Дата и час: Пет Яну 31, 2025 9:49 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Страница 1 от 16 [ 228 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4, 5 ... 16  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Манга на българския пазар
МнениеПубликувано на: Съб Юли 13, 2013 11:07 pm 
Аватар

И така. Не видях такава тема във форумите, извинявам се предварително ако има.
Предполагам, че някои от вас (или всички? :confused: ) вече знаят, че по българските книжарници (сиела и хеликон) продават преведена манга на български език. Според мен е хубаво, че е се е започнало това начинание, защото феновете на манга в България са доста поне от моите скромни наблюдения.
Какво ви е мнението по темата? Купувате ли и ако не - защо?

Профил  

Заглавие: Re: Манга на българския пазар
МнениеПубликувано на: Нед Юли 14, 2013 4:06 am 
Аватар

Не мислех, че е нещо толкова ново, явно аз не съм обърнал внимание. Хубаво е като цяло, но зависи и кои точно манги ще почнат най-много да се продават, купуват и търсят. Защото както и анимето тръгна да "навлиза" на българския ефир... тръгна първо с бозавите комерсиалки, че виж докъде стигна.
А пък и от превод до превод има огромна разлика. Не знам при мангата как е, но някои сериалчета претърпяват огромни цензури и промени и влошавания в качеството.
Колкото до мен, радвам се за българския манга фен (който сигурно досега си ги е чел на чужд език и ще продължава и за напред най-вероятно), но аз няма да тръгна да си купувам или да чета на бг. Лично мнение и вкус, така предпочитам. Но все пак подкрепям самата идеята :)

МнениеПубликувано на: Нед Юли 14, 2013 10:23 am 
Аватар

Засега от артлайн издават само Уан пийс и Наруто, за в бъдеще говорят, че щяли да започнат и Дет ноут. Аз като цяло се радвам, че ги има преведени (не че не мога да си ги взема и на английски език). И да, превода не е особенно добър, но не е болка за умиране. Купувам ги, защото по този начин насърчавам издаването им на роден език и популяризирането им.

Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Юли 14, 2013 10:44 am 
Аватар
Feed you with a kiss

не смятам, че е кой-знае-какво постижение.
все пак българският фен от доста време насам се е погрижил за манга на български - фен преводите може и да не са толкова популярни, колкото на запад, но ги има. да не говорим, че точно OP и Naruto са доста известни заглавия и преводи по тях имаше и преди Артлайн да се захванат.
радвам се, че се по някакъв начин има развитие на БГ пазара, но:
1. Артлайн на мен отдавна са ми паднали в очите като стане дума за издаване на нещо - комикси, ала-бала
2. Ако същата манга я имаше на БГ пазара, но на английски, по-вероятно е да си я купя в английски вариант.

Та.. знам ли... готино е, но не мисля, че популярността на мангата ще се засили по този начин.
А и аз се кефя на някакви заглавия, които на БГ едва ли ще бъдат издадени, та ми е все тая :/

МнениеПубликувано на: Съб Юли 20, 2013 11:19 am 
Аватар

А те кога я пускат?В смисъл когато си излиза и реално или по-късно?Също ако някой може да ми каже дали не я пускат само в София (защото нищо чудно да е така)ще съм му благодарен :)

Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Юли 21, 2013 12:29 pm 
Аватар

Те не превеждат новите глави, които излизат в момента. Започнали са превода на двете манги отначало. Не знам кога излизат, но не е много често, може би по една глава на месец? А иначе можеш да си ги поръчваш и онлайн, примерно от официалния сайт на издателството или някоя друга онлайн книжарница. Цената и на двете е 10 лв.

МнениеПубликувано на: Нед Юли 21, 2013 2:03 pm 
Аватар

Като стигнат до някоя интересна може и да си взема ама да давам 10 лева за нещо което е почти толкова старо колкото мен не мерси :D

Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Юли 21, 2013 2:22 pm 
Аватар
Feed you with a kiss

Everfrost написа:
ама да давам 10 лева за нещо което е почти толкова старо колкото мен не мерси :D

уау.
добре, че не всички мислят като теб, че досега мангаката да е дал фалит и да гледаш One Piece манга през крив макарон..или в сънищата си.

МнениеПубликувано на: Чет Юли 25, 2013 5:17 pm 
Аватар

Като цяло от качеството на хартията не съм във възторг, но превода е добър и двете излизат веднъж на 2 месеца по едно томче, при Наруто е 4(края на Забуза арката) при OP е 2 том(срещата в Бъги)

http://myanimelist.net/profile/nozo
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Авг 09, 2013 5:17 pm 
Аватар

Ами да, купувам си разбира се. Мене ми е мъка още от оно време за пазаруване на аниме и манга артикули (нЕмам кредитни карти я, нито знам как стоят нещата с митниците... :lol: ). Та това да се появят оригинални продукти за българския пазар си е просто чудесно.
Няма да обсъждам качеството на превода, щото не знам японски, че да кажа дали правилно са го превели.

subzer0 написа:
Не знам кога излизат, но не е много често, може би по една глава на месец?

Everfrost написа:
Като стигнат до някоя интересна може и да си взема...

И за бога, какви глави ви бият вас?! :lol: Научете разликата между глава и том. Наруто и Уан Пийс си излизат на томове. Защото ако беше на глави, е, това вече щеше да си е живо мъчение... :lol:

Вече да се надяваме след Death Note, ако вкарат и Bleach, това вече да ги накара да се замислят и за други по-малко известни заглавия. :)

Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Авг 09, 2013 9:02 pm 

почвам да си купувам, за да видят (издателите) че има фенове, а и за да почнат да издават и други.

Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Авг 11, 2013 9:09 am 
Аватар

Абе хубаво си е тва няма кво да спорим. Като нещата потръгнат и други манги ще се повят. Ся септември излиза death note. Честно се надявам да изават Реборн или Д грей-мен.

МнениеПубликувано на: Чет Авг 22, 2013 4:47 pm 

аз лично и на Bleach се надявам :)

Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Сеп 06, 2013 1:19 pm 
Аватар

Имам всичките излезли досега, макар че най си чакам Death Note. Не съм фен много на мангите... но това постоянно да чета коментари, че се предпочита английското, пред българското, дори при преводи на анимета. Ами не го разбирам, дори се нервирам на такива неща. Какви фенове сте за бога, че плюете при такива опити. За арт-лайн нямам много добро мнение, но засега си излизат и съм доволен. Превода ми допада, формата и цената също. Другото здраве да е. :peace:

Заглавие: Манга заглавия на българския пазар
МнениеПубликувано на: Пон Сеп 09, 2013 12:01 pm 
Аватар

Темата е предназначена за всички манги, които се продават и ще излизат на пазара у нас на български език.
Всички заглавия, които ще видите по-долу, може да откриете
в по-големите книжарници като Хеликон, Booktrading, Orange и т.н.

Изображение

Излезли заглавия вече на пазара:

Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение
Изображение ИзображениеИзображение

Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение

Изображение Изображение Изображение Изображение

Предстоящи:

Изображение Изображение Изображение

Изображение

Излезли заглавия вече на пазара:

Изображение Изображение Изображение Изображение

Излезли заглавия на пазара от издателство InfoMedia Group:

Изображение Изображение

Shogun 1-16 брой:

Последна промяна KoP3Le7o на Сря Мар 16, 2016 2:23 pm, променена общо 27 пъти

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
 Страница 1 от 16 [ 228 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4, 5 ... 16  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]