|
Дата и час: Нед Фев 09, 2025 2:42 am
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: << Tengen Toppa Gurren-Lagann >> (пролет 2007) Публикувано на: Пон Яну 23, 2012 4:12 pm |
|
velush |
|
|
|
Що па да е клиширан...толкова често ли се среща комбинацията, пич + оптимист, който има уменията и волята да се пребори и да защити глупостите издрънкани в момент мъжкарско самоопиянение ? Дори да го приемем за клише, пак си беше забавен симпатяга. Гадно е, че го затриха - но пък е интересно за зрителя, как загубата му се отрази на останалите герои (и в положителен и в отрицателен смисъл). Т.е. смъртта му е полезна за повествованието.
_________________ Mama, don't whoop little Buford Mama, don't pound on his head Mama, don't woop little Buford I think you should shoot him instead
BANG!
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: << Tengen Toppa Gurren-Lagann >> (пролет 2007) Публикувано на: Пон Яну 23, 2012 4:44 pm |
kratos |
|
|
|
Аз бях като гръмнат като умря Камина и в следващите 10 епизода очаквах да се върне. Един от най яките герои евър.
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: << Tengen Toppa Gurren-Lagann >> (пролет 2007) Публикувано на: Пон Яну 23, 2012 5:48 pm |
|
velush |
|
|
|
Wind_Falcon Цитат: цялото аниме до 8ми епизод е изключително банално и скучно Аз пък не забелязвам, кой знае какви промени в подхода на шоуто след 8-ми. Вярно е, че разглеждат все по-обширни територии/светове и се натъкват на все по-сложни проблеми и по-гадни за преодоляване противници, но това си е така още от първа серия. Просто кривата на трудността на си личи само от 7 серии (измежду тях една изпортена серия и една onsen/recap). Искаш да кажеш, че приложените един-два неочаквани (не и за заглавие на Gainax) туиста са успели да трансформират шоуто от банално в нещо по-добро? Едва ли. По-скоро смъртта на Камина ти е демонстрирала, че авторите на анимето имат малко по-оригинални идеи и обичат да разиграват стандартните приключенски trope-ове по малко по-различен начин. (е, малко, но все пак различен)
Последна промяна velush на Пон Яну 23, 2012 7:13 pm, променена общо 1 път
_________________ Mama, don't whoop little Buford Mama, don't pound on his head Mama, don't woop little Buford I think you should shoot him instead
BANG!
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: << Tengen Toppa Gurren-Lagann >> (пролет 2007) Публикувано на: Пон Яну 23, 2012 6:30 pm |
|
WrathOfGod |
|
|
|
Idd, използват се малко по-често срещани trope-и, но се разиграват страхотно. Като прибавим и twist-овете и някои по оргинални идейки, се получава нещо хич не банално. Е, освен ако не циклиш само super robot заглавия, тогава вече може и да ти се стори леко познато. Аз лично предпочитам това заглавие преди други Gainax-ки, заради ред причини, някои от които са липсата на не толкова успешните опити да се обясни "науката" зад всичко ставащо, попадам в таргет групата на драмата, manliness-а и т.н. Бтв, след 8ми епизод angst-а е сравнително повече, а нали ти не го харесваше, Wind-e? И съм съгласен с velush, че стилът се запазва през цялото аниме, макар и атмосферата да се сменя по едно време.
|
|
|
Заглавие: Re: << Tengen Toppa Gurren-Lagann >> (пролет 2007) Публикувано на: Пон Яну 23, 2012 8:26 pm |
|
DiaDora |
|
|
|
velush написа: DiaDora Цитат: трябва ми време се поусвестя и да се пренастроя психически... Аре ся...това от любител на дълбоки драми и гадни обрати... Да бе, ей са съм любител точно на такива работи ... ПАК си в грешка момко Любител съм на крими-психологическия гъдел, добрия екшън и добрата комедия ...е и на добрата драма де, ама тва не ми е приоритет в списъка Гледам ТТГЛ са гледали да чопнат от всичко по малко, но Камина се спомина мнооого рано, поне до средата да го бяха избутали. То тва си е кощунство, такъв колоритен персонаж и докат се обърна в кереча. Wind-Falcona не го кефи въобще, до ръба на хейтърство, ама всеки с вкуса и възприятието си... Мен ще ми липсват ужасно с идиотските му физиономии и речи, малко тип Наруто . Точно кат пораснал Наруто е. Ей на кой ми заприлича беее, аз се чудех на кой ( нали съм си хардкор Нарутард ) П.П. velush написа: Смъртта му е полезна за повествованието. как си подбираш литературните термини незнам, ама това словосъчетание яко ме развесели... .... е, сФащам кво искаш да кажеш, ама тва е щот съм аз...
|
|
|
|
Заглавие: Re: << Tengen Toppa Gurren-Lagann >> (пролет 2007) Публикувано на: Вто Яну 24, 2012 7:14 am |
|
Wind_Falcon |
|
|
Регистриран на: Съб Яну 20, 2007 2:32 am Мнения: 8640 Местоположение: The Megastructure
|
Щом казвате... TTGL когато го дръпнах за 1ви път нямах никаква идея какво е, че е на Gainax (дори не знам дали съм ги знаел кои са), нито му бях чел резюмето. Единствената причина да го дръпна беше че Yoko тогава беше нашумяла по артове, и чисто и просто засекох анимето в един торент и познах Yoko на постера. И това беше идинсвеното ми знание за анимето като почнах да го гледам. До 8ми епизод и тогава (смятайте преди голко години + какъв ми е бил аниме опита тогава!) и сега ми се стори изключително скучно и клиширано заглавие, особено Камина е типичния шоненския герой който вика че ще е Хокаге/Крал на Пиратите/непобедим етц. Аз лично и за cool не го намирам, и честно казано не разбирам и досега защо толкова е харесван, лично за мен няма една интересна черта в героя му. И да смятах да го дропвам, и със сигурност щях ако не се беше променило анимето. А след 8ми епизод ангст наистина имаше за няколко епизода, но и чисто и просто пое в една друга насока, който и каквото да ми говори че не е така е просто е лъжец за мен . Готиния момент където Симон се представяше в нашия свят как е крадец с Камина, мистерията около Спайрал Кинга, битките след като станаха Дай Гурен Бригейд станаха много по добри, като цяло всичко стана много по-епик. Финалната битка в 1вата част беше суперска, а после и тайм скипа като идея ми хареса изключително. Да и досега има много неща които не ми харесват и след 8ми епизод, но аниме цялостно не е кой знае колко оригинално, тук се съгласявам, но има добър стил и презенрация, който показва чак след 8ми + епизод. Но преди това не е нищо особено, тук никой не може да ми промени мнението.
|
|
|
Заглавие: Re: << Tengen Toppa Gurren-Lagann >> (пролет 2007) Публикувано на: Вто Авг 14, 2012 4:27 pm |
|
IsMaIL |
|
|
|
Анимето е лудница! 10/10! ◥▶◀◤
|
|
|
Заглавие: Re: << Tengen Toppa Gurren-Lagann >> (пролет 2007) Публикувано на: Вто Авг 14, 2012 5:28 pm |
|
naruutto |
Модератор |
Регистриран на: Пет Апр 01, 2011 1:40 pm Мнения: 2563 Местоположение: Търговище-Русе
|
zlobcho написа: Видя ми се забавно, че робота ще е някаква глава в един извратен свят. и аз така помислих (само като видях на постера yoko ) иначе на мен ми хареса ( макар, че след смъртта на Kamina, обзалагам се, че всеки усети как стана анимето някак си по-скучно) 9/10 иначе от мен
|
|
|
Заглавие: Re: << Tengen Toppa Gurren-Lagann >> (пролет 2007) Публикувано на: Съб Фев 02, 2013 6:29 am |
|
DiaDora |
|
|
|
IsMaIL написа: Анимето е лудница! 10/10! ◥▶◀◤ Най-накрая след ужасно дълга пауза, намерих сили да продължа след кончината на You Know Who...епчетата след тва нещо ми бяха безинтересни, но след 16 еп. става едно от най-надъхващите и епични анимета ЕВЪР !!!! Баси, толкова ли е сложно да вкарват поне по едно такова аниме на сезон, много ли искам Не можах да го пусна преди да го свърша от 17 еп. нататък. И още нещо - задължителен е ДЪБ-а !!! Алшу, признавам - анименцето е уникално!!! (Ти изгледа ли Оурана ) С много малко негативи, може да се каже ,че ми стана втория любими шонен след Наруто. Такъв прекрасен каст от герои малко анимета могат да се пофалят, всичките ти стават симпатични и си ги спомняш щото имат дълбочина и идентичност. Целия тийм Гурен. Много емоции, много настръхваници, много сополи - и все пак, един достоен завършък. Да не забравя да спомена друго достойнство - прекрасен, стегнат формат от 27 епа - нит претупано, нит развлачено. категория MUST-WATCH откъдето и да го погледнеш.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|