|
Дата и час: Съб Фев 01, 2025 12:53 am
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: ФИЛМ: Fight Club /1999/ Публикувано на: Нед Ное 11, 2012 1:35 pm |
|
snookie |
|
|
Регистриран на: Сря Юли 11, 2007 11:47 am Мнения: 7852 Местоположение: Deep inside within my head.
|
Wind_Falcon написа: Слаб ми беше филма. Недей да го изцепваш тука, че ще те пратят на кладата. Всъщност филмът е як, но не е най-гениалното нещо на планетата. Даже намирам за ироничен факта, че, имайки предвид тематиката му (и, същевременно, тази на книгата), филмът е дал гласност на една голямо стадо фанатични почитатели, които го проповядват като религия. Поне е яко, че тия хора не са дотолкова изперкали, като ония дето се кланят на Кръстника, но това е друга тема. Или филмите на Хичкок, в случай, че Squall_1st чете тука Та да се върна на темата - нормално е да ти се е сторил слаб, след хиперболите, които си чул за него. Даже нарочно бих изцепил в киносалон след негова прожекция, че филмът е помия. И то не за друго, ми за да гледам марионетките как танцуват Яко е, между другото, че живеем в такива времена. Времена, в които ако излезне филм, който ти казва "Не робувайте на Холивуд", ти имаш пълното право да живееш така, както филмът ти диктува. Има няква свобода. Затова и смея да твърдя, че не е чак толкова як филмът - щото имам свободата да го кажа и правото на кротка надменност, докато гледам реакции
|
|
|
|
Заглавие: Re: ФИЛМ: Fight Club /1999/ Публикувано на: Нед Ное 11, 2012 9:25 pm |
perfect-blue |
|
|
|
snookie написа: Поне е яко, че тия хора не са дотолкова изперкали, като ония дето се кланят на Кръстника, но това е друга тема. Или филмите на Хичкок, в случай, че Squall_1st чете тука A пък Др. Хаус е баси тъпия сериал, в 95% от епизодите сюжета е един и същ.... пс. хъ-хъ-хъ
|
|
|
Заглавие: Re: ФИЛМ: Fight Club /1999/ Публикувано на: Нед Ное 11, 2012 10:15 pm |
|
Lawliet |
|
|
|
perfect-blue написа: snookie написа: Поне е яко, че тия хора не са дотолкова изперкали, като ония дето се кланят на Кръстника, но това е друга тема. Или филмите на Хичкок, в случай, че Squall_1st чете тука A пък Др. Хаус е баси тъпия сериал, в 95% от епизодите сюжета е един и същ.... пс. хъ-хъ-хъ Ако искаш да говориш, че не харесваш Хаус, тогава или намери, или направи тема за Хаус. Стига сте бълвали някакви рандом глупости.
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: ФИЛМ: Fight Club /1999/ Публикувано на: Нед Ное 11, 2012 11:28 pm |
|
`FireStarter` |
|
|
|
Super_Beast написа: 2012 г. сме, филми с същият сюжет на раздвоена личност колко щеш, пък и даже има някой които достигат нивото на Fight Club, даже и го задминават. няма да е лошо да споделиш тия филми,който достигат и надминават fight club,че нищо свястно не намирам за гледане напоследък Snookie,изписа сума неща,а така и не разбрах кое точно не ти е харесало в филма,освен неговите фенове
_________________ http://myanimelist.net/animelist/firestartera
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: ФИЛМ: Fight Club /1999/ Публикувано на: Пон Ное 12, 2012 12:34 am |
|
snookie |
|
|
Регистриран на: Сря Юли 11, 2007 11:47 am Мнения: 7852 Местоположение: Deep inside within my head.
|
Super_Beast написа: Нормално е да не му хареса на Фалкона (ако не се лигави де) поради една причина..2012 г. сме, филми с същият сюжет на раздвоена личност колко щеш, пък и даже има някой които достигат нивото на Fight Club, даже и го задминават. Аз филма съм го гледал една година след като излезна и тогава ме смаза..и сега като го пускам отново и отново пак ми харесва, въпрос на вкус е винаги. По същата причина се смяха пак в анимес, като казахме с един човек, че като сме гледали usual suspects . Просто като съм видял 50 други криминалета преди него /тъй като самия филм е излезнал когато съм бил на 3 години, представи си/ с много по-извъртяни и изненадващи сюжети, нищо не пречи да си кажа `FireStarter` написа: Snookie,изписа сума неща,а така и не разбрах кое точно не ти е харесало в филма,освен неговите фенове Прочети пак коментара ми или гледай пак филма, щото очевидно и двете не си разбрал. perfect-blue написа: snookie написа: Поне е яко, че тия хора не са дотолкова изперкали, като ония дето се кланят на Кръстника, но това е друга тема. Или филмите на Хичкок, в случай, че Squall_1st чете тука A пък Др. Хаус е баси тъпия сериал, в 95% от епизодите сюжета е един и същ.... пс. хъ-хъ-хъ Ми то е сериал бе, брато, сюжета е един и същ през цялото време. Тва е като да ти кажа "То па в Кръстника през цялото време само некви мафиоти".
Последна промяна snookie на Пон Ное 12, 2012 11:09 am, променена общо 1 път
|
|
|
|
Заглавие: Re: ФИЛМ: Fight Club /1999/ Публикувано на: Пон Ное 12, 2012 4:23 am |
|
Lawliet |
|
|
|
Да не сте решили да започвате някаква война тука? Всеки си има право на лично мнение! За някои хора филмът е лош, за други е добър, а за трети като мен той е просто велик. Искам да знам чуждото мнение, но това не означава, че ще се оставя да ми влияе по какъвто и да е било начин. Имам чувството, че в момента за добър филм се счита нещо от, което изкача кола или брадва от екрана в киното, нещо с големи експлозии и много ефекти, но така се жертва качеството на сюжета. За мен няма значение дали ще гледам нещо от 50-те или 2012 стига да има добър замисъл и да може да ми повлияе емоционално. За мен филма Fight Club успя да го направи и затова винаги ще го харесвам. Дали вие ще го харесате или не, си зависи само от вас, но уважавайте чуждото мнение.
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: ФИЛМ: Fight Club /1999/ Публикувано на: Пон Ное 12, 2012 7:21 am |
|
Wind_Falcon |
|
|
Регистриран на: Съб Яну 20, 2007 2:32 am Мнения: 8640 Местоположение: The Megastructure
|
Да, сериозен бях. И между другото съм писал в Avengers темата, който го интересува може да погледне.
Честно казано нямам идея как да коментирам вчастност филма, толкова ми беше безличен. Една колежка го оприличи на mind fuck филм преди няколко дни. Ми не, със сигурност не е. Освен ако човек не е тотална дрона, няма как да е. Туиста е все тая. Shutter Island също е с подобен туист, но не това го прави добър филм за мен примерно. А останалото в Клуба спада към графата филми като споменатите Авенджъри, Батман и Memento Mori примерно, които можеш да си ги пускаш всеки път като си в кенефа да кажем. Дали ще е бой, ексползии или някакъв друг gimmick, поръсени с някаква слаба идея която е зле реализирана, представена грешно, и не очеизвадна само за тотално полирани мозъци. Дори в графата на леки филми пак са слаби, защото има и такива които също може на това ниво да се гледат но все пак са по-измислени. По-запомнящи се герои, сцени, дилеми, проблеми, замисъл, послание...
Смисъл когато чета суперлативи очаквам че са за онзи тип филми, дето ги гледаш един път и остават цял живот с теб. Не, не тези дето на 10 години се сещаш един път за тях, а за тези които всеки ден мислиш. Които наистина са ти дали някакава нова гледна точка, модел на поддръжание към който да се стремиш или просто някакво уникално чувство/емоция която липсва в сивото ежедневие, които не просто ти минават за момент през главата.
Дори да предположиме че разминаването е вслетствие на характер/интелигентност/житейски опит/еродиране/принципи/на някои филми са им слаби ефектите/кифли или каквато и да е друга банална глупост която някой може да измисли, пак някакси не ми се навръзват нещата. То нали заека може да си лиже гъза и да му харесва, ама при наличие на изборИ които винаги са по-добъри от въпросния гъс ми е трдуно да видя иначе нещата.
Но всичко това е без значение, заради което според зависи как се чувствам на момента понякога изпускам в постовете си. Така или иначе no one gives a fuck.
|
|
|
Заглавие: Re: ФИЛМ: Fight Club /1999/ Публикувано на: Пон Ное 12, 2012 2:01 pm |
|
Logrus |
|
|
Регистриран на: Нед Апр 22, 2007 1:31 am Мнения: 8529 Местоположение: Hotel Moscow
|
Филмът е бележит (хех) със своя подход към агресията в нашето модерно общество (макар, че вече спокойно може да се каже, че е безнадежно остарял). Дали ти харесва, не ти харесва и как ти харесва/нехаресва е пряко свързано с твоето разбиране към този точно определен аспект от житието на средностатистическия човек - теб ти казват, че не трябва да си агресивен, но те заобикаля агресията във всякакви форми, което е нормално защото такъв е живота, обаче този конфликт между "какво те учат и какво е в действителност" съсипва човек. Прави те на мармалад. Осакатява те. ---- За някои неща си трябва време, може би след 10 години ще е по-вълнуващ за теб. Може би след 10 години ще е такава остаряла развалина, че няма да става за гледане Както има книги, които дори и да не са ти харесали си заслужава да бъдат прочетени пак, след определно време. Същото важи и за някои филми.
_________________ グリフォン However, by that point you might be torn into pieces. 'til next time
Erza Almost like ... A scarlet flower, blooming fully with pride.
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: ФИЛМ: Fight Club /1999/ Публикувано на: Пон Ное 12, 2012 5:00 pm |
|
Squall_1st |
* |
|
Вие не сте разбрали, че за този филм не се говори. И трябва да се гледа много пъти, докато човек поумнява, за да разбере всички препратки и смисъла на всичко.
Shadowcat " Ами, принципно аз съм материална и този филм не ми хареса. " ...
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: ФИЛМ: Fight Club /1999/ Публикувано на: Вто Ное 13, 2012 11:00 am |
|
Squall_1st |
* |
|
Цитат: Филмът е бележит (хех) със своя подход към агресията в нашето модерно общество (макар, че вече спокойно може да се каже, че е безнадежно остарял). Дали ти харесва, не ти харесва и как ти харесва/нехаресва е пряко свързано с твоето разбиране към този точно определен аспект от житието на средностатистическия човек - теб ти казват, че не трябва да си агресивен, но те заобикаля агресията във всякакви форми, което е нормално защото такъв е живота, обаче този конфликт между "какво те учат и какво е в действителност" съсипва човек. Прави те на мармалад. Осакатява те. ----
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|