|
Дата и час: Пон Фев 03, 2025 1:54 pm
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
|
|
|
|
Автор |
Съобщение |
|
Заглавие: Re: K-Project (Есен 2012) Публикувано на: Сря Окт 24, 2012 11:24 am |
|
velush |
|
|
|
K - три епизода. Чух големи приказки за това нещо: страхотна графика, неповторима атмосфера и убийствена музика. Да, много прилича на Durarara и като дизайн и като сюжет. Знам че много хора не харесват Durarara, което не е нещо особено, но аз съм един от феновете му и го гледах с кеф...за разлика от K. "Страхотната графика" - да страхотна е, а и анимация убийствена. Шантава цветова палитра, комплексни сцени, иновативни екшън секвенции и пр. и пр. Сякаш аниматорите са искали да се изфукат с уменията си. Това добре, но доста от тези сцени са комбинация от елементи с различно качество - примерно случва се героите да стоят като ваденки върху фона или пък къръктър дизайнът им рязко да се влоши спрямо предния кадър, а гладката им анимация да премине в насечена, семпла и физически невъзможна. Това естествено може да се види във всяко аниме, но не толкова често, не с такива резки преходи и не при такива високи амбиции на авторите. Най-иновативните анимации са предимно в първия епизод - т.е. характерен animation bump за хващане на вниманието. Освен това, защо са изкопирали т.н. "вектор" от Elfen Lied ("ръката" с която Kuroh Yatogami манипулира предметите)? Homage или обикновено плагиатство? "Неповторима атмосфера" - да неповторима е. Не че ми харесва особено. "Убийствената музика" - в Durarara изборът на музиката беше леко предизвикателен, но ефектът беше приятен и много подходящ. За съжаление в K музиката е предимно предизвикателна за сетивата. Част от парчетата са яки, но останалите са ми направо противни, а употребата им е една от най-странните и разностилните, които съм срещал в аниме. Героите - повечето от тях са ми страшно антипатични. Особено протагонистът. Принципно харесвам неговото сею, но ролята му тук е ужасна и мразя всеки един звук, който издава. Останалите сеюта звучат перфектно, дори с противните ми герои. Друго гадно нещо - заливат зрителя с множество хомосексуалните реакции - пози, жестове, изчервявания и пр. fujoshi-вщини. Историята - принципно обичам фабулите, които са разказани по нелинеен и необичаен начин, но тук нещата са зле. Примерно в Baccano сегментчетата от уж случайна информация бяха дозирани и подадени много внимателно, така че зрителят да може лесно и с кеф да нареди цялата картина. В K нещата идват неравномерно, а събирането на пъзела е досадна работа. В следващия момент пък някой от героите ще вземе да обобщи нещата и да направи тези усилия безсмислени . Сюжетът върви накъсано, шумно, с резки завои и е оцветен в ярки и необичайни цветове. Предполагам идеята е, да шашнат зрителя се едно оригинално и различно аниме, но върху мен ефектът е, като от лош махмурлук. В заключение - ще го следя от любопитство, но определено не е революционното заглавие, каквото го изкарват повечето фенове...или ако не друго, не е моят тип революционно заглавие.
_________________ Mama, don't whoop little Buford Mama, don't pound on his head Mama, don't woop little Buford I think you should shoot him instead
BANG!
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: K-Project (Есен 2012) Публикувано на: Сря Окт 24, 2012 12:57 pm |
|
The Hollow Shrine |
|
|
Регистриран на: Пон Окт 17, 2011 7:55 pm Мнения: 1635 Местоположение: Akasha
|
Сега като чета да видя други реакции и се замислих... всичкото, което КЪ се опитва да направи... страхотна анимация, създаване на неповторима и likeable атмосфера, включително чрез музиката, нелинеарно разказване(но по интересен начин), нетипична история, "иновативна" както го рекламираха, готини герои... от всичките само анимацията им се получава(а както velush забелязал, явно и това не е чак толкова добре). И се сетих после... да ви се чуди човек защо го гледате това(ако има някой дето да го гледа още), при положение, че всичките тия неща присъстват, и то изпълнени по един страхотен начин, във филмите Kara no Kyoukai. Fate/Zero също(което говори достатъчно красноречиво за Type-Moon и ufotable). Не виждам причината човек да се затормозява с простотии като това, а да не изгледа нещо къде-къде по стойностно със същото, че и в някои аспекти по-добро изпълнение(пример: KnK и Fate/Zero, ги композира Юки Каджиура, а тука - някой-си-там).
|
|
|
Заглавие: Re: K-Project (Есен 2012) Публикувано на: Сря Окт 24, 2012 1:29 pm |
|
velush |
|
|
|
erejnion Цитат: посочи ми човек, който смята заглавието за революционно Тук малко използвах хипербола, но твоите nerdgasms и "супер анимето" на naruutto също спадат към този вид "художествени" средства . Цитат: За Елфен Лийд: съвпадение. Дааа бе. Дори наистина да е съвпадение, цялото аниме ми се струва изпълнено разни със заемки от други места. Просто тази ръка ми се наби в очите. Цитат: не знаех, че такова нещо има в Елфен Лийд Ако не си го гледал, ясно...ако си гледал, беше доста централен елемент... Цитат: За протагониста: поне не е традиционно добрият протагонист. Не ми пука колко е нестандартен...гнусен ми е. Бих предпочел, някой по-скучен, но по-поносим. Я34L17У Цитат: Kara no Kyoukai. Fate/Zero Мдааа...и там май има шаренийки...но са доста далече от тези и не са толкова експериментални. Мен тези тук са ми любопитни от чисто анимационна гледна точка. Цитат: Type-Moon...нещо къде-къде по стойностно Блях...техните светове са ми къде къде по-малоумни...само гаврата с тях в Carnival Phantasm беше приятна и свежа.
_________________ Mama, don't whoop little Buford Mama, don't pound on his head Mama, don't woop little Buford I think you should shoot him instead
BANG!
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: K-Project (Есен 2012) Публикувано на: Сря Окт 24, 2012 4:10 pm |
|
rurien |
|
|
|
За съжаление проблемите в това аниме започнаха да се усещат твърде осезаемо... И аз забелязах вариациите в арта. They are trying too hard... Недостатъците явно ще са плота и героите. Но не е вярно, че "заливат зрителя с множество хомосексуални реакции", циците и цяпките все още са много повече, изобщо не може да става дума за 1:1. Все едно се опитват да угодят на всички, но не им се получава. Друго странно нещо е, че нямат клифхенгъри или поне нещо, което да те накара да се заинтересуваш, а всичко е рандъм (лоша режисура предполагам?). Както си почва, така изведнъж гледаш ендинга без никаква емоция да премине през тебе. Ечито също е някво пропаднало на моменти, като при евтин боклук и май ще пада оценката доста.... Засега към 4-ка клони =/
_________________ 只今より、運命の乗り換えが始まります。乗り換えをご希望のお客様は、お乗り遅れの無いよう、お急ぎください。
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: K-Project (Есен 2012) Публикувано на: Сря Окт 24, 2012 4:37 pm |
|
velush |
|
|
|
Цитат: изобщо не може да става дума за 1:1 Аз ще съм доволен само при 1:0 или хайде от мен да мине 1:0.05. А това да има клифенгъри на края на епизодите доста зависи и от сценаристите, както и от продуцента. Т.е. решението да ги няма е било дружно. Цитат: евтин боклук Аре ся...мисля, че бая пари е струвало...по-скоро пръснати големи пари за среднист резултат.
BANG!
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: K-Project (Есен 2012) Публикувано на: Сря Окт 24, 2012 9:01 pm |
|
The Hollow Shrine |
|
|
Регистриран на: Пон Окт 17, 2011 7:55 pm Мнения: 1635 Местоположение: Akasha
|
rurien написа: Но не е вярно, че "заливат зрителя с множество хомосексуални реакции"... Е, сега... моля ти се ... ... ... И още много други Сега с тая котка... или ще е яои, или ечи... отвратително е такава смесица от двете. А и без това е супер жалък опит да се спечели вниманието с такива неща.
|
|
|
Заглавие: Re: K-Project (Есен 2012) Публикувано на: Сря Окт 24, 2012 9:41 pm |
|
erejnion |
|
|
Регистриран на: Вто Окт 02, 2007 3:35 pm Мнения: 4828 Местоположение: that one universe with answer 17/7
|
velush написа: Тук малко използвах хипербола, но твоите nerdgasms и "супер анимето" на naruutto също спадат към този вид "художествени" средства . I had nerdgasms from Sugita's role in Inu x Boku. Inu x Boku was shit. So, your point? velush написа: Дори наистина да е съвпадение, цялото аниме ми се струва изпълнено разни със заемки от други места. Просто тази ръка ми се наби в очите. Е, да бе, тоест каквото казах: минимален риск при такъв бюджет за анимация и сейюуута. Заемките от предишни успешни проекти са нормална част от нещо, което се движи по линията на минималния риск. rurien написа: Ечито също е някво пропаднало на моменти, като при евтин боклук и май ще пада оценката доста.... Ъъъъ, какво ечи? Аз лично се сещам за относително доста малко сцени, най-вече около Писанка. Но, трябва да признаеш, това бе стилно. rurien написа: GC има 8,724 продадени BD и 3,413 DVD, което е много повече от 3к (за първия волюм)... Засега К е светлинни години пред GC по качество. Че то сигурно плота на GC бе по-клиширан даже от плота на К, което си е постижение. Не че мога да кажа, не е като да съм гледал много от GC. Затова пък не съм гледал много и от К. A, и последните няколко коментара обобщени: хората се дразнят на нещо, което бе очевидно от самото начало; а именно, че К ще е фуджошит.
|
|
|
Заглавие: Re: K-Project (Есен 2012) Публикувано на: Сря Окт 24, 2012 9:49 pm |
|
faye |
|
|
|
То вярно, че форума е за мнозина душевно кошче, ама все пак не прекалявате ли? Какво му се получава и какво не на анимето определено продажбите ще покажат. Маркетинг му е майката. Уви май имам доста плосък вкус, тъй като съм се вързала на "евтината" реклама, че и даже ми харесва. Ще ходя да се скрия и да си гледам ечи и шонен ай референциите, без да притеснявам "разбирачите" Едит: erejnion написа: A, и последните няколко коментара обобщени: хората се дразнят на нещо, което бе очевидно от самото начало; а именно, че К ще е фуджошит. Е, как да не се съгласиш с тази част
Последна промяна faye на Сря Окт 24, 2012 9:51 pm, променена общо 1 път
_________________ <3
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|