|
Дата и час: Нед Фев 09, 2025 1:26 am
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
![](./styles/AeroBlue/theme/images/tl.png) |
|
![](./styles/AeroBlue/theme/images/tr.png) |
|
|
Заглавие: Re: Bleach (manga) - внимание, спойлери!! ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Пон Дек 17, 2012 1:30 pm |
![Аватар](./download/file.php?avatar=8021_1396981840.png) |
Nihlathak |
|
![](./images/ranks/rank4.gif) |
Регистриран на: Вто Апр 17, 2007 9:43 am Мнения: 714 Местоположение: Пещера
|
Jakuten de Tsuyo-sa написа: Не ... замахването с 2 ръце вместо с една е чиста логика или можеш да докажеш че няма как да е вярно ? deathrazor написа: kael_thas_II написа: Язък че имат тия мечове - единия прави това , другия прави онова - супер , ама една кьорава техника със самия меч не видях(говоря за стил, нещо неизискващо тонове реяцу). Всичко накрая опира до това кой ще удари по-силно другия и колко по-силна ще стане гетсугата на Ичиго.
Aизен и Зараки са казвали че Шинигами битките са битки на реатсу. Така че всеки път пада едно голямо мерене на реатсу-та И така се стигна до предишния ми въпрос. А защо изобщо трябва да атакуват, ако след като реяцуто ти е по-силно опонента просто ще се наранява сам?
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: Bleach (manga) - внимание, спойлери!! ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Пон Дек 17, 2012 11:44 pm |
![Аватар](./download/file.php?avatar=28527_1429526198.png) |
isena |
|
![](./images/ranks/rank3.gif) |
Регистриран на: Вто Сеп 16, 2008 3:02 pm Мнения: 358 Местоположение: DE
|
Казах "Шинигами-битките". нали? ![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif) Сега си имат работа с Куиншита, които не използват вътрешното си рейроку под формата на реиатсу, а рейши от околната среда. Затова и трябват различни тактики. Щом му е толкова силно реиатсу-то на Зараки защо едно на*рано Куинши го хвърли в безсъзнание? Значи нещо някъде в методите му на бой не е наред и трябва да се оправи
_________________ ..
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: Bleach (manga) - внимание, спойлери!! ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Вто Дек 18, 2012 12:54 pm |
![Аватар](./download/file.php?avatar=8113_1384858638.jpg) |
Logrus |
|
![](./images/ranks/rank10.gif) |
Регистриран на: Нед Апр 22, 2007 1:31 am Мнения: 8529 Местоположение: Hotel Moscow
|
Никой нормален човек, не очаква във фантастичен свят логиката да отговаря на нашата действителност. Но за да е добър един фантастичен свят, авторът му измисля убедителна логика, която да прави случващото се в него достоверно. "Ревем" срещу Кубо логиката, защото в неговия свят, в Блийч, такава няма. По-точно има, но е противоречива и пълна с бъгове. Ще дам един, ясен надявам се, пример. В Наруто, когато тийм Гай се биха със своите копия, логиката да победят беше, че трябва да станат по-силни от момента, в който са им били направени копията. Според мен тази сцена е смехотворна, нелепа ... но е издържана логически. Самата "логика" може да бъде добра/лоша зависимост от разбиранията на съответния читател, НО "развалената" логика си е купчина лайна, независимо кой какво фенбойско мнение има. И обратно към Белината - ако имахме чист сблъсък на реиатсу нямаше да има техники. Има техники, защото те имат "значение". Може би не сте го мислили от тази гледна точка, но всичко в нашия свят съществува, защото а) има причина да го има б) то има "значение", ерго - смисъл да го има . И когато създаваш фантастичен свят, ти му задаваш параметри, един от които е дали ще се подчинява на тази логика, или ще я отхвърля. Блийч не прави изключение и се подчинява на тази "върховна логика" да я наречем. Всичко в мангата съществува, защото има причина и значение. И се връщам пак към техниките - щом те съществуват, значи има полза от тях. Щом има полза от тях, значи те допринасят за "битката". Щом допринасят за битката, значи тя не е чист сблъсък на реиатсу. Щом битките не са чист сблъсък на реиатсу, значи вече имаме няколко противоречия, от типа които се дадоха за пример по-горе. Твърде явна игра с "логиката", за да е по вкуса на скептичен читател. Затова не му се кефим на Кубо. Прави каквото си иска със своя измислен свят. Нарушава собствените си "правила" и "закони". Не знам какво е официалното наименование на жанра, в който това е нормално, но за мен Кубо със сигурност не се вписва и в него. Защото му е слаба основата. Тя беше силна, когато не й дърпаше "чергата из-под краката". Тогава макар и шантава, логиката на света му беше ОК. За мен това е затворен кръг от който няма излизане. И към старите две причини да чета мангата ( 1/защото не ми отнема много време и 2/ по навик) ще добавя и третата, последна, /защото ми е любопитно как ще свърши всичко това.
_________________ グリフォン However, by that point you might be torn into pieces. 'til next time
![Изображение](http://prikachi.com/images/58/8099058X.png) Erza Almost like ... A scarlet flower, blooming fully with pride.
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: Bleach (manga) - внимание, спойлери!! ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Вто Дек 18, 2012 4:12 pm |
![Аватар](./download/file.php?avatar=46206_1367095647.jpg) |
IceBreaker93 |
|
![](./images/ranks/rank7.gif) |
Регистриран на: Чет Окт 13, 2011 4:59 pm Мнения: 1721 Местоположение: 5th circle of the hell
|
krish написа: Защо когато хората ви излязат с разумно обяснение на нещата вие пак се връщате на старата тема за Kubo logic. Стига вече, взе да ми става банално през 3-4 поста да чета едно и също. Kubo logic това, Kubo logic онова... ![:doh:](./images/smilies/doh.gif) Защото без хейтъри не може.
|
![](images/spacer.gif) |
|
|
![](./styles/AeroBlue/theme/images/bl.png) |
|
![](./styles/AeroBlue/theme/images/br.png) |
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|