|
Дата и час: Съб Фев 08, 2025 2:58 pm
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
|
|
|
|
Автор |
Съобщение |
|
Заглавие: Re: > Fairy Tail < Публикувано на: Пет Мар 08, 2013 4:45 pm |
|
engine |
|
|
|
И сега какво се получи? От една страна имаме ФТ, разбити от побоища, но пък с лоша репутация сред драконите, а от друга - принцеската, дето се кефи, че за седем години е насъбрала в касичката мана за един етерион. На всичкото отгоре Зереф се спотайва някъде, а прелетните дракони, дето за 400 години по някакъв начин са станали 10 000 бройки, неумолимо напредват към Фиоре (дето е една плюнка на картата). И к'во ше помогне тоя етерион в ситуацията?
_________________ Който пие облак троен,той за утре е спокоен!
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: > Fairy Tail < Публикувано на: Пет Мар 08, 2013 6:33 pm |
|
VastoLorde96 |
|
|
Регистриран на: Сря Май 11, 2011 7:34 pm Мнения: 4127 Местоположение: Lawrence, Kansas
|
Ето на... ФТ печелят турнира, ама половината са пребити (говоря за силните, а не тея дет са за бройката ) и остава групата на Натсу + Макаров и още няколко, така че следва тяхното поражение... Тая принцеска е гледала прекалено много Twilight saga и е много надъхана с тея Затъмнения, ама усещам как само ще оплеска още повече нещата. Не знам на къде ще пука с тва оръдие, ама... къде и да е, файда няма да има...
_________________ SAVING PEOPLE, HUNTING THINGS - THE FAMILY BUSINESS
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: > Fairy Tail < Публикувано на: Съб Мар 16, 2013 2:02 am |
|
engine |
|
|
|
То има време, още не сме стигнали до бъдещето. Сега само искам да знам Роуги от наш'те ли е, или от Зверев, и изобщо на Зверев к'ва му е врътката. После, тая принцеска хубаво приказва за еклипсите, ама не видех никъде тия еклипси как се изобщо се появиха. И освен т'ва, к'ви са тия годслейъри дето почнаха да се роят кат хлебарки, и к'ва им е връзката с тоя иначе толкова хубав чиляк Зереф?
_________________ Който пие облак троен,той за утре е спокоен!
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: > Fairy Tail < Публикувано на: Съб Мар 16, 2013 6:36 am |
|
Chill-Mon |
|
|
|
Зереф, който познава Натсу в миналото.Тогава беше първата най-явна подсказка,че ще има времеви пътешествия.Нека да се върнем малко назад. В онези чаптъри, когато Лъхъс го тресеше манията за власт. До колкото си спомням имаше бариера, която спираше всеки, който е над 80 години да минава през нея, беше за Макаров, но спираше и Натсу/Гаджиил. Ако предположим,че работи за момента в който някой започва своето съществуване в определения spacetime continuum,бариерата спира Натсу защото е пътувал назад във времето, но това не обяснява Гаджиил,който сега е някъде на майната си.
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: > Fairy Tail < Публикувано на: Съб Мар 16, 2013 7:17 pm |
|
SonGoku |
|
|
Регистриран на: Нед Яну 03, 2010 12:35 pm Мнения: 6203 Местоположение: HxH World
|
И самата книга да ги е попарила и да е вляла у тях зерефска магия? Не ми се вярва да е единствено това. Трябва да има и нещо друго у двамата. Нещо, за което никой не подозира. Луси II продължава да крие разни работи, въпреки че пред нея стоят истинските й другари, на които може всичко да сподели. И явно това е навързано със смъртта на майка й, която съвпада и с изчезването на драконите. Chill-Mon написа: Зереф, който познава Натсу в миналото.Тогава беше първата най-явна подсказка,че ще има времеви пътешествия.Нека да се върнем малко назад. В онези чаптъри, когато Лъхъс го тресеше манията за власт. До колкото си спомням имаше бариера, която спираше всеки, който е над 80 години да минава през нея, беше за Макаров, но спираше и Натсу/Гаджиил. Ако предположим,че работи за момента в който някой започва своето съществуване в определения spacetime continuum,бариерата спира Натсу защото е пътувал назад във времето, но това не обяснява Гаджиил,който сега е някъде на майната си. Веднага, след като прочетох това, ме осени споменът, когато гледах Recca no Honoo, макар и дело на друг автор, където едноименният герой, още бебе, бива изпратен десетилетия напред във времето. Може би същото се е случило и с Натсу, който вероятно е бил приятел със Зереф, но след "транспортирането" му - първият губи всичките си спомени (също като Recca). Кой, как и защо обаче го е направил - неизвестно. След което "случайно" приемният му баща го намира, осиновява и обучава. Или може би съществува друго измерение, паралелно на това, където историята от мангата заема място, само че там времето тече с по-бавни темпове или въобще е спряло. П.С. Опитах се да намеря някакво символно значение, криещо се между годините от смъртта на Layla Heartfilia и сегашното време. Разликата бе числото 14 (14 години от смъртта на Лейла и изчезването на дракончетата до турнира), което лично на мен не ми говори нищо (Освен като обикновено число и дата). След няколко щракания в гуглето открих това: The Saros number of the solar eclipse series which began on July 31, 2568 B.C. and ended on February 6, B.C. 1035. The duration of Saros series 14 was 1532.5 years, and it contained 86 solar eclipses The Saros number of the lunar eclipse series which began on June 1, 2230 B.C. and ended on July 19, 932 B.C. The duration of Saros series 14 was 1298.1 years, and it contained 73 lunar eclipses. И това: http://en.wikipedia.org/wiki/Saros_numberСега ще взема да изчета последното. Надявам се да открия нещо интересно. >.> П.С.2. Общи ключови думи между мангата и числото "Сарос" - затъмнение, звезди, числа и draconic months.
|
|
|
Заглавие: Re: > Fairy Tail < Публикувано на: Съб Мар 16, 2013 11:47 pm |
|
VastoLorde96 |
|
|
Регистриран на: Сря Май 11, 2011 7:34 pm Мнения: 4127 Местоположение: Lawrence, Kansas
|
Вариант 1 - както си върви мангата сега, Натсу и другите (а може и да е сам) се връщаъ назад във времето, където Зереф се запознава с Натсу и затова го разпознава, когато са на острова. Вариант 2 - теорията на Гоку, че Натсу като малък, преди да се срещне с Игнийл, е бил транспортиран в бъдещето и затова е забравил, че е познавал Зереф.
Вторият вариант ми се струва по-логичен, защото те сега искат да се върнат назад, за да спрат Зереф, а не да станат първи дружки - Зереф май спомена, че са били приятели с Натсу? И така... ако малкият Натсу е бил транспортиран в бъдещето поради някаква причина, срещата му с Игнийл хич не ми се струва случайна. Освен това, още в началото се споменаваше, че Натсу не е можел да пише. Ако е от миналото (много далечното минало, а не 10-15 години), е напълно нормално писмеността да се е променила и затова да е имал тези проблеми.
ПП.: Сега се сетих нещо. Натсу и Зереф са били много добри приятели. Ако Зереф от малък е бил много мощен и човечеството го е грозяла някаква опасност (може би идването на драконите), може той да е изпратил Натсу в безопасното бъдеще, за да го спаси.
ПП.2: Ако първият ми послепис е правилен, има някакъв смисъл и Натсу да е бил някакъв супер дзвер. Да, Игнийл го е научил на драконовата магия, но не го е научил как да използва силата на Етерион, на други драконови убийци или пък на божествените убийци. Просто и на Натсу, и на Зереф си имат тая страховита сила още от малки.
_________________ SAVING PEOPLE, HUNTING THINGS - THE FAMILY BUSINESS
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: > Fairy Tail < Публикувано на: Пет Мар 22, 2013 8:15 pm |
|
SonGoku |
|
|
Регистриран на: Нед Яну 03, 2010 12:35 pm Мнения: 6203 Местоположение: HxH World
|
Луси е от онези персонажи, които биха продали душата си, за да помогнат и спасят не само най-скъпите за себе си хора, но и всички останали, които, разбира се, заслужават. Интересното в случая обаче е именно твърдение на Рогу, че именно тя е извършила това престъпление, довело до краха на човешката цивилизация и възстановяване царството на драконите. Единственият извод, който може да се направи за момента, е следният: или Луси е била манипулирана от някого, без тя да осъзнава това, или на нейно място авторът е създал друга фигура, изпълняваща функциите на първата (Зодиакален магьосник, вид клонинг, произлязъл изпод магическата пръчица на някой маг). Има и друго нещо обаче, също в границите на възможното според мен - поне в света на Фейри Фейл, разбира се, което притегля двете ми предположения и ги трансформира в едно цяло, наречено Лейла Хартфилия. А колкото до реакцията на Рогу - струваше ми се прекалено не на място и първична. Самият персонаж на Машима досега не го бяхме виждали в такава светлина. Той обича да преценява ситуацията и чак тогава да действа. А не да убива един от главните персонажи, в случая - Луси от бъдещето, което при всички положения ще доведе приятелите й до необуздан гняв към убиеца и ще отвори дълбока рана в сърцата им. Другото, което ми хвана окото, е, че мангаката отново използва числото 7. Явно има някакъв афинитет към него или просто го използва като някакъв символ. Годината на изчезването на драконите - 777, Натсу и компания в състояние на дълбока летаргия - 7 години (или поне мисля, че бяха толкова. Нека някой ме поправи, ако греша), и сега Сянчо казва, че се е върнал седем години назад. Как се е върнал - само той си знае, и защо, по дяволите, е чакал 7 години, за да го направи? Явно дракончетата са унищожили Портите (или Портала) и му се е наложило да строи нов >.> Или да дири маг, способен да рита топката напред-назад във времето. И какво изключва възможността именно този маг да е Зерефчо, с когото Рогу да е сключил контракт? Усеща се, че мангата набира скорост и с всяка отгърната страница започва да става все по- и по-интересно.
|
|
|
|
|
|
|
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|