьориш много на 17 инча? Имаш ли опит да споделиш? Много благодаря! Всичко друго му е същото и ще е с SSD 120GB Kingston SSD V300 и ще излезе 1870лв.

МнениеПубликувано на: Чет Окт 10, 2013 3:46 pm 
Аватар
AnimeGod

От 4ГБ определено нямаш нужда. Въпроса е да е GD5 а не 3. В крайна сметка това не е 4К монитор.
Но по-доброто видео определено е с предимство така или иначе. Така че предложението на anAngel е с предимство като видео.
Другият обаче щом е със SSD също си има плюсовете. При това е с голямо а не с такова за кеш та аз клоня към него.
anAngel знае че не съм фен на тая технология предвид цената и но щом е за работа везните клонят към него.

пс. Най-добрият вариант е предложението на anAngel но със SSD. Несъмнено има такъв модел но кой знае колко струва...

Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Окт 10, 2013 8:01 pm 
Аватар

Acer Aspire V3-772G според брошурите и явно някои от моделите на тази серия имат място за 2 харда под тоз 17" тезгях
SSD може да се добави и в последствие при нужда хем и да се избере, което на човек му харесва - какъв обем, къде с по-агресивен боклукджия, къде по-производително при рандом четене/писане и т.н

Рамта на видеото може и да успееш да я използваш на макс ако ти са огромни огромни и/или супер детайлни чертежите/сцените или ако решиш да тестваш RemoteFX и VDI в противен случай не мисля, че трябва толкова

Резолюцията като е имаш и ти е ситно винаги можеш да зумираш или да е намалиш софтуерно, като е нямаш колкото и да искаш и да отзумваш и т.н детайлността на матрицата е по-ниска и груба
Която в последствие освен с външен монитор няма как да се постигне
Също ако (ще) имаш такъв и е фуллхд е доста по-удобно за работа ако и втория/лаптопа е такъв въпреки разликата във височината и диагонала отколкото курсора да удря невидима стена м/у 2та ако са екстенднати при различни резолюции

МнениеПубликувано на: Съб Окт 12, 2013 11:23 pm 
Аватар

Много ви благодаря и на двамата за помощта! Лаптопа вече е при мен и се държи чудесно. Даже пуснах един рендер и отне 93 секунди. Преди отнемаше ~ 1ч и 30мин.
Може да заключвате/триете или там каквото правите темите :)

МнениеПубликувано на: Нед Окт 13, 2013 8:08 pm 
Аватар

:lock:

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
 Страница 1 от 1 [ 7 мнения ] 

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]