Дата и час: Пон Фев 10, 2025 8:30 pm

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Страница 8 от 40 [ 586 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 40  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: Kuroko no Basket (пролет 2012)
МнениеПубликувано на: Нед Юни 17, 2012 11:45 am 
Аватар

Kuroko нещо много се дъни..

МнениеПубликувано на: Нед Юни 17, 2012 12:11 pm 
Аватар

Не се дъни човека ми просто му фанаха цаката на пасовете. Аз си знаех още в тоалетната кат се засякоха , че тоя ще го неутрализира по някакъв начин. Сега Кагами ще ни изненадва с талант в 'rage mode'. Според мен ще скача до небето и така ще блокира Мидорима в момента на изстрела.

А Куроко ще трябва да комбинира нещо или измисли напълно нов пас/движение да избегне тоз Такао дюд.

И още нещо, никой не може да се доближи до свирепия изглед на Xanxus, никой. Дори Кагами. :mrgreen:

МнениеПубликувано на: Нед Юни 17, 2012 1:49 pm 
Аватар

То ако не се "дъни" къде ще е интригата изобщо? Логично е да среща все по-добри противници..

МнениеПубликувано на: Нед Юни 17, 2012 4:17 pm 
Аватар

такааам..след 11ти епизод се нахъсах на макс..отначало анимето тръгна хипер реално, но след това което видях в този епизод :doh: аххахахаах изтрел от фала в твоето поле..т'ва и Джордан и Кобе не го могат(всеки път) а некъв келеш в япония го прави. той тоя ще пренапише историята..иначе мноо куул изглежда, признавам си. ще го преживея, важното е епично да е. но това което няма да преживея е " орловото око" и ястребовото око :D такова нещо не съм нито чувала нишо виждала за 18 години на игрището..няма проблем да хиперболизират стрелба или отскок, ама да ми измислят нови неща..пичовете просто са си некви хипер диви пойнт гардове и т'ва е..но както и да е.. анимето still rocks :rocknroll: :rocknroll: :rocknroll:

МнениеПубликувано на: Нед Юни 17, 2012 4:18 pm 
Аватар
TokiSubs

^ Нали знаеш, че гледаш аниме? Нормални са тия неща. :lol:

Никой няма да дойде и да ни спаси, ако ние самите не искаме да се спасим.
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Юни 17, 2012 4:26 pm 
Аватар

знам аз.. и не ми прави впечатление като гледам принца на тениса или нещо друго хиперболизирано..ама като се говори за моя спорт :blush: :blush: :blush: хахха иначе нямам търпение да видя следващия еп..Кагами кви чадъри ше му набие на Зеления..много време няма да го вали ми се струва.. а куроко някъде ми се изгуби в картинката :D

МнениеПубликувано на: Нед Юни 17, 2012 10:24 pm 
Аватар

'чадъри' - тва е неква баскет терминология предполагам :mrgreen: Я Лав разясни, плз...

моят спорт е волейа, ама да видим га ше има аниме и за него...

МнениеПубликувано на: Нед Юни 17, 2012 11:35 pm 
Аватар

Относно реализма, тук и дума не може да става да се сравнява с фантасмагориите на Принца на тениса (поне до този момент). Да не забравяме, че всички тези невероятни отригравания са на ниво ученически спорт. Лично аз съм виждал неведнъж изпълнения от аматьори, които могат да ти скрият шапката, но срещу истински професионалисти няма да имат никакъв шанс. Един от играчите на Сейрин дори каза нещо в същия смисъл. Да, вероятно е преувеличено, но до голяма степен си опира до психиката (както също беше обяснено в епизода, макар и за идентичен случай).
Колкото да "ястребовото око", това е нещо напълно реално в този, а и в доста други спортове. Това е чисто и просто умението да се ориентираш в позицията си спрямо останалите играчи. Разбира се, не всеки ще го владее еднакво добре, но това е малко като в шаха - някои хора мислят с един ход напред, други с по 5-6. А това, че в анимето са решили да го опишат като някакво супер качество и да му лепнат надъхващо име, това е съвсем отделен въпрос. :wink:

МнениеПубликувано на: Пон Юни 18, 2012 12:26 am 
Аватар

не ставаше въпрос само за ориентация..те така го обясниха, че все едно можеш да гледаш отгоре и да в шаха можеш и можеш и да мислиш за напред, но не и в баскетбола. поне не по начина по който можеш да мислиш в шаха.. в баскета мислиш и пробваш, но всичко става според реакцията на противника. ако го финтираш(нещо което ти си мислиш) и той не реагира, ами разбира се, че ще му забиеш на главата..но принципно не можеш да предвидиш движенията или да ги видиш преди да са се случили. има разбира се и логични отигравания. ако на Зона някой се намира еди къде си трябва да направиш еди какво си за да го пратиш еди къде си и така ще има свободно пространство еди къде си. но не става въпрос за това..пак повтарям в баскетбола такова нещо като орлово или ястребово око не съществува. а и добрите пойнт гардове(или наричайте ги плей мейкъри, тия които ти създават положенията и те намират в точното време на точното място казано по най-простия начин) те си се раждат с това. не го тренират и не е задължително играча да е на ниските посзиции, може и център да е. но няма как да видиш или да предвидиш движенията на някой..просто играеш, всяко отиграване си има слаби места и ако знаеш как да контра атакуваш..го правиш. на крачка може да го чадъриш. на финт да не скочиш, но ако не скочиш да вдигнеш ръка иначе ще стреля ин йор фейс. на предна смяна как да пазиш топката за да не ти я откраднат. или ако защитника ти е много добър да играе защита треа да правиш смяна между краката или зад гъбря..сичките тия неща, които хората си мислят,че служат за гъзария в баскета си имат предназначение.... и да...не е толкова нереално, колкото принца. и все пак..аз ти каам, няма пич дето да стреля от всякъде ;) принципно негрите се ебаат с гравитацията и скачат като маймуни, така че т'ва ще го преживея...ама стрелбата от фала в твойто поле става 5 в кариерата ти ако фамилното ти име е Джордан а малкото Майкъл..

DiaDora написа:
'чадъри' - тва е неква баскет терминология предполагам :mrgreen: Я Лав разясни, плз...

моят спорт е волейа, ама да видим га ше има аниме и за него...

Поли, чадър му е българския термин. на всякъде го наричат по различен начин. оригиналното му английско име е Блок. тоест, когато някой стреля и топката се отдели от ръката му(и от цилиндъра МНОГО ВАЖНО), напуснала вече ръката на стрелеца можеш да скочиш и да я блокораш. т'ва е чадъра и лично на мен ми е специалитет, щото преди да си счупя глезените скачах и аз като изтървана... разбира се има си и условия. примерно негрите(не го казвам по някакъв лош начин, аз ги обичам...мор ден евритинк) понеже скачат много сигурно ще се запиташ, защо не блокират топката преди да влезе в ринга. тъй като повечето от тях като скочат главата им излиза на ринга, така че е логично да могат. само че има правило..топката не можеш да я блокираш когато вече е минала връхната си точка..тоест когато вече "пада"..ако все пак го направиш, се пишат 2т. на другия отбор, без значение дали топката е щяла да влезе или не(ти няма как да го знаеш) за това избягват да го правят..та викам си аз дали Кагами няма да го направи, така и така са фантасмагории, могат да спестят още малко истина.. само че да забиеш чадър на някой в баскетбола и особено да отклониш топката по такъв начин, че да се удари в земята или да иде в публиката е едно от най-унизителните неща в тоя спорт. по тоя начин ти унижаваш противника си..бих го сравнила само с да ти забият на главата..тоест..през теб..мноо е гадно! та...още дна фантасмагория.. т'ва за движенията там ония не помня името, бойните изкуства..хахаха просто е невъзмоооожно да видиш самото движение. онзи ден го пробвах на тренировка.. то просто е толкова бързо, че мозъка не може да изпрати сигнали на тялото за да реагират..тоест ти само го виждаш движението и то ако се съсредоточиш. но ноу уей да му реагираш..или треа да си некъв кунг фу майстор деа знам..в моя спорт не стаа! хахаха мнооо оф топик.. сори :hat:

МнениеПубликувано на: Пон Юни 18, 2012 1:12 am 
Аватар

Loveless88 написа:
не ставаше въпрос само за ориентация..те така го обясниха, че все едно можеш да гледаш отгоре
... всяко отиграване си има слаби места и ако знаеш как да контра атакуваш..го правиш.
няма пич дето да стреля от всякъде ;)
.... ако фамилното ти име е Джордан а малкото Майкъл..

За гледането отгоре, струвами се, че беше обяснено чисто фигуративно. Това, да можеш да обхванеш с поглед игрището и да пратиш топката на най-правилното тактически място е нещо основно и го има и във футбол и в тениса, примерно. То, естествено, баскетбола не е статична игра и да правиш такива умопомрачителни пасове си е принципно доста трудничко, но както казах, в аматьорския спорт могат да се видят много "невероятни неща", които да не ти вършат особено работа в професионалния спорт.
Та, като стана дума за далечните стрелби и Майкъл Джордан...

:)

МнениеПубликувано на: Пон Юни 18, 2012 1:39 am 
Аватар

охх гледах само първите 30 сек.на такива стрелби съм се нагледала...не знаеш колко. аз самата имам хвърлям много добре бейзболно и от 10 стрелби от центъра мога поне 1-2 да ти вкарам а ако тренирам и повече..от фала в моето поле пак 1 щи я сложа ако се помъча малко. но тук става въпрос за стрелба. както си се стреля. знам ги аз кви изроди има. върви да видиш Енд 1 (and1) единия прави мелница на 720 градуса и са факири с топката но в НБА не играят.. знам какви диваци има. но нали все пак в анимето се говори на баскетбол.. не за трикове.. та както и да е. въпрос на гледна точка. за мен птиците очи не съществуват. т'ва си е чисто и просто пойнт гарда и са му дали някакво фантастично име. и дори не говоря за пасовете на куроко.. говоря за нашия плеймейкър и този на шутоку. като се има в предвид това, че няма такова нещо като човек без пръсиствие. така че не ти треа да си пойнт гард, за да зебележиш Куроко..тоест няма нищо общо птичето око..

МнениеПубликувано на: Пон Юни 18, 2012 2:34 am 
Аватар

Мисля, че прекалено на сериозно го взимаш... Все едно на рандом шоунен да се дразниш, че героите имат свръхчовешка сила. Ако беше съвсем нормален баскетбол, нямаше да е интересно и нямаше да има сегашната гледаемост. Ако искам нормален баскетбол ще си пусна NBA.

МнениеПубликувано на: Пон Юни 18, 2012 10:39 am 
Аватар

^
x2

Сега като се замисля, те повечето спортни анимета нямат общо с реалността ... тук-таме някое и друго се справя ... ама повечето - не съвсем x3 (не е нещо лошо) Така че .... *-* бтв Хинт за хората, на които не им се струва реалистично - нататък става двойно - така че преценявайте сами xDDD (защото в крайна сметка нашите има да се ъпват още и още и още xD)

Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Юни 18, 2012 11:59 am 
Аватар

DiaDora написа:
'чадъри' - тва е неква баскет терминология предполагам :mrgreen:

Изображение
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Юни 18, 2012 12:17 pm 
Аватар

Мерси хора. Блокове демек както си мислех. Ама 'чадъри' звучи по-така..научно :wink: :D

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
 Страница 8 от 40 [ 586 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 40  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]