|
Дата и час: Пет Фев 07, 2025 5:07 pm
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
![](./styles/AeroBlue/theme/images/tl.png) |
|
![](./styles/AeroBlue/theme/images/tr.png) |
|
Автор |
Съобщение |
|
Заглавие: Филм: The Hobbit (2012-2013) ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Чет Дек 22, 2011 2:47 am |
![Аватар](./download/file.php?avatar=3291.gif) |
6iblio |
|
![](./images/ranks/rank8.gif) |
|
Director: Peter Jackson Based on: The Hobbit by J. R. R. Tolkien Producer: Peter Jackson, Fran Walsh Studio: New Line Cinema Distributed: Warner Bros. Starring: Martin Freeman, Ian McKellen, Richard Armitage, Graham McTavish, Andy Serkis, Christopher Lee, Benedict Cumberbatch, Hugo Weaving, James Nesbitt, Orlando Bloom, Ian Holm, Elijah Wood, Cate Blanchett IMDb: The Hobbit: An Unexpected Journey (2012)The Hobbit: There and Back Again (2013)Release dates:An Unexpected Journey - 14 December 2012 There and Back Again - 13 December 2013 Bilbo Baggins, a Hobbit, journeys to the Lonely Mountain accompanied by a group of dwarves to reclaim a treasure taken from them by the dragon Smaug.Знам, че има време до филма, но след като гледах трейлъра нямаше как да не направя тема. Много съм доволен, че усетих атмосферата на Властелина и дано наистина да я има във филма. Надявам се, че всичко ще е по книгата както беше в трилогията. Малко се дразня, че ще е 2 части, главно защото всички филми гледат така да го пуснат без да е нужно, но в случая предполагам, че няма как да се обхване цялата история в един филм.
Последна промяна 6iblio на Чет Дек 22, 2011 2:53 am, променена общо 1 път
_________________ Naruto
Shakugan no Shana
Shaman King
Yu-Gi-Oh
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: Филм: The Hobbit (2012-2013) ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Нед Дек 23, 2012 7:07 pm |
![Аватар](./download/file.php?avatar=2149_1515415551.png) |
Moon |
Културовед |
Регистриран на: Чет Яну 12, 2006 2:33 pm Мнения: 5194 Местоположение: Nemuri no Mori
|
Не съм сигурен защо тази тема няма активност. ![Confused :?](./images/smilies/icon_confused.gif) Филма е страхотен. Единственото дразнещото за мен беше 3д-то, разбирасе. Няма много смисъл от цялата работа, според мен. Както и да е. За жалост не съм чел книгата, но до колкото знам е сравнително кратичка. Влезнах в киното с нагласата, че филма ще е час и половина, най-много два. И като отделиха толкова много време на 'началото' на приключението се бях саднал, че половината филм мина само с тея неща. Постоянно си мислех "е, тая битка мина, сигурно тук ще спрат и първа част на филма." За щастие всъщност филма беше доста дълъг и тази мисъл ми мина през главата ~10тина пъти. xD Адски много действие имаше през целия филм (като изключим само началото в което се пяха твърде много песни), a бойните сцени бяха направени по-добре от във Властелина. Изключително много ми хареса момента в който нашата дружина бягаше от подземията на гоблините. Имах чувството, че половин час гледам, как един куп джуджета (+магьосник) бягат и трепят всичко наред. Хареса ми и как Билбо сви пръстена и като цяло самата сцена с Ъмгъл. Нещо обаче което ми се стори странно - Ъмгъл говореше сякаш за сефте вижда хобит, апък всъщност самия той на времето е бил такъв, до колкото помня от Властелина? Изключително приятен филм, дори бих го гледал още веднъж, ако ми се отдаде възможност.
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: Филм: The Hobbit (2012-2013) ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Нед Дек 23, 2012 8:52 pm |
![Аватар](http://imgc.allpostersimages.com/images/P-473-488-90/37/3704/UV2AF00Z/posters/psycho-anthony-perkins-1960.jpg) |
Squall_1st |
* |
|
За тоя филм толкова много се говори, че ми е писнало на много висок левел. Книгите са скука за мен, хитри и готини, но някак не съм на възрастта, дето ми се ослаждаха такива работи. Със сигурност е як, но ако прочета или чуя още някое напълно тъпо мнение за това "КОЛКО Е ЯК И КОЛКО Е КРАСИВ И ЗАБАВЕН" ще повърна три пъти.
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: Филм: The Hobbit (2012-2013) ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Нед Дек 23, 2012 9:32 pm |
![Аватар](./download/file.php?avatar=6246_1395649097.jpg) |
Wizarda |
|
![](./images/ranks/rank9.gif) |
Регистриран на: Чет Яну 04, 2007 10:01 pm Мнения: 2739 Местоположение: Delta Quadrant
|
^ Филма е много як, много красив и много забавен. Wizarda написа: The Hobbit, много добър филм. Тези които смятат да го гледат, да не очакват филма да е от калибъра на LOTR, понеже не е, по-весел е, с не толкова darker tone тоя спрямо тоя в LOTR. Но все пак е добър. Epic битки, добра история, весели персонажи, добавени са моменти които до колкото знам са само загатнати в книгата. С нетърпение чакам 2013 да излезе следващия.
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: Филм: The Hobbit (2012-2013) ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Нед Дек 23, 2012 9:38 pm |
![Аватар](./download/file.php?avatar=41504_1382956267.gif) |
JohnnyQuid |
|
Регистриран на: Нед Авг 22, 2010 6:11 pm Мнения: 2690 Местоположение: Void
|
Moon написа: Не съм сигурен защо тази тема няма активност. ![Confused :?](./images/smilies/icon_confused.gif) Беше заключена. xD Изключително добър и изпипан филм. Далеч е от "Властелинът", но това си беше пределно ясно. Добър каст, качествен ОСТ. Има доволна доза фенсървис. Историята е поукрасена, което също беше ясно, предвид че ще има три филма по книгата. Анимацията на Ам-Гъл беше подигравка. Най-голямо впечатление ми направи битката за Мория. Ако отивате в залата с ниски очаквания - ще се накефите на макс.
_________________ Sometimes i wanna go out and kill motherfuckers.
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: Филм: The Hobbit (2012-2013) ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Нед Дек 23, 2012 11:02 pm |
![Аватар](./download/file.php?avatar=4904_1381222709.jpg) |
Sharky |
|
![](./images/ranks/rank6.gif) |
Регистриран на: Нед Сеп 03, 2006 12:05 am Мнения: 1168 Местоположение: Сливен
|
Много ми хареса, посмях се добре, имаше си приличен екшън и закачат някои моменти, които като съм гледал само предните филми, няма как да знам. Дядката със зайците ме уби ![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif) Саруман и тук е задник... nothing new here... Ще се чака следващата част сега.
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: Филм: The Hobbit (2012-2013) ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Пон Дек 24, 2012 2:48 am |
![Аватар](./download/file.php?avatar=3291.gif) |
6iblio |
|
![](./images/ranks/rank8.gif) |
|
Аз бях с големи очаквания, но те паднаха като четох коментарите за филма, което всъщност е добре в крайна сметка ![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif) Сега почивните дни непременно трябва да го изгледам.
_________________ Naruto
Shakugan no Shana
Shaman King
Yu-Gi-Oh
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: Филм: The Hobbit (2012-2013) ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Пон Дек 24, 2012 4:55 am |
![Аватар](http://i232.photobucket.com/albums/ee34/KISSSY_P/avlm.png) |
KISSSY |
Spamoza Vulgaris |
Регистриран на: Пон Май 21, 2007 12:27 pm Мнения: 8529 Местоположение: On the highway to hell
|
JohnnyQuid написа: Анимацията на Ам-Гъл беше подигравка.
сериоз? според мен го бяха направили супер добре, удари ме носталгията по Властелина именно когато гледах неговите сцени.... наистина са вкарвали неща извън книгата, но няма какво друго да се очаква, при положение, че от една книжка искат да направят цели 3 филма във Властелина (книгата), при събора в Ломидол където се решава какво ще се прави с пръстена има бая дълъг разказ на Гандалф за случилото се преди попадането на пръстена у Фродо, което се надявам да бъде включено по някое време и в самите филми колкото до самото филмче, абсурдизми имаше (битката с великаните, а Радагаст наистина приличаше на нагъбен психар), но с множеството напомняния за Властелина (и половината му саундтрак) не би трябвало да има разочаровани фенове....
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: Филм: The Hobbit (2012-2013) ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Сря Дек 26, 2012 10:52 pm |
![Аватар](./download/file.php?avatar=22834_1464642450.png) |
Rampage |
|
|
Филма е култ. Аз лично много се изкефих на това как са го направили.
_________________ http://myanimelist.net/animelist/luttt&status=2&order=0
Цитат: Evility написа: Тоя сигурно е бил от школата за Болни Екземпляри, Лишени от Граници, Абстрахиращи се от Разумното, Идейни и Обиграни в Насилието, съкратено БЕЛГАРИОН... ![Laughing :lol:](./images/smilies/icon_lol.gif)
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: Филм: The Hobbit (2012-2013) ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Чет Дек 27, 2012 11:53 am |
![Аватар](./download/file.php?avatar=15_1283841889.gif) |
SayanMk |
Anime Sekai Kenkyuuin |
![Anime Sekai Kenkyuuin Anime Sekai Kenkyuuin](./images/ranks/sayanmk.gif) |
Регистриран на: Нед Юли 17, 2005 4:40 pm Мнения: 13547 Местоположение: Аниме Световете
|
Действително учудващо ниска активност, предвид че човек не моеше да си запази място в киното със седмици... Но както и да е. Аз съм разочарован от филма! =/ Даже нз дали ми се гледат другите 2 на кино... Не съм чел книгите. Технически, колкото и готин да бе филма откъм заснемане и сцени и т.н.: 1. Можеше да бъде събран в 30-40 минути, айде час; 2. Всяко действие от иначе толкова многото (уж) действие, ми изглеждаше изнасилено, поставено, времепопълващо; 3. Не помня да имаше някакво 3D след рекламите; 4. Като знам, че ще е трилогия и ще излиза ТРИ ГОДИНИ, нещо което е за 5 часа действие общо... История-wise, колкото и супермегамного да се кефя на LOTR: 1. Джуджитата нямат абсолюуууууутно никакво право да се ядосват на Елфите (че не са помогнали) и ако някой трябва да се сърди - това са Елфите, а не арогантните джуджета... 2. Главния антагонист е ДРАКОН? МОЛЯ? Ае сиктир бе. Как може природно създание, да бъде представяно като зло или нещо в този смисъл... зле. Интересно ми е как ше го извъртят... 3. Надявах се онази сянка при Назгулите да е наистина някакъв некромансър. Само дето факта, че така и не показаха нищо повече от него и филма свърши в средата на нищото, ЯВНО е Саурон.. ИЛИ някой от Назгулите... ;/ ТЪПО!!! Надявах се тая трилогия да си има собствен епичен бос, който да борят 3 филма подред. Наистина да има НЕКРОМАНСЪР, който да събуди/помогне на Саурон да се надигне. Иначе к'во?? Как, по-точно, ще стане на оче върху кула?! За човек който не е чел легендума на Толкин =// Вчера прочетох Уики, ама защо не може да го изгледам на филм ;/ ЯЗЪК за трилогията, ако ще се "бият" с дракон, който е по правило непобедим...явно.. 4. Раддагаст, като го застигнаха паяците, кво направи?? Излекува таралежа и паяците решиха да си тръгнат. Явно са били след таралежа тръгнали!??!?! ТЪПО. Очаквах да си прехвърли душата в таралежа и да избяга, после Гандалф да го намери и познае и т.н. и т.н.... а той просто му даде течен адреналин и те избягаха.. @_@ 5. Тоя едноръкия с протезата VS Торин.. точно си викам ето сега един епичен момент от филма... дрънци. Джуджетата се оказаха super-weak ако няма елфи и хора с тях да се бият... 6. Просто изпусна пръстена, ей така..? Сериозно? Тоя пръстен отдавна да го няма... 7. Нищо не разбрах за ония сияещ камък в началото, къв е що е какво е... Sharky написа: Саруман и тук е задник... nothing new here... И не разбирам защо Гандалф трябва да отговаря пред някой за нещо... Moon написа: говореше сякаш за сефте вижда хобит, апък всъщност самия той на времето е бил такъв, до колкото помня от Властелина? Е сиг е забравил...
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
|
![](./styles/AeroBlue/theme/images/bl.png) |
|
![](./styles/AeroBlue/theme/images/br.png) |
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|