Дата и час: Сря Фев 12, 2025 8:57 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Страница 2 от 7 [ 101 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: Uchouten Kazoku (Лято 2013)
МнениеПубликувано на: Пон Юли 08, 2013 12:27 am 
Аватар

Това лесно може да се превърне в анимето на сезона! Веднага си личи, че е от автора на The Tatami Galaxy, а фейсовете в типичния стил на Kouji допълваха страхотно картинката!
Първи епизод беше толкова приятно лежерен, че целия сетинг мога с часове да го гледам без да ми омръзне, а и героите, въпреки фантастичния привкус, имаха определено реалистичен подход към взаимоотношенията си.
Анимето, съвсем очаквано, ще се следи на 100%!

МнениеПубликувано на: Пон Юли 08, 2013 1:30 am 
Аватар

^Съгласен, ще се следи задължително.

Изображение
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Юли 08, 2013 1:41 am 
Аватар

След като препрочетох поста на posteriori поне два пъти, реших, че няма да чакам друг релийз, а и предполагам, че е симул-каст така или иначе x3

Нямаше сложни препратки като в Zetsubou Sensei , но пък наистина някак напомня на другата творба на Morimi Tomihiko-sensei. За добро или лошо, адаптацията не е поета нито от MadHouse (Tatami Galaxy), нито от Shaft и това прави анимето хммм ... различно предполагам. x3

Епизодът беше приятно лежерен и бих добавила и приятно натоварващ ^.~
Анимето определено има своя атмосфера и на няколко места се заслушах в ост-а , но като че ли основно впечатление ми правят героите и отношенията им. Разговорът в бара беше страхотен ^///^

Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Юли 08, 2013 6:40 pm 
Аватар

Най-накрая от около 2 години насам нещо да ми хареса за следене ^^

МнениеПубликувано на: Пон Юли 08, 2013 8:23 pm 
Аватар

отдавна чакам нещо с feel good-ефект.Супер епизод.

Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Юли 09, 2013 9:27 am 
Аватар

Uchouten Kazoku - първи епизод. Ето това вече е сюрреалистично и оригинално. И като сетинг с тези фолклорни елементи и като герои. Обаче историята дето я разказва в първи епизод не ми е от любимите (Защо танукито и богинята са погодили в миналото такъв мръсен номер на тенгуто?). Аз не съм сигурен и че разбрах всичко. Да се надяваме, че нататък ще се развие в нещо от сорта на Yojouhan Shinwa Taikei.
Най-смешното нещо - тонът с който по-големият брат на главния герой произнесе "Ото-ото-десу!" :lol: :lol: :lol: .

I think you should shoot him instead

BANG!
 Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Юли 13, 2013 4:08 pm 
Аватар

Това ще си го следя с кеф :)

МнениеПубликувано на: Чет Юли 18, 2013 10:11 am 
Аватар

Втора серия ми хареса повече от първа. Дори вдигнах оценката си в MAL с една единица.
Майката е много готина.

BANG!
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Юли 23, 2013 10:20 am 
Аватар

Трети също беше много сладурски. Каква беше тази часовникова кула? Бахти колко красиво е замислено и нарисувано това място.

BANG!
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Авг 07, 2013 1:17 am 
Аватар

Random quote and comeback:
“If I eat you, I’ll be sad because you’ll be gone” (Benten)
> Benten-sama! You can’t have your tanuki and eat it too! =))

Което ми напомня: *Benten, ship, ship, ship*
Интересно ми е как ще се развият нещата между тях двамата. Всеки път като Yasaburo се среща с Benten винаги едно странно настроение - смесица от любов, възхищение, уважение и страх. А не мога да реша дали има някакво развитие >.< И има доста неща от миналото, които не са ни показали, но все пак ги шипвам, факт!

Mother ме радва ^^ Само на мен ли ми се струва, че се опитва да бъде едновременно и майката и таткото вкъщи?
Yaichirou, Yajirou, Yashirou ... оххх с тези имена x.x

PS Трябва да ни покажат и Kaisei най-накрая x3

Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Авг 07, 2013 10:25 am 
Аватар

Това с всеки епизод ме кефи адски много.

Особено когато стане гротесково и го избие на философия. Примерно онзи пич от петъчния клуб дето разсъждаваше как можело хем да смяташ танукитата за много сладурски, хем да ги хапваш с кеф: тотална гавра с обществените ценности =)).

Цитат:
Само на мен ли ми се струва, че се опитва да бъде едновременно и майката и таткото вкъщи?

Ми не...просто си е травеститка. :lol:
(Не че не я харесвам и в мъжки дрехи...с тези демонстративни цици, дето може просто да не ги генерира.)
Големият брат се прави малко на баща и се опитва да вкара ред и обществено приличие...ама не му се отдава много.

BANG!
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Авг 15, 2013 12:47 am 
Аватар
Ecchi Warrior

Време е Бентен да умре. Трябва да бъде накълцана жива и парчетата да се изсипят в септична яма. По възможност нова за да може поне няколко хиляди пъти да и се изсер@т отгоре. :)
На път е да си заслужи място в личният ми топ 5 за най-отвратителни герои. :huff:
А онези "избраните" дядковци лесно биха били разчистени чрез малко отровено вино :3
Като ги разкарат изведнъж анимето ще става за нещо повече от чеп за зеле.

Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Авг 15, 2013 9:30 am 
Аватар

Аз мисля, че ако Бенетен се гътне, петъчният клуб ще се разпадне от само себе си.
Оказа се, че те не са баш злодеите, защото дори не знаят какво вършат освен плюскане на екзотични манджи и пиячка.
Бенетен е главният злодей и всичките и там крокодилски сълзи не оправдават, това което върши. Включително провокациите към главния герой - "Ето свърши тази беля, пък после ако съм в настроение няма да те изям". Пък той винаги се хваща, въпреки че се има за особено хитър и съобразителен. Пада си по тръпката може би.
От друга страна за съществуването на Бентен е виновно тенгуто, дето я е отвлякло и обучило да стане толкова силна, а и още не сме я видели да върши нещо особено лошо, освен да заплашва и да предизвиква другите да вършат грешки, които ще са в нейна полза.

Та групичката е "Хвани единия, удари другия". Всички са в moral grey зоната.
Само майката, годеницата и малкото братче са свестни хора...това де, танукита.

BANG!
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Авг 15, 2013 11:09 am 
Аватар

^
Ако Бентен умре, просто ще бъде сменена от някой друг и този друг ще стане член от клуба на Friday Fellows.
Както тя е дошлa на мястото на един, така друг ще я смени - а традицията да се яде тануките ще си остане, просто защото е част от традицията.

А "лош" в тази история реално няма. Просто нещата се случват, както героите смятат, че трябва да се случват. Така че велуша е прав - тука вески е тъмен и мътен XD Абсолютно съм убедена, че ако Father Shimogamo беше заговорил и се представил тогава Бентен, щеше да го пусне, но той по една (ако не беше той изяден - щеше да е някой друг ) или друга (idiot blood?, някакви неща, които още не знаем) причина отказа да говори пред нея. От тук също идва и част от драмата - реално Бентен не е знаела, че яде бащата на танукито, което харесвa ^^

Освен това имам доста големи съмнения останалите от Friday Fellows да знаят, че танукитата са интелигентни и се превръщат в хора.Професорът, който ни показаха последните 2 епизода, по-скоро въприемаше разговорът му с Father Shimogamо като сън, нещо налудничаво, което се е случило само в главата му.

Според мен Бентен няма какви толкова много лошо неща върши - тя е човек, но не точно, и има сили на тенгу, но отново не е точно тенгу. А и на професор Акадама му хвърлям отчасти вината - как си отмъкна девойката и то вероятнo само, защото му е харесала x.x Но поне вече имаме една причина за инцидента, който е станал.

> Пада си по тръпката може би.
Е как - the idiot blood ^^''

Айде да покажат Kaisei най-накрая x3 И не като шкаф x.x Или стълба ffs

Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Авг 15, 2013 1:25 pm 
Аватар

crazy_little_crow
Цитат:
да се яде тануките ще си остане, просто защото е част от традицията

Не че сме запознати с всички членове, но от тези които съм видял досега, само Бентен знае какво става наистина, а и яденето на тануки дори не им е централното занимание.
Според информацията с която разполагам в момента, само тя може да обучи някой за неин заместник. Другите са просто чревоугодници тузари от бизнеса, които имат солидна управляваща позиция в човешкия свят, но не знаят за другия.
(Нататък може да разкрият по-различна картина.)

Цитат:
бащата на танукито, което харесвa

1. Дори да знаеше, че танукито е разумно, най-вероятно пак щеше да го изяде, защото на това я е научил тенгуто.
2. Тогава най-вероятно не е и подозирала, че Yasaburou съществува.
3. Аз не съм сигурен, че реално харесва главния герой. (Ако оставим настрана шипърстките ти теории.) Нищо чудно по същия начин да флиртува и предизвиква други бишита. Прилича ми точно на такъв персонаж, а има и силата и социалното положение да не и пука.
За мен тя си е точно смъртоносно чудовище дето си играе с жертвите си, като котка с мишка :lol: , но ми е интересна и не питая майтапчийската омразата, която изрази по-горе Belgarion към нея :wink:

Цитат:
Айде да покажат Kaisei най-накрая

И аз така искам, но ровейки се в MAL срещнах твърдение, че дори в книгите още не се е показала в човешки вид, а само като тануки...което е истинската и форма, ама някак не ми е толкова интересна...защо ли... =))

BANG!
 Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
 Страница 2 от 7 [ 101 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]