|
Дата и час: Съб Фев 01, 2025 6:46 pm
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
|
Страница 1 от 1 [ 7 мнения ] |
|
|
|
|
|
Автор |
Съобщение |
|
Заглавие: Manga Tools. ПОМОЩ! Публикувано на: Чет Юли 18, 2013 5:37 pm |
fox-bg |
|
|
|
Добър ден. Първо искам да се извиня понеже, както виждате съм съвсем нов в форума за, което ще ме извините, ако темата ми е в грешен раздел. Рисувам Манга от няколко години и може да се каже, че съм доста напреднал, годното е, че преди няколко седмици се прибрах от Гърция за лятната ваканция, и понеже работите ми за рисуване (art supplies) са на привършване се чудех от къде мога да си купя. Търсих из Интернета цяял ден и уви нищо не намерих, намирам се в Ловеч, ако някой знае как може да ми помогне много ще се радвам. Благодаря за вниманието Ви. Цитат: някой магазин в който да продават поне малка част от нещата, които търся, като G-Pen, Maru, Saji pen, Kabura, мастило, листи и т.н.
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Manga Tools. ПОМОЩ! Публикувано на: Пет Юли 19, 2013 1:35 pm |
|
krish |
|
|
|
И аз рисувам манга, но не разполагам с тези екстри, за съжаление. Или поне не съм виждал в сайтовете да продават такива неща. Иначе в магазини за художници ще може да намериш тушове, и обикновени перца. За манга хартия, дори не съм виждал на живо или пък в които и да било магазини. На мен най-вече ми трябват скриийн тонове.
|
|
|
Заглавие: Re: Manga Tools. ПОМОЩ! Публикувано на: Пет Юли 19, 2013 2:00 pm |
|
bmine |
|
|
|
Няма такова място. Трябва от сайтовете за художници да си избираш поотделно. Скриинтонове няма, поне аз не намерих. Перата не са написани като G-pen, Maru pen и тн., а трябва да ги гледаш по картинки + перодръжките. Мастило за комикси се позлва по-често india ink на която и да е фирма и може да се намери в българските сайтове. Другото мастило е sumi ink (пак има различни производители) от което не намирам никъде. Ако пише writing ink, drawing ink или for fountain pen да знаеш, че са редки такива и текат като ги нанасяш с перо. Не са за комикси ми се струва, поне на мен работа не ми вършат. В китайските магазини има специално за калиграфия. Не съм го пробвал, но пише, че е гъсто и абсолютно черно. За това е и 20 лв. една кутиика. Хартията си взех от office 1 superstore, но и в сайтовете има разни картони и хартии. А4 формат взимам понеже се побира в скенера Разграфена хартия специално за комикси и манга не вярвам да намериш, но кой знае. Ето някои сайтове, които знам: Не е толкова лесно, но това мога да ти кажа и покажи някой рисунки ако можеш
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Manga Tools. ПОМОЩ! Публикувано на: Пет Юли 19, 2013 2:55 pm |
|
Love child |
Feed you with a kiss |
Регистриран на: Нед Апр 23, 2006 11:49 am Мнения: 3363 Местоположение: Daten City
|
fox-bg написа: От това, което виждам тук в България има малко запознати и малко интересуващи се за Манга рисуването. Не знам може би аз не се изразявам точно, но в България Мангата много бавно се развива за жалост. Проблема е, че материали, както виждаш - няма, а и отделно са доста скъпи, та за мен (лично) е лудост да седна да си поръчам през интернет нещо, което с доставката си ще ми струва 1/4 от заплатата, само за да си начешам крастата да рисувам! Карам си с обикновена хартия, обикновен тънкописец и си мажа наред! Скрийнтонове мога и на ръка да си ги надраскам, ако пък ми е толкова сложно - фотошоп! погледни евентуално в сайта на Слънчоглед ако има нещо, което ти върши работа (: Реално не знам как иначе да ти помогна.
|
|
|
Заглавие: Re: Manga Tools. ПОМОЩ! Публикувано на: Съб Авг 10, 2013 6:28 am |
|
Eien Ryuu |
|
|
Регистриран на: Сря Юли 18, 2007 1:06 am Мнения: 9939 Местоположение: In the unreal reality of Rousse.
|
^ Съгласен съм с нея. Това да бъдеш манга художник в България, след като дори и материали няма, си е мъчение. Така че бягай към Гърция и не се занимавай тука. Може поне от време на време да се връщаш на екскурзийка, да поразгледаш кое какво се е променило...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Страница 1 от 1 [ 7 мнения ] |
|
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|