Дата и час: Съб Фев 08, 2025 9:06 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Страница 32 от 33 [ 486 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 29, 30, 31, 32, 33  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: << Gantz + 2nd Phase + 3rd Phase >>
МнениеПубликувано на: Вто Юни 25, 2013 11:06 am 
Аватар

Well, it's... over? Наистина не знам какво очаквах от последния чаптър, но предполагам, че и този край върши работа.

МнениеПубликувано на: Вто Юни 25, 2013 11:39 am 
Аватар

Чудесно, най-после приключи и тази манга. Последната арка беше ужасна, поредното доказателство, че някои неща трябва да приключват навреме, а не да се влачат с години и накрая да скалъпят някакъв удобен и претупан край, колкото автора да не се занимава повече.
7/10 като и това му е щедра оценка.

МнениеПубликувано на: Вто Юни 25, 2013 1:39 pm 
Аватар

E вярно ли ще свърши с happy end :lol: очаквах да пукнат всички. Добре сега като свърши да вземат да направят Ови или нов сезон който да покаже всичко.

МнениеПубликувано на: Вто Юни 25, 2013 1:53 pm 
Аватар

Айде The End и на тази.
Доволен съм от мангата като цяло.

МнениеПубликувано на: Вто Юни 25, 2013 1:56 pm 
Аватар

^ И аз. Адски се радвах на всеки излязъл чаптър и нямах търпение да излезе. И съм доволен от сюжета и героите като цяло. Хареса ми, че все пак авторът включи, макар и да заеха място само на един панел в преходната глава, и вампирите. А без тях нямаше да бъде толкова забавно приключение xD

Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Юни 25, 2013 3:28 pm 
Аватар

Да бе, тези вампири ги отеба в един момент, не знам дали им беше свършила арката но тогава имаше висок интерес, сега като ги видях накрая трябваше да ги прехвърлят и тях да се бият малко. :roll:

МнениеПубликувано на: Вто Юни 25, 2013 6:07 pm 
Аватар

Като цяло беше много добра, но краят не беше особено задоволителен.

Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Юни 30, 2013 1:54 am 
Аватар

Достра претупано...вампирите - нищо, последния извънземен и с него нищо, Ниши - умря толкова тъпо, тоест нищо.Някак остави ме тази манга да желая още от нея, просто защото някой от добрите идеи просто ги заеба и ги остави в средата на нищото. Имам чувството, че в началото на последната арка, я е бил замислил както си трябва, но са го натиснали да я завършва и за това така. : /

МнениеПубликувано на: Пон Юли 01, 2013 12:33 pm 
Аватар

Ми краят, сега като го преглеждам отново си бие точно като на някой американски екшън, 2-мата вървят едвам едвам, идват хеликоптерите и всичките военни да ги спасяват докато женичките тичат към тях и всичко това на залез слънце :Д Лично очаквах Куроно да се беше пръснал на части в мозъка на извънземния :lol: Не знам кво стана с самия Gantz вече не си спомням, ако топките са си ок, може да си съживят който искат. :roll:

МнениеПубликувано на: Вто Юли 02, 2013 4:23 pm 

И на мен нещо ми се стори, че към последната арка нещата взеха много да се забързват. Дали пък на мангаката не му е омръзнало и е искал по-бързо да завърши мангата? Иска да я продължи по нататък по друг начин или иска да почва нова манга? Или просто не му се занимава вече? Дано след като вече е свършила да видим продължение на анимето, ще бъде много епично!

Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Юли 11, 2013 10:08 pm 
Аватар

Ппффф, как може с последните 10 чаптъра толкова да пропадне всичко... претупано и клиширано е меко казано. Можеше по всякакъв по-различен начин да е и щеше да е по-добре, а дори и да не е, можеше да има още 2-3 чапа след това като обобщение. Направо пропадnа в нищото така, по-хубаво да я беше оставил незавършена :D
Без края иначе, като цяло ми хареса много. Героите, идеите, развитията, колкото и недоразвити и недоизяснени, пак е добре.
За таз Тае... нямам думи. Всеки един чаптър очаквам да умре (и даже малко се надявам), а тя се отърва накрая и премина през всичко и нищо и няма...
А с Рейка се изгавриха и я убиха отново :( И малко след това някакъв фалшив happy end.. (╯°□°)╯︵ ┻━┻

МнениеПубликувано на: Съб Авг 10, 2013 12:58 pm 
Аватар

Брех, навсякъде където погледна много мразят края и последните арки на тази манга. Нещо аз ли съм сбъркан или нещо различно ги разбираме нещата но поне на мен доста си ми харесват. В началото ми се струваше абсолютно безмислена тази манга и затова я зарязах преди време но сега я прочетох цялата, на един дъх както се казва, и страшно много ми хареса. Наистина има няколко момента дето не се връзват много добре но като цяло автора не дава много специфична информация относно машините и т.н. та всичко може да очакваме (като например това как летяха в космоса с тези ‘сфери’ ). За клишетата не знам, то от край време има клиширани моменти навсякъде но не мисля, че тази манга е нещо подобно. Ако има желание да развива още вселената на Gantz има предостатъчно материал за размисъл и развитие пък и не може всичко да ни се поднесе а трябва и малко на въображението си да разчитаме. На мен лично томовете с инвазията и ‘всемогъщите‘ извънземни ми бяха любими и доста ми повлияха та може би и затова съм толкова заслепен но личното ми мнение, че мангата има много какво да предложи и автора си е свършил добре работата. Все пак преди края доволно получихме поредната доза умрели другари което донякъде компенсира факта, че нашите момчета останаха живи. В крайна сметка всеки с интересите си и толкова. Сега остава единствено да се направи едно свястно аниме което да обхване цялата манга като хората и ще стане супер.

Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Авг 11, 2013 6:45 pm 
Аватар
Anime Sekai Kenkyuuin
Anime Sekai Kenkyuuin

Аз съм недоволен единствено от мъртвите всъщност. В манга, в която смъртта не е нещо перманентно, не виждам защо трябва да има "паднали герои" накрая. Просто да ги съживят, подяволите! Но нее, ония фейс-генератор-ейлиънс точно в края на войната ще кажат "сори ама вече няя ви се месиме". За чии се месихте изобщо? Как бе избран хоста на кодовата ви система? Много сте напред, няма що... Отблъснали сте ги тия инвейдъри, но не виждам да имат някакви нанесени щети? Всемогъщи myass... и нз как така лесно отговориха за душите на мъртвите в тая връзка.

Иначе съм доволен като цяло. Наще не бяха героите, герои нямаше.. имаше успешни моменти. Не виждам защо Ниши не успя да взриви кулата и как така уж-напреднала цивилизация разчита на една единствена кула... тя ако се беше взривила трябваше и земята да иде с нея. Или поне такова оправдание Кей да спре щеше да ме задоволи доста повече, поне мен...

Черните топки вече са useless, както и клонингите в тях. Цялата технология е ставала възможна благодарение на фейс-генераторите... просто изоставена и хакната многократно след това няма да свърши никаква работа на човечеството за следващите няколко стотин години.. най-вероятно. Само оръжията ще. Срещу многото други имигранти, които са маркирали територията.

Не схванах нещо обаче. Какви бяха тези магически създания, срещу които наще се биеха в първите фази? Имигранти? Защо вместо човешка форма ХХХЛ и 4 очи имаха тогава формата на Тенгу-та, Статуи, Нурарихьони, Будда и т.н.?!?! Срещу какво подемоните се биха наще там докато ги гледаха на монитора? Оная риба дето бълва светлините-тумори, какво е? Ония демон, който се смя на наще и вампира го закла... какъв е?

Защото, ако това трябва да са имигрантите --- булшит, не са.
Ако са рандом извънземни -- значи тепърва ще идват още и още и още докрай света?
Ако са продукт на четириоките ни инвейдъри, защо подяволите не пуснаха тях да превземат света, а слязоха лично??? Не разбирам.

И още един (ако горното може да се нарече "един") въпрос...тия вампири, честно. Забравих от къде се появиха? Кой и защо ги беше пратил след Гантз-екипите и защо им беше да избиват гантзове, пък после се включиха... кой ги включи ... не бях чел от 30тина чаптъра и реших да наваксам, ама яко съм забравил за тия вампири а скролването назад нещо не ми помага... Не им разбирам мотива и създателя.

Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Авг 12, 2013 9:53 am 
Аватар

Яко спойлери

Ами реално погледнато те не са мъртви а просто след време ще се върнат под друга форма, както споменаха извънземните но пък и не може в подобна манга всичките герой да останат живи. То повечето ореваха света, че куроно е останал жив та ако и другите бяха живи направо не знам.
Иначе в стаята на истината си го обясниха това. Намесиха се за да запазят естествения ред на земята. И в същото време толкова лесно са могли и да оставят нещата, тоест да ни избият и ония да се заселят. А като цяло и двете раси са били много развити та може да не са се били до последно както е случая в земята (тук вече има много пропуски и т.н.) но пък донякъде би обяснило защо толкова лесно хората успяха да отблъснат инвазията.
А за душите отговориха в много добър тон на останалите неща и точно както и ние сме тръгнали да обясняваме нещата та нямаше нужда от някакви турбо, мега яки философски размишления дето най-вероятно няма да имат нищо общо с реалността.

Различните форми на имигрантите просто може да се обяснят с това, че се крият от хората. Все пак обикновените хора не знаеха за тях а и извънземните през по-голямата част в началото не даваха признаци, че са направили нещо на хората. Вече накрая като им писна и започнаха да се показват и да избиват всичко.

Вампирите са един от най-дискутираните въпроси но лично според мен те изобщо не са толкова важни. За мен те са си извънземни като всички останали. В съюз са с останалите извънземни и са доста по-агресивни от другите. Не един път наричат Гантз отбора ловци та затова ги избиват. Докато се биеха една от топките привика отбора и 2 от вампирите бяха завлечени с нашите. Та така се включиха в отбора докато не беше спряна играта, след това вече отново си бяха свободни. Вече защо не бяха отново привикани когато започнаха отново да събират отборите не знам.

Реално погледнато от самата война срещу инвазията ние не успяхме да видим почти нищо от сериозните битки. Нашите идиоти бяха едни от най-никаквите екипи и по някакво странно стечение на обстоятелствата се появяваха в някой от важните моменти и до там.

Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Ное 21, 2013 1:46 am 
Аватар

Това е единствената манга, която съм прочел и мога да кажа, че беше върховна! Наистина краят беше малко натъгадък, обаче и така ми хареса. През цялото време, в което четох мангата ми беше интересно! Оная арка с вампирите бе много готина. :) Като първата манга, която съм прочел и давам 10/10. :) :kicking:

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
 Страница 32 от 33 [ 486 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 29, 30, 31, 32, 33  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]