|
Дата и час: Чет Фев 13, 2025 2:00 pm
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
![](./styles/AeroBlue/theme/images/tl.png) |
|
![](./styles/AeroBlue/theme/images/tr.png) |
|
|
Заглавие: Re: Sword Art Online (Лято 2012) ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Вто Дек 11, 2012 12:03 pm |
![Аватар](./download/file.php?avatar=4586_1691886832.jpg) |
velush |
|
![](./images/ranks/rank10.gif) |
|
hikuk Цитат: Belgarion написа: Цитат: 23ти :3 Само не знам какво ще успеят да поберат в оставащите два епа. Сигурен ли си, че искаш да ти отговоря ![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif) Според мен въпросът е риторичен ![Laughing :lol:](./images/smilies/icon_lol.gif) . Jo jan Цитат: и на мен не ми хареса ама нали такива неща последните години продават анимета... Т.е. последните години от 70-те насам ![Laughing :lol:](./images/smilies/icon_lol.gif) . Пък нали точно това се случва и в книгата...доколкото разбирам от вашите приказки, анимето дори поорязва харемската част. Cha0s Цитат: Все едно да взема Жигула за 200лева, отколкото една Корса за 500лева ![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif) Ако не ти пука как ще стигнеш, стига да е навреме и на каруца ще се качиш.
_________________ Mama, don't whoop little Buford Mama, don't pound on his head Mama, don't woop little Buford I think you should shoot him instead
BANG!
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: Sword Art Online (Лято 2012) ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Вто Дек 11, 2012 12:13 pm |
![Аватар](./download/file.php?avatar=407_1470342821.png) |
faye |
|
![](./images/ranks/rank9.gif) |
|
Кога съм казвала, че новелата особено ми харесва? ![Laughing :lol:](./images/smilies/icon_lol.gif) Само 1ви том, ако го четеш самостоятелно е мн добър. От 70те Аз се чудя защо няма деградация във вкуса на масата, а то било щото вече бил достигнал дъното Цитат: Пък нали точно това се случва и в книгата...доколкото разбирам от вашите приказки, анимето дори поорязва харемската част. И не всъщност. Всяка досадна героиня си е на мястото. Има 1-2 глави, които са изрязани, но те не засягат любовните терзания на героите.
_________________ <3
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: Sword Art Online (Лято 2012) ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Вто Дек 11, 2012 2:31 pm |
velush |
|
|
Не помня някой да е коментирал любовта ти към книгата да е прекомерна ![Laughing :lol:](./images/smilies/icon_lol.gif) . Бележката ми за харемите - ами не съм проверявал от кога масово навлизат в аниметата (може би дори от 60-те), но винаги си ги е имало в японската култура - книги, пиеси...по-късно манга, аниме и игри. Ако съдя по Accel World и SAO, Reki Kawahara залита яко в тази насока и това си е. Да приемем, че разкара всичката харемщина от книгите. Смятате ли, че има достатъчно добри идеи с които да ги замести? Според мен въпреки, въпреки че жанрът е долнопробен, има известна бройка автори, които могат да го употребят по интересен начин. И не мисля, че напоследък се продава повече от обикновено. Ако примерно не съществуваше такова нещо, на бас че комерсиалните автори щяха да намерят и друга мизерна тематика за експлоатиране ![Laughing :lol:](./images/smilies/icon_lol.gif) . Т.е. както ти каза - "щото вече бил достигнал дъното". Има едно нещо наречено Sturgeon's Law. От него следва че 90% от аниметата за всички времена са боклук. Трикът е, да намериш начин гледането на този боклук да те забавлява. Ето за мен SAO въпреки красивите си картинки, от сюжетна гледна точка е слабо...или ако не слабо, то поне е маргинално и не покрива амбициите, които си поставя (лична драма, angst, корпоративни конспирации и пр. и пр.). И все пак някак му се кефя [на глупостите] докато го гледам.
Последна промяна velush на Вто Дек 11, 2012 6:27 pm, променена общо 1 път
_________________ Mama, don't whoop little Buford Mama, don't pound on his head Mama, don't woop little Buford I think you should shoot him instead
BANG!
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: Sword Art Online (Лято 2012) ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Вто Дек 11, 2012 3:26 pm |
![Аватар](./download/file.php?avatar=31634_1360151345.gif) |
Jo jan |
|
![](./images/ranks/rank3.gif) |
|
velush написа: Ето за мен SAO въпреки красивите си картинки, от сюжетна гледна точка е слабо...или ако не слабо, то поне е маргинално и не покрива амбициите, които си поставя (лична драма, angst, корпоративни конспирации и пр. и пр.). И все пак някак му се кефя [на глупостите] докато го гледам. Дори героите са слаби. 90% от времето правят нещо, което им е по скоро наложено да направят отколкото да има причина да го направят. Не знам дали в новелата е така, но предполагам, че там е доста по-добре. Поне от това което faye каза за първата част. И въпреки това и на мен ме харесва. Go figure... Иначе наистина има и стари с това, но някак си не беше толкова натрапчиво. Може и да е било, просто да не съм гледал "правилните" неща. Обаче последните години с тоя фенсървис и с харемите...вярно и преди ги е имало ама сега вече всичко изглежда да се върти около тях. Може и да си прав понеже сега просто пробвам да гледам повече неща ( и най-вероятно си, което е леко тъжно)
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: Sword Art Online (Лято 2012) ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Вто Дек 11, 2012 5:09 pm |
hikuk |
|
![](./images/ranks/rank6.gif) |
Регистриран на: Вто Сеп 18, 2007 1:36 am Мнения: 1370 Местоположение: Плевен
|
Абе поне няма много фенсървис в САО.
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: Sword Art Online (Лято 2012) ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Вто Дек 11, 2012 6:58 pm |
velush |
|
|
Бе не знам за "няма много"...има известно количество...но поне няма panty shot-ове, инцидентно опипване на цици и пр. и пр. (или пък имаше, ама ТО беше малко?) Не го разбирам това за "последните години". Последните 10? Последните 20? Защото аз съм попадал на такива неща от най-различни ери. Да кажем Sailor Moon е фрашкано с такива неща, макар че се води shoujo. Преди интернет ерата, нещата които стигаха до нас бяха бая филтирани. В началото на интернет ерата също имаше филтри - преводачите бяха малко и събваха само най-любимите си заглавия. Групите даващи feed също заделяха ограничения си ресурс само за най-важните (от тяхна гледна точка) заглавия. Сега е анархия - всичко се превежда и всичко е достъпно (включително не особено популярни детинщити, като моя любим Gyrozetter). Може би това оставя усещане за интензифициране. Което забелязвам напоследък (4-5 години) е - повече MOE-вщина, повече nerd-ски майтапи и референции (Steins;Gate anyone?) и повече fujoshi bait. Мисля неща като харемщината (+ ревърс харемщината) или примерно изреждането на стандартни социални събития - бункасай, спортния празник, коледното парти, новогодишното посещение на храма, св. Валентин, белия ден, златната седмица, посещението на плажа и пр. издават неспособността на автора или липсата на вдъхновение да измисля нови ситуации, в които да поставя и развива героите си. Елементарният фенсървис пък издава несигурност дали главната история ще е достатъчно интересна на зрителя. (Естествено има заглавия, чийто център е фенсървиса...тогава оценката зависи от това, колко оригинално замислен е и колко качествено е изпълнен).
BANG!
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: Sword Art Online (Лято 2012) ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Вто Дек 11, 2012 9:01 pm |
![Аватар](http://i91.photobucket.com/albums/k288/uKoHoMHuq/scandal_anime_small.png) |
SSJ Kisoso |
|
|
hikuk написа: Абе поне няма много фенсървис в САО. ![=))](./images/smilies/=)).gif) good one.
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: Sword Art Online (Лято 2012) ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Вто Дек 11, 2012 9:13 pm |
faye |
|
|
От горните мнения почти няма нещо с което да не съм съгласна Все пак за да си начеша пръстите ... :Р Цитат: Да приемем, че разкара всичката харемщина от книгите. Смятате ли, че има достатъчно добри идеи с които да ги замести? Всъщност да! Друг е въпросът, че не смятам авторката за способна да се възползва от потенциала на собствената си идея ![Laughing :lol:](./images/smilies/icon_lol.gif) Личи си, че е отделила време и усилия да създаде нещо цялостно и на пръв поглед и се получава, но лично сравнявам стила и на счупена ваза, която е лепена и лепилото си личи по пукнатините. Само да се вгледаш и веднага виждаш къде е кръпката. В САО - спомням си един от коментарите на авторката бяха точно за тези непрекъснато изкачащи девойки около главните й герои. Беше нещо от типа... Аха! Намерих го! Част от коментара на авторката към един от томовете: Furthermore, I am sorry for another new heroine appearing, I am truly sorry. I believe that everyone too is gradually sensing the unpleasant trend...perhaps from now on the same kind of development... No, however, after thinking about it, Accel" is like that too. It's not that I was particularly aiming to write like that. Without the ability to write a sculptured group of multi-viewpoints, the number of female character increased and inevitably, without exception, they form a connection with the main character. Дамм, който не знае как да пише взима идеи от феновете за продължението на историята си и набутва мацки, за да замаже очите на отакувците Колкото до въпроса с харема и ечито: Лично не се сещам за серии преди 80та година, които да използват активно подобни елементи. Полигамия на главния герой най-ранно се сещам в Макрос и Урусай урусай, като май и двете са около 80та година. Ечи елементи има и в по-ранни години. Бум на тези жанрове трябва да търсим в този период - е логично, при положение, че тогава като цяло се е засилил интереса към анимето. 90те вече си имаме оформени жанрове и поджанрове. А след 2000 ната станаха доста по-популярни харем/ечи базирани на визулни новели. В момента се залага най-вече на фенсървиз и историята, ако изобщо има се развива през няколко епизода, за да могат да се насладят героите на филър епизоди на плажа, горещи бани, пикници и т.н(каквото изброй по нагоре Велуш) Това го пиша малко наизуст, така че не го взимайте присърце Цитат: Има едно нещо наречено Sturgeon's Law. От него следва че 90% от аниметата за всички времена са боклук. Трикът е, да намериш начин гледането на този боклук да те забавлява. Е, сега.Не бих казала, че САО е боклук. Просто история с реализиран 1/5 от общия потенциал -.- SWOT анализ на анимето: Добри страни: - приятна анимация и керактърс дизайн - ненатрапчиви ОП/ЕДс - рядко използвана концепция за онлайн гайминг(малко са заглавията с развитие на историята вътре в игри) - цялостно изградени светове(САО и после Аркайд, от RL почти нищо не виждаме) - Добри бойни сцени - намеса на чиста форма на романс в шонен! - дори да ги има всички тези харемки, Кирито си остава верен на Асуна до последно. Обикновено биха почнали да ни люшкат с разни сапунки в това отношение. - Лесно за смилане от сравнително широка демографска аудитория, история - от 12 годишните момиченца, до възрастните платежоспособни отакувци. Лоши страни: - харем - коментирахме вече... - дупки в изграждането на историята(само преди няколко коментара се обсъждаше защо не е поне опитал да присъедини някой от познатите си от САО в новата игра да му помогнат; 2. нормално, ако 2 години съм била затворник в игра дори да се логна отново, най-малкото не бих използвала старото оборудване, но нали трябва да се напасне, че в старата конзола е сейфа от САО и съответно компресирания файл с Юи..., авторката решила да не се спира на психологическата гледна точка; като цяло реакциите на героите не винаги са логични) - Напокъсаността на първата част. - ето това е причината втората част да е по-приятна. Принципно като качество САО трябва да бие, но е представено на отделни епове, с къде нещо добавено, къде нещо спестено и става манджа с грозде. - Драматичните моменти с изключения(обяснението на Сугу) нямат достатъчно билд-ъп. Завършека на САО беше толкова зле композирано и поставено във времето, че за малко да спра да гледам нататък. (нямаше да загубя прекалено много освен сравнението, което сега мога да направя с новелата) - използване на картата със злодея - да бе! Тъкмо се върнал от САО и попада на маниакално гледащ злодей, който само между другото иска да оправи Асуна... Много оригинално... Тук нека да сложа още нещо, което ми направи впечатление: Асуна е оджо-сама - добре, ама да се бе изпуснала за нещо и по време на САО. За бога! Семейството и работи в сферата на технологиите! Трябва да е зацепила, че Папа прави всичко по-силите си за да измъкне малкото си момиченце. Такова нещо обикновено не се оставя просто така. Дори като се замислиш подобна връзка може да направи възможно комуникирането с външния свят, било то още включен към играта дадения герой! - липса на детайли за света, системата, концепцията на САО и после и Аркаид.(тези неща поне донякъде се обясняват в новелата) Стига, че написах цял роман ![Laughing :lol:](./images/smilies/icon_lol.gif) Резултата от горните: скалъпена история с приятни елементи, за разпускане след тежък ден. Причина за популярността му(в Япония е доста на високо в разните класации) е че няма кой знае колко подобни анимета за сравнение и съответно се превръща в един от еталоните в жанра. Другото, че не затормозява зрителя с подробности и концепции. Давай там красите картинки и лолитата и не се прави на интересен да питаш как така играта работи, каква е системата и прочее.
_________________ <3
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: Sword Art Online (Лято 2012) ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Вто Дек 11, 2012 9:47 pm |
hikuk |
|
![](./images/ranks/rank6.gif) |
Регистриран на: Вто Сеп 18, 2007 1:36 am Мнения: 1370 Местоположение: Плевен
|
SSJ Kisoso написа: hikuk написа: Абе поне няма много фенсървис в САО. ![=))](./images/smilies/=)).gif) good one. Ми да го сравним с Princess Lover или Kissxsis а?
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: Sword Art Online (Лято 2012) ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Вто Дек 11, 2012 10:22 pm |
![Аватар](http://i91.photobucket.com/albums/k288/uKoHoMHuq/scandal_anime_small.png) |
SSJ Kisoso |
|
|
Няма нужда, ако за теб Princess Lover и KissXsis са нормата на 'много фенсървиз', значи може би трябва да си промениш светогледа. Но виж, с удоволствие бих чел какво ще напишеш в/у сравнението ![Laughing :lol:](./images/smilies/icon_lol.gif) /след 9 часа тежки лекции добре ще ми идва/ faye, прочетох ти фермата и ми изглежда, че повечето плюсове не ми допадат, а за минусите има оправдание- последният ти абзац. XD Aaaand what's wrong with harem? А и още нещо Цитат: от 12 годишните момиченца до възрастните платежоспособни отакувци. Е трябва да видя еволюцията на това животно.
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: Sword Art Online (Лято 2012) ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Вто Дек 11, 2012 11:24 pm |
faye |
|
|
ако за оправдание го имаш бездарността на авторката и липсата на виждане в екипа на анимето ще имаш да вземаш. Това са причини, не оправдания Какво е кофтито на харема???????!!!!!!!!?? Сериозно ли го попита? Не знам от къде да почна и къде да свърша ![Laughing :lol:](./images/smilies/icon_lol.gif) За да не взема да загубя нов половин час в подобен на горния пост просто да го оставя на ниво "безогледно убиващ мозъчните клетки елемент" Please keep in cage with maximum security И за последното: Каква еволюция какви 5 лева? Имаме хора способни да дадат пари за хобито си и такива, които не могат. Тези, които не могат е логично да се сметне, че са все още ученици и съответно слагам най-ниската възможна възраст от пубертета(може би 14 е малко по-логично ![:hmm:](./images/smilies/hmmm.gif) ). За подобна история приемам(с текущите си елементи, жанрове и недостатъци), че би трябвало да има доста широка аудитория - както полово, така и възрастово.
_________________ <3
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: Sword Art Online (Лято 2012) ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Сря Дек 12, 2012 12:30 pm |
velush |
|
|
Та мисълта ми свързана със Sturgeon's Law беше - ако не са хареми и фенсървиси, ще е някакъв друг стандартен formula-tic пълнеж, който пак няма да ме/ви кефи.
SAO поне има някакви аспекти, които го правят поносимо за гледане.
"безогледно убиващ мозъчните клетки елемент" - това е проблемът, не е просто елемент, а структура и plot generator. Освен това има редки (ама много редки) случай в които авторите са го използвали с интересни резултати. Това е малко, като с тсундере героите - пълно е с отвратителни примери, но има и попадения. (Пак Sturgeon's Law?)
BANG!
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
|
![](./styles/AeroBlue/theme/images/bl.png) |
|
![](./styles/AeroBlue/theme/images/br.png) |
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|