Ей свърши!!! Не мога да кажа, че не ми беше приятно да го гледам, но определено повече ме забавляваше да следя темите в форумите и съответно да се чудя как толкова много хора едва ли не на пиедестал го вдигат
![Laughing :lol:](./images/smilies/icon_lol.gif)
(е, имам и няколко доста добри арта
![Razz :P](./images/smilies/icon_razz.gif)
) Последният епизод беше на място. Смятам, че приключи както трябва и ако решат в бъдеще, че искат да го продължат, то ще е с известен риск - доколкото съм чела коментарите, следващата арка в новелите се развивала в нещо подобно на shooting game
![Surprised :o](./images/smilies/icon_surprised.gif)
Би било голяма промяна спрямо сегашния фентази сетинг.
----------------
Анимето не беше зле. Имаше си проблясъците, както и сравнитено сностна история(чак във втората част).
Визуално беше красиво - леко генеретик, сравнително постоянно качество на анимацията. В първите епизоди, за да привлекат вниманието имаше доста изпипани сцени.
Саундтракът беше горе-долу. Нито лош, нито гениален. Просто си вършеше работата, а именно да не дразни.
И сега понеже не може всичко да е хубаво:
Историята е на парчета. Първата част няма ритъм, няма как да я следиш с интерес при наличието на епизодичността и. Драматичните моменти в общия случай най-много да те накарат да гледаш тъпо към екрана. Пропуснати възможности от страна на режисьора за по добър пейсинг и награждането на атмосферата - под всякаква критика.
По отношение на самата история също имаше не една или две нелогичности, като героите бяха най-лошото от всичко - първо изскачащите от нищото девойки(то не е лоликон,то не е систър комплекс ><), минаваме през странните реакции на героя(особено прехода между 1ва към 2ра част) и свършваме с персонажа на злодея... можеше да не е истеричен мегаломаниак...
Е, Кирито и Асуна сами по себе си са добра двойка тъй че слагам няколко +са .
И стигаме до концепцията за виртуал реалити и още повече съчетано с романса и харема - неанимирана до момента комбинация(Accel world е изключението, но там прасето би попречило на храносмилането на средностатистическия фен -.-) В бъдеще няма как да не се навъдят още подобни заглавия, които ще си проправят път благодарение на "славата" на САО.
Анимация - 9
Музика - 7
История - 6
Герои - 4
Принус към индустрията - 10
Развлекателност - 8
Общо: 7, (3)
Анимето е средна работа. С нищо кой знае какво не изпъква, но е приятно и ненатоварващо. По-стари примери за истории с подобна атмосфера: Chrno Crusade, Pandora Hearts, Elemental Gelade, Kyou kara Maou! и т.н схваща се идеята.