|
Дата и час: Съб Фев 01, 2025 10:38 am
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Mahou Sensei Negima Публикувано на: Пон Май 21, 2012 5:17 pm |
|
velush |
|
|
|
Сега, ако някой ми обясни това как да се тълкува - http://myanimelist.net/forum/?topicid=442991&show=0Ето този коментар ми звучи най-интересно: Цитат: Supposedly there is a huge rumor going on where the publisher of Kodansha is trying to get the rights of the authors which cause ken to pull the plug on Negima early. This might be true because ken has opened his own online publication. Than again, Ken is man with a lot of speculation and controversy.
_________________ Mama, don't whoop little Buford Mama, don't pound on his head Mama, don't woop little Buford I think you should shoot him instead
BANG!
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Mahou Sensei Negima Публикувано на: Пон Май 21, 2012 6:51 pm |
|
nozo |
|
|
|
На мен пък този коментар ме остави без думи It all comes down to this: http://astronerdboy.blogspot.com/2012/0 ... n-ken.htmlFor those who don't want to read the whole article, it's about new Japanese law that the publishers are trying to make, that allows everybody that somehow helps in making a manga have copyrights, so publishers get to have copyrights, that normaly are only the mangaka have.
_________________ Kenny Dalglish & Sir Alex Ferguson walk into a bar. The barman says "sorry Kenny, only over 18s in here
ЕФЕКТА ОТ МАНГА Е ПОЧТИ СЪЩИЯ http://myanimelist.net/profile/nozo
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Mahou Sensei Negima Публикувано на: Сря Юни 13, 2012 11:34 am |
|
velush |
|
|
|
Най-накрая се стегнах и дочетох последните 5 глави на Mahou Sensei Negima. Като всеки прибързан финал този съдържаше доста противоречия. Освен това fastforward-ната история на героите (а те са доста) беше прекалено претрупана с sci-fi и fantasy събития. Явно в бъдещите аркове авторът е проектирал да наблегне повече на фантастиката. Поне краят беше от happy та още по-happy.
Добра поредица, но съдържа прекалено количество не особено оригинален фенсървис. Като казвам прекалено, значи наистина е твърде много. От друга страна световете, в които се развива са доста обширни и интересни, а магическите битки и системата на воденето им са най-епичните на които съм попадал. Това беше заглавието - тонове фенсървис, тонове магически битки, много worldbuilding и малко сюжет. Това, което отблъсква масовата публика е, че преди да почнат първите тупалки има доста аркове с обикновена ечи училищна комедия и човек може да остане с грешно впечатление за заглавието. Това което ме привлече са worldbuilding-ът, митологията и това, че почнат ли битките няма спиране, а всичките са интересни и се развиват успоредно. Дори учебните битки са забавни (по принцип тренировките в шоненските манги са ми най-досадния момент...изключение правят само заглавия, като Negima или да кажем MAR).
Надеждата ме не угасва. Мисля, че все още има шанс за бъдещи spin off-и...да кажем с Mahou Detective Yue докато следва ададемията Ariadne или след това, а може и space opera с нея и Nodoka докато работят за космическия търговски път между Земята и Марс.
_________________ Mama, don't whoop little Buford Mama, don't pound on his head Mama, don't woop little Buford I think you should shoot him instead
BANG!
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Mahou Sensei Negima Публикувано на: Съб Юни 15, 2013 9:45 pm |
Hajutze |
|
|
|
velush написа: Добра поредица, но съдържа прекалено количество не особено оригинален фенсървис. Стигнах до 30ти чаптър, историята ми се струва добра, ама това е вече прекалено и не се понася. По натам намаля ли фенсървис-а или остава толкова, защото съм готов само заради т'ва да я дропя ... то на всяка втора страница е някоя или по гащи или без тях, деба ако толкова някоий е загорял, може да си купи някое списание с тая цел, не е нужно да тровят мангите с ечи
_________________ FUTURAMA
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Mahou Sensei Negima Публикувано на: Пон Юни 17, 2013 12:11 am |
Hajutze |
|
|
|
Много е относително ... Да речеме повечето хора са свикнали и не и ме направило впечатление от последния чаптър на HSDK (просто го давам като пример) рantyshot-a на Shigure ... мене просто ме издразни ... ненужен беше.
_________________ FUTURAMA
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Mahou Sensei Negima Публикувано на: Чет Мар 20, 2014 6:24 pm |
|
velush |
|
|
|
Почнах UQ Holder (до 26-та глава) и засега не е зле. Да, сюжетът е тъп, предвидим, клиширан и елементарен, но пък се случва във вече доста развития свят на Mahou Sensei Negima, а и екшънът е точно толкова готин. Фенсървисът пък не е толкова разконцентриращ и обемист както преди. Поне засега не ни губят времето с безобразно големи хареми, като този на Неги. Най-големият плюс е Еванджелин в не-лоли формата си. Има хинтове и за други герои от MSN, както и за минали събития с участието на Неги.
BANG!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|