Дата и час: Съб Фев 01, 2025 7:51 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Страница 1 от 14 [ 203 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4, 5 ... 14  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: .:Fullmetal Alchemist:.
МнениеПубликувано на: Нед Май 13, 2007 3:23 am 
Аватар

Охх нямам си и аз занимавка.Таа аз утре почвам да я чата ма казвайте си впечатленията от мангата като цяло.И да питам историята в мангата яка ли е?

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Май 13, 2007 8:32 am 
Аватар
Всепризнат Спамър

Абе, к'во да ти кажа все викам ще седна да я чета..и все не ми остава време :?

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Май 13, 2007 10:46 am 
Аватар

Много е яка мангата :!: Точно вчера си прочетох последните две излезли глави, че ги бях оставил. Мангата е доста по-различна от анимето, макар и в началото да са едно към едно. Нъкъде около средата мангата тотално се отклонява от анимето (или по-скоро обратното) и става супер яко. Появяват се нови герой, дори нови страни и разни други новинки, които обаче могата да бъдат и спойлер, така че...четете мангата :!:

И накрая-едно нещо което прочетох и съм съгласен: изгледах анимето :arrow: Велико; прочетох мангата; изгледах анимето :arrow: не чак толкова велико :wink:

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Май 13, 2007 12:08 pm 
Аватар
Всепризнат Спамър

*Nocturno, ще ми кажеш ли в кой volume става това отклоняване по-точно? :)

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Май 13, 2007 2:30 pm 
Аватар

Хъмм... ще ми е трудно. Не за друго, а защото в мангата има и други различия, които в последствие се оказват съществени. Мисля, че първото такова е в 4-5 том. Както виждаш сравнително рано, така че може да почнеш и отначало. Надявам се да не съм те заблудил, но не гарантирам. Нямам ги томовете на харда и ще ми трябва адски много време, за да ги дръпна, така че ориентацията е трудна :? .

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Май 13, 2007 4:10 pm 
Аватар

Ми анимето не съм го гледала ама мангата е велика :) Определено си струва времето, което ще се отдели в четене! От анимето гледах 13 епизод и като видях ква глупост бяха избарали .... направо се отказах :? btw, колко точно страни бяха? Не мога да си спомня точно ... сега май са на последната... ако е така може и скоро да свъри! Е скоро.... около 2 годинки... Не че ми се иска ама... по добре да свърши някога, вместо да се мота 20 години и накрая даже да не видим края...

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Май 17, 2007 4:59 pm 
Аватар

Едно въпросче - и в мангата историята ли се върти около Хомункулусите :?: Тъй или иначе смятам да я прочета, ама просто за ориентация да знам :P

Naruto couples I support: ItaxSaku, ShikaxTema, HinaxNeji, SasuxNaru ;P
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Май 17, 2007 6:52 pm 
Аватар

Както и в анимето-хомункулусите са само това, което е малко под повърхността :wink: . Всъщност в мангата е още по-готино :!:

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Май 17, 2007 9:58 pm 
Аватар

макар да имам да наваксвам към 10тина глави си спомням че мангата далеч повече ми се осалади от анимето въпреки че сюжета слабо се различава.

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Май 17, 2007 10:21 pm 
Аватар
Всепризнат Спамър

nesy написа:
От анимето гледах 13 епизод и като видях ква глупост бяха избарали .... направо се отказах :?

Абе, я стига говори глупости когато това аниме излезе..направи фурор .. добро! е...това че на шепа хора не им харесва не го прави тъпо шибано аниме <_<

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Май 18, 2007 11:16 am 
Аватар

В сравнение с мангата, на анимето наистина не му достига нещо. Въпреки това е добро филмчето и никой не е казал, че е шибано, за ш****е - хентая е по-добрия жанр :wink: .

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Май 18, 2007 7:22 pm 
Аватар

thefolenangel написа:
Абе, я стига говори глупости когато това аниме излезе..направи фурор .. добро! е...това че на шепа хора не им харесва не го прави тъпо шибано аниме <_<

Не съм казала, че не е готино!! Самия факт, че е Fullmetal ALchemist е достатъчно да кажем Гениално!!!!!!!!!! Исках да кажа, че прекалено е променено и затова не ми и хареса!! Къде в мангата Ед се е бил с Рой ????? Самата идея ми се видя тъпа!!! А и винаги е така- ако първо си чел мангата анимето трудно би ти харесало, особено когато е толкова променено!!! Не мога да кажа нещо лошо за Fullmetal (дори за филма който наистина нямаше нищо общо с историята) просто би било неестесвено!!! Анимето си е добро- просто защото се разказва за Ед- но нищо не може да се сравнява с мангата!!!!

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Май 18, 2007 8:18 pm 
Аватар

Не, че нещо, но все пак... има си го момента с боя между Рой и Ед, но това не е ни най-малко съществено за сюжета. Аз съм на същото мнение, че мангата>от анимето, но предвид, че се намираме в Манга секцията, предполагам че не това е идеята на темата :lol: .

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Май 18, 2007 11:25 pm 
Аватар

Чесно казано не си спомням да са се били...или поне не по този повод!!! Както и да е... прав си, че не сме тук да спорим кое е по-добро, мангата или анимето!! Все пак е Fullmetal... без значение от формата - все си е гениално!!!!

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Май 20, 2007 1:22 am 
Аватар

Историята не се различава чак киломитрично от тази в анимето, но наистина е някакси по-заинтригуваща..... особено развитието си Хомонкулусите и сегашната ситуация от последните глави.....

Любими са ми ретроспекциите от Ишвал с милицията..... Последната глава също беше изненадваща... много ми е интересно как всички от Бригс ще се оправят със ситуацията.... остава по някое време да се появи и бащата на Ед и Ал.... бях останала с впечатлението, че и той се е запътил натам....

И ми се иска по-бързо да разбера какво точно търсят Ед и Ал от ренкинджитсу? :? Ясно, че е начин да си върнат телата, но защо точно от това течение на алхимията решиха, че могат да намерят отговор? :roll:

Мангата си заслужава, дори надминава анимето в доста аспикти.

Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
 Страница 1 от 14 [ 203 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4, 5 ... 14  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]