|
Дата и час: Съб Фев 01, 2025 1:38 am
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
|
Страница 1 от 1 [ 8 мнения ] |
|
|
|
|
|
Автор |
Съобщение |
|
Заглавие: Sayonara Zetsubou Sensei Публикувано на: Чет Юни 14, 2012 4:08 pm |
|
erejnion |
|
|
Регистриран на: Вто Окт 02, 2007 3:35 pm Мнения: 4828 Местоположение: that one universe with answer 17/7
|
Алтернативни имена: さよなら絶望先生 So long, Mr. Despair Сбогом, Учительо Отчаяние Брой томове : 30Статус : CompletedГодина : 2005 - 2012Жанр : Comedy, Black Humor, Satire, Social Commentary, Slice of Life, School LifeСериализирана в : Weekly Shonen Magazine (Kodansha)Мангака : Kumeta KoujiСайтове : [ baka-updates ] [ wikipedia ] [ fan wikia (en) ] [ fan wikia (jp) ] [ batoto ] [ официален сайт (jp) ] Здравейте, драги читатели! Позволете ни да ви запознаем с Итошики Нозому, ака Учителят Отчаяние, и неговия клас от тридесет и един, не, тридесет и два предизвикващи отчаяние ученици. Предварително нека споменем: не очаквайте плот, или реалистичност. За сметка на това, няма да липсва комедия - сатира - ирония - черен хумор - игри на думи - и така нататък; онова "social commentary" горе в жанровете не сме го написали ей така просто, за да попълваме място; изчистеният арт може би ще стане любим и на вас; героите ще са страхотни, всеки със собствените си (преувеличени) 'недостатъци' на характера; а и Maedax ще се появява от време на време. Със своите 30 тома се надяваме тази манга да ви забавлява дълго време, а при (евентуалното) препрочитане се надяваме да забележите още много подробности, във фона на страниците, и не само. Тази творба, спечелила тридесет и първата Коданша Манга награда в шонен категорията, дава материал за три телевизионни сезона, две ОВА адаптации, и още ... няколко бонус епизода; но ако вече сте ги гледали (и харесали), имайте предвид, че те не успяват да адаптират и половината от мангата. Разбира се, ние не си представяме, че този кратък параграф ще успее да ви заинтересова, но искрено се надяваме и вие да се насладите на тази творба. И, едни последни думи: в края на краищата, всичко си има смисъл~ animes-bg - но изпаднах в отчаяние при вида на тази тема. Официалният английски превод в сегашния момент (14 юни 2012г.) е стигнал до 14ти том; препоръчвам ви да закупите излязлите вече томове; например от тук, ако проблемът ви е, че доставката излиза твърде скъпо.Останалите глави можете да намерите на сайта на преводачите; имайте впредвид, че те свалят томовете, когато излезе официалният им превод.
Последна промяна erejnion на Нед Сеп 16, 2012 10:55 pm, променена общо 1 път
|
|
|
Заглавие: Re: Sayonara Zetsubou Sensei Публикувано на: Пет Юни 15, 2012 12:07 am |
|
hriskou |
|
|
Регистриран на: Чет Авг 23, 2007 1:11 pm Мнения: 5025 Местоположение: The Galactic Layline
|
Мда .. мда, време беше хипстър такъв и за тема в мангите. Ама както и да е, 'забравих' я към 14 том, ще я дочитам когато направя същото с Принца, Детелината, Кърито, Бармана, Лъжеца, Бо и т.н. Има да чака ~ Иначе бравос за описанието.
|
|
|
|
Заглавие: Re: Sayonara Zetsubou Sensei Публикувано на: Сря Юни 20, 2012 9:58 am |
|
Eien Ryuu |
|
|
Регистриран на: Сря Юли 18, 2007 1:06 am Мнения: 9939 Местоположение: In the unreal reality of Rousse.
|
"The Internet has left me in despair." Толкова съм чувал за това почти легендарно заглавие, но за да не си разваля кефа, отлагах го за след други заглавия. То взе, че свърши... Обаче малко ме е яд, къде сега ще търся началните чаптъри... Бих си купил волюмите, ама в момента никакви пари... *despair* Добро резюме, Ерж. Картинката, която си турил за постер, отива в папката wallpapers.
|
|
|
|
Заглавие: Re: Sayonara Zetsubou Sensei Публикувано на: Съб Авг 18, 2012 10:45 pm |
|
erejnion |
|
|
Регистриран на: Вто Окт 02, 2007 3:35 pm Мнения: 4828 Местоположение: that one universe with answer 17/7
|
излезе епилога в последния танкобон. Името ми е Акаги Ан. Беше. Един ден внезапно бях погълната от непрогледен мрак, но благодарение на приятелите ми бях издърпана обратно в света на светлината. Беше весел, спортният фестивал. Беше весела, училищната екскурзия. Беше весел, културният фестивал. Беше весело. Аз бях щастлива.
|
|
|
Заглавие: Re: Sayonara Zetsubou Sensei Публикувано на: Вто Сеп 18, 2012 10:48 pm |
|
darealG |
|
|
Регистриран на: Нед Авг 16, 2009 8:27 pm Мнения: 464 Местоположение: Ниско над дъгата.
|
30 Тома! О.О Чак ме мързи да я подкарам. Свалих каквото намерих, сега чакам само няколко позитвно настроени поста тук и я почвам. erejnion написа: но ако вече сте ги гледали (и харесали), имайте предвид, че те не успяват да адаптират и половината от мангата. U No kiddin?
|
|
|
|
Заглавие: Re: Sayonara Zetsubou Sensei Публикувано на: Сря Сеп 19, 2012 12:35 am |
|
erejnion |
|
|
|
Какво? Не, не се шегувам? Поради епизодичността на мангата, Шафт адаптират главите в практически произволен ред, стигайки много напред в мангата, и същевременно изпускайки глави даже и от първите няколко тома. Виж, ако искаш положителни коментари, отиди в темата за анимето, адаптацията е страхотна, и достатъчно faithful към мангата. Не очаквай коментари тук само че; поради факта, че първите 12 тома практически не могат да се намерят в интернет, хората, които са я чели, са доста малко. Иначе, малко ъпдейт от моя страна след години гледане пак и пак на аниме адаптацията, и четене на случайни глави, след като мангата свърши - и прочетох този край - беше крайно време да започна отначало. Отчитайки twist ending-a, типичен за Кумета, това преживяване е супер интересно. Сега благополучно чета 11ти том, като всяка книжка ми отнема двойно повече време от нужното, защото винаги чета внимателно даже и бележките на преводача, отделени в края на томчето... и... хм. Това се получи малко като блог. Не обръщайте внимание. А, и darealG искаше позитивно настроени постове? Ето тогава: Сайонара Зетсубоу Сенсей определено се класира като моят all time favourite franchise.
|
|
|
|
|
|
|
|
Страница 1 от 1 [ 8 мнения ] |
|
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|