Дата и час: Сря Фев 05, 2025 9:39 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Страница 11 от 11 [ 163 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 7, 8, 9, 10, 11
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: Бихте ли започнали Ongoing anime с бъдеще 500+
МнениеПубликувано на: Пет Ное 16, 2012 4:15 pm 
Аватар

Стига да си струва, както е при OnePiece . Не ме плаши броят на епизодите, точно обратното . Предпочитам да е 100 отколкото 10 and etc .. Пак казвам, стига да си струва !

Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Ное 18, 2012 12:01 pm 
Аватар
SFS

Мразя да чакам всяка седмица за епизод за това е най-добре да го заваря на 500+ всеки ден по 2 епизода така за около 300 дена бих стигнал вече ново излизащите епове. Но все пак си зависи дали ще е нещо яко защо не ? Но ако ми изкарат няк'во boooooring гръмни го да мре поне да не мъчи народа :D

Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Ное 18, 2012 2:16 pm 
Аватар

Ако ми се стори интересно определено бих почнал .

Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Юли 03, 2013 1:30 am 
Аватар

Стига да няма много филъри.
Или ако има поне да са цели аркове...не както сега в наруто рандъм боклуци прецакващи историята.
Пусни си един филър арк.Дали си личи че е филър.Които не иска няма да го гледа и после като дойде нормалното няма да е прецакана историята.
Но рано или късно всяко толкова дълго аниме ще ръгнат филъри и ще трябва да чета мангата.
Така че... мааалко вероятно.

МнениеПубликувано на: Сря Юли 03, 2013 10:49 am 
Аватар

Според мен всичко зависи от формулата/формулите за разводняване на историята, които ще избълват обем от 500+ епизода.
Ако са интересни и се променят от време на време, така че да интересно всяка седмица, защо пък да го гледаш?

Zemoch93
Цитат:
Стига да няма много филъри.

Ти пък автоматично предположи, че става дума за адаптация на материал от друга медия.

I think you should shoot him instead

BANG!
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Юли 03, 2013 11:04 am 
Аватар

Ами аз почнах прехваленото аниме One Piece и го дропих на 1ви епизод, щото ми стана тъпо,
така че надали ще се залъжа да гледам друго аниме от такъв калибър освен Наруто, което си го следя откакто го пуснаха по Jetix.

Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Юли 03, 2013 11:07 am 
Аватар

Добре де, не допускаш ли поне теоретичната възможност да има още нещо свръхдълго, което да те забавлява като Naruto...или не дай си боже по различен начин? :D

То и аз признавам, че шансовете са астрономически малки.

BANG!
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Юли 03, 2013 1:36 pm 
Аватар

Сега като попаднах на тази тема, се замислих, колко всъщност са аниметата с 500+ епизода. Detective Connan и One Piece са очевидно в списъка, а вероятно и Наруто, ако броиме двата сезона за един. И после какво?
Оказа се, след кратка справка с уикипедия, че има над 20 анимета с брой епизоди над 500. Рекордьора е Sazae-san, име, което съм чувал като референции в други заглавия, със зашеметяващите ~7000 епизода! Въпреки приблизително 6те си минути на епизод, приравнени към стандартното времетраене, пак са около 2000 епизода.
Проблема, който касае това заглавие и себеподобните му (Doraemon, etc), е естествено, липсата на превод. Но дори и да имаше такъв, кажи-речи всички заглавия, които успях да проверя, бяха семейно-детски от вида на

или

Поне лично аз не бих изтърпял да гледам подобни заглавия, тотално извън таргета ми, със стотици, дори хиляди епизоди.
Евентуално бих се наканил на Детектива, но и там твърде епизодичния характер леко ме спъва в желанието ми да го започна.
А ето и линк към списъка:
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_anime_series_by_episode_count

МнениеПубликувано на: Сря Юли 03, 2013 3:32 pm 
Аватар

За Sazae-san, ако махнеш 2 минути за OP/ED умножиш по бройката 6917 и разделиш на 20 (пак без OP/ED и анонси)...се получава някъде 1383...което съгласи се, е малко по-добре от 2000.

Още нещо - темата е "с бъдеще".
Т.е. човек може да се надява и на бъдещи заглавия. 8)

Друг коментар за списъка: в него са разделени такива неща, като Naruto и Naruto Shippoden, Dragon Ball, Dragon Ball Z и Dragon Ball GT, които на практика са едно и също и навързани докарват близо 500.
Може пък вече да има някоя и друга шоненка, която да докара 300-400-500 епизода. (Не ми се рови...де да знам Gundam...някоя друга дърта mecha...не и Macross то е някъде към 132.)

BANG!
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Юли 03, 2013 5:11 pm 
Аватар

За Sazae san не е баш така. Това, което видях в нета като епизоди, си достигаха до 7:30 мин, с махнатите надписи и т.н. стига до около 6:30 до 6:50 мин. Което по същата твоя сметка прави малко над 2000 епизода.
Колкото до шонените, за Наруто вече отбелязах, а други от типа на Bleach, Fairy Tail и Gintama са доста назад в класациите. Dragon Ball и Gundam са си сериозни франчайзи и е малко чийтване да се опитваш да ги набуташ под една категория.
Иначе, ако си говориме за "бъдещи заглавия", като вероятен кандидат за 500+ виждам единствено Bleach и то при положение, че продължат да го анимират някой ден. А сега си представи едно чисто ново бъдещо заглавие тип 500+. При средно 50 епизода годишно (махаме рекапи, празнични дни без излъчване и т.н.) ще са необходими има-няма 10 години да натрупа съответното количество епизоди.
Така че, пак казвам - в тази ситуация, друго освен Конан не виждам какво би могло да се гледа в следващите години (ОР, Bleach и Naruto са вече отделна тема).

МнениеПубликувано на: Сря Юли 03, 2013 5:51 pm 
Аватар

Бе има и големи безумия в Gundam, които някак компенсират тук-таме добрите попадения. :lol:
Поне е разнообразно в сравнение с DB-то, което бъка от рециклаж на едни и същи кадри.
А и аз ги слагам в обща категория само от гледна точка на обем.

Conan мисля, че няма да ти хареса.
То се иска безмерна любов към логически пъзели, а не към истински реални методи за извършване на престъпления.
Пък и убийците си личат отдалече. Интересното е как главният герой ще изманипулира някой от възрастните, та вместо него да притисне престъпника. Почти във всяка серия престъпниците сами се издават, признават си и се разкайват (дори в един случай отровителят се ожени за жертвата :shock: :shock: :shock: ...тя беше оцеляла...).

Е има го и елемента "след толкова много епизоди, протагонистите са ми като лични приятели и ми е достатъчно да ги виждам периодично, дори и да не вършат невероятни неща". :lol:

BANG!
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Юли 03, 2013 6:31 pm 
Аватар

Ти почти ме отказа за детектива :lol: (но пак ще си имам едно наум!) :)
Принципно, много харесвам всякакъв тип логически загадки, стига да са поднесени реалистично и да предразполагат към някакъв интелектуален напън, а не да те принудят пасивно да чакаш развръзката и в повечето случаи - хепи енда. Не знам в Конан как процедират в този аспект, но щом със злодеите там е такава ситуацията, значи мога да си направя изводите.
Иначе за личното отношение към някои герои съм напълно съгласен - в момента съм на подобна вълна със сериите на Лупин III, така че ми е познато чувството. :)

МнениеПубликувано на: Чет Юли 04, 2013 11:30 am 
Аватар

Е, баш злодеите са яки и на практика непобедими.

BANG!
 Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
 Страница 11 от 11 [ 163 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 7, 8, 9, 10, 11

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]