|
Дата и час: Пет Фев 14, 2025 2:50 am
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
![](./styles/AeroBlue/theme/images/tl.png) |
|
![](./styles/AeroBlue/theme/images/tr.png) |
|
Автор |
Съобщение |
|
Заглавие: Revolutionary Girl Utena (пролет 1997) ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Сря Яну 26, 2011 5:25 pm |
![Аватар](./download/file.php?avatar=2375_1336581682.jpg) |
hellraiser |
|
![](./images/ranks/rank10.gif) |
|
![Изображение](http://pics.data.bg/storage/pics/2674096/29709/87bb4faf7eb96ff3830635bd88ac38af_338x500.jpg) Заглавие: Shoujo Kakumei Utena, Revolutionary Girl Utena Японско заглавие: 少女革命ウテナ Тип: ТВ серии, 39 епизода Година: 02.04.1997 ~ 24.12.1997 Жанрове: Action, Comedy, Contemporary Fantasy, Fantasy, High School, Incest, Middle School, School Life, Shoujo, Swordplay, Thriller, Tragedy anidbTenjou Utena's parents died when she was a little girl. At that time, a prince appeared to her and gave her a signet ring with a rose crest. He told Utena to keep the ring and promised that they would meet again someday. Utena was so impressed by him that she decided to become a prince herself! Utena is all grown up now. She studies at the Ootori Academy and wears her own version of the boys' uniform. She still looks forward to finding her prince, but in the meantime, it's up to Utena to save damsels in distress and cross swords with Ootori Academy's top duellists. When Utena unwittingly wins the "Rose Bride" in one such duel, she finds herself in the middle of something else... something that just may lead her to her prince.
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: Revolutionary Girl Utena (пролет 1997) ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Сря Яну 26, 2011 9:25 pm |
![Аватар](./download/file.php?avatar=34312_1588111353.png) |
DiaDora |
|
![](./images/ranks/rank8.gif) |
|
Тва аниме е такъв БРЕЙНФЪК, че тея със слаби нерви ич да не го почват... Има доволно символики, алегории, перверзийки,инцестче туй -онуй ![Twisted Evil :twisted:](./images/smilies/icon_twisted.gif) .... хумор и трагедия в едно. Аз с моя космически интелект го прецапах цели 2 пъти да разбЕра за къВ иде реч и да си го разтълкувам. Гледах ремастър версията, която е доста добра и въпреки, че този стил арт не ми е от любимите, дори ми хареса в тукашното изпълнение. Оценката ми е доста висока, защото концепцията и сторилайна са много оргинални ----> ти тормозят мозъчните клетки и палят перцепциите. Има и филм: Adolsence of UtenaТам се забелязват някои разлики със сериала,но като цяло следва брейнфъка неотлъчно ![Cool 8)](./images/smilies/icon_cool.gif) Опенинга мн ме кефи
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: Revolutionary Girl Utena (пролет 1997) ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Пет Фев 04, 2011 2:47 am |
DiaDora |
|
|
Кат ми се препречи тази тема случайно в аниме-раздела и си припомних кви емоции предизвикваше кат го гледах това аниме УНИКАТ...........и си викам , я преговор... И си дръпнах некав англ ДЪБ. Е искам да ви кажа, че е друго с дъб. Препоръчвам горещо първо дъбнатата версия, и то не щото съм голяма фенка на англ, а щотот на 1во четене да се разбере, колкото и да са добри непроф събове, не става...... После за кефф може да преслушате и оргинала. Кат гледам, никой не е писал в темата. Мн,мн тъжно. Аз лично за 3ти път го гледам. Тва е бахти и покъртителното аниме, който го е измислил има въображение,дълбоко кат океан. Как е представил идеите си, не е истина. А образът на Нанами Тоуга е един от най-уникалните за антигероиня, които съм срещала. Хем съм влюбена в нея, хем ми иде да я пребия от бой. >_< Анимето наистина е за хора дет си ползват главата по предназначение. ![Cool 8)](./images/smilies/icon_cool.gif) Рядък нешлифован диамант за ценители. Който се чувства, че притежава някакви по-дълбоки потребности от тов,а само да прекара няколко часа в приятно блеене на зрелище или комедия пред монитора, да не го пропуска
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: Revolutionary Girl Utena (пролет 1997) ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Съб Фев 12, 2011 2:05 am |
DiaDora |
|
|
Ето линк за филма.Дъбната версия, мн добро качество. http://www.megavideo.com/?v=JUXKRR5KМалка корекция от по-горното ми мнение: филмът е МНОГО по-абстрактен и трудно смилаем. Вс малка подробност от пейзажа носи некво послание. Препоръчително е да се видят първо сериите.
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: Revolutionary Girl Utena (пролет 1997) ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Съб Фев 12, 2011 2:00 pm |
![Аватар](./download/file.php?avatar=12426_1365276874.jpg) |
bloodhunterr |
|
![](./images/ranks/rank6.gif) |
Регистриран на: Нед Юни 24, 2007 9:43 am Мнения: 1419 Местоположение: None of your fuc*ing business
|
Гледам тв версията и досега(20еп) всичко е доста предвидимо,но очаквам изненади по-нататък.Химемия е много дразнеща,но Чу-чу компенсира за всичко ![Laughing :lol:](./images/smilies/icon_lol.gif) Edit:А музиката е просто върховна!
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: Revolutionary Girl Utena (пролет 1997) ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Съб Фев 12, 2011 2:02 pm |
![Аватар](./download/file.php?avatar=6319_1693147043.png) |
Belgarion |
Ecchi Warrior |
Регистриран на: Пон Яну 08, 2007 5:24 pm Мнения: 19394 Местоположение: Tōkyō
|
bloodhunterr написа: музиката е просто върховна! Ще ме накарате да го гледам и аз накрая
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: Revolutionary Girl Utena (пролет 1997) ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Съб Фев 12, 2011 4:48 pm |
DiaDora |
|
|
bloodhunterr написа: Гледам тв версията и досега(20еп) всичко е доста предвидимо,но очаквам изненади по-нататък.Химемия е много дразнеща,но Чу-чу компенсира за всичко ![Laughing :lol:](./images/smilies/icon_lol.gif) Edit:А музиката е просто върховна! Ми тя е еквивалент на living corpse, без мнение и емоции. Кукла. По-нататък се разбира защо е така... И във филма си е направо красива, за разлика от сериала дет са я докарали кат бабичка с тва кокче и цайси. Мен Нанами ми е любимката. Ритала съм от смях с нея. Тя внасяше свежест сред целия брейфЪк... ![=))](./images/smilies/=)).gif) За съжеление във филма са я скипнали почти изцяло... А музика + лирикс са Ок, кат прегледаш и филма свиркай да го обсъдим, че той е по-психологическия . Да те изпитам там дали си ги забелезАл 2 тънки момента
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: Revolutionary Girl Utena (пролет 1997) ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Вто Окт 23, 2012 9:25 pm |
![Аватар](./download/file.php?avatar=44989_1414869499.png) |
Elionande. |
|
![](./images/ranks/rank3.gif) |
Регистриран на: Пет Юни 17, 2011 9:47 pm Мнения: 459 Местоположение: завод за комини
|
ooooh, fuck yeah~ Онзи ден го изгледах. И мисля, че влезе в топ 10. ![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif) Влачих първите 8 епизода, беше ми малко трудно да го въприема,но...се хванах сериозно за две седмици и останах предоволна. Мина ми тръпката като цяло, но определено си заслужаше. Герои (Jurryyyyy <333), история (втората арка беше толкова добра,защо не продължиха в този дух?! т.т), епичната музика xD, че дори и анимацията стана по-красива към края. Спокойно давам 10/10. Ииии да, по-добро е от Mawaru Penguindrum, но не и по-любимо. Recommend it.
_________________ ♫ // ✿ // ✖
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: Revolutionary Girl Utena (пролет 1997) ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Сря Окт 24, 2012 1:48 am |
![Аватар](./download/file.php?avatar=46320_1409787847.gif) |
rurien |
|
![](./images/ranks/rank5.gif) |
|
Elionande. написа: Ииии да, по-добро е от Mawaru Penguindrum, но не и по-любимо. Recommend it. ![:hat:](./images/smilies/hat.gif) Дам... и при мен така. =3 Но въпреки това дадох 10 на мавару и 9 на утена. xD
_________________ 只今より、運命の乗り換えが始まります。乗り換えをご希望のお客様は、お乗り遅れの無いよう、お急ぎください。
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: Revolutionary Girl Utena (пролет 1997) ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Вто Мар 12, 2013 2:19 am |
![Аватар](./download/file.php?avatar=8599_1363034438.png) |
elizabeth99 |
|
![](./images/ranks/rank9.gif) |
Регистриран на: Нед Май 06, 2007 4:52 pm Мнения: 3088 Местоположение: Silent Hill,Nerdvana
|
Много добро аниме. Много хинтове и скрити метафори, символизъм... определено не е за всеки. Филърите бяха малко скучни, ама къде не са Края ми скри шапката, изобщо не очаквах... седях е така:
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
|
![](./styles/AeroBlue/theme/images/bl.png) |
|
![](./styles/AeroBlue/theme/images/br.png) |
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|