Дата и час: Сря Фев 19, 2025 11:46 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Страница 18 от 25 [ 361 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 25  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: НАДценявани и ПОДценявани анимета
МнениеПубликувано на: Нед Юли 22, 2012 11:29 pm 
Аватар

dmx94 написа:
Прехвалено е за мен Cowboy Bebop!Нищо в това аниме не ме грабна! :o Може би съм имал големи очаквания.

Мен ми он-холд от 2 години на 3-4 еп. :D , както и Evangelion... не ме грабнаха с нач епове , ама нали са мега-дрил популярни ще им дам шанс некой ден :)

:icecream:

А КХР го намесих в дискусията без да искам, просто щото него гледам в момента и съм на таз вълна...Мисля ,че е точно толкова популярно колкото си заслужава, а изгледалите първите 30тина епа трябва да им дадат орден за търпение. В мом съм към 140 еп. и историята стана изкл интересна. :hat:

МнениеПубликувано на: Пон Юли 23, 2012 2:55 pm 
Аватар

>Madoka е супер прехвалено. [...] Прекалено извратено е дори за японец :pokey:
явно че не, съдейки по рейтингите, продажбите и наградите. Каквото и да мислиш за идеята, трябва да признаеш, че техническото изпълнение бе на ниво.

>Cowboy Bebop и на мен ми беше мега скучно.
То е прехвалено единствено и само в САЩ. Там то си е иконично аниме. Явно има нещо в американския манталитет, което ги кара да го харесват.

>Higashi no Eden също получи повече внимание от това което реално му се полага.
Saaaa...

>Lucky Star - толкова :headbang2:
Not your type, definitely. Не е зле анимето, но хората чуват, че било много харесвано, гледат го без принципно да харесват такъв тип анимета, и после го плюят. Странна реакция, мен ако питаш. Все едно, не е като да е прехвалено от години насам.

>Soul Eater - Ми да първите епизоди бяха шарениика и представиха интересни герои, но от тук нататък, няма нищо!
no shit. Даже и феновете му не смятат, че втората половина ставаше за нещо.

МнениеПубликувано на: Пон Юли 23, 2012 9:50 pm 
Аватар

erejnion написа:
явно че не, съдейки по рейтингите, продажбите и наградите. Каквото и да мислиш за идеята, трябва да признаеш, че техническото изпълнение бе на ниво.

Обзалагам се че до 1-2 години ще имаме няколко Мадока клонинги. Тогава със сравнението ще си проличи колко точно заслужава. Признавам, че имаше интересни похвати, но просто прекалиха. За средностатистическия фен би следвало да е по-скоро отблъскващо, но по непонятни ми причини, крайностите в анимето се възприеха като много иновативни и граничещи с гениалност -.-

МнениеПубликувано на: Пон Юли 23, 2012 10:18 pm 
Аватар

Аз като фен на старите ще кажа, че има цели групи от надценявани и подценявани заглавия. Масово се гледат нови и им се дават по - високи оценки, докато има супер добри стари анимета, които дори са леко позабравени.

МнениеПубликувано на: Пон Юли 23, 2012 10:28 pm 
Аватар

anibalance, евалата!
Майната им на новите!

МнениеПубликувано на: Пон Юли 23, 2012 10:58 pm 
Аватар

faye написа:
erejnion написа:

Обзалагам се че до 1-2 години ще имаме няколко Мадока клонинги. Тогава със сравнението ще си проличи колко точно заслужава. Признавам, че имаше интересни похвати, но просто прекалиха. За средностатистическия фен би следвало да е по-скоро отблъскващо, но по непонятни ми причини, крайностите в анимето се възприеха като много иновативни и граничещи с гениалност -.-

И кой ги е възприел като иновативни и граничещи с гениалност?

МнениеПубликувано на: Пон Юли 23, 2012 11:19 pm 
Аватар

^ японската критика. duh.

faye, това са японци... бърка им в психето явно това заглавие, пък и имаше щастието/нещастието и да съвпадне с най-голямото бедствие за последния век там, та го асоциират и с него... А всички знаем Ева клонингите колко добре изкараха. Вече никой не ги помни. Мадока си е на нивото на НГЕ more or less... че то даже, аз пък бих казал, че с НГЕ прекалиха, и че нещата, използвани там, би трябвало да са отблъскващи. Но колкото и да казвам това нещо, не променя реалността че японците вече 20тина години си обожават НГЕ. Затова и не бих се изказал, че НГЕ е прехвалено, независимо от личното ми възприятие на този сериал. Разбира се, тъпо е да сравнявам Мадока и НГЕ преди the test of time да си каже думата, но мисля че ми схващате идеята :lol:

МнениеПубликувано на: Вто Юли 31, 2012 10:25 pm 
Аватар

За да е едно нещо успешно или неуспешно винаги има причина. Обаче хайпът и прекалената любов която получават определени заглавия много дразни останалите, без значение дали са гледали съответното нещо или не. За мен надценени са Харухи Сузумия и Steins;Gate. Мадока е ужасно подценена. За третата най-успешна продукция в историята (с изгледи да стане втора!), с хиляда награди, рекорди и какво ли не, трябваше мотто мотто хайп и всичко. На всичкото отгоре и земетресението повлия негативно на продажбите...

МнениеПубликувано на: Вто Юли 31, 2012 11:32 pm 
Аватар

>Мадока е ужасно подценена

what the fuck am I reading

МнениеПубликувано на: Вто Юли 31, 2012 11:49 pm 
Аватар

Burnx написа:
>Мадока е ужасно подценена

what the fuck am I reading

Изображение

Madoka mai waifu, best animu eva

Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Авг 01, 2012 3:40 am 
Аватар

rurien написа:
[...] Мадока е ужасно подценена.

wait what

...не, сигурно съм прочел грешно.
rurien написа:
За третата най-успешна продукция в историята

wait what

кои са първите две тогава? Евангелион и? Гъндам или Макрос? Или може би имаш предвид нещо на Гибли? Или Бакемоногатари? Или Харухи (което все още е продало повече дискове, разделено между твто и филма)? Не, ти броиш само тв продукциите, само за един сезон, само за първия диск, и имаш предвид Ева и Бакето. Само че това не е съвсем точно мерило за най-успешна продукция, нали?

rurien написа:
На всичкото отгоре и земетресението повлия негативно на продажбите...

е сега вече прекали =)) земетресението, ако не друго, повлия ПОЛОЖИТЕЛНО на продажбите. Даже бих казал, че Мадока нямаше да получи и половината от тези награди и хвалби, ако не бе съвпаднало с това земетресение.

МнениеПубликувано на: Сря Авг 01, 2012 12:53 pm 
Аватар

ТВ продукциите и филмите нямат нищо общо и винаги се броят отделно, никой не сравнява тв аниме с филми на Джибли примерно, те са съвсем друга категория. Как да не е мерило? Няма по-успешна тв продукция от тези трите. До няколко години Мадока може и да мине Баке, съвсем възможно е.

Не мисля, че каквото и да е природно бедствие може да повлияе положително. Когато човек мисли за стоки от първа необходимост надали ще си купи блу-рей.

МнениеПубликувано на: Сря Авг 01, 2012 1:20 pm 
Аватар

Лекциите ми по Математически Увод в Икономиката ми казват, че природните бедствия не се отразяват на търсенето, а на предлагането. Или, иначе казано, хората ще продължат да си купуват нещата, които иначе са си купували. Е, може би не точно по време на бедствието, но първият диск на Мадока излезе месеци след него, нали? Единственият отрицателен ефект е the death toll.

А питаш как може да има положителен ефект? Че как фен на Мадока като теб не е чул за сравненията между Walpurgisnacht и самото бедствие? Бих казал че половината от това, което докара Мадока до легендарен статус в Япония, беше точно земетресението и последвалото тсунами.

МнениеПубликувано на: Сря Авг 01, 2012 2:34 pm 
Аватар

Мисля, че причината за "положителния ефект" от бедствието е очевидна - хората са били по-депресирани и са имали нужда от повече искейпизъм.

I think you should shoot him instead

BANG!
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Авг 02, 2012 2:09 pm 
Аватар

Не знам защо, но мисля, че много детективски анимета се подценяват
от широката публика, или просто не им се гледат такива...

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
 Страница 18 от 25 [ 361 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 25  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]