|
Дата и час: Пет Фев 14, 2025 1:23 am
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
![](./styles/AeroBlue/theme/images/tl.png) |
|
![](./styles/AeroBlue/theme/images/tr.png) |
|
|
Заглавие: Re: Sword Art Online (Лято 2012) ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Нед Дек 30, 2012 9:18 pm |
![Аватар](./download/file.php?avatar=407_1470342821.png) |
faye |
|
![](./images/ranks/rank9.gif) |
|
hikuk написа: Като искаш се засягай ... Предполагам щом искам ще да мога и да игнорирам мнението ти като крайна заблуда Колкото до втория ти въпрос: не оценявам аниметата си спрямо другите от жанра им. Смятам, че САО е надценено, не спрямо това колко добри анимета има или е имало, а по неговите конкретни плюсове и минуси. Седя зад всеки от постовете си, нещо, което след половин година като се вдигне шум покрай най-новия хит определено няма да важи и за половината нацвъкали 10ки в постовете си. И сега като за финал:ако не греша беше написал някъде, че САО не е шедьовър. Та въпроса е какво се опитваш да кажеш или докажеш в момента? ПС: @SSJ Kisoso, Burnx - Only now! Exclusive offer! Join the fun for free!!!
_________________ <3
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: Sword Art Online (Лято 2012) ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Нед Дек 30, 2012 11:12 pm |
![Аватар](./download/file.php?avatar=50120_1356442128.gif) |
Asqures |
|
![](./images/ranks/rank0.gif) |
|
Макар анимето да стана толкова популярно още след излизането на първите си епизоди през юли месец, го изгледах едва сега, след като излезе цялото. Опеределено ми остави добри впечатления, но можеше и по-добре. Сюжет. Самата идея е страхотна -виртуална реалност. Първоначално доста добре реализирана, но не чак толкова в по-късните епизоди. Първи и втори епизод бяха чудесни. След това започнаха да ни показват разни side-stories, та да видим повече герои, но ей така, за по 5-10 минути, преди да умрат... Последните няколко епизода от Sword Art Online арката също бяха добри - босовете в 12-ти, 13-ти и 14-ти. Както и да е, през цялото време съществуваше тръпката, че всеки един от героите може да умре, което направи нещата много по-заинтригуващи. Романтичната история на Кирито и Асуна ми хареса (странно, но тя като цяло не е типът героини - touch me & DIE!, така че я одобрявам). Жалко, че прекратиха играта на 75-то ниво, но предполагам щеше да има твърде много умрели иначе, вземайки предвид последния бос (щеше да останат само Каяба Акихико и двамата влюбени ![:doh:](./images/smilies/doh.gif) )... Най-лошото обаче беше твърде претупаното и припряно развитие на сюжетната линия, всичко се случваше твърде бързо. И все пак, дотук всичко е чудесно. Втората част на анимето, или ALfheim Online арката беше почти пълен боклук. Първо, типичният имоуто/итоко фетиш ми идва в повече; второ, hime o taskete kudasai! сюжет е тотално клише от твърде много време насам...; трето, самата игра беше много по-зле устроена от първата - без привилегиите на системен администратор е невъзможно дори да започнеш "баш квеста"!?; цялата работа с расите беше глупава - създават твърде голямо разделение между играчите (това, между другото, е нещо, което в действителност трябва да се разкара от игрите)... Та в крайна сметка, главният герой не направи абсолютно нищо (само оня командир на саламандрите успя да победи горе-долу сам), ами хубаво че беше Юи, та да стигне до Асуна - и оттук започва истинското плюене! Толкова изпаднаха, че направиха the-tentacles-rape-attempt-thing, а да не говорим за Оберон, пълно посмешище, изобщо няма да го коментирам ![:doh:](./images/smilies/doh.gif) ... И накрая, след всичките тия глупости, даже не видяхме Асуна, ами нашия човек се разтанцува с братовчедка си и отиде с нея в Aincrad... {EDIT} Ъм, добре, моя грешка, признавам. И все пак, можеше да потанцува с Асуна, все още не съм напълно удовлетворен. ![:bash:](./images/smilies/bash.gif) ... За първата половина 9,5/10, но след това 5~6/10, така че не повече от 7,5 за сюжета.Герои. Както споменах и по-горе, развитието на действието във времето бе твърде припряно. Как да се разчувствам относно смъртта на герой, който за пръв път съм видял преди 5 минути?! Но поне за главните герои беше отделено повечко време, и слава Богу!... Освен братовчедката и Сугоу, нямаше други дразнещи персонажи, а "злия гений" Heathcliff ми стана любимия герой в анимето (човека в действителност се възползва от възможностите си като Game Master, макар явно да сгафи в дуела с Кирито), така че като цяло съм доволен. 9/10.Музика. Озвучаване. Yuki Kajiura. Едва ли остава много да се каже. С нетърпение очаквам релийза на саундтрака - чух, че излиза на 23 Януари, но ако някой потвърди, ще е чудесно. От сейютата също нямам оплаквания, нямаше твърде пискливи гласчета. На Кирито и Асуна ми харесаха, така че всичко е наред. Разбира се, 10 от 10.Анимация. Арт. Красиво анимирано, прекрасни пейзажи през цялото време. "Светлинните" сцени също бяха хубаво нарисувани, хареса ми и дизайна на дрехите, броните и оръжията. В ALfheim имаше хубави ефекти от огнените заклинания, а и shockwave ефекта от излитането също беше готин. Като цяло не съм твърде капризен, но и не мога да понасям грозни анимации, а това аниме в действителност ми хареса. 10 от 10.Общо, ... не съм сигурен. Иска ми се да му дам 10, но в същото време имаше и доста неща, които ме разочароваха. Средно аритметичното сочи към 9,125, ала може би ще се смиля над него и ще му пиша 9,5, та да го закръгли MyAnimeList-а на 10. Е, анимето ме позабавлява, бойните сцени нямаше да са същите без музиката на Yuki Kajiura и някои хубави ефекти. Определено оставам с добро впечатление и вземайки предвид новелата (която всъщност не съм чел, просто я прегледах), предполагам ще има още сезони... (???) Във всеки случай, анимето бе чудесен Коледен подарък. Сега чакам Original SoundTrack релийза.
Последна промяна Asqures на Пон Дек 31, 2012 1:59 am, променена общо 2 пъти
_________________ "It’s called a miracle because there is a chance of it coming true." ¬ Yuuichi Aizawa (Kanon)
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Нед Дек 30, 2012 11:35 pm |
![Аватар](./download/file.php?avatar=8492_1538686303.gif) |
dadaadda |
The No-Goodnick |
Регистриран на: Пет Май 04, 2007 5:05 pm Мнения: 9847 Местоположение: PervTown
|
Asqures написа: И накрая, след всичките тия глупости, даже не видяхме Асуна, ами нашия човек се разтанцува с братовчедка си и отиде с нея в Aincrad ![:bash:](./images/smilies/bash.gif) ... ... бих искал да изкоментирам, но се отказвам да коментирам нещо толкова очевидно.
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Нед Дек 30, 2012 11:49 pm |
Asqures |
|
|
dadaadda написа: Asqures написа: И накрая, след всичките тия глупости, даже не видяхме Асуна, ами нашия човек се разтанцува с братовчедка си и отиде с нея в Aincrad ![:bash:](./images/smilies/bash.gif) ... ... бих искал да изкоментирам, но се отказвам да коментирам нещо толкова очевидно. Еем, ако това трябваше да е сарказъм, не схванах особено, явно съм пропуснал нещо...
_________________ "It’s called a miracle because there is a chance of it coming true." ¬ Yuuichi Aizawa (Kanon)
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Пон Дек 31, 2012 12:01 am |
![Аватар](./download/file.php?avatar=8492_1538686303.gif) |
dadaadda |
The No-Goodnick |
Регистриран на: Пет Май 04, 2007 5:05 pm Мнения: 9847 Местоположение: PervTown
|
Asqures написа: dadaadda написа: Asqures написа: И накрая, след всичките тия глупости, даже не видяхме Асуна, ами нашия човек се разтанцува с братовчедка си и отиде с нея в Aincrad ![:bash:](./images/smilies/bash.gif) ... ... бих искал да изкоментирам, но се отказвам да коментирам нещо толкова очевидно. Еем, ако това трябваше да е сарказъм, не схванах особено, явно съм пропуснал нещо...
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: Sword Art Online (Лято 2012) ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Пон Дек 31, 2012 3:21 am |
![Аватар](./download/file.php?avatar=8113_1384858638.jpg) |
Logrus |
|
![](./images/ranks/rank10.gif) |
Регистриран на: Нед Апр 22, 2007 1:31 am Мнения: 8529 Местоположение: Hotel Moscow
|
За да прескочим някои глупости, първо да кажа, че на част от вас годините ми са 2х. Демек гледната ми точка е малко по-изстрадана и взискателна. Чел съм, гледал съм, слушал съм, играл съм, дори съм и СЪНУВАЛ неща с подобен сюжет, така че историята на САО (боже защо това съкращение е кат любима моя манхва) е меко казано позната за мен. Това аниме започна добре. Уви още от първите епизоди започна да се пропуква като ... ба ли го, преварено яйце ![:confused:](./images/smilies/confused.gif) Логиката в света е (да ме прощават милите деца) като извадена от тетрадката на първолаче. Пълна с грешки, нелепости и противоречащи си действия + недовършени моменти, прескочени други. Искал е да покаже нещо автора, но не са му стигнали творческите сили. Дори клишетата, които ползват в SAO са недоизпипани и жалки. Да, това аниме е ЖАЛКО. Няма друга дума в българския речник, която толкова добре да подхожда на нещо, което е започнали като добра любовна игра и завършило като @№$!@ в пясъка. Има хора, които в общи линии не подбират какво консумират като изкуство. Разбирам ги напълно и в никакъв случай не искам да ги обиждам. Моите уважения, ако ви е харесало, не искам да намекна, че нямате вкус и гледате глупости или нещо подобно. Искрен съм, най-малкото като знам моите хранителни навици и сравнението им с тези на нормален човек. Всъщност, сигурен съм, че и такъв човек няма да се засегне от моя коментар. А за всички останали, които сте го харесали, но не спадате към тази категория - пичове, стегнете си малко вкусовете, защото се излагате. В това аниме освен артът/музиката (които също са въпрос на вкус), всичко останало е долнопробно. Сюжет - мастия, диалог - помия. Малкото качествен материал се изчерпва до епизода с 22 етаж и една реплика ("бях забравил едно от най-важните неща, няма нищо по-скучно от това да гледаш как някой друг играе" -> "злодея", когато нашия герой го разкри). ... добре да го кажа просто и кратко Обиден съм. Чувствам се таковано излъган. Дори не мога да се сетя кога за последен път съм се чувствал толкова преебан. Дори на Колелото на времето му отне 6 тома да падне до това ниво, което SAO постигна с 20 епизода по колко там 20 мин. Мразя когато нещо започне добре и се превърне в ... как го бях написал .... жалко... долнопробно ... и тн. В една тема се коментираше какво бихте гледали ако имате такъв избор - само началото, или само края на един филм. Е аз не оценявам едно завършено произведение по неговото начало или по неговия край, а по неговата ЗАВЪРШЕНОСТ. Затова за мен един такъв "продукт" не може да бъде оценен повече от 2/10. Плюя по това аниме и неговия творец и завършвам моя пост с един куп псувни, които ще си ги запазя за себе си. п.п. не се чувствайте лично засегнати, пак повтарям слабо ме интересува кой и защо го е харесал, това е личен избор.
_________________ グリフォン However, by that point you might be torn into pieces. 'til next time
![Изображение](http://prikachi.com/images/58/8099058X.png) Erza Almost like ... A scarlet flower, blooming fully with pride.
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: Sword Art Online (Лято 2012) ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Пон Дек 31, 2012 3:32 am |
Asqures |
|
|
^Хаха, браво за коментара! Макар и може би твърде сурово и директно, като цяло го описваш идеално, и най-вероятно моята оценка щеше да бъде не много по-висока, ако в последно време не попадах на пълни боклуци; това все пак ми задържа интереса почти до края... За съжаление, трябва да си призная, че арта и музиката оказаха голямо влияние върху общото ми мнение, нещо, което ти не си допуснал. А относно сюжета, явно всички сме съгласни, че от първите няколко епизода нататък тръгна надолу...
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: Sword Art Online (Лято 2012) ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Пон Дек 31, 2012 7:10 pm |
![Аватар](./download/file.php?avatar=27884_1365020183.jpg) |
asimilator |
|
![](./images/ranks/rank3.gif) |
Регистриран на: Съб Авг 23, 2008 9:43 am Мнения: 374 Местоположение: Second star to the right, and straight on till morning
|
Не знам за вас хора, но на мен SAO обезателно си ми хареса ![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif) Ненатоварващо аниме с добър край - какво повече бих могъл да искам ![Cool 8)](./images/smilies/icon_cool.gif) (както се казва аз съм прост човечец с простички нужди ![Laughing :lol:](./images/smilies/icon_lol.gif) )
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
|
![](./styles/AeroBlue/theme/images/bl.png) |
|
![](./styles/AeroBlue/theme/images/br.png) |
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|