Дата и час: Вто Фев 25, 2025 1:23 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Страница 8 от 11 [ 161 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: Binbougami ga! (лято 2012)
МнениеПубликувано на: Пет Авг 24, 2012 11:46 pm 
Аватар

Не че знам много за японската митология, но не са ли божествата там предимно за да възстановяват баланса?

МнениеПубликувано на: Пет Авг 24, 2012 11:55 pm 
Аватар

Те това го казаха още в началото, но нали ако трябва да получи добър късмет Ичико, тогава това ще да е работа на някоя богиня на късмета или благословията, а не на нещастието. С други думи тя се намесва в територията на своя колежка. Буквално ѝ извзема функциите. :lol:

МнениеПубликувано на: Съб Авг 25, 2012 12:05 am 
Аватар

Не знам какво гледате, но по този начин, в почти всеки епизод, Momiji дрейнва по малко късмет от Ichiko. В началото пробва по грубия начин и cowtits я помете.

МнениеПубликувано на: Съб Авг 25, 2012 12:35 am 
Аватар

Naaah~ Momiji има високо ниво на негативна енергия, сиреч има достатъчно място за storage за позитивна такава. Ако й бяха пратили някакъв бог на щастието, той също щеше да бълва от позитивна енергия и Ichiko щеше и неговата енергия да изпие. На мен ми се струва напълно логично да пратят Momiji.

itachiuchiha88 написа:
Бог прощава, Ибачи - не.
velush написа:
Къв е смисълът да трупаш уийб точки, щом в магазина не продават тигани или чаршафи с намаление за тях?
 Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Авг 25, 2012 1:36 am 
Аватар

всъщност това го обясниха в първите епизоди и то подробно Ичико краде щастието късмета и дълголетието на всичко около нея затова пращат богиня на нещастието която придобива силата си като поглъща лошия късмет на околните и по тоя начин до някъде неутрализира силата на Ичико

МнениеПубликувано на: Съб Авг 25, 2012 1:46 am 
Аватар

zlobcho написа:
ако трябва да получи добър късмет Ичико

growing the fuck up does not count as "good luck"

just sayan

Освен това, хора, повтаряте се. kirilkak, ти особено.

МнениеПубликувано на: Съб Авг 25, 2012 7:50 am 
Аватар

zlobcho написа:
Само аз ли виждам странния парадокс, който създават?

Я да се цитирам сам, че хората явно не четат. Значи Ичико била голяма късметлийка? Интересен е този късмет, където нямаш нито един приятел и нито един роднина. Живееш сам и мразиш всички. Ере, тя не израства, тя се учи да се доверява, има разлика. Не знам, само аз ли мисля, че това нейното по-скоро прилича на проклятие, отколкото на късмет. Един вид тя прави хората около себе си нещастни и няма как това да я направи щастлива. Как може да се разглежда подобно нещо като късмет? Явно е някакво извратено чувство за хумор на японците. :lol: Дано се върнат към обикновените войни между Момиджи и Ичико и да забравят за тези изсмукани от пръстите драми, че не им се получават много-много. :D

МнениеПубликувано на: Съб Авг 25, 2012 8:41 am 
Аватар

Всъщност е много логично. Късметът важи само за нея; ако имаше щастливо обкръжение, това щеше да прави и другите да се чувстват като нея, което щеше да противоречи на... изсмукването на благополучието. Авторът решил, че може да избегне това като даде на ичико видимите и материални облаги, като да избегне застрашаваща ситуация или да я слугуват /+ циците и красивото лице (??)/. Докато другите около нея нямат този вид късмет, те разчитат на чувствата и благодетелите, които както каза се научават. Да ги наречем материален и духовен късмет.

Момижи като бог на нещастието е около нея за да изсмука положителния късмет на ичико. Идеята може би идва от това, че не може да притежава всичкия късмет на света, а капацитетът е ограничен и, създавайки условия за приятелство, доверие и сближаване с хората, ще внедри повече духовен късмет и ще е по-лесно да изсмука другия вид късмет /заради баланса ~бла-бла~/.

Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Авг 25, 2012 1:18 pm 
Аватар

zlobcho написа:
Ере, тя не израства, тя се учи да се доверява, има разлика.

Наистина ли вярваш, че е само това? Липсват ѝ нормални човешки отношения от ранна възраст, социалното ѝ поведение е застинало някога много отдавна. Материалният ѝ късмет е единствената причина тя да се е справяла досега.

И, между другото: коуфуку = 幸福 =/= късмет. Късмет е просто най-добрият превод, който [gg] са намерили.

幸 = happiness, blessing, fortune
福 = blessing, fortune, luck, wealth

Да, значението за "щастие" е там. Но, както виждаш, японците го свързват здраво с материалната част :lol: и автора преспокойно е решил да наблегне на "fortune" отколкото на "happiness". Така или иначе "духовния" късмет си зависи от гледната точка. Една смяна на гледната точка, и това, което преди си считал за късмет, може вече да не е. Тоест, не е най-подходящото нещо да се модерира от неща, които могат да се измерват.
Но, каквото и да е, първоначалният ти въпрос за това дали Момиджи не се намесва на нечия друга територия би трябвало поне да е отговорен. Момиджи е бог на Бедността, Чичико е богата. Ако се бе домъкнал бог на щастието, Чичико само щеше да стане още по-богата, и баланса щеше да е още по-нарушен. От там нататък... някои хора смятат богатите и известните за късметлии. Интересно дали самите те се смятат за такива. Ако те притеснява парадокса, че всичко материално ѝ идва на Чичико без усилия, само на въпрос късмет, а тя е сама и изолирана... ЕМИ ДОБРУТРО. Това бе ясно от самото начало.

МнениеПубликувано на: Съб Авг 25, 2012 1:25 pm 
Аватар

koufuku
幸福 koufuku
こうふく (adj-na,n) happiness, blessedness, (P)

also, cocks
не започнах да гледам анимето заради "израстването" на Chichiko, а защото е комедия, затова и в момента не ми харесва как се развива, както и да е
явно и binbougami темата стана tl;dr.

Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Авг 25, 2012 1:42 pm 
Аватар

Всичко останало би било "falling in the routine", така правейки серията също толкова безинтересна, колкото и останалите подобни джъмпщини.

МнениеПубликувано на: Съб Авг 25, 2012 4:28 pm 
Аватар

Pres написа:
не започнах да гледам анимето заради "израстването" на Chichiko, а защото е комедия, затова и в момента не ми харесва как се развива

zlobcho написа:
Дано се върнат към обикновените войни между Момиджи и Ичико и да забравят за тези изсмукани от пръстите драми, че не им се получават много-много. :D

Абе най-вече ей това исках да кажа. В случая мнението на кисосо ми се вижда най-смислено, но както казвам, не затова гледам анимето. Не са им обмислени много нещата, защо изобщо се мятат към драмата? Човек, когато гледа пародия като жанр, не го гледа заради някакви си недомислени сълзливи моменти. То даже не бива да гледа за смисъл, а те се опитват точно това да оакат.

МнениеПубликувано на: Пон Авг 27, 2012 12:45 pm 
Аватар

Бе нещо последната серия ми се видя досадна...е, имаше я обичайната доза пародии и Momiji кретенщини, но обяснението за social awkwardness-а на Ichiko беше ретардско :? .

I think you should shoot him instead

BANG!
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Авг 27, 2012 6:10 pm 
Аватар

Само на мен ли ми е харесало разкритието за травматичното детство на Ichiko? O.o

...but that's probably because I'm a woman.

itachiuchiha88 написа:
Бог прощава, Ибачи - не.
velush написа:
Къв е смисълът да трупаш уийб точки, щом в магазина не продават тигани или чаршафи с намаление за тях?
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Авг 27, 2012 6:51 pm 
Аватар

lovelyangel666
Цитат:
травматичното детство на Ichiko

Някакво шматче (с глас, който ми приличаше на Rie Kugimiya) и е задигнало мъжкото гадже в първи клас и го е настроило срещу нея...и това е дълбока травмата, която я кара да се държи, като абсолютна кучка...

Че това си е отношение, като за "добър ден" в японските училища, нали? :lol:

Искам да кажа, че както и да го гледам не ми звучи, чааак толкова травматизиращо и определящо характера.

Просто да ги беше зарязала и двамата...от друга страна, ако пък всички са такива, значи тя е права да се държи така резервирано. =)) =)) =))

Последна промяна velush на Вто Авг 28, 2012 12:22 pm, променена общо 1 път

I think you should shoot him instead

BANG!
 Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
 Страница 8 от 11 [ 161 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]