Дата и час: Пет Фев 07, 2025 3:23 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Страница 1 от 2 [ 17 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Религиозни фанатици....мнение за тях
МнениеПубликувано на: Сря Авг 01, 2012 2:16 am 
Аватар

Всички знаем,че има една група хора,които си нямат друга работа,освен да дрънкат врели-некипели как Господ бил всички,той щял да ни спаси и так далие.Въпроса ми към вас е-как се отнасяте с тези хора?Игнорирате ли ги?Плюете ли ги?Псувате ли ги?

Последна промяна Rampage на Пет Авг 10, 2012 2:16 pm, променена общо 1 път

Цитат:
Evility написа:
Тоя сигурно е бил от школата за Болни Екземпляри, Лишени от Граници, Абстрахиращи се от Разумното, Идейни и Обиграни в Насилието, съкратено БЕЛГАРИОН... :lol:
 Профил  

Заглавие: Re: Религиозви фанатици....мнение за тях
МнениеПубликувано на: Сря Авг 01, 2012 2:38 am 
Аватар

Оставяш ги на мира да си чакат спасение от небесата. Другите опции са чиста загуба на ценна енергия.

Не можем да докажем, че НЯМА някаква свръхестествена сила, която ни е създала. Пък и честно, след като ни е създала и заебала не знам какво повече искат :lol: .

М/у като казвам свръхестествена въобще не си мисля за някои от боговете в онези книги =)) Библията все пак е най-продаваното фентъзи на всички времена.

Накратко да спориш с религиозен фанатик е като да спориш със стена .... става по-лесно с голям чук.

P.S.
can't help it

Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Авг 01, 2012 6:29 pm 
Аватар

Казвам му, че не съм съгласен и после го игнорирам. Не го псувам защото той има право на своя светоглед и трябва да уважаваме това, дори да не ни харесва и да не сме съгласни.

Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Авг 07, 2012 12:02 pm 
Аватар

Защо акцентираш само религията ?
На всякаква тема има фанатици, които дрънкат само за едно и също нещо. Било то стил музика, вид спорт, религия , коли , жени и т.н. . То всеки си има право на светоглед , както се казва в предишния коментар ,но не е нужно да го натрапваш на другите. Такива краиности не толерирам , както и повечето хора. Таке че, какво може да ти бъде мнението освен - Have it your way and don't bother me .

МнениеПубликувано на: Вто Авг 07, 2012 5:26 pm 
Аватар

Точно така анимефен :)
Фанатиците са навсякъде. Било то религиозни или анти-религиозни :)

На мен лично християнските религиозни са ми забавни. наскоро един такъв ми уби 6 часа във влака София-Видин, отдавна не се бях забавлявал така. Почти като да се ебаваш с мормоните. Но..аз съм извратен.

А другите..в повечето случаи ги игнорирам. Всмис не защото са фанатици, просто материята на техния фанатизъм не ми е интересна и бързо се отегчавам.

Джийсъс срещу Хитлер. Бия го до скъсване!
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Авг 08, 2012 9:45 am 
Аватар

Само да отбележа една малка поправка в заглавието, моля. "РелигиозНи", а не "религиозви".. :lol:

Колкото до такива хора, зависи на какви попадам. Повечето само им казвам, че не съм съгласен и точка по въпроса. Взели са си това решение, тяхно си е. От време на време ме хващат дяволите (хе-хе) и почвам да споря, да видя докъде ще стигнат.
Но може да има и свестни личности. Точно преди 2 седмици, на почивката, като бяхме на хижа "Рай", от другата страна на връх Ботев. Там имаше и един поп от Варна с децата си. Страшно културен човек, а и знаеше доста народни песни, с което създаваше настроение край лагерния огън край хижата. :)

Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Авг 09, 2012 6:21 pm 
Аватар

Аз изобщо не съм забелязал typo-то в заглавието. :mrgreen:

Според мен истински фанатизираните са много малко. Повечето не дават fuck за религия и не ги интересува, обаче при силно религиозните има някакъв постоянен стремеж да зарибяват нови хора и да си налагат възгледите, което много дразни. Опасни са, защото ценностната им система е силно изкривена и могат да използват религията, за да оправдаят убийство, геноцид и такива неща. Христинянският фундаментализъм тепърва набира скорост в Америка, в ислямските държави вече отдавна е извън котрол... Тук, слава БОГУ, нещата изглеждат спокойни. :D

Заглавие: Re: Религиозни фанатици....мнение за тях
МнениеПубликувано на: Вто Сеп 04, 2012 11:55 pm 
Аватар

Всеки е свободен да мисли и да вярва в каквото си иска, стига да не ми пречи по никакъв начин . Не обръщам внимание или ги игнорирам .

Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Сеп 05, 2012 12:15 pm 
Аватар
Мародераторче

Местоположение: Kame House: Where the beaches are fine, and the bitches are finer.
wiki написа:
Фанатизъм

Фанатизъм се нарича светоглед, който приема, че определени идеи са единствените верни, и придава негативен аспект на всичко различно от тях. Целта му обикновено е налагане на „верните“ и отстраняване на "неверните" идеи, като често се смятат за позволени всякакви, или много широки средства.

Не виждам позитивните страни на какъвто и да бил фанатизъм, освен за подстрекателите му.

Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Ное 14, 2012 1:37 am 
Аватар

Ми по принцип с фанатици гледам да си нямам работа.
Но се научавам постепенно да реагирам възможно най-спокойно и по най-приятелски настроен начин.

Ако смисъла на живота ни е да казваме на всеки тъпак на тоя свят, че е тъпак, щяхме да сме безсмъртни. :lol:
Иначе има някои индивиди, на които просто като им излееш лекция ти олеква. И го правя от време на време. Не се гордея с това, но знам, че е било почти неизбежно.

Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Ное 27, 2012 9:35 pm 

tracK написа:
Всеки е свободен да мисли и да вярва в каквото си иска, стига да не ми пречи по никакъв начин . Не обръщам внимание или ги игнорирам .

Да, това е много вярно - всеки си има предпочитанията и пристрастията, стига да не посяга на другите или насилствено да ги налага .

Дневен хороскоп http://napred.bg/%D0%B4%D0%BD%D0%B5%D0%B2%D0%B5%D0%BD-%D1%85%D0%BE%D1%80%D0%BE%D1%81%D0%BA%D0%BE%D0%BF.html. А от този сайт виждам как да тълкувам сънищата си http://napred.bg/%D1%81%D1%8A%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%BD%D0%B8%D0%BA.html. От тук разбирам каква е прогнозата за времето http://napred.bg/vremeto.html. Когато пътувам ползвам тази пътна карта на България http://napred.bg/%D0%BA%D0%B0%D1%80%D1%82%D0%B0-%D0%BD%D0%B0-%D0%B1%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%8F.html

Последна промяна gabanko на Пон Яну 21, 2013 7:15 pm, променена общо 1 път

Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Дек 20, 2012 11:00 pm 
Аватар

винаги ще има фанатици, от всякакъв род, религия и порядък.
Хубаво няма, важното е по-малко лошото да надделява.
В реалността избора винаги е между лoшо и по-малко лошо.
Доброто е една цел, която гоним, но винаги е там на хоризонта, почти я стигаш и тя пак се губи, някъде все там..

Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Дек 21, 2012 10:33 pm 
Аватар

Обикновено гледам да ги игнорирам. Имах един приятел, който беше религиозен фанатик и с него съм водил разговори по въпроса, но по принцип гледам да не си хабя дъха за такива хора. Аз гледам да не си налагам мнението на другите и не искам те да си го налагат върху мен, но този тип същества правят точно това. Те дори не те слушат, като говориш и накрая никога не ти дават добър отговор. Аз обичам да говоря с хора, които ми изказват своето мнение без да ми го налагат, аз ги изслушвам от своя страна и им давам своето. За съжаление с такива хора не може да се води нормална дискусия, знам го от личен опит, затова ги избягвам.

Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Авг 14, 2013 10:52 pm 
Аватар

Забелязали ли сте картинките, които напоследък се въртят във Фейсбук? 'Ако обичаш Исус, сподели това.' И идиотите го споделят. Винаги съм вярвала в нещо по- висше (като не казвам, че е бог, а примерно духове, извънземни, вещици, шит... неща, в които другите не вярват, странно защо), но в богове не вярвам. И по едно време започнах да го показвам съвсем открито, докато преди време съм си мълчала, защото не ми е пукало, така изведнъж взе да ме дразни и започнах да си изказвам мнението по религиозните въпроси. Разбира се, като кажеш, че не вярваш в бог, някак си на хората им е по- удобно да ти лепнат етикет 'сатанист' или нещо от сорта. И аз го приех с удоволствие, защото предпочитам това. А може би и симпатиите ми към Илюминатите са ги подтикнали. Както и да е, въпроса е, че след като няколко пъти кажеш, че не вярваш в бог, се превръщаш съвсем без да искаш в атракция на целия град. Всички те питат "Истина ли е?", "Защо?", "В какво вярваш?" МРАЗЯ тези въпроси. Хабила съм си времето да обяснявам в какво вярвам, но е безполезно, тъй като вярващите (а и не толкова вярващите) просто ти се нахвърлят и отказват да слушат това, което казваш. Постоянно си търсят повод да те заговорят по темата, за да ти покажат колко си заблуден и колко грешиш, да те обедят, че има бог и той е всемогъщ и така нататък. Чудя се, защо някои хора така вярват? Имали са трудни моменти? Слаби са и им е по- лесно да си мислят, че някой ще свърши всичко вместо тях, ще живее вместо тях? Или просто защото им набиват това от малки в главите?
Истината е, че веднъж по история ни влезна един поп в час и беше много интересно. Разказа интересни неща, говореше и за друго, не само за религия, приемаше и чуждите мнения. Според мен тези, които са толкова вманиачени по темата, просто не са дорасли. Пожелавам им да проумеят поне, че всеки има право на мнение и те са никои да налагат своите вярвания. Или поне като го правят да се аргументират! :)

Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Авг 15, 2013 10:40 am 
Аватар
Модератор

Най-вероятно живееш в малък град, че на хората да им пука и да знаят предпочитанията ти.

Аз лично познавам малко религиозни хора (или поне не го изразяват//не са досадни с религията си).

Религията е ненужен тумор на обществото, но предполагам някой хора просто не могат да функционират ако знаят че са случайна група от атоми в огромна, студена вселена на която не ѝ пука дали някога си съществувал.

Хората, които намират комфорт във факта че на някого, някъде му пука какво правят (спазване на религиозни норми и закони и т.н.) и ще бъдат възнаградени за добри действия (карма etc.) са слаби и болни в главата.

Иначе по темата --> Религиозните фанатици трябва да бъдат лекувани...то самото заглавие на темата не е особено позитивно. Думата "фанатик" носи предимно негативно значение.

Иначе ако видя такива избягвам контакти с тях, както бих избегнал контакт с някой, който има друг тип психично заболяване или е просто ретард.

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
 Страница 1 от 2 [ 17 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]