|
Дата и час: Чет Фев 06, 2025 12:30 pm
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
|
|
|
|
Автор |
Съобщение |
|
Заглавие: Re: Sasami-san at Ganbaranai (Зима 2013) Публикувано на: Пет Яну 11, 2013 11:11 pm |
|
crazy_little_crow |
|
|
|
^ Остави ~monogatari , аз след тези 22 минути се чудих дали да не си ги искам обратно x.X
Просто нищо не ме хвана в това аниме - нищичко. Целият епизод беше едно огромно WTF&CompleteNonsense (в лошия смисъл) - да, има сбъркани/рандъм анимета, но това беше за мен на ръба на негледаемостта. Героинята беше едно голямо meh, братът в ролята единствено като уред на сестра си беше същото голямо meh (макар че хванах препратката, че копира главен герой от някое VN или поне така си мисля @.@), трите героини, които ги представиха после - и те бяха ТЦ (може би само андроидката, но и тя не е най-хващащото окото). Историята е споменах вече ... Като че ли изпускам основното, а не искам и да знам дали/какво стои зад всичко това x.x
PS С няколко думи - определено не ме зариби (и вepoятно ще го пропусна), но на който му харесва - да си го гледа с удоволствие :> PS2 Първият епизод на Jinrui made more sense than this >.> Another Madoka? idk ... (май ще следя коментарите x3)
_________________ Makoto by Erendis <3 <3 <3
If life gives you lemons, make grape juice and let the world wonder how the hell you did it ^.~
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Sasami-san at Ganbaranai (Зима 2013) Публикувано на: Пет Яну 11, 2013 11:46 pm |
|
HepMu |
|
|
|
O, o, ами boob missile?! Бях толкова объркана от това, като се стигна до него, че не знам дали ми хареса или не. xD Пародира/играе си с клишетата по различен/странен начин....може пък и това да му е доброто. Във всеки случай мога да го издържа до края
_________________ My Anime List
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Sasami-san at Ganbaranai (Зима 2013) Публикувано на: Пет Яну 11, 2013 11:50 pm |
|
crazy_little_crow |
|
|
|
> Бях толкова объркана от това, като се стигна до него, че не знам дали ми хареса или не. Същото (handshake) > Във всеки случай мога да го издържа до края Аз не съм сигурна и затова и няма да си го причиня xDDD Но да, ще поглеждам коментарите - ако евентуално се развие в правилната за мен - може да му дам шанс отново ^.~ who knows
_________________ Makoto by Erendis <3 <3 <3
If life gives you lemons, make grape juice and let the world wonder how the hell you did it ^.~
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Sasami-san at Ganbaranai (Зима 2013) Публикувано на: Съб Яну 12, 2013 2:33 am |
|
delinquen7 |
|
|
|
Чаках го с нетърпение най-вече защото съм от феновете на продукциите на SHAFT обаче по скоро останах разочарован. За хора, които стоят зад направата на анимета като Madoka magica и Bakenomogatari този пилотен епизод на въпросното аниме Сасами би трябвало да е нещо срамно, което заслужава да бъде притикано в най-тъмното и забутано кьоше за да не се набива на очи. Искаше ми се поне да похваля саунда ама и него не мога...Явно е че са се опитали да направят нещо нестандартно и забавно, но поне аз не видях нищо интересно, което да ми грабне вниманието. Единственото нещо, което ми е любопитно е защо брата на Сасами си крие лицето под кофи, кутии и чанти, но това е прекалено незначително поне от моя гледна точка, а нещата, които се случваха дори не са и забавни. Е тая сестра дето се правеше на жаба беше сладурана и поне този момент е единственото нещо, което ми се стори забавно, но просто на другите неща гледах като гръмнат докато си задавах въпроса "защо за бога си губя времето с това недоразумение?" Шоколадовия апокалипсис към края пък е такава тъпня дето никъде я няма и беше нещо напълно излишно. Засега това аниме влиза в графа "EPIC FAIL", но все пак заради SHAFT ще му дам шанс с поправителен през следващите два епизода. Ако нещата останат толкова идотски нескопосани колкото сега..drop baby!
|
|
|
Заглавие: Re: Sasami-san at Ganbaranai (Зима 2013) Публикувано на: Съб Яну 12, 2013 2:59 pm |
|
lovelyangel666 |
|
|
Регистриран на: Вто Апр 10, 2007 5:01 pm Мнения: 5243 Местоположение: Outer Heaven
|
Hikikomori was never so moe )¦3
This anime is so.. touhou-like. Sasami-san = Patchi. Онази русата = kero-tan. Даже по едно време имаше shrine maiden. На кратко: welcome to Gensokyo. И музиката е също touhou-like. Ако това аниме не се развие според надеждите ми, поне ще искам OST-то на всяка цена. Толкова е болно, същевременно толкова красиво in a Shaft way. Бонус, че onii-chan го озвучава VA-a на Jiraiya.
And onii-chan does the Haruhi dance.
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Sasami-san at Ganbaranai (Зима 2013) Публикувано на: Съб Яну 12, 2013 8:05 pm |
|
Moon |
Културовед |
Регистриран на: Чет Яну 12, 2006 2:33 pm Мнения: 5194 Местоположение: Nemuri no Mori
|
ОК, от Харухи танца си мисля, че разбрах кво се случва в тва аниме. извинявам се, че не съм запомнил имета на героите и за това ще ги заменя с Баткото, Малката и сестрите.Баткото е бог. Малката e също някво божество или нещо такова. Само дето не е само бог ами и хикикомори, което я кара да създаде тези трите сестри, които са направени с цел да следят Баткото. Баткото не се усеща когато се замечтае за някви работи - получава се ефекта на Харухи. Мисли си за шоколад, и целия свят става шоколадов. Трите мацки спасяват деня. Не на празно от шоколадовия свят само Баткото нямаше проблеми с него. Даже май не осъзнаваше, че има промяна. Не ми стана ясно защо трябваше Малката да страда от цялата работа. В смисъл, че накрая тя го отнесе, беше цялата в шоколад, нали. Нали.. хм. Анимацията и музиката са страхотни, все още е трудно да се разбере кво точно се случва, няма как да не го гледам. Особено след Харухи танца. едит: lovelyangel666 написа: Бонус, че onii-chan го озвучава VA-a на Jiraiya. Aw, shit, не се бях усетил. Гласът ми беше познат, ама не се сещах от къде. Супер яко. Свързвах го с някой от Arakawa under the bridge, ама не помня с кой точно. xD
|
|
|
Заглавие: Re: Sasami-san at Ganbaranai (Зима 2013) Публикувано на: Съб Яну 12, 2013 8:56 pm |
|
lovelyangel666 |
|
|
Регистриран на: Вто Апр 10, 2007 5:01 pm Мнения: 5243 Местоположение: Outer Heaven
|
Moon написа: Баткото е бог. Малката e също някво божество или нещо такова. НАЛИИИИИИИИИИИ Все пак Баткото, чието име не си запомнил, се казва KAMIomi. Иначе seiyuu-то наистина има един от Arakawa, който озвучава. И narrator-a от Chuunibyou, и един от клана Yato от Gintama... абе има доста роли човека, гласът му е запомнящ се. А едната от сестите я озвучаваше seiyuu-то на Senjougahara/Homura. Само на Sasami-san seiyuu-то никой не ми напомняше. Anyway, по същество мисля, че просто след толкова choco to chocolate и koi to senkyо Sasami-san просто shut out-на real life switch-a. Иначе това преводът на gg
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Sasami-san at Ganbaranai (Зима 2013) Публикувано на: Пон Яну 14, 2013 1:48 pm |
|
velush |
|
|
|
Визуално е типична шафтщина. Нещо, като смесица между Arakawa и Nisemonogatari, но сюжетът клони повече към Nisemonogatari. Трите сестри пък с нещо ми напомниха и за Zettai Karen Children. Аман от тези японски харемщини и инцестщини...ако не друго са скучни и изтъркани от употреба. delinquen7 Цитат: Единственото нещо, което ми е любопитно е защо брата на Сасами си крие лицето под кофи, кутии и чанти Това май беше единствената шегичка, която ме изкефи в този епизод. Цитат: този пилотен епизод на въпросното аниме От къде си сигурен, че е пилот? Не видях никъде да го пише...обикновено аниме индустрията работи без пилоти...или пък те излизат под формата на спешъли и OVA-та...в изключително редки случаи пилотите съвпадат с първия епизод...в случая не виждам информация за това.
_________________ Mama, don't whoop little Buford Mama, don't pound on his head Mama, don't woop little Buford I think you should shoot him instead
BANG!
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Sasami-san at Ganbaranai (Зима 2013) Публикувано на: Пон Яну 14, 2013 2:14 pm |
|
velush |
|
|
|
delinquen7 Цитат: Под пилотен епизод имам предвид, че е първи от поредицата нищо повече нищо по-малко. Ето това коментирам - "първият епизод" не се припокрива 100% с "пилотният епизод"...още по-рядко в аниме индустрията (обаче има и такива случаи). В live action-ите, да кажем първата серия на Arrow се различава от пилотния епизод - има промени и добавени кратки сцени...а май първият епизод на Elementary съвпада напълно с пилота... Т.е. не виждам смисъл да се използва освен ако няма изрична информация, че е така.
_________________ Mama, don't whoop little Buford Mama, don't pound on his head Mama, don't woop little Buford I think you should shoot him instead
BANG!
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Sasami-san at Ganbaranai (Зима 2013) Публикувано на: Пон Яну 14, 2013 2:31 pm |
|
velush |
|
|
|
Не знам какви сериали гледаш, но "пилот" не означава еднозначно "първи епизод"...освен ако не е изрично указано... Та, моля да го използваш като синоним само, когато е вярно и можеш да го подкрепиш с доказателства.
В аниме средите обикновено хората ще си помислят, че става дума за някакво начално OVA или special, а не за първата серия.
BANG!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|