Дата и час: Пон Фев 03, 2025 2:02 pm

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Страница 5 от 10 [ 145 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 10  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: K-Project (Есен 2012)
МнениеПубликувано на: Сря Окт 24, 2012 11:24 am 
Аватар

K - три епизода. Чух големи приказки за това нещо: страхотна графика, неповторима атмосфера и убийствена музика.
Да, много прилича на Durarara и като дизайн и като сюжет. Знам че много хора не харесват Durarara, което не е нещо особено, но аз съм един от феновете му и го гледах с кеф...за разлика от K.
"Страхотната графика" - да страхотна е, а и анимация убийствена. Шантава цветова палитра, комплексни сцени, иновативни екшън секвенции и пр. и пр. Сякаш аниматорите са искали да се изфукат с уменията си. Това добре, но доста от тези сцени са комбинация от елементи с различно качество - примерно случва се героите да стоят като ваденки върху фона или пък къръктър дизайнът им рязко да се влоши спрямо предния кадър, а гладката им анимация да премине в насечена, семпла и физически невъзможна.
Това естествено може да се види във всяко аниме, но не толкова често, не с такива резки преходи и не при такива високи амбиции на авторите.
Най-иновативните анимации са предимно в първия епизод - т.е. характерен animation bump за хващане на вниманието. Освен това, защо са изкопирали т.н. "вектор" от Elfen Lied ("ръката" с която Kuroh Yatogami манипулира предметите)? Homage или обикновено плагиатство?
"Неповторима атмосфера" - да неповторима е. Не че ми харесва особено.
"Убийствената музика" - в Durarara изборът на музиката беше леко предизвикателен, но ефектът беше приятен и много подходящ. За съжаление в K музиката е предимно предизвикателна за сетивата. Част от парчетата са яки, но останалите са ми направо противни, а употребата им е една от най-странните и разностилните, които съм срещал в аниме.
Героите - повечето от тях са ми страшно антипатични. Особено протагонистът. Принципно харесвам неговото сею, но ролята му тук е ужасна и мразя всеки един звук, който издава. Останалите сеюта звучат перфектно, дори с противните ми герои.
Друго гадно нещо - заливат зрителя с множество хомосексуалните реакции - пози, жестове, изчервявания и пр. fujoshi-вщини.
Историята - принципно обичам фабулите, които са разказани по нелинеен и необичаен начин, но тук нещата са зле. Примерно в Baccano сегментчетата от уж случайна информация бяха дозирани и подадени много внимателно, така че зрителят да може лесно и с кеф да нареди цялата картина. В K нещата идват неравномерно, а събирането на пъзела е досадна работа. В следващия момент пък някой от героите ще вземе да обобщи нещата и да направи тези усилия безсмислени :lol: . Сюжетът върви накъсано, шумно, с резки завои и е оцветен в ярки и необичайни цветове. Предполагам идеята е, да шашнат зрителя се едно оригинално и различно аниме, но върху мен ефектът е, като от лош махмурлук.
В заключение - ще го следя от любопитство, но определено не е революционното заглавие, каквото го изкарват повечето фенове...или ако не друго, не е моят тип революционно заглавие.

I think you should shoot him instead

BANG!
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Окт 24, 2012 11:43 am 
Аватар

Ъъъ, само един въпрос: посочи ми човек, който смята заглавието за революционно.

За Елфен Лийд: съвпадение. Аз лично даже не знаех, че такова нещо има в Елфен Лийд.

За протагониста: поне не е традиционно добрият протагонист.

МнениеПубликувано на: Сря Окт 24, 2012 12:57 pm 
Аватар

Сега като чета да видя други реакции и се замислих... всичкото, което КЪ се опитва да направи... страхотна анимация, създаване на неповторима и likeable атмосфера, включително чрез музиката, нелинеарно разказване(но по интересен начин), нетипична история, "иновативна" както го рекламираха, готини герои... от всичките само анимацията им се получава(а както velush забелязал, явно и това не е чак толкова добре). И се сетих после... да ви се чуди човек защо го гледате това(ако има някой дето да го гледа още), при положение, че всичките тия неща присъстват, и то изпълнени по един страхотен начин, във филмите Kara no Kyoukai. Fate/Zero също(което говори достатъчно красноречиво за Type-Moon и ufotable).
Не виждам причината човек да се затормозява с простотии като това, а да не изгледа нещо къде-къде по стойностно със същото, че и в някои аспекти по-добро изпълнение(пример: KnK и Fate/Zero, ги композира Юки Каджиура, а тука - някой-си-там).

МнениеПубликувано на: Сря Окт 24, 2012 1:29 pm 
Аватар

erejnion
Цитат:
посочи ми човек, който смята заглавието за революционно

Тук малко използвах хипербола, но твоите nerdgasms и "супер анимето" на naruutto също спадат към този вид "художествени" средства =)) .

Цитат:
За Елфен Лийд: съвпадение.

Дааа бе.
Дори наистина да е съвпадение, цялото аниме ми се струва изпълнено разни със заемки от други места. Просто тази ръка ми се наби в очите.

Цитат:
не знаех, че такова нещо има в Елфен Лийд

Ако не си го гледал, ясно...ако си гледал, беше доста централен елемент...

Цитат:
За протагониста: поне не е традиционно добрият протагонист.

Не ми пука колко е нестандартен...гнусен ми е. Бих предпочел, някой по-скучен, но по-поносим.

Я34L17У
Цитат:
Kara no Kyoukai. Fate/Zero

Мдааа...и там май има шаренийки...но са доста далече от тези и не са толкова експериментални.
Мен тези тук са ми любопитни от чисто анимационна гледна точка.

Цитат:
Type-Moon...нещо къде-къде по стойностно

Блях...техните светове са ми къде къде по-малоумни...само гаврата с тях в Carnival Phantasm беше приятна и свежа.

BANG!
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Окт 24, 2012 4:10 pm 
Аватар

За съжаление проблемите в това аниме започнаха да се усещат твърде осезаемо... И аз забелязах вариациите в арта. They are trying too hard... Недостатъците явно ще са плота и героите. Но не е вярно, че "заливат зрителя с множество хомосексуални реакции", циците и цяпките все още са много повече, изобщо не може да става дума за 1:1. Все едно се опитват да угодят на всички, но не им се получава. Друго странно нещо е, че нямат клифхенгъри или поне нещо, което да те накара да се заинтересуваш, а всичко е рандъм (лоша режисура предполагам?). Както си почва, така изведнъж гледаш ендинга без никаква емоция да премине през тебе. :D

Ечито също е някво пропаднало на моменти, като при евтин боклук и май ще пада оценката доста.... Засега към 4-ка клони =/

МнениеПубликувано на: Сря Окт 24, 2012 4:37 pm 
Аватар

Цитат:
изобщо не може да става дума за 1:1

Аз ще съм доволен само при 1:0 или хайде от мен да мине 1:0.05.

А това да има клифенгъри на края на епизодите доста зависи и от сценаристите, както и от продуцента.
Т.е. решението да ги няма е било дружно.

Цитат:
евтин боклук

Аре ся...мисля, че бая пари е струвало...по-скоро пръснати големи пари за среднист резултат.

BANG!
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Окт 24, 2012 5:02 pm 
Аватар

Не, то пари са хвърлени и това е ясно, аз исках да кажа че е направено по някакъв много изпаднал начин, което въпреки анимацията и т.н. го КАРА да изглежда като пропаднал боклук. Поне да бяха проявили някаква иновативност при ечито, не да ти се гъзи насреща с цяпката срещу камерата, както е правено в още 8463 анимета до момента. Просто... Наистина са имали твърде голямо самочувствие, че ще е хит. А ще ме изкефи да продаде по 300 бройки на диск.

МнениеПубликувано на: Сря Окт 24, 2012 5:07 pm 
Аватар

Начи GC продаде 3к+ на volume и това ще се продава.Това да не ти е Zetman който не можа да продаде 1.5k

МнениеПубликувано на: Сря Окт 24, 2012 5:19 pm 
Аватар

GC има 8,724 продадени BD и 3,413 DVD, което е много повече от 3к (за първия волюм)...

МнениеПубликувано на: Сря Окт 24, 2012 8:04 pm 
Аватар

Да видим следващата седмица,какво ще стане.SOA volume 1 излиза и още много други.Но надали SOA може да мина Horizon по продажди или Kurobas.

МнениеПубликувано на: Сря Окт 24, 2012 9:01 pm 
Аватар

rurien написа:
Но не е вярно, че "заливат зрителя с множество хомосексуални реакции"...

Е, сега... моля ти се ... ... ...

И още много други :lol: Сега с тая котка... или ще е яои, или ечи... отвратително е такава смесица от двете. А и без това е супер жалък опит да се спечели вниманието с такива неща.

МнениеПубликувано на: Сря Окт 24, 2012 9:17 pm 
Аватар

Забрави най-важния момент - как в първи епизод нашето момче порозовя от красотата на дългокосия пе*ерунгел...

МнениеПубликувано на: Сря Окт 24, 2012 9:41 pm 
Аватар

velush написа:
Тук малко използвах хипербола, но твоите nerdgasms и "супер анимето" на naruutto също спадат към този вид "художествени" средства =)) .

I had nerdgasms from Sugita's role in Inu x Boku.

Inu x Boku was shit. So, your point?

velush написа:
Дори наистина да е съвпадение, цялото аниме ми се струва изпълнено разни със заемки от други места. Просто тази ръка ми се наби в очите.

Е, да бе, тоест каквото казах: минимален риск при такъв бюджет за анимация и сейюуута. Заемките от предишни успешни проекти са нормална част от нещо, което се движи по линията на минималния риск.

rurien написа:
Ечито също е някво пропаднало на моменти, като при евтин боклук и май ще пада оценката доста....

Ъъъъ, какво ечи? Аз лично се сещам за относително доста малко сцени, най-вече около Писанка. Но, трябва да признаеш, това бе стилно.

rurien написа:
GC има 8,724 продадени BD и 3,413 DVD, което е много повече от 3к (за първия волюм)...

Засега К е светлинни години пред GC по качество. Че то сигурно плота на GC бе по-клиширан даже от плота на К, което си е постижение. Не че мога да кажа, не е като да съм гледал много от GC. Затова пък не съм гледал много и от К.

A, и последните няколко коментара обобщени: хората се дразнят на нещо, което бе очевидно от самото начало; а именно, че К ще е фуджошит.

МнениеПубликувано на: Сря Окт 24, 2012 9:49 pm 
Аватар

То вярно, че форума е за мнозина душевно кошче, ама все пак не прекалявате ли?

Какво му се получава и какво не на анимето определено продажбите ще покажат. Маркетинг му е майката. Уви май имам доста плосък вкус, тъй като съм се вързала на "евтината" реклама, че и даже ми харесва. Ще ходя да се скрия и да си гледам ечи и шонен ай референциите, без да притеснявам "разбирачите" :huff:

Едит:
erejnion написа:
A, и последните няколко коментара обобщени: хората се дразнят на нещо, което бе очевидно от самото начало; а именно, че К ще е фуджошит.

Е, как да не се съгласиш с тази част :lol:

Последна промяна faye на Сря Окт 24, 2012 9:51 pm, променена общо 1 път

МнениеПубликувано на: Сря Окт 24, 2012 9:51 pm 
Аватар

faye, последната страница накратко:

1) велуш решава, че хората хвалят това аниме твърде много, и почва да го псува.
2) казваме му, че не хвалим това аниме твърде много, и сме прави.
3) продажби и "ама аз не очаквах тва да е фуджошит"

На мен ми е лично в топ 5 на сезона.

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
 Страница 5 от 10 [ 145 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 10  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]