|
Дата и час: Пет Яну 31, 2025 6:01 am
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
|
|
|
|
Автор |
Съобщение |
|
Заглавие: Manga Awards 2012 - избор на жури Публикувано на: Съб Дек 01, 2012 6:21 pm |
|
CaBa |
Модератор |
Регистриран на: Нед Мар 12, 2006 12:17 am Мнения: 14913 Местоположение: Сливен
|
Темата с победителите от миналите години: AsMAЗа сега не са предвидени големи промени от миналогодишният конкурс. Ако имате и някакво предложение, може да го дадете в тази тема. Трябва да се избере жури, което ще е 6 или 7 човека, като крайният вариант може и да са по-малко. Всеки може да избере 2ма (включително и себе си), които смята, че са следили повечко заглавия през последните година/и и има добра преценка. Като крайният избор кои да влязат в журито ще имам аз. Краен срок на гласуване: максимум до 20 Декември 2012Забележка: хора регистрирани след 1 Октомври 2012 или с по-малко от 10 мнения, нямат право да гласуват, и гласовете им няма да бъдат взети под внимание.
|
|
|
|
Заглавие: Re: Manga Awards 2012 - избор на жури Публикувано на: Съб Дек 01, 2012 8:12 pm |
|
Logrus |
|
|
Регистриран на: Нед Апр 22, 2007 1:31 am Мнения: 8529 Местоположение: Hotel Moscow
|
Джони и krumisimo, смятам че 2 предложения са твърде малко при условие, че позицията е 6-7, защото реално трябва да следиш какво са казали другите преди теб, а не да избираш кои точно двама искаш ти самия. п.п. моля не ме предлагайте мен, не се чувствам адекватен, при условие, че следя съвсем малко извън традиционните онгоинг бълвочи
_________________ グリフォン However, by that point you might be torn into pieces. 'til next time
Erza Almost like ... A scarlet flower, blooming fully with pride.
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Manga Awards 2012 - избор на жури Публикувано на: Съб Дек 01, 2012 11:42 pm |
|
CaBa |
Модератор |
|
Не съм казал, че не трябва да се повтарят гласовете, такаче няма нужда да следиш какво са казали другите. Макар, че повечето писали в тази тема, най-вероятно ще прочетат всичко.
JohnnyQuid: свободните места зависят от колко момичета ще намеря. Принципно искам (без да броя мен) поне 3 момчета и 3 момичета, което ще е крайно 7 човека. Ако намеря 4 момичета, може и 9 да станем (макар че това ще е малко вероятно), ако намеря 2 момичета само и в зависимост колко други ще ми откажат, може и едната мъжка позиция да отпадне. От 3те мъжки позиции, единствената сигурна, ще е на Ghostbuster, стига да му се занимава тази година (не съм приказвал още с него). От женските най-вероятно faye и clc (стига да я принудя пак). Но принципно намирането на момичета е проблемно всяка година, защото повечето се крият и не пишат в манга форума.
Такаче добре, щом толкова искате по повече да казвате, давайте по до 2 момчета и 2 момичета.
|
|
|
|
Заглавие: Re: Manga Awards 2012 - избор на жури Публикувано на: Нед Дек 02, 2012 2:14 am |
|
DiaDora |
|
|
|
АЗ ! Ще сейв дЪ лейдис дей
|
|
|
|
Заглавие: Re: Manga Awards 2012 - избор на жури Публикувано на: Нед Дек 02, 2012 4:17 am |
|
CaBa |
Модератор |
|
Защо, сега не може да гласуваш за който си искаш ли? (И е предлагане, а не гласуване). Казал съм да не предлагаш любимците си или какво? Не разбрах, какво те спира да предложиш който си искаш?
Няма слабо място викаш. Значи неизменно тоя с най-много гласове е най-подходящ? Също така той не би отказал и ще приеме веднага? Знаеш ли по колко човека ми отказват всяка година (дали защото нямат време, желание или не се чувстват достатъчно компетентни)? И като избираш 5 човека, другият каже 10, третият 8. Мда, супер ще се получи... Така някой ще събере примерно 10 гласа от 10 човека, нищо че и 10те човека той им е бил на последно място или нещо такова. Хич няма теоретично слабо място...
Реално няма никакъв смисъл да предложиш 5-10 човека. Просто защото ще си ги изсмукваш от пръстите. Целта е да се предложат най-добрите варианти, а не да се чудиш кой да предложиш още, без да има значение става ли или не става за жури. И реално както казах, проблема при събирането на жури винаги е било за момичетата. А ако реално не се предложат достатъчно хора или всички ми откажат, сам ще ги търся, както съм правил понякога и преди. Проблем с намирането на мъжки няма.
DiaDora: сериозно ли се предлагаш? В смисъл такъв, че до колкото те знам, доста малко манга си чела.
|
|
|
|
Заглавие: Re: Manga Awards 2012 - избор на жури Публикувано на: Нед Дек 02, 2012 5:20 am |
|
Logrus |
|
|
Регистриран на: Нед Апр 22, 2007 1:31 am Мнения: 8529 Местоположение: Hotel Moscow
|
Чисто теоретично - ако най-добрите варианти за жури са двама, които целия форум предложи, какво правим по твоя модел на избиране ? Нереално? Добре да кажем са 5ма от двата пола. Как ще попълниш останалата част от бройката, ако 80% от потребителите са избрали тях, а гласовете на останалите 20% са поделени между 10 други, с един-два гласа? Получава се, че Тошко, Атанас и аз имаме по два, а Пенчо, Генчо и Спасийка - по един. Всеки от тях иска да е жури, а разликата в гласовете е толкова пренебрежимо малка, че е несериозно по тази линия да се избира. ---- По моя вариант (не че по твоя не е възможно рандъм хора да назовават рандъм имена, искаш ли да промотирам тази тема в СПАМ-а? :p и това да секне избирателния процес ) пак някакви хора казват някви имена, ама гледаш най-популярните и след тях пак, ако има голям избор, ще дръпнат други фаворити. п.п. този разговор, в личната ми графа по тъпоумие и безсмисленост, плашещо гони фаворита от преди три години. Подозирам, че ми липсваш Подозирам, че и аз на теб Но ти реално си последния дразнещ ме индивид във форума и не искам да те загубя
_________________ グリフォン However, by that point you might be torn into pieces. 'til next time
Erza Almost like ... A scarlet flower, blooming fully with pride.
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Manga Awards 2012 - избор на жури Публикувано на: Нед Дек 02, 2012 2:07 pm |
|
CaBa |
Модератор |
|
Както казах това е предлагане, крайното решение кой да влезе взимам аз и няма нужда после само разни индивиди да ми реват "аз имах най-много гласове, но не ме взе". Правил съм грешки и да взимам хора с които не можеш нормално да приказваш без да се заядат за нещо, просто защото хората са ги предпочитали. Истината беше, че тези хора повече пречеха вместо да помагат в направата на наградите (и нямам предвид, пречеха на мен). И като си имат по 1-2 гласа, ще избирам от тях (гледам кой изглежда по-адекватен за жури, а не кой са искали повече), както съм го правил и преди, ако не ще си ги търся сам. Как до сега не си ревал, че искаш повече да предлагаш. Нали викате че малко хора влизат в тоя раздел, дай да предложим всички? Щом са малко, значи и малко ще предложиш. Нека ти дам и реален пример щом така се фукаш като фаворит от преди 3 години. Тогава реално много хора искаха да си жури, така е, правеше добро впечатление и по твоята система си гарантиран вътре. Проблема е, че ти се оказа най-некадърният който някога е бил жури тук. Сега сам осъзнаваш, че не си компетентен, а преди 3 години определено си бил още по-некомпетентен, защото определено за тея 3 години, ще си прочел някой друга манга освен онези преди. Но това попречили ти да искаш да си жури, не? Тогава твоята система предлага, че аз трябва да взема някой, който знам че не става. Ако не знам, ок. Но ако знам, защо трябва да го взимам? Ще кажеш тогава, недей го взима, ама като обява, че този с най-много гласове влиза, а после не му пиша, е още по-тъпо. Или твоята система, като ми откажат първите няколко, после хората пак може да са с равни гласове, как избирам между тях? Правим тъпа и ненужна сложна точкова система ли?
Мърмори си колкото искаш, дреме ми за теб, нямам намерение да ти отговарям повече. Системата си е такава от доста време, работи си, няма нужда да я променям. Като искаш прави мизерии, твоя работа. Чудно ми е дали един път ще стане нещо във форума, без ти да мрънкаш за нещо.
|
|
|
|
Заглавие: Re: Manga Awards 2012 - избор на жури Публикувано на: Пон Дек 03, 2012 2:30 pm |
|
DiaDora |
|
|
|
CaBa написа: DiaDora: сериозно ли се предлагаш? В смисъл такъв, че до колкото те знам, доста малко манга си чела. Е, не съм некав шампион по четене, верно е, но ако толко го закъсате ще бутна едно нежно рамо. Попрочела съм туйцък-онуйцък, а дори напоследък само на манга карам , щот неам време за сериалчета...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|