|
Дата и час: Съб Фев 08, 2025 8:46 pm
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
|
|
|
|
Автор |
Съобщение |
|
Заглавие: Re: Blood Lad (лято 2013) Публикувано на: Съб Сеп 07, 2013 1:26 am |
|
crazy_little_crow |
|
|
|
Така ... реално ни остава 1 епизод до края (10-ти) и една OAD, а всъщност цялото аниме го чувствам като един дълъг прекуел към анимето. То вярно, че принципно така се получава с излизащите манги, но това е малко странно. Реално в момента имаме повече въпроси от отколкото отговори и по-скоро въпросите само се надграждат: Каква роля има майката сега (явно е, че не иска Фуюми да става човек?)? Как ще се развият нещата с възкресяването на Фуюми изобщо? Какво ще стане с новото създание на Франкенщайн? Какъв е планът на по-големия брат? Каква ще е връзката на Wolf с eвентуалния баща му? Стаз ще се намеси ли във войната между върколаци и вампири? Ако не друго, то поне нещата се изчистиха между Бел и Стаз, макар че ми се къса сърцето като си помисля колко едностранчиво беше всичко. Фуюми както винаги е oblivious, което важи със същата сила и за Стаз, oh well ... Doppelganger ми дойде като гръм от ясно небе и естествено усложни нещата още повече x3 А да и онзи without pantsu shot PS Последните епизоди и Лиз имаше повечко екранно време и се радвам, за което ^^
_________________ Makoto by Erendis <3 <3 <3
If life gives you lemons, make grape juice and let the world wonder how the hell you did it ^.~
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Blood Lad (лято 2013) Публикувано на: Чет Сеп 19, 2013 7:01 pm |
|
posteriori |
|
|
|
Нищо кой знае какво не беше, сравнително забавна пародия с леко по-мрачен привкус. Екшън сцените бяха неприятно орязани, хумора значително намаля към края, чак където започнаха да се появяват и наченки на смислена история. Героите пък на моменти прекаляваха с лежерното държание тип Cool!, но поне няколко пъти успяха да вкарат успешни аниме референции. Иначе, ако трябва да давам оценки- за пародията, шаренията и фентъзи елементите - 8/10, макар и далеч не толкова добри, колкото в Soul Eater, примерно. Но за анимето като цяло - 6/10 (плюс неадеквано избрания момент да приключат сезона).
_________________ .~.
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Blood Lad (лято 2013) Публикувано на: Пет Сеп 20, 2013 5:24 am |
|
delinquen7 |
|
|
|
Хаха и кой и е този по-подходящ момент при положение, че анимето си върви по мангата като двете в момента са точно на почти едно и също място? Говорим за 31 излезли чаптъра, които бяха пресъздадени в 11 епа и то доста добре има колко повече примери за претупани и окастрени манга сюжети. Лично за мен BL си беше една от най приятните изненади за стартиралите лятото заглавия и естествено евентуалното продължение ще е повече от очаквано! ^^
|
|
|
Заглавие: Re: Blood Lad (лято 2013) Публикувано на: Пет Сеп 20, 2013 7:33 pm |
|
posteriori |
|
|
|
Първо, никъде не съм написал, че анимето е боклук. Второ, явно не съм аз този, който лепи етикети и освен това, гледам да не вадя думите на другите от контекста. Никъде не съм казал и че анимето трябва да е в изцяло завършен вид. Казах, че му трябват още няколко епизода, за да навлезе подобаващо в историята и тогава да приключи на нота втори сезон. Да не говорим, че това, че на теб ти харесва края, не означава, че всички останали трябва да мислят по същия начин. Цитат: и кой за бога е адекватният..така и не сподели?! Чакам всеки момент Кодама да ми звънне, като се разбереме с него веднага ще споделя и с теб.
_________________ .~.
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Blood Lad (лято 2013) Публикувано на: Пет Сеп 20, 2013 8:56 pm |
|
delinquen7 |
|
|
|
Пич някъде да ме видя да ти казвам "харесвай го"? Просто на два пъти ти задодох прост въпрос понеже ми стана айде да не казвам смешно понеже после пък ще ме изкараш, че ти омаловажавам мнението ами интересно защо аджаба мислиш така и какво си очаквал за творба по все още on-going манга..Ако има правило в този форум, че не е коректно да искаш аргумент подплатен с пример (понеже като казваш "не трябваше да е така" значи трябва да имаш готова алтернатива или ако щеш решение) за нечие мнение ми ok np, моя грешка явно. Наивно е да си имал очаквания за завършеност понеже явно натам биеш, а това дали ще го гледаш или не ако направят евентуално продължение мен ни най малко не ме касае. За мене си знам, че го скив със сигурност! ^^
|
|
|
Заглавие: Re: Blood Lad (лято 2013) Публикувано на: Пет Сеп 20, 2013 9:54 pm |
|
posteriori |
|
|
|
На твоя два пъти зададен "прост въпрос" ти отговорих два пъти и то конкретно. Може пък да искаш конкретни сцени от мангата, които няма как да ти ги дам... В крайна сметка, не го правя аз анимето, че да давам алтернативи или решения. Не е моя работа. Аз съм просто зрител, с изказано мнение какво ми харесва и какво не. Цитат: Пич някъде да ме видя да ти казвам "харесвай го"? Не, не го каза директно, но леко подигравателния тон беше достатъчно недвусмислен. И, за да затвориме темата, не съм имал "очаквания за завършеност". Просто му трябваха още няколко епизода, за да разгърне подобаващо историята. Нищо повече. А ако и от третия път не съм бил ясен, извинявам се на емоционално засегнатите (без сарказъм).
_________________ .~.
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Blood Lad (лято 2013) Публикувано на: Пет Сеп 20, 2013 10:47 pm |
|
delinquen7 |
|
|
|
Усетих аз, че искаш нещо подобно и точно заради това попитах отначало какво имаш предвид като действително ми стана интересно не че ме дразни едва ли не това, че не ти е харесало самото аниме както ти изцепи. Дори ако го беше оплюл с нещо от рода на слаба история, клиширани герои, плосък хумор бла бла..няма проблеми и просто щях да подмина поста ти като бърз влак малка гара дето беше оня лаф. Все пак всеки си има виждане и е в правото си да не харесва нещо, но това, че можели да го приключат в едва ли не цялостен вид както намекваш нямаше как да го подмина. Викам си тоя е измислил някой добър завършек и ще засрами мангаката у-а и полюбопитствах такъв не че нещо. Всъщност това е доста често срещано оплакване при аниметата, самият аз преди съм недоволствал, когато дадено заглавие виси при положение, че има материал откъде да се почерпи за нещо ново, но така или иначе ние феновете не решаваме, как и по какъв начин ще бъде реализирана дадена идея. BL при тези обстоятелства от последните епизоди има материал за развитие за поне още един сезон дори без да гледам непреведените чаптъри. То и тея анимета не се правят само за да можем ние да си чешем езиците тук или по другите форуми, а по скоро отакутата да друсат рейтинга по тв-тата си като почнат да го излъчват в Япония. Да седнеш да гледаш продукция особено с тази жанрова насоченост на онгоинг манга и да чакаш да ти развият всичко за един сезон било то и от 20 епа...ддз?! Ако беше казал на първи епизод и ти бях прочел мнението щях да те предупредя овреме...
|
|
|
Заглавие: Re: Blood Lad (лято 2013) Публикувано на: Пон Сеп 30, 2013 12:40 am |
|
Belgarion |
Ecchi Warrior |
Регистриран на: Пон Яну 08, 2007 5:24 pm Мнения: 19394 Местоположение: Tōkyō
|
Свърши в нищото. И не, не ме интересува докъде е стигнала мангата. Като ще го оставят да зависва да подберат по-подходящ момент. posteriori добре го каза. Като са смятали да анимират само толкова по-добре да не го бяха подхващали въобще. Не мога да му дам повече от 6/10.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|