Дата и час: Вто Мар 04, 2025 9:37 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Страница 1 от 1 [ 5 мнения ] 
Автор Съобщение
 Заглавие: MyFic: Дефекти
МнениеПубликувано на: Нед Ное 04, 2012 11:36 am 
Аватар

Аквариум с рибки. Златни и много на брой. Много, наистина много. Но дефектни. Да, изпълняват желания, но не и по три. Нали ви казах, дефектни са, само по две, и то ако са в настроение.
Пожелаваш си нещо, но не го изпълняват. Че защо им е? Днес им е крив денят, не им е до нас.
- Нека светът стане по-шарен, нека всичко е ново и свежо....
„Що за желание е това? Не ви ли е срам? Пари да поискате - нормално, власт да желаете – банално, мъже да искате – забавно. И все пак, що за желание е това? Да не би да сте от конкурсът за мис красота? Нека ви, ето ви забавен свят, шарен и весел... отворете врата и погледнете света. Спрете да гледате в аквариума и погледнете света! Дори не ми трябва да изпълнявам желанието ви, мила милейди. Всичко е вече готово, всичко е вече на лице.”
Обръщаш глава, но не виждаш промяна. Всичко е същото, разлика няма. И как така желанието ти е изпълнено, банално ли е да искаш промяна?
- О рибке, о рибке. Нека си пожелая промяна, нека всичко се промени.
„Отново с това ли ме занимавате, млада милейди? Нали ви казах, че вашето желание няма да го изпълня. Няма смисъл. Ето погледнете света, достатъчно шарен е, достатъчно разнообразен. Погледнете го, забележете! Промяна от мен вие не искайте. Това не е в моята власт. Света, ако поискам, мога да променя, но живота ви по-шарен и различен, не ще направя. Непосилно е това, дори и за мен.”
- Рибке златна. Красавица на морето. Нима аз греша някъде, нима в мен е вината. Аз света го виждам все еднакъв, за мен няма промяна. Гледам го всеки ден и всичко е черно и бяло. Цветовете му не мога да открия, не ги виждам! Къде са? О рибке, умолявам те, ако не искаш света да промениш, дай ми очи, с които да видя света, който желая. Такъв, какъвто дерзая да е.
„Разбирам желанието ви и добре, ще ви помогна. Това ваше желание ще изпълня, но не съжалявате накрая. Ще ви дам очи, с които света ви ще стане различен. Свят за който не сте предполагала, че съществува до сега. И все пак, наистина ли го искате, мила милейди? Връщане на зад няма да има, така че решавайте сега.”
- Да, направи това, което е редно. Готова съм, няма да съжалявам.
Мрак настъпи, всичко е черно. Дори проблясък не се долавя.
- Къде е светлината, къде е света. Исках цветове, а не мрак. Какво получих? О рибке, ти ли ме излъга или аз сгреших? Всичко в момента е тъмно, не знам какво да правя. Дори да помръдна не мога. Страх ме е, рибке. Страх ме е, помогни. Не беше това моето желание, наистина това е различно, но не е и желаното. Аз исках да виждам неща, които не можех до сега, а сега дори това, което виждах изчезна. О рибке, къде си? Отговори!
„Мрак и тъмнина. Те ще отминат. Представете си, мила милейди.... . Затворете очи, разлика няма. И сега пак си представете. Нека да бъде ливада, виждате я, нали? Със същата тази зелена трева. Или си представете небето, с малки облачета пърхащи навред. Виждате ги. А сега си представете мен, мила милейди. Ето пред вас стоя аз, нали ме познахте? Човека със залепените ръце по аквариума, това съм аз. А Вие сте тази малка рибка, неразвита и скрита в хайвера. Изчакайте малко, ден или два. Ще прогледнете отново. Ще ме видите и мен, но вече не ще бъда аз златната рибка. Промяна ще има. Всичко ще бъде различно. Ще видите разнообразни цветове, ще видите шарките на света. Опиянението от магията и терзанията на хората. Ето сега вие сте рибката, а аз човека. Как се чувствате, млада милейди, разлика има ли? Харесва ли ви света?”
И дните минаха, мрака изчезна. Всичко придоби цвят, загубеното се върна. Разликата има ли? Да. Свободата ти се отне, сега си затворена. Четири стъклени прегради, всичко е синьо или се бъркам? Гледаш небето, оу, ама то няма такова. Гледаш напред, виждаш магията пропита в нещата. Плуваш наоколо, но всичко ти е забавно. От колко време не си плувала свободно? И все пак, от колко време не си виждала такива цветове? Не ти е скучно? Не, всичко е ново. Света различен е, спор няма.
Идва пореден човек, с поредните три желания.
- Имам три желания, златна рибке, ще ги чуеш ли?
„Аз съм дефектна, изпълнявам само едно. Но казвайте, казвайте, интересно ми е какво ще желаете. Власт, пари, жени или друго. Казвайте, млади момко, не се свенете. Въпреки своя дефект аз ще изпълня това, което желаете. Всичко ще бъде такова каквото го искате.”
...
-Гледам рибките, аквариума е пълен с тях. И златни имам, но са дефектни. Желания не изпълняват. Лош късмет имам. Но все пак, нека си кажа желанието.
Нека светът стане по-шарен, нека всичко е ново и свежо.

Последна промяна werewolf_girl на Чет Ное 08, 2012 10:10 pm, променена общо 1 път

Заглавие: Re: MyFic: Дефекти
МнениеПубликувано на: Пон Ное 05, 2012 3:15 am 
Аватар
Feed you with a kiss

имаше правописни грешки тук-таме, но оставяйки това настрана, намерих го за доста приятно четиво;
някак си ме подсеща за една-две хорър манги :D
май вече няма да гледам на златните рибки по същия начин..

МнениеПубликувано на: Пон Ное 05, 2012 10:24 am 
Аватар
Модератор

Това е добро. И леко яко creepy.

Рибките са гадове, а не дефекти imho.

Лоши риби.

Вече още по-малко ги харесвам.

:ok:

МнениеПубликувано на: Вто Ное 06, 2012 8:14 pm 
Аватар

На мен ми хареса много..бих прочел нещо друго ако ти се пише още
особено начинът по който е написано....
аз подкрепям златната рибка..светът си е достатъчно шарен...
иначе докато го четох...си спомоних за басейнчето със златните рибки на венчъра и колко щедра беше...с тази подсилена оризова хартия която отказваше да се скъса :lol:

Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Мар 07, 2013 3:33 pm 
Аватар

Ммм, колко хубаво разказче. :D

Продължавай, продължавай. :thumb:

Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
 Страница 1 от 1 [ 5 мнения ] 

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]