Дата и час: Вто Фев 11, 2025 3:46 pm

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Страница 1 от 1 [ 10 мнения ] 
Автор Съобщение
 Заглавие: Maison Ikkoku (пролет 1986)
МнениеПубликувано на: Нед Яну 11, 2009 5:48 am 
Аватар
Цар Алко

Изображение
    ANIDB
    Title: Maison Ikkoku
    English:Maison Ikkoku / めぞん一刻
    Genre: Comedy, Daily Life, Romance, Slapstick
    Type: TV Series
    Episodes: 96
    Year: 26.03.1986 till 02.03.1988
    Producers: Fuji TV, Kitty Film, Studio DEEN, Takahashi Rumiko
    URL: http://www.5-ace.co.jp/anime/mezon/index.htm
    Trailer
    Резюме: Аниме правено по мангата на Румико Такахаши (Инуяша и Ранма 1/2 ): Годай е кандидат студент, който неведнъж се е провалял на изпити, той е неамбициозен, наивен и сприхав. Живее далеч от своите родители в долнопробно общежитие под наем. Мечтата му е да го приемат като студент. За свой некъсмет има за съквартиранти : красива дама с влечение към красивите и богати мъже, възпълничка дама със своето семейство, но луда купонджийка, потайнствен господин с перверзни мисли и всичките имат лудо влечение към купоните и САКЕТО. Това ултимативно комбо води крехкото момче до тотално отчаяние докато не среща момент преди да напусне новата управителка на сградата. Младежът се влюбва от пръв поглед, но любовта му се оказва едностранна. Дали ще е така и каква е причината, очакваме да разберем?

--------------
    Много добра романтика, с лек привкус на драма и добри комедийни елементи. За мен си се пада историята с една от най-добрите романтични сюжетни линии и герои, ако не се намери някой за бг линк да го качи, то по чуждите торенти ще може да се намери. Просто бях длъжен да пусна нещо за това аниме след като ми хареса толкова много.

Профил  

Заглавие: Re: Maison Ikkoku (пролет 86)
МнениеПубликувано на: Нед Яну 11, 2009 12:29 pm 
Аватар

В първият момент си казах, че много ми прилича на Ранма, пък то нищо чудно. :drop:
Може да се дръпне да се скива. :)

Заглавие: Re: Maison Ikkoku (пролет 86)
МнениеПубликувано на: Нед Яну 11, 2009 8:08 pm 
Аватар
Цар Алко

Щом ти харесва Ai Yori Aoshi :confused: значи и това ще ти допадне.

Профил  

Заглавие: Re: Maison Ikkoku (пролет 1986)
МнениеПубликувано на: Пон Апр 18, 2011 9:54 am 
Аватар

Тъкмо мислех да правя тема на това аниме, защото това е най-красивата романтична комедия, която съм гледал и добре, че си направих труда да погледна има ли такава. Явно и други преди мен са оценили колко приятно и забавно е това сериалче. Вярно, че е старичко и артът му леко е... абе стар стил. :lol: Въпреки това не се усещат кога минавата епизодите, така влизаш в историята, че на моменти откачаш с героите, а измежду тях има само един нормален (но това е обществена тайна). :lol:

МнениеПубликувано на: Пон Апр 18, 2011 1:34 pm 
Аватар

Много е готино сериялчето. :D

МнениеПубликувано на: Съб Сеп 15, 2012 10:51 pm 
Аватар
Anime Sekai Kenkyuuin
Anime Sekai Kenkyuuin

:bash:
Абе или не бях в Ранма настроение, или т'ва беше мнооого празно. Уж съм им свикнал на тоя вид недоразбирания и грешни интерпретации, но тъй като освен романтиката тук друга сюжетна линия нямаше, за разлика от Ранма примерно, където ако не друго - поне ше се сбият, просто умрях от скука и превъртах яко. Особено момента в който взе да се проточва с оная гимназистка Ю.. квабешетам, няма такава помия. Където я видех скипвах ~_~

Учудиха ме 2 неща:
1. Как още началото-средата на 80" години, за да си намериш свясна работа са ти трябвали връзки.. или нечие съжаление...
2. Всички знаем кой е Чандлър Бинг, нали? Общо взето в днешно време аналогът и много-по-готиния от него е Барни Стинсън. Всички гледали Иккоку знаят кой е аналогът им и как е възможно Yotsuya-san да е баща на тия двамата, но... wadafaq is this shi~
Изображение
Създателите на "Приятели" са гледали Ikkoku-kan 1000%? И са си свили персонажа и сетинга? :shock:

zlobcho написа:
а измежду тях има само един нормален (но това е обществена тайна). :lol:

Кучето, нали :?
Или дядката?
Не, бармана сиг. :roll:

Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Сеп 11, 2013 4:41 pm 
Аватар

Явно още едно непопулярно заглавие у нас.
На мен лично ми трябваха повече от година и половина да се наканя да го изгледам, след като почти го бях дропнал на 5ти епизод. И добре, че не се случи!
Maison Ikkoku се оказа едно от онези редки заглавия, съчетаващи в себе си страхотна смес от хумор, романтика и реалистични житейски ситуации, при това без да бърза да наблъска всичко в 12-25 епизода. Това позволи на главните герои да израстнат подобаващо, без свръх преиначени драми, а просто борейки се с обикновените трудности в живота и чисто човешките (често) оплетени взаимоотношения.
Разбира се, заглавието си имаше и своите минуси - лека репетативност на ситуациите, поведението на Киоко, което на моменти не беше особено приятно и липсата на по-подробен бекграунд за останалите жители на Maison Ikkoku (освен двамата главни - Киоко и Годай).
Но въпреки това, класиката си е класика - края наистина оставя топло чувство на удоблетвореност, след цялата гама на позитивни и дори тъжни емоции, превръщайки анимето в един от най-добрите преставители на своя жанр, при това, въпреки своята възраст.

Подходяща препоръка към него е Yawara, където открих доста сходства, а също и Rumiko Takahashi Anthology, компилация на същата авторка, с 13 индивидуални истории, доста приятни за гледане.

МнениеПубликувано на: Пет Сеп 13, 2013 6:43 pm 
Аватар

Това аниме подобрява ли се след 2ри епизод и имали задоволителен край ?
Защото го бях почнал веднъж ,но го спрях на шъпросният 2ри епиздо.

Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Сеп 13, 2013 9:37 pm 
Аватар

Краят му е страхотен. Рядко са романтиките свършващи така. Обаче, не се подобрява след 2-ри епизод. Кара си го в еднакъв ритъм, на моменти чак става досадно. Иначе ако са ти харесали първите епизоди, в такъв стил е до края. Естествено има развитие на героите, но е много бавно. Пак казвам, виж 5-6 епизода, ако не ти хареса, не се мъчи просто. На мен лично ми попадна на музата направо и сега ми е любимо.

МнениеПубликувано на: Пет Юли 29, 2016 10:53 am 
Аватар

Maison Ikkoku ep. 1 - не знам какво очаквах от анимето, но първа серия не ми хареса. Ако продължава в същия дух - дроп.
Urusei Yatsura ме кефи повече, а има предостатъчно серии от него.

I think you should shoot him instead

BANG!
 Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
 Страница 1 от 1 [ 10 мнения ] 

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]