Дата и час: Съб Фев 01, 2025 6:55 pm

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Страница 1 от 1 [ 7 мнения ] 
Автор Съобщение
 Заглавие: Manga Tools. ПОМОЩ!
МнениеПубликувано на: Чет Юли 18, 2013 5:37 pm 

Добър ден. Първо искам да се извиня понеже, както виждате съм съвсем нов в форума за, което ще ме извините, ако темата ми е в грешен раздел. Рисувам Манга от няколко години и може да се каже, че съм доста напреднал, годното е, че преди няколко седмици се прибрах от Гърция за лятната ваканция, и понеже работите ми за рисуване (art supplies) са на привършване се чудех от къде мога да си купя. Търсих из Интернета цяял ден и уви нищо не намерих, намирам се в Ловеч, ако някой знае как може да ми помогне много ще се радвам. Благодаря за вниманието Ви. :)

Цитат:
някой магазин в който да продават поне малка част от нещата, които търся, като G-Pen, Maru, Saji pen, Kabura, мастило, листи и т.н.

Профил  

Заглавие: Re: Manga Tools. ПОМОЩ!
МнениеПубликувано на: Пет Юли 19, 2013 9:08 am 
Аватар
Sky King

Добре дошъл във форума ни. Премествам темата, това е правилният раздел за подобен тип теми.

Black Lagoon AMV // Air Gear MMV // The Cockpit AMV
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Юли 19, 2013 1:35 pm 
Аватар

И аз рисувам манга, но не разполагам с тези екстри, за съжаление. Или поне не съм виждал в сайтовете да продават такива неща.
Иначе в магазини за художници ще може да намериш тушове, и обикновени перца. За манга хартия, дори не съм виждал на живо :lol: или пък в които и да било магазини.
На мен най-вече ми трябват скриийн тонове. :roll:

Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Юли 19, 2013 2:00 pm 
Аватар

Няма такова място. Трябва от сайтовете за художници да си избираш поотделно.

Скриинтонове няма, поне аз не намерих.
Перата не са написани като G-pen, Maru pen и тн., а трябва да ги гледаш по картинки + перодръжките.

Мастило за комикси се позлва по-често india ink на която и да е фирма и може да се намери в българските сайтове.
Другото мастило е sumi ink (пак има различни производители) от което не намирам никъде.

Ако пише writing ink, drawing ink или for fountain pen да знаеш, че са редки такива и текат като ги нанасяш с перо. Не са за комикси ми се струва, поне на мен работа не ми вършат.

В китайските магазини има специално за калиграфия. Не съм го пробвал, но пише, че е гъсто и абсолютно черно. За това е и 20 лв. една кутиика.

Хартията си взех от office 1 superstore, но и в сайтовете има разни картони и хартии.
А4 формат взимам понеже се побира в скенера :D
Разграфена хартия специално за комикси и манга не вярвам да намериш, но кой знае.

Ето някои сайтове, които знам:

Не е толкова лесно, но това мога да ти кажа и покажи някой рисунки ако можеш :)

Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Юли 19, 2013 2:44 pm 

Аз имам доста неща, които са специално направени точно за рисуване на манга и комикси, обаче са на привършване мастилото ми е свършило както листите и маркерите. Ето и снимки какво представляват.

http://www.google.bg/url?sa=i&source=im ... 0173872219

http://meagocomics.files.wordpress.com/ ... eleter.jpg

http://alithebandit.files.wordpress.com ... ga_ink.jpg

Ето това са едни от нещата които имам, обаче както казах почти ми свършиха и ми трябват спешно нови. От това, което виждам тук в България има малко запознати и малко интересуващи се за Манга рисуването. Не знам може би аз не се изразявам точно, но в България Мангата много бавно се развива за жалост.

Eто това е моето ниво на рисуване.

Много благодаря за отдадената Ви помощ и желание! :)

http://sphotos-b.ak.fbcdn.net/hphotos-a ... 4327_n.jpg
http://sphotos-a.ak.fbcdn.net/hphotos-a ... 2232_n.jpg

Рисунките съм ги правил преди 1 месец. И забелязвам, че напоследък доста ме е домързяло. :D

Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Юли 19, 2013 2:55 pm 
Аватар
Feed you with a kiss

fox-bg написа:
От това, което виждам тук в България има малко запознати и малко интересуващи се за Манга рисуването. Не знам може би аз не се изразявам точно, но в България Мангата много бавно се развива за жалост.

Проблема е, че материали, както виждаш - няма, а и отделно са доста скъпи, та за мен (лично) е лудост да седна да си поръчам през интернет нещо, което с доставката си ще ми струва 1/4 от заплатата, само за да си начешам крастата да рисувам! :lol:
Карам си с обикновена хартия, обикновен тънкописец и си мажа наред! :lol:
Скрийнтонове мога и на ръка да си ги надраскам, ако пък ми е толкова сложно - фотошоп! :lol:

погледни евентуално в сайта на Слънчоглед ако има нещо, което ти върши работа (:
Реално не знам как иначе да ти помогна.

МнениеПубликувано на: Съб Авг 10, 2013 6:28 am 
Аватар

^
Съгласен съм с нея. Това да бъдеш манга художник в България, след като дори и материали няма, си е мъчение.

Така че бягай към Гърция и не се занимавай тука. Може поне от време на време да се връщаш на екскурзийка, да поразгледаш кое какво се е променило... :lol:

Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
 Страница 1 от 1 [ 7 мнения ] 

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]