Дата и час: Вто Фев 11, 2025 5:07 pm

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Страница 1 от 7 [ 97 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Space Battleship Yamato 2199 OVA (2012)
МнениеПубликувано на: Пон Авг 06, 2012 10:22 am 
Аватар

Изображение

Заглавие:Uchuu Senkan Yamato 2199 (OVA) | 宇宙戦艦ヤマト2199
Тип: OVA
Епизоди: 26
Излъчване: 07.04.2012 до 29.09.2013
Жанр: Action, Adventure, Sci-Fi, Military, Space Opera
Производители: Xebec, AIC
Web: AniDB, MAL

Резюме:
Set in the year 2199, an alien race known as the "Gamilas" unleash radioactive meteorite bombs on Earth, rendering the planet's surface uninhabitable. Humanity has retreated into deep underground cities, but the radioactivity is slowly affecting them as well, with mankind's extinction estimated in one year. Earth's space fleet is hopelessly outclassed by the Gamilas and all seems lost until a message capsule from a mysterious crashed spaceship is retrieved on Mars. The capsule yields blueprints for a faster-than-light engine and an offering of help from Starsha of the planet Iscandar in the Large Magellanic Cloud. She says that her planet has a device, which can cleanse Earth of its radiation damage.

(С малки съкращения това всъщност е описанието на оригиналния Space Battleship Yamato от Wiki, но съвпада с точно с това на новото заглавие.)

И до тук стигна ентусиазма и знанията ми да как се прави визитка на аниме :lol:

Личното ми мнение:

Доста як reboot на класическата space opera от 1974. Не че съм гледал оригинала (само игралния филм от 2010), но това си е яко и е правено по класическите формули за такова заглавие!
Ако не друго - картинките, битките, приключенските елементи, анимацията и механичния дизайн ме радват много тук.

Излезли са преведени само 4 серии (и ще излизат адски бавно, а после ще бъдат обединявани във филми), но за феновете на space opera-та си струва да им се хвърлят един поглед и в този недовършен вид.

Изображение

Последна промяна velush на Сря Окт 30, 2013 12:29 pm, променена общо 2 пъти

I think you should shoot him instead

BANG!
 Профил  

Заглавие: Re: Space Battleship Yamato 2199 OVA (2012)
МнениеПубликувано на: Пон Авг 06, 2012 2:58 pm 
Аватар

Това аз си го гледам ... по-скоро заради доброто старо време де, но нищо ^^

С почти всичко свикнах до момента, защото с хубавите неща принципно се свиква по-бързо <3 Пък и по-новите картинки са си просто по-добри визуално пипнати картинки (особено кадрите на Земята *-*). Но честно казано чара дизайнът ми отне време да го преодолея (3 сезона и 2 филма си казват думата >.<). Остава ми само надеждата, че правенето на римейк на една от най-емблематичните space operas (ever) ще спре сценаристи/режисьори и какво ли още не, да забъркат някоя каша. Жалко само че Матсумото не участва и това някак си си пролича (поне на мен ми липсва ;-;)... Както и да е, велуш е прав тук - който харесва space operas е хубаво да метне едно око така или иначе (но пък знам, че повечето от вас няма, така че ... xD)

Сенсеят си остават по-по-най (на всеки кораб трябва да има по един пияница все пак xD). И червеното роботче ^///^ Не че Капитанът не е образ, но той определено има по-друг чар и друга роля. Мдам, може би трябва да си пусна старите серии докато чакам излизането на Овичките ...

И сега като сравнявам - дамите в тези костюми наистина изглеждат добре *-* И при това без да вкарват някакъв фенсървис в това (Muv-Luv) и изглеждат нормални (доживях и такова нещо да похваля xD). Слава богу, всичко са запазили така както трябва да е... Не знам, но като че ли това е най-важното ^.~

PS Iscandar е все така красива *-*

Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Авг 06, 2012 5:24 pm 
Аватар

Излязоха още две серии (на друга група), но са 1080p и няма да тръгнат при мен.

BANG!
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Авг 06, 2012 7:03 pm 
Аватар
TokiSubs

Изглежда добро аниме за ценителите на Sci-Fi, Space работите, ама аз не ги ценя и едва ли ще го погледна. :?

Иначе, така като гледам, се опитват да внесат стилът на старите анимета в това заглавие.

Никой няма да дойде и да ни спаси, ако ние самите не искаме да се спасим.
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Авг 07, 2012 12:21 pm 
Аватар

Ми не точно да "внесат", а по-скоро да update-нат малко стария стил.

svenxxx
Цитат:
ама аз не ги ценя и едва ли ще го погледна

Хайде де, само 6 серии са засега...толкова ли трудно ще ти се откъснат от сърцето? :lol:

Апропо, аз имам някакъв технически проблем със субтитрите на 5 и 6-ти епизод. Някой да има линк само към превода?

BANG!
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Авг 07, 2012 4:22 pm 
Аватар

Може би щеше да е по-яко да запазят стария арт, макар че и така е много красиво по моите критерии. :thumb:

МнениеПубликувано на: Вто Авг 07, 2012 8:08 pm 
Аватар
TokiSubs

velush написа:
Хайде де, само 6 серии са засега...толкова ли трудно ще ти се откъснат от сърцето? :lol:

Не знам. Толкова ли е добро, че да си заслужава гледането? Трябва ми нещо върховно, че да се зарибя по такива анимета. Това има ли качествата, за да го направи?

Никой няма да дойде и да ни спаси, ако ние самите не искаме да се спасим.
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Авг 08, 2012 10:08 am 
Аватар

За теб не знам...мен ме зариби да го гледам.

Картинките са хубави, битките са хубави...мацките са хубави :lol: .

Честно казано не мога да си представя как аниме фен може да не го хареса това.

BANG!
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Авг 08, 2012 11:46 am 
Аватар

Ще изчакам да излезе цялото, наистина изглежда добро *-*

МнениеПубликувано на: Сря Авг 08, 2012 11:59 am 
Аватар

Май ми е крайно време да изгледам тази поредица :lol:

МнениеПубликувано на: Чет Авг 09, 2012 8:50 am 
Аватар

velush написа:
И до тук стигна ентусиазма и знанията ми да как се прави визитка на аниме :lol:

Спокойно, справил си се добре. Темата е отлична. :D

Но не мога да не се съглася с CLC....
crazy_little_crow написа:
PS Iscandar е все така красива *-*

Даже като че ли в това ново заглавие най ми харесва. Пленителна е. :blush:

Иначе Sven-е, Велуша препоръчва добри заглавия. Пък това е reboot, тоест не са сменяли историята, просто са я подобрили. А и говорим за класическо заглавие в този жанр или поджанр, не знам как да го нарека, дало насока за много други анимета от едно време. :) Най-малкото поне заслужава уважение. :)

Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Авг 09, 2012 12:03 pm 
Аватар

Вчера изгледах първите две серии от оригинала (апропо, страхотно реставриран релийз на Central Anime)...
Wow скокът не е само на ниво графика (което е разбираемо за ТВ продукт от 1974), обновеният сюжет е доста по-реалистичен и политико-военно-икономически насочен. Реакциите на героите са също по-човешки. Примерно Kodai не изпада в маниакално повторение на едно и също "Защо не тръгваме, защо не тръгваме, защо не тръгваме!" (явно представата от 1974 за силна емоция...дали за нея не е виновен Уилям Шатнер и ролята му в Star Trek :lol: )
Оправени са и разни логически грешки - примерно там Yamato почва да се тресе още преди да е започнала бомбардировката.
Май само докторът е по-голям сладур в оригинала (особено като се бори с прасета) :lol: .
Малко странна беше и историческата справка във втори епизод. Там се казваше, че американците са изпратили над 1000 самолета, за да го потопят...всъщност са били само 300 от трите самолетоносача, които са били в района.

Искам да подчертая нещо. Новото OVA не е начин да се преправи и заличи поредицата от 1974!
Някой с голямо търпение и любов е преровил целият обемист материал и е извадил най-ценното и емблематичното, коригирал е по-малките грешки, премахнал е по-грубите и е запълнил празнините. Голямата част от сцените и диалозите са буквално идентични с оригиналните. Добавените сцени само слагат повече обем и реализъм.
Примерно как изглежда един функциониращ подземен град, а не застиналото футуристично slide show от старите серии, или церемонията по изпращането на Yamato с речта на капитана (съставена от негови оригинални монолози и мисли на глас) или пък разнородната тълпата от персонажи, която демонстрира колко многолюден е екипажът...факт който не личи много във версията от 1974.

Ако е възможно сега уважавам дори още повече Space Battleship Yamato 2199 OVA. То не само дестилира най-добрите идеи от оригинала, но и му придава съвременен вид, който може да съперничи с най-мощните конкуренти от жанра, като Gundam Unicorn (е, като графика 2199 не може да го пребори...но като история, динамика, мащаб на действието) или да кажем малко по-дъртите Gunadm 00 и Macross Frontier.
Т.е. подход съвсем различен от Star Wars-ското "Натрупай там колкото се може повече нови специални ефекти!".

Апропо, имам някакъв проблем със субтитрите на 5-6-ти епизод от релийза на LazySlav, в които те не ми се показват.
Пробвах да ги експортна с MKVExtractGUI (и инсталиран MkvToolNix), не ще...пробвах да ги demux-на с MkvToolNix...резултатните MKS не се отварят от програма за субтитри, която уж може да работи с такива (AegisSub).
1. Някой разбирач тук да може да ги просвирва и евентуално да ги demux-не и конвертира за мен в подходящ формат?
2. Някой да има линк към работещи субтитри за тези епизоди?
Ако са на руски (тук - http://www.fansubs.ru/ има само за първи и втори) или френски пак ще се оправя.

BANG!
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Авг 09, 2012 12:22 pm 
Аватар
Ecchi Warrior

velush написа:
Някой с голямо търпение и любов е преровил целият обемист материал и е извадил най-ценното и емблематичното, коригирал е по-малките грешки, премахнал е по-грубите и е запълнил празнините. Голямата част от сцените и диалозите са буквално идентични с оригиналните. Добавените сцени само слагат повече обем и реализъм.

С думи прости както не съм гледал стария и реша да гледам новия няма да изпусна нищо важно?

Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Авг 09, 2012 12:32 pm 
Аватар

Belgarion
Цитат:
да изпусна нищо важно

На базата на 4-те серии, които съм гледал - няма да изпуснеш нищо...дори ще получиш повече информация.

Ъъъ и главните мацки май са в пъти повече :lol: - все от сериозен военен тип, без MOE-вщити. Изключение от последното прави медицинската сестра. :lol:

BANG!
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Авг 09, 2012 1:36 pm 
Аватар

velush имам същият проблем със субтитрите и ... ;/// Явно просто самият релийз не е направен както трябва >.>

А мед. сестрата върви в комплект със Сенсея, котката и малкия червен робот x333 Та затова ... xD
Ако ги обособим като отделна група, сигурно това ще трябва да са най-големите "шматки" на кораба XD (т.е комедийният ефект)

Иначе - нищо не е изпуснато за момента от старите серии ^.~ (освен някои малки промени, които спомена и велуш - примерно хиперболизираните реакции от онова време xD). Анимацията няма да я хваля повече - все пак къде е 74-та, къде е 2012-та ... Проверила съм ги до 4-ти епизод на Овата и мисля да не ги закачам повече x3 (стaрите серии имам предвид). Определено са се постарали и то много в направата на римейка. Мисля, че заслугата е на Izubuchi Yutaka <3 (за историята), но както се казва това в крайна сметка е работа в екип ^.~

В заключение - happy fangirl is very~very happy *-*

Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
 Страница 1 от 7 [ 97 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]