Дата и час: Съб Фев 22, 2025 10:30 pm

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Страница 13 от 13 [ 193 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 9, 10, 11, 12, 13
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: Филм: Prometheus (2012)
МнениеПубликувано на: Съб Сеп 29, 2012 3:03 am 
Аватар
AnimeGod

Ами вчера изтече по-нашите тракери БР-я за европа. Демек качеството е перфектно и има професионален превод.
Аз лично си дръпнах ремукса от Арена но се колебая дали да не изчакам още малко за "режисьорската версия".
Някъде бях чел че ще излиза такава началото на октомври и ще съдържа отпадналите сцени... :hmm:

Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Сеп 29, 2012 4:42 am 

Режисьорската версия е "Айде всички гледали филма, дайте пак пари, щото тая 60 метра яхта скъпааа!".

Разбирам режисьорска версия 1-2 години след филм, добил популярност и фенбаза, но да обяват няколко седмици след премиерата за нея, това си е чисто печалбарство на гърба на хората.

МнениеПубликувано на: Съб Сеп 29, 2012 6:30 am 
Аватар
AnimeGod

Всъщност не е. Обикновено официално излизат по-едно и също време. Това че нещо е изтекло по-рано а някои региони се "цензурират" си е открай време.
Другия момент е че колекционерското издание е по-скъпо от обикновеното а някой трябва първо да го купи за да го качи в мрежата. :wink:
Естествено винаги го има и момента с печалбата. Например 6 мин. повече не са причина от едно двд да направят четири ама как да е.

пс. А политиката да се кастрят филмите е за да не са твърде дълги прожекциите в киносалона.
Точно за това тия дето дават пари за кино няма да гледат пълната версия... да не ви заболят главичките и да не се напишкате. =))

Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Сеп 29, 2012 3:36 pm 

Всъщност момента с печалбата е основен. Съмнява ме продуцентите на прометей да са казали "Ейй, много обичаме елиън-феновете, я да ги зарадваме с едно готино филмче". По-скоро е било нещо от рода на "Значи взимаме готовия филм, махаме около половин-един час сцени, пускаме го по-кината, пускаме и DVD/BR, a после ще издоим пари, като пуснем и изрязаните сцени в отделно ДВД."

Няма как да излязат по едно и също време - няма как на рафта да има един до друг Прометей, и ПрометейПълнатаВерсия, щото никой няма да си купи първото, нали?

МнениеПубликувано на: Съб Сеп 29, 2012 6:59 pm 
Аватар
AnimeGod

Пак повтарям. Обявената дата за всички версии е една и ако искаш може да провериш и сам.
Всичко е на рафта. А дали ще вземеш Пентиум или i7 зависи от теб.

Изображение

пс. Поне доколкото разбрах в колекционерското издание (4 диска) са включени изтритите сцени.
А всичките официално излизат на October 9, 2012.

Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Сеп 29, 2012 7:15 pm 

Не пише едната версия да е директор'с кът, не че не може и да се окаже такава, но ако искат, имат достатъчно материал да наблъскат допълнителните два диска и разни интервюта, детайли, коментари и такива. Няма да съжелявам, ако не се окажа прав, и без друго филма не си струва толкова обсъждане.

МнениеПубликувано на: Съб Сеп 29, 2012 7:26 pm 
Аватар
AnimeGod

То и аз може да съм в грешка. Просто обикновено първо излизат разни руски (Р5) и подобни издания.
Нека мине 9 октомври и ще видим ще се появи ли релийз над 124 мин.

Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Сеп 29, 2012 8:45 pm 
Аватар
Ecchi Warrior

Ок. Реших да дръпна Prometheus.2012.1080p.BluRay.REMUX.AVC.DTS-HD.MA.7.1-LYCAN и ще го гледам, а като излезе кът-а пак :)

Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Окт 06, 2012 4:46 pm 
Аватар

Yeah, girl! Take it, baby... yeah! OOoooh, yeah, you're a nasty little f4%K, aren't you? :twisted:

- p a t h o s - e t h o s - l o g o s - p h a l l u s -
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Авг 26, 2014 1:55 pm 
Аватар

Logrus написа:
Извинявай, ама да кажеш "най-доброто сай фай след Аватар" това за мен означава, че е дъното :skull: Ако наистина е толкова плоско, ще е голямо разочарование, защото този филм е създаден да измести Пришълеца и ако за пореден път не са направили един зашеметяващ и запомнящ се филм, значи си е провал ... за мен.

Най-накрая го изгледах и аз, след години отлагане.
ОК, накратко филмът не е провал, според мен.
Wind_Falcon написа:
Забавното е че като са толкова повече от нас, как са могли да осерат положението и да изпуснат био-оръжията си върху самите тях.

Гледах го филма, изчел и изгледал купища спойлери и този момент е свързан със заселването на Земята.
Без да претендирам, че съм вникнал в сюжета на Ридли Скот, реално той ни показва нас като наследници на онези бели гиганти. Съвпадението на ДНК-а, сходната структура на тялото, това че Елиъна се размножава в хора и в създателите. Това, че размножава в Хишниците, вече според мен е измишльотина за екшъна и не е канонична.

Филмът акцентира върху философския въпрос "кои сме ние и защо сме на тази земя", което е показано по очевиден начин и повече хора сякаш ... забравят за това. Аз харесвам филми, които още от самото начало те вкарват в сюжета и после се придържат към него. Тоест за мен филмът остана верен на себе си от 1 до последната минута.

Филмът е интересен. Дори малко стряскащ, гледах го след полунощ и после като пушех цигара на балкона си светнах лампата, от нерви :D :lol:
На мен лично ми хареса цялата идея със заселването на земята, със следите по пещерите и ритуалните обекти, но можеше по-добре да се покаже. Ще ме прощавате, ама ако от 35 хиляди години имаме редовни посетители, къде са били последните хиляда? На гости на 4тата планета ли? Щях да почуствам тази сюжетна нишка истинска, ако имаше един от създателите на Земята. Прословутия тибетски незнамсикаквотам. Тоест онези олигофрени се втурнаха в другия край на Вселената да търсят някой, който си пие биричка в задния ни двор ... епично щеше да е :)
И за сцената със сблъсъка на космическите кораби, не я кльопам много, но пък мацката умря ефектно. Актьорите, персонажите и като цяло човечетата дето щъкаха напред-назад, също не ме грабнаха. Creepy андроидът се ядваше.

... опс бях тръгнал да отговарям на Фалкона - защо биологичното оръжие се дъни. Прометей заслужава, пиша го с ръка на сърцето, една истинска, грандиозна, епична, втора част. Където да се навържат историите на филмите и да се отговори на ... е поне част от терзаещите ни въпроси, за да имаме един шедьовър.
Когато разберем защо ни създават на първо място, ще можем да навържем логически защото искат да ни унищожат и защо ТОЧНО по този начин. Защо с елиъни? И любопитно ми е да разбера - кога са го решили. По времето на великите географски открития, когато технологично сме започнали да се развиваме, когато е измислен компютъра/изстрелваме първия спътник... тях страх ли ги е от нас, или сме кривнали от експерименталната линия и чрез елиъните създават нова. Ок, както и да е, това са въпроси тип "отговори си сам".
Един от малкото начини да се издънят с елиъните е да има предател/саботаж на този проект. Някой, или мнозина, несъгласни да бъдем засадени с извънземните яйчица. Тоест техен си вътрешен конфликт. Прометей 2 трябва да е филм не за гущероподобните, а за създателите и косвено - за нас, като техни хмм наследници, може би?

Приятни въпроси повдигна в мен гледането на филма, но не бих казал, че беше докрай очарователен.
Можеше да е много, много по-добре :(

Almost like ... A scarlet flower, blooming fully with pride.
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Авг 26, 2014 7:19 pm 
Аватар

Logrus-е аз май друго съм питал с този си мой стар въпрос, но ме мързи да гледам назад за да видя какво точно съм мислил тогава.

Принципно си оставам на мнението че филма е изключително недомислен и цялостно бозав, както в цялостната му история така и в поведенито на героите (но това второто съм по-скоро склонен да го забравя ако историята беше по-добра, защото не е чак толкова важно как се стига до даден завършек при героите и по какъв начин точно, защото завършеците им още от преди излизането на филма им бяха ясни), но с 30-те (или там колкото точно са) минути изрязани от филма които Ридли отказа впоследствие да върне в режисьорската версия съм по-скоро на мнението че щеше да се дигне качеството на филма, поне с едно, може би дори две нива. Но засега си е зле. Както казах на един френд малко след излизането на филма - филма няма с какво да те впечатли ако не си някакъв смотан хамерикански католик...

За жалост Ридли за мен е от режисьорите в кюпа на Джордж Лукас които напълно са си загубили креативния поглед.

Интересно видео (назад има още едно добро пускано видео, изгледай го и него ако не си):

Edit: Всъщност видеото за което мислех го няма назад, ето го и него:

МнениеПубликувано на: Сря Авг 27, 2014 12:04 pm 
Аватар

Едно такова видео ме вдъхнови да изгледам Прометей, за съжаление не помня къде го намерих и не ми се занимава да го търся. Там имаше интересна дискусия и теория, че андроидът е повече от това, което изглежда.

Такива евтини бози като "honest trailer" са само за убиване на малко време и скука, един път не съм видял негово видео, което да излиза от това си амоплоа.
То няма много какво да го дискутираме, смисъл с коментарите ни се изчерпва филма и мнението ни за него. Твърде ... грубо беше религиозното вмешателство. Също както в Матрицата 2 и 3, което отблъсна много хора, а мен по ирония - точно това привлече. Все пак в Прометей не ми хареса. Директорската версия щеше да е хубаво да се види.

Almost like ... A scarlet flower, blooming fully with pride.
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Сеп 02, 2014 11:16 am 
Аватар
*

Logrus написа:
Едно такова видео ме вдъхнови да изгледам Прометей, за съжаление не помня къде го намерих и не ми се занимава да го търся. Там имаше интересна дискусия и теория, че андроидът е повече от това, което изглежда.

Такива евтини бози като "honest trailer" са само за убиване на малко време и скука, един път не съм видял негово видео, което да излиза от това си амоплоа.
То няма много какво да го дискутираме, смисъл с коментарите ни се изчерпва филма и мнението ни за него. Твърде ... грубо беше религиозното вмешателство. Също както в Матрицата 2 и 3, което отблъсна много хора, а мен по ирония - точно това привлече. Все пак в Прометей не ми хареса. Директорската версия щеше да е хубаво да се види.

Погледни making of на Prometheus ако ти е интересно.
Към 16 часа е и е пълно с модели, макети и е интересно колко скици издрасква Ридли по време на тоя making.

Всяко нещо е там с цел. Повечето хора казват, че нещо е бяло или черно, но или не знаят защо или не се замислят защо. Примерно стига им да знаят, че е бяло, но не е оранжево или каквото искат да е те. Това не е лошо основание да е лошо за тях, но не означава, че е лошо.

Повечето хора, всъщност май всички, които се занимават с някаква форма на арт го боготворят тоя филм, понеже има брутална атмосфера. На мен като цяло ми харесва, но е заснет странно. Аз и преди съм писал за него. Това е филм, който е правен с много пречки и е планиран от десет години. В смисъл, първия път, в който чух за prometheus беше в alien 1 director's commentary dvd.

Нямам търпение да видя продълженията и ми се иска тия дето упрекват да не ги гледат изобщо... щото искам всичко готино и цялото изживяване само за мен. ='D
Следващите ще имат повече екшън(по-лесно за тия, дето не им се гледат по-претенциозни неща), което е единственото логическо нещо, след като самите елиън филми са направени по същия начин. Още повече, че дори до минутата е същото Alien1>Prometheus. 45минути, мисля, че казваше Ридли и за двата си филма.

Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
 Страница 13 от 13 [ 193 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 9, 10, 11, 12, 13

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]