Дата и час: Пон Фев 24, 2025 2:13 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Страница 6 от 9 [ 125 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: Jinrui wa Suitai Shimashita (Лято 2012)
МнениеПубликувано на: Пон Авг 06, 2012 7:36 pm 
Аватар

bloodhunterr написа:
WTF am I watching през целият епизод

анимето си е чисто и просто randomness, ако не си свикнал покрай странни познати или много аниме, няма как просто да ти хареса, а аз се спуквам от смях всеки епизод :lol:

Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Авг 06, 2012 7:38 pm 
Аватар

Giant Cat vs. Giant Squid FTW !!!!

По едно време и аз се чудих какво гледам, но не мисля че имаше значение. :lol:
И почвам да се чудя дали хронологията не е разменена или??? Как да е - пак и резнаха косата ;-;

Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Авг 06, 2012 8:16 pm 
Аватар

Не, със сигурност е разменена. Косата ѝ не и помагаше през това цялото време, така че има само едно рязане на коса засега.

@прес
не, просто не. Има разлика между bizarre и randomness. Макар и контекстуална, има си сериозна разлика. Nichijou е randomness, Jinrui е bizarre.

МнениеПубликувано на: Пон Авг 06, 2012 10:41 pm 
Аватар

Не,не допада ми.Просто е WTF all the way.Не е slice of life random shit ,а over 9000 kind.Azumanga и отрочетата й нищо не са видяли :lol:

Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Авг 07, 2012 12:05 pm 
Аватар

crazy_little_crow, не беше Giant Squid, а Giant Nautilus :lol: :lol: :lol: - http://en.wikipedia.org/wiki/Nautilus

Не че има значение, де.

Поредната уберзабавна серийка.

I think you should shoot him instead

BANG!
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Авг 14, 2012 3:14 am 
Аватар

Айде и Нана Мизуки се появи, но чак когато почна да вика я познах. :D :icecream:

МнениеПубликувано на: Вто Авг 14, 2012 9:40 am 
Аватар

Их това момиче как обича банани... =)) =)) =)) ...то бива лакомия, ама чак толкова.

BANG!
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Авг 14, 2012 10:34 am 
Аватар

Не знам за вас, но към края вече крещях "НЕ ЯЖ ТОЗИ ПРОКЛЕТ БАНАН!!!!!" >.<
И отново ме обзе онова приятно чувство, което устремено ме тласка към геноцид на малките дразнещи създания >.>

А хронологията почти със сигурност е сбъркана или просто това беше връщане в миналото (!???), или просто самото аниме е сбъркано до толкова, че вече дори няма значение кое какво къде кога и защо се случва xD То вярно има разлика между bizarre и randomness (както казва erej), но според мен истината е някъде по-средата x3
а да, простете за объркването - писах първото с пипала за което се сетих xD

Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Авг 14, 2012 12:38 pm 
Аватар

Всъщност това, че разказват историята отзад-напред не е толкова лошо.
Имаше маса неща в началото, които не бяха ясни: защо и е отрязана косата, какъв е този асистент и пр.
Всяка от тези истории е самостоятелна, което позволява да се гледат в произволен ред. Не е mindfuck-а като Haruhi...където дори от телевизията бяха объркали поредността на някакви епизоди.
Общото е само личността на главната героиня и начинът по който реагира и се ориентира в сюрреалистичната обстановка, в която живее. Понякога е доста практична...но понякога (случая с бананите) е комично неадекватна :lol: .

BANG!
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Авг 14, 2012 1:07 pm 
Аватар

^
И щеше да си абсолютно прав ако не подмятаха разни неща (които ние така или иначе вече знаем), но ако епизодът е времево предходен - просто няма как да ги знае героинята...

В този епизод това беше моментът, в който тя спомена за хавайската риза. Реално всичко останало напомняше за съвсем нормален (доколкото е възможно) минал момент, в който двамата са се запознали. Но няма как да е така - тъй като тя вътрешно предусещаше, че той изглежда добре в хавайска риза !??!? Следва въпросът защоооооооо (ако има обяснение изобщо и това не е просто рандъм хрумване) .... чие дело е това (защото съвпаденията изглеждат тенденциозно подозрителни) ...

Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Авг 14, 2012 2:30 pm 
Аватар

crazy_little_crow
Цитат:
в който тя спомена за хавайската риза

Чакай, това е друго нещо.

Имам две хипотези, които евентуално ще бъдат опровергани в следващия епизод.

1. Това е страничен ефект от "примките във времето", които създадоха феите (защото им забраниха да клонират), за да копират главната героиня. Те водят до създаване на паралелни светове и понякога размножения персонаж има познания за неща, които ще де случат или са се случили само в другия свят, но не и тук. Това е Sci-fi trope.
Примерно в Steins;Gate имаме такива неща, како и в един много сходен разказ на Станислав Лем от сборника му "Звездни дневници".
Там корабът на главния герой (Йон Тихи!) е повреден и не може да маневрира, затова е принуден да прелети през множество аномалии, които дублират реалността с персонаж от следващия ден. Първо героят е раздвоен, после стават трима (всеки от следващ ден), по-късно се разпада на часове, минути секунди - появяват се хлапета и белобради старци и т.н.
В един момент разказващият Йон Тихи почва да си "спомня" разни неща, които още не са се случили или които никога не са могли да се случат.
Може да се забележи и "ефекта на ръчния слънчев часовник", който видяхме в Jinrui...но ставаше дума за скафандър...

2. Външният вид на Асистента може да е творение на въображението на главната героиня - русокосо биши в хавайска риза (ризата от епизода ми се видя не точно хавайска, а просто ярка и шарена :lol: ).
Истинският асистент е може би едно от тези shape-shifting кучета.

BANG!
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Авг 14, 2012 2:49 pm 
Аватар

:headbang2:

Мдам, този епизод задължително минава към миналото. А на въпрoсът чие дело е - на феите разбира се (тези малки гадни пилещи мозъка създания xD)

А моята логическа грешка е, че приех че се движим само от миналото към "уж" настоящето (и после обратно). Вината за това беше на часовника - тъй като е нещо, което реално е съществувало до онзи конкретен момент в миналото (въпреки неведомите пътища на "настоящето" xD) и нашата героиня предварително е имала представа за неговото физическо съществуване. Познаването на асистента означава, че освен назад, феите са оплели нишките и за напред (само че ние не го виждаме) ... Което има логика - в крайна сметка щом можеш да разклоняваш настоящият момент и да връщаш времето назад - близко е (стига да има кой да се сети @.@) да можеш да го направиш и в бъдеще време :/// Както се казва - някой много-много ама наистина много здраво е омазал нещата (предвид че всеки един от клонингите имаше предчувствие за Хавайката) ... и се връщаме за идеята за геноцид xDDD

Естествено винаги има място за творческа свобода. Като се почне "ние живеем в измислен свят", чиито правила тепърва ще ги уточним кой ги диктува - феите ли, хората ли ... или някой от главните герои ... може би???

This is wrong on sooooo many levels :lol:

PS Т.е от целия епизод разбрахме колко труднo се стига от точка А до точка Б ако на пътя ти има феи, които искат сладко x.x

Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Авг 18, 2012 3:27 pm 
Аватар

Не, не всеки един от клонингите? Аз лично отписах хавайката като "в един от лууповете тя наистина е намерила асистента, но МГС* са я спрели и са я луупнали пак". Изглежда достатъчно просто описание на събитията, а в тази мешаница, която е всяка история с пътуване във времето, предпочитам възможно най-простите обяснения.

Честно казано, реших, че точно тогава е и изгубила и часовника.

Но да, чакаме следващия епизод.

П.П. само не ми става ясно хронологията на арката с доуджините. Имайки предвид, че косата ѝ не ѝ помагаше, предполагам че е преди отрязването на косата, но... след асистента ли е? Ах, искам арка за след отрязването на косата <3 обожавам коси, които си имат свой собствен живот.

*МГС = малки гадни създания. Всеки, който е видял Нарния рефърънса, high five xD

edit: http://en.wikipedia.org/wiki/Romeo_Tanaka
oh god suddenly everything makes sense

МнениеПубликувано на: Нед Авг 19, 2012 8:53 pm 
Аватар

много ме издразни как повториха целия предишен епизод, само добавиха и промениха някои сцени
и wtf стана в края :lol: феите просто са искали сладки или са помагали на Joshi-san или са експериментирали

времеви парадокс = куче, explains everything :lol: тва аниме все повече ме хвърля в тъч с всеки следващ еп

Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Авг 20, 2012 5:19 am 
Аватар

Парадоговете убиха всичко човешко у мен =))

Иначе, на мен ми хареса как предишният епизод бе мешавица, а този беше абсолютно директно представен, при все че практически повториха предишния. Беше много приятно направено. Ммм, и разбирам защо асистента е толкова готино изглеждащ. Честно казано, отхвърлих тази теория... поне за останалото бях прав.

П.П. Тази идея за човек, напасващ се по това, което останалите мислят за него... струваше ми се твърде out there, че да е истина. Бях забравил, че авторът е ТОЗИ Ромео. My bad. Страхотна идея е. Трябва да прочета Yume Miru Tsukuri някой ден.

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
 Страница 6 от 9 [ 125 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]