Дата и час: Сря Фев 05, 2025 8:06 pm

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Страница 3 от 4 [ 55 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: ~*Rozen Maiden*~+~*Rozen Maiden: Traeumend*~
МнениеПубликувано на: Сря Юни 12, 2013 12:57 am 
Аватар

Очевидно ще има нов сезон, въпроса е, че май не е много ясно дали ще е продължение или римейк (особено имайки предвид, че ще е на ново студио).

МнениеПубликувано на: Сря Юни 12, 2013 9:54 am 
Аватар

Аз мисля, че ще е по новата манга, която е алтернативна история, но не е изключено да вземат някои неща от старата. Пресъздали са арта на мангата добре, въпреки че аз повече харесвам стария арт. Слава богу, сеютата и композитора са същите, и ми е интересно да видя как ще се справи шафтския режисьор. Номад също ще дадат своя принос към проекта, но DEEN ще са главно анимиращо студио този път... :? Надявам се да няма неприятни изненади.

МнениеПубликувано на: Пет Юли 12, 2013 11:38 pm 
Аватар

Хмпф тука поне очаквах активност конкретно за това аниме, но явно е останало недооценено по някаква неразбираема за мен причина. :dontknow: Понеже не видях отделна тема за третия сезон и изобщо друга тема си позволявам да пиша тук..

Първите сезони са нещо изключително дори си ги пазя още на харда като нещо, което бих гледал повече от един път. Това продължение на сагата с куклите започна не така както си го представях понеже рекапнаха набързо нещата станали в мангата, които ми бяха вече известни, но вторият епизод оправда напълно този им подход. Доста интересно врътнаха нещата с двете времеви линии определено също не го очаквах и явно за напред ще стават доста интересни неща. Преди се чудех дали да погледна тази новата манга, но добре че не го направих - spoiled stuff suckz! Като цяло както писах и на едно друго място новият арт дойде доста добре особено начина по който са направили Суигинтоу ми хареса много (старият може да се види в подписа ми :D) Обаче озвучаването засега е доста под това от предишните сезони въпреки, че участват същите композитори. Дори интрото, което е на любима група - ALI PROJECT също стари познайници от предните сезони е далече от класата на Kinjirareta Asobi и Seishoujo Ryouiki, но все пак не е лоша песничка. Нямам търпение за следващият епизод, когато би трябвало да пояснят някои работи, които все още ми се губят от цялостната картинка и разбира се включването на любимците ми - Шинку и Суйсейсеки макар, че втората за съжаление може да се появи малко по-късно. Злодеят също буди любопитсво - Киракишоу се появява за пръв път и ще играе голяма роля в поредният батъл роял с куклите.

За всички, които не са го гледали и се чудят дали да го гледат давам скромните си препоръки като трябва да спомена, че не е необходимост да се почва от първи сезон излязъл през 2004-та, но все пак за да усетите цялата магия на тази поредица може би е най добре да се почне от там, най вече за да разберете Джун от първата времева линия и защо някои неща са такива каквито са в тукашната му версия.

МнениеПубликувано на: Съб Юли 13, 2013 1:05 am 
Аватар

значи не е преработка на миналото аниме че се чудех да ли има смисал да гледам предишното преди да почна новото

МнениеПубликувано на: Съб Юли 13, 2013 12:50 pm 
Аватар

Определено не е преработка. То ако беше щеше да е супер безсмислено. :D Ако не си гледал предишните ти препоръчвам да почнеш от тях х12 епизода са и се лапат като топъл хляб особено първият сезон. Но както казах по горе ако те мързи може и да ги прескочиш, точно с тази идея бяха нахвърляни набързо нещата от първата манга в началният епизод. :)

МнениеПубликувано на: Нед Юли 21, 2013 4:18 am 
Аватар

Аниме листата ми този сезон уж нямаше да е дълга, но ето че пак я наблъсках x3
За Rozen Maiden (2013) не ми остана време и все още съм на първи епизод (но упорито тегля епизодите).

Та след тези отклонения, малко впечатления от първи епизод: доста fast paced и ръшнат.
За съжаления няма как това да не стане - аниматорите са се опитали да преразкажат историята на 8-томна манга в 20 минути и това си личи. Анимето е хем преразказ, хем алтернатива, хем частично продължение. Златната среда е някъде там ... са казали хората XD С това подкрепям мнението, че може хем нови, хем стари фенове да го гледат, но специално за първи епизод предупреждавам, че е доста нахвърлян, поради това че е recap.

Втори и трети епизод - доколкото се наспойлих - не са такива и може да си отдъхнете заедно с мен x3
Смятам в близко бъдеще да наваксам, но дали няма да е след самия край на анимето - и аз не знам.

PS. Pls, някой да качи това описание в първия пост на темата ^^

Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Юли 22, 2013 1:16 pm 
Аватар

Ооо екстра намери се най накрая някой да го отрази. Толкова лабави анимета се проследяват тука, а точно завръщането на едно от най култовите и то след толкова години да остане пренебрегнато си е срамота! :D Хареса ми това с N-field полето определено сцената с разпарчедосаните кукли навя спомени от предишните сезони. Шинку се появи най накрая сега остава и другите ми любимки Соусейсеки и Суигинтоу да цъфнат за да е кефа пълен! ^^

Заглавие: Re: Rozen Maiden Saga
МнениеПубликувано на: Пет Авг 02, 2013 11:39 pm 
Аватар

Таман се зарадвах преди, че се появи някаква активност в това аниме, но май сложих каруцата пред коня..:/ Вярно, че този нов сезон засега върви бавно действието, но самият факт, че има такъв и то след толкова време би трябвало да е фактор, а и историята определено има потенциал. Лично аз се надявам да видя какво ще стане с "Играта на Алис" ако някоя кукла (най вероятно Шинку) събере всички Роза мистика, а при наличието на злодей като Каракишоу това е най малкото теоретично възможно. Във втори сезон за малко да стане, но нещата се разминаха. Така или иначе едно е ясно - накрая ще има доста интересни и драматични събития както беше в предишните сезони. Доста ме зарадва появата на Суигинтоу в този последен епизод макар, че пак го удариха леко на рекап ама събирането й с Шинку изглежда доста обещаващо, а най вероятно и ще си съдействат с/у общата заплаха.

МнениеПубликувано на: Нед Авг 04, 2013 2:05 am 
Аватар

Аз съм доволен от адаптацията, просто човек като го гледа трябва да се абстрахира от мисълта за старото аниме, защото е съвсем различно. Новото е приятно по свой си начин, но се съмнявам да повтори успеха на старото. Възприемам го като съвсем отделен проект (какъвто всъщност си е реално, но сравненията са неизбежни). Тази версия е някакси по-лайтхартед и действието се развива мнгоо бавно. Трябваше да е наситена с повечко събития, хумор, екшън, мелодрама, сълзи, по-агресивна музика и т.н. Липсват ми оркестралните траци с цигулките и добре напаснатите сериозни + комедийни моменти.

Аз лично поддържам всеобщото мнение, че старата версия е superior като режисура и всичко останало. Анимето просто е удавено в тишина - рядко нещо звучи за фон, а трябваше да е музикален шедьовър... :? Не ми се вярва Шинкичи Мицумуне да не е написал хубава музика, по-скоро от Дийн нещо не могат да напаснат траците по анимето, ддз. :///////////////////// Иначе тези, които чухме досега, са хубави и горе-долу в духа на стария ОСТ - песента на Мегу е подобна, смешната мелодия е подобна, тази кяото пускат на превюто много прилича на Battle of the Rose, която също беше използвана за превютата. Тая дето ползват за напрегнатите моменти (както когато получи известието, че спират списанието) най-много ми харесва засега, на Шинку темата също не е лоша и бтв пее я Миюки Саваширо (не кой знае каква изненада :D). Видях, че и в МАЛ някои хора се оплакват от тишината. Харесва ми обаче как са направени страшните моменти - много на място, въпреки че се опитват too hard да го направят хорър, а то не е. Например сцената с телефона от 3-ти епизод я нямаше в мангата, но много ми хареса как я бяха измислили! Предплагам причината е този от Хигураши но наку коро ни. Преглеждам сега произволен епизод от старото и никъде няма тихи сцени - постоянно звучи музика според ситуацията. Дано с идните епизоди да стане по-музикално, искам ОСТ за цял симфоничен оркестър!!!! :<

Чудя се дали 2:30 след полунощ е добър таймслот за лейт найт аниме?? Хубавото е, че Дийн правят продължения и при много малко продажби. Смятай щом за 4-5к бройки правят филм... А и предполагам TBS ги спонсорират, така че ако има добри рейтинги, ще продължат да развиват историята. Ако не се окаже успех, за това няма да са виновни Дийн, а недостатъците на мангата, тък като адаптацията е фейтфул, доколкото разбрах. Харесвам Peach-Pit, но всичко, което направи анимето феноменален успех, беше измислено от Номад, не мога да си кривя душата. :<<<

Друго нещо, което забелязах - куклите изглеждат прекалено малки!! Шинку е някъде около 20 см, а преди му беше до коляното. Като барбита са, в старото бяха с пропорции на 3-4 годишни момиченца. Сега малко като анджелик лейър. :lol: Трябва му и повечко екшън. Атаките имаха по-голяма разрушителна сила, в един епизод почти бяха съборили къщата. А сега в 5-ти епизод беше малко смешно Шинку и Суйгинто да се замерват с перца и листенца. xD

Oh well.... очаквам в скоро време Киракишо да се развихри. Все още ми е много странна комбинацията Дийн + Розен Мейдън + Мамору Хатакеяма и шафтското излъчване. Тоя хед тилт направо ме разби, не го очаквах. =))

МнениеПубликувано на: Пет Авг 09, 2013 9:35 pm 
Аватар

Почнах да гледам първия сезон като продължавам да следя и новото стигнах до 6еп на двете и като ги сравнявайки двете старото ми изглежда прекалено типично с тея глупави шеги и плосък сюжет лично за мен 2013 има по добро начало и развитие на историята анимацията немога да я сравнявам щот резолюцията е прекалено се е повишила а не намерих БД версия на първи сезон

МнениеПубликувано на: Нед Авг 11, 2013 2:57 am 
Аватар

kirilkak написа:
Почнах да гледам първия сезон като продължавам да следя и новото стигнах до 6еп на двете и като ги сравнявайки двете старото ми изглежда прекалено типично с тея глупави шеги и плосък сюжет лично за мен 2013 има по добро начало и развитие на историята анимацията немога да я сравнявам щот резолюцията е прекалено се е повишила а не намерих БД версия на първи сезон

Тогава си бяха такива аниметата. Аз ще го изгледам пак покрай сестра ми.

Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Авг 17, 2013 11:29 pm 
Аватар

kirilkak написа:
Почнах да гледам първия сезон като продължавам да следя и новото стигнах до 6еп на двете и като ги сравнявайки двете старото ми изглежда прекалено типично с тея глупави шеги и плосък сюжет лично за мен 2013 има по добро начало и развитие на историята

:shock: :shock: :D
За комедията и за сюжета като цяло ще си замълча понеже всеки има различен вкус и виждания по въпроса и по принцип не обичам да споря за такива работи обаче това за динамиката на действието и "по доброто начало" направо ме хвърли в потрес! :D
Само първите епизоди на двата сезона са коренно различни като хомогенноста и праволинейността на първата поредица направо бият на очи пред рекапа и набързо нахвърляните събития на този новият. За 6 серии през 2004-та са представени 4 от 7-те кукли - Шинку, Суигинто, Хинаичиго и Суисейсеки като за всяка от тях е развита някаква история било то в реалният свят или в n-field полето където мисля ставаха 2 или 3 битки + битието на Джун и сестра му Нори, което се активизира още повече с появата на всяка една от куклите. Докато в Zurückspulen имаме почти през цялото време един модел - порасналият Джун ходи на работа, сглабя кукли от мистериозните пакети и само 2 от тях Шинку и Суигинто, които киснат в къщата му и го удрят на лаф, пият чай от чайника с котката и тук таме се боричкат. За 7 епизода няма нито една битка като хората или кой знае какво развитие в сюжета, което лично на мен като голям фен на поредицата не ми пречи, но на други хора би им се сторило скучновато. :D

МнениеПубликувано на: Нед Авг 18, 2013 9:17 am 
Аватар

^ Не съм някой, че да изказвам мнение - нито съм догледал предните анимета, нито пък сегашното, нито съм чел мангата, но... пробвах предишната повърня на Deen(или на което там долнопробно студио беше), отвратително беше, точно по думите на Freelancer. Новото почна по-нормално и доста по-приятно, но и без това не ми допадаше като цяло, та го дропнах. Да не говорим колко милиарди пъти по-досаден и дразнещ беше Джун в първото аниме. Но, доколкото знам, това е адаптация на новата манга Rozen Maiden, така че не мога да си представя за какво се оплакваш, при положение, че (се предполага, че) този път адаптират faithfully и вървят по оригинала.

МнениеПубликувано на: Нед Авг 18, 2013 12:21 pm 
Аватар

Е то си личи, че не си го гледал пич. Но както казах и преди w/e е положението понеже ми е все едно дали на някой не му е харесал, не е разбрал и вникнал в първите сезони все пак това са си лични предпочитания. Сега и да тръгна да ти обяснявам защо Джун е бил "дразнещ" в първи сезон ти като си го дропил тогава по някакви си там причини няма да има особен смисъл. :roll:

Въпроса беше, че онзи г-н по горе тръгна да разправя как действието било по добро в този новият сезон и че началото тоест първите епизоди също били по добри, а говорим за рекап срещу напълно нормален въвеждащ епизод. :D Съпоставката на следващите епизоди е дори още по плашеща разликата предвид колко мудно върви този новият сезон. И естествено изкарах и факти ако някой ми каже, че порасналият Джун или 2-те кукли са свършили нещо по различно от гореспоменатите действия за цели 7 епизода и продължава да твърди, че действието било по добро значи му е време да смени дилъра. xD

МнениеПубликувано на: Нед Авг 18, 2013 7:03 pm 
Аватар

Freelancer написа:
Тогава си бяха такива аниметата.

Е кога тогава, това са само няколко години назад във времето, не е било преди 100 години. :lol: Разбирам да беше през 70-те или 80-те, ама то не е. Винаги има вероятност евентуалните продължения, римейкове или адаптации по алтернативни манги след много години да не са сполучливи. Пети епизод на новото горе-долу се припокрива с 6-ти епизод на Тройменд, и разликата е очебийна. Първата среща на Суйгинто и Мег, сцената в църквата, музиката, всичко... Новото не успява да създаде емоция и силно усещане, а предава събитията телеграмно и с мининален брой фреймове. То която и сцена да хване човек, веднага ще усети разликата. (И бтв имената на епизодите ме кефеха много повече, когато бяха на немски, вместо само Tale 1, Tale 2, Tale 3 и т.н.)

delinquen7 написа:
И естествено изкарах и факти ако някой ми каже, че порасналият Джун или 2-те кукли са свършили нещо по различно от гореспоменатите действия за цели 7 епизода и продължава да твърди, че действието било по добро значи му е време да смени дилъра. xD

Може би това се получава, защото сме свикнали да гледаме куклите накуп и да има много събития, а сега е различно. Може би трябваше да минат набързо през скучните начални глави (най-много епизод-два, не цели 6), за да се заформи някаква интрига, защото с това темпо трябва да направят към 70 епизода, за да настигнат мангата. Още се чудя защо не взеха Саори Гото за озвучител на Киракишо, вместо тази другата да я имитира. Щяха да избият рибата с нея. Но явно Peach-Pit я мразят, защото им напомня на Барасуйшо. :lol: Аз лично не откривам собствен стил в цялото нещо. :< При всички случаи няма какво да губим - това е опит от страна на Дийн да адаптират мангата, ако не бяха те, нямаше и това да има. Слава богу, когато се прави римейк или продължение, не унищожават всички носители със старата версия, че ТОГАВА вече щяхме да го духаме много здраво. :D Ако не е успешно - не е, старото си стои.^^ Поне ще видим какво може да направи с мангата и друго студио. Няма гаранция, че няма да флопне, даже и номад да го бяха взели. Така си имам едно на ум докато гледам. xDDD

едит: а бтв качеството на анимация няма нищо общо с резолюцията, то ако става въпрос за това вече имат блу рей и старите два сезона >.>

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
 Страница 3 от 4 [ 55 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]