Дата и час: Чет Фев 06, 2025 12:28 pm

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Страница 3 от 8 [ 115 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 8  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: Sasami-san at Ganbaranai (Зима 2013)
МнениеПубликувано на: Пет Яну 11, 2013 11:11 pm 
Аватар

^
Остави ~monogatari , аз след тези 22 минути се чудих дали да не си ги искам обратно x.X

Просто нищо не ме хвана в това аниме - нищичко. Целият епизод беше едно огромно WTF&CompleteNonsense (в лошия смисъл) - да, има сбъркани/рандъм анимета, но това беше за мен на ръба на негледаемостта. Героинята беше едно голямо meh, братът в ролята единствено като уред на сестра си беше същото голямо meh (макар че хванах препратката, че копира главен герой от някое VN или поне така си мисля @.@), трите героини, които ги представиха после - и те бяха ТЦ (може би само андроидката, но и тя не е най-хващащото окото). Историята е споменах вече ... Като че ли изпускам основното, а не искам и да знам дали/какво стои зад всичко това x.x

PS С няколко думи - определено не ме зариби (и вepoятно ще го пропусна), но на който му харесва - да си го гледа с удоволствие :>
PS2 Първият епизод на Jinrui made more sense than this >.> Another Madoka? idk ... (май ще следя коментарите x3)

Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Яну 11, 2013 11:46 pm 
Аватар

O, o, ами boob missile?! Бях толкова объркана от това, като се стигна до него, че не знам дали ми хареса или не. xD

Пародира/играе си с клишетата по различен/странен начин....може пък и това да му е доброто.

Във всеки случай мога да го издържа до края :)

МнениеПубликувано на: Пет Яну 11, 2013 11:50 pm 
Аватар

> Бях толкова объркана от това, като се стигна до него, че не знам дали ми хареса или не.
Същото (handshake)

> Във всеки случай мога да го издържа до края :)
Аз не съм сигурна и затова и няма да си го причиня xDDD
Но да, ще поглеждам коментарите - ако евентуално се развие в правилната за мен - може да му дам шанс отново ^.~ who knows

Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Яну 12, 2013 2:33 am 
Аватар

Чаках го с нетърпение най-вече защото съм от феновете на продукциите на SHAFT обаче по скоро останах разочарован. За хора, които стоят зад направата на анимета като Madoka magica и Bakenomogatari този пилотен епизод на въпросното аниме Сасами би трябвало да е нещо срамно, което заслужава да бъде притикано в най-тъмното и забутано кьоше за да не се набива на очи. Искаше ми се поне да похваля саунда ама и него не мога...Явно е че са се опитали да направят нещо нестандартно и забавно, но поне аз не видях нищо интересно, което да ми грабне вниманието. Единственото нещо, което ми е любопитно е защо брата на Сасами си крие лицето под кофи, кутии и чанти, но това е прекалено незначително поне от моя гледна точка, а нещата, които се случваха дори не са и забавни. Е тая сестра дето се правеше на жаба беше сладурана и поне този момент е единственото нещо, което ми се стори забавно, но просто на другите неща гледах като гръмнат докато си задавах въпроса "защо за бога си губя времето с това недоразумение?" Шоколадовия апокалипсис към края пък е такава тъпня дето никъде я няма и беше нещо напълно излишно. Засега това аниме влиза в графа "EPIC FAIL", но все пак заради SHAFT ще му дам шанс с поправителен през следващите два епизода. Ако нещата останат толкова идотски нескопосани колкото сега..drop baby!

МнениеПубликувано на: Съб Яну 12, 2013 1:43 pm 
Аватар

Визуално имаше известна прилика с Мадока, но като цяло, през повечето време ми напомняше на Arakawa Under the Bridge. Не съм особено очарован от първи епизод, но пък е Шафт, ще му се даде шанс още няколко епизода.

МнениеПубликувано на: Съб Яну 12, 2013 2:59 pm 
Аватар

Hikikomori was never so moe )¦3

This anime is so.. touhou-like. Sasami-san = Patchi. Онази русата = kero-tan. Даже по едно време имаше shrine maiden. На кратко: welcome to Gensokyo. И музиката е също touhou-like. Ако това аниме не се развие според надеждите ми, поне ще искам OST-то на всяка цена. Толкова е болно, същевременно толкова красиво in a Shaft way. Бонус, че onii-chan го озвучава VA-a на Jiraiya.

And onii-chan does the Haruhi dance.

itachiuchiha88 написа:
Бог прощава, Ибачи - не.
velush написа:
Къв е смисълът да трупаш уийб точки, щом в магазина не продават тигани или чаршафи с намаление за тях?
 Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Яну 12, 2013 8:05 pm 
Аватар
Културовед

ОК, от Харухи танца си мисля, че разбрах кво се случва в тва аниме.
извинявам се, че не съм запомнил имета на героите и за това ще ги заменя с Баткото, Малката и сестрите.
Баткото е бог. Малката e също някво божество или нещо такова. Само дето не е само бог ами и хикикомори, което я кара да създаде тези трите сестри, които са направени с цел да следят Баткото.
Баткото не се усеща когато се замечтае за някви работи - получава се ефекта на Харухи.
Мисли си за шоколад, и целия свят става шоколадов. Трите мацки спасяват деня. Не на празно от шоколадовия свят само Баткото нямаше проблеми с него. Даже май не осъзнаваше, че има промяна.
Не ми стана ясно защо трябваше Малката да страда от цялата работа. В смисъл, че накрая тя го отнесе, беше цялата в шоколад, нали. Нали.. хм.
Анимацията и музиката са страхотни, все още е трудно да се разбере кво точно се случва, няма как да не го гледам.
Особено след Харухи танца. :lol:

едит:
lovelyangel666 написа:
Бонус, че onii-chan го озвучава VA-a на Jiraiya.
Aw, shit, не се бях усетил. Гласът ми беше познат, ама не се сещах от къде. Супер яко. :lol:
Свързвах го с някой от Arakawa under the bridge, ама не помня с кой точно. xD

МнениеПубликувано на: Съб Яну 12, 2013 8:56 pm 
Аватар

Moon написа:
Баткото е бог. Малката e също някво божество или нещо такова.

НАЛИИИИИИИИИИИ :lol: Все пак Баткото, чието име не си запомнил, се казва KAMIomi. Иначе seiyuu-то наистина има един от Arakawa, който озвучава. И narrator-a от Chuunibyou, и един от клана Yato от Gintama... абе има доста роли човека, гласът му е запомнящ се. А едната от сестите я озвучаваше seiyuu-то на Senjougahara/Homura. Само на Sasami-san seiyuu-то никой не ми напомняше.
Anyway, по същество мисля, че просто след толкова choco to chocolate и koi to senkyо Sasami-san просто shut out-на real life switch-a.

Иначе това

преводът на gg :lol:

itachiuchiha88 написа:
Бог прощава, Ибачи - не.
velush написа:
Къв е смисълът да трупаш уийб точки, щом в магазина не продават тигани или чаршафи с намаление за тях?
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Яну 14, 2013 1:48 pm 
Аватар

Визуално е типична шафтщина. Нещо, като смесица между Arakawa и Nisemonogatari, но сюжетът клони повече към Nisemonogatari. Трите сестри пък с нещо ми напомниха и за Zettai Karen Children.
Аман от тези японски харемщини и инцестщини...ако не друго са скучни и изтъркани от употреба.

delinquen7
Цитат:
Единственото нещо, което ми е любопитно е защо брата на Сасами си крие лицето под кофи, кутии и чанти

Това май беше единствената шегичка, която ме изкефи в този епизод.

Цитат:
този пилотен епизод на въпросното аниме

От къде си сигурен, че е пилот?
Не видях никъде да го пише...обикновено аниме индустрията работи без пилоти...или пък те излизат под формата на спешъли и OVA-та...в изключително редки случаи пилотите съвпадат с първия епизод...в случая не виждам информация за това.

I think you should shoot him instead

BANG!
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Яну 14, 2013 2:08 pm 
Аватар

Под пилотен епизод имам предвид, че е първи от поредицата нищо повече нищо по-малко. :D Използва се предимно за игралните тв сериали термина, а пилоти няма..е освен онова русото дето наруши гравитацията докато се правеше на жаба. :roll:

МнениеПубликувано на: Пон Яну 14, 2013 2:14 pm 
Аватар

delinquen7
Цитат:
Под пилотен епизод имам предвид, че е първи от поредицата нищо повече нищо по-малко.

Ето това коментирам - "първият епизод" не се припокрива 100% с "пилотният епизод"...още по-рядко в аниме индустрията (обаче има и такива случаи).

В live action-ите, да кажем първата серия на Arrow се различава от пилотния епизод - има промени и добавени кратки сцени...а май първият епизод на Elementary съвпада напълно с пилота...

Т.е. не виждам смисъл да се използва освен ако няма изрична информация, че е така.

BANG!
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Яну 14, 2013 2:20 pm 
Аватар

Епизода след пилотният поне на тези сериали дето аз съм гледал се води като втори демек пилотният е бил първи затова и го използвам в този смисъл макар и да не е озаглавен точно така началният в аниметата. Но идеята е ясна каква е. :wink:

МнениеПубликувано на: Пон Яну 14, 2013 2:31 pm 
Аватар

Не знам какви сериали гледаш, но "пилот" не означава еднозначно "първи епизод"...освен ако не е изрично указано...
Та, моля да го използваш като синоним само, когато е вярно и можеш да го подкрепиш с доказателства.

В аниме средите обикновено хората ще си помислят, че става дума за някакво начално OVA или special, а не за първата серия.

BANG!
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Яну 14, 2013 2:56 pm 
Аватар

Точно за ова и спешъл след като прочетат "пилотен епизод" трудно да си помислят. Това не е нещо отделно абсолютно винаги тези да ги наречем уводни епизоди са част от цялото и се водят като първи епизод затова и не мисля, че е грешно да го използвам или ще подведа някой.

МнениеПубликувано на: Пон Яну 14, 2013 3:18 pm 
Аватар

Прави каквото искаш...но "пилот" означава тестов епизод, а не уводен...

И не знам къде я прихващате тази употреба (миналата седмица водих подобен спор в друг форум), но ако четяхте ТВ критика примерно от DenOfGeek или IO9 щяхте да ползвате абсолютно точно този термин (там доста обширно описват разликите...ако има такива...защото гледат всички пилоти (има случаи с по няколко версии на пилотни серии за едно и също шоу), преди да са утвърдени, а после гледат и епизодите по телевизията...).

BANG!
 Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
 Страница 3 от 8 [ 115 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 8  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]