|
Дата и час: Вто Фев 11, 2025 10:57 am
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
![](./styles/AeroBlue/theme/images/tl.png) |
|
![](./styles/AeroBlue/theme/images/tr.png) |
|
|
Заглавие: Re: .::Работа с MKVExtractGUI - Извличане на Субтитри от .mk ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Чет Апр 12, 2012 10:31 pm |
![Аватар](./download/file.php?avatar=47888_1447771317.jpg) |
NightWing |
|
![](./images/ranks/rank6.gif) |
|
Ice-Man написа: NightWing написа: Мислиш ли че ще разбера всичко за има няма 2 часа ? Какво значение има за колко време ще го разбереш? ![Surprised :o](./images/smilies/icon_surprised.gif) При всички случаи няма да е за много. По мое време, когато аз започнах да навлизам във фенсуб сферата, информацията за всичко свързано с енкодинг, тайпсетинг и караокета беше оскъдна. А сега за всяко нещо си има най-различни туториали, където хората буквално обясняват как стават нещата като на първолачета! не говоря за работата с MeGUI то или с други програми а за това дали си мисли че ще разбера за има няма 2 часа дали ще пиша в правилната тема или не Аникин направи ако искаш, то ВастоЛорда показа хубав урок, смятам да пробвам събота дано да стане
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: .::Работа с MKVExtractGUI - Извличане на Субтитри от .mk ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Сря Юни 13, 2012 10:13 pm |
![Аватар](./download/file.php?avatar=35280_1393568351.png) |
xPsychOx |
|
![](./images/ranks/rank7.gif) |
Регистриран на: Пон Юли 06, 2009 1:08 am Мнения: 1786 Местоположение: The Fap Cave
|
Значи, ето какво правя. 1. Вадя субтитрите от mkv файла. 2. Отварям Subcreator. 3. Чуквам, open. 4. Намирам субтитрите. 5. Отварям ги и пиша нещо. 6. Чуквам export. 7. И сега какво? В какъв формат да ги запазя за да мога да ги вкарам наново в оригиналното видео? Какви ли не простотий пробвах и нищо не стана. Нещо като хората ли не правя. Ако да, какво е то? И ако всичко дотук е правилно, моля да ми обясните в подробности какво следва, или да ме насочите към някой добър туториал, че тва ми скъса нервите направо.
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: .::Работа с MKVExtractGUI - Извличане на Субтитри от .mk ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Чет Юни 14, 2012 7:14 am |
xPsychOx |
|
Регистриран на: Пон Юли 06, 2009 1:08 am Мнения: 1786 Местоположение: The Fap Cave
|
The_Pretender написа: Как ги искаш да ти ги показва: мукснати с видеото или отделно субтитри и видео файл? Мукснати с видето. Едит: свалих SW, редактирах субтитрите, направо на мястото на английските сложих българските и го запазих в .srt формат. После отварям MKVMerge, избирам си видео файла, там от add, махам отметката на това: После отивам на attachments и избирам субтитрите, обаче на MIME не знам кое трябва да избера. Щот иначе ако не избера нещо, не ми дава да стартирам muxing-а. Едит 2: Ок. Add-вам .mkv файла в mkvmerge, но като се опитам да сложа .srt субтитрите ми дава следната грешка:
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: .::Работа с MKVExtractGUI - Извличане на Субтитри от .mk ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Чет Юни 14, 2012 9:07 am |
![Аватар](./download/file.php?avatar=43498_1419600573.png) |
The_Pretender |
|
![](./images/ranks/rank5.gif) |
|
Линк за теглене на туториал за вграждане на субтитри: http://www.mediafire.com/?31aq58a7kqw00x1Може да го прегледаш ако нещо не си направил както съм показал. Ей сега видях скрийн две, но мисля, че е от версията на програмата или субтитрите са повредени.Това е само ако си следвал точно каквото съм показал.(без шрифтовете, но при .srt arial е основният шрифт) Иначе туториала може да се ползва от начинаещите. П.С. Ако на теб или на вас ви харесат туториалите ми, можете да ме попитате за други неща и да ги обясня. Надявам се да съм помогнал.
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: .::Работа с MKVExtractGUI - Извличане на Субтитри от .mk ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Чет Юни 14, 2012 4:55 pm |
xPsychOx |
|
|
^ Благодаря много за туториала. Обаче сега нов проблем има, но мисля, че този е по-прост за разрешаване. (Следното става в mkvmerge) Зареждам оригиналния .mkv файл (тоест видеото) добавям .аss субтитрите (щот аз направо едитнах оригиналните, които екстракнах от видео файла, без после да ги правя в .srt), оставям всички отметки (тоест сега има 2 вида субтитри, английските и българските), като съм направил субтитрите (българските) по начина, по който е обяснен в туториала ти, и като чукна start muxing става много бързо, но файла е 1,07 MB и няма видео и картина, нито пък субтитри. Знаеш ли защо става така? Имам чувството, че пак нещо не правя като хората.
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: .::Работа с MKVExtractGUI - Извличане на Субтитри от .mk ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Чет Юни 14, 2012 5:27 pm |
xPsychOx |
|
|
^ Еми, па не ми дава никакви грешки. Ето линк с всичките стъпки, които правя. Общо са 11. Click
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: .::Работа с MKVExtractGUI - Извличане на Субтитри от .mk ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Чет Юни 14, 2012 6:12 pm |
xPsychOx |
|
|
KoP3Le7o написа: Брей... Нямам никаква представа... Досега не съм се сблъсквал с такъв проблем. Аз съм с версия 2.4.2 и нямам никакви проблеми. Ако искаш, дръпни като моята версия и пробвай пак по горе описаните стъпки. С твоята версия стана, но ( ![Laughing :lol:](./images/smilies/icon_lol.gif) ) пък сега ми ги изкарва на маймуница в MPC и GomPlayer ама айде това сам ще се опитам да го оправя, щот иначе не е от плеарите. svenxxx написа: Never mind... май си е проблем с mkvmerge-a... не забелязах, че си го запазил в друга директория... http://www.bunkus.org/videotools/mkvtoo ... -setup.exe - това е най-новата версия. Теглиш и нямаш ядове. ![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif) Само да отбележа, че mkvtoolnix не съдържа mkvextract, но аз иначе ще си ползвам другия. Мерси за помоща на всички.
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: .::Работа с MKVExtractGUI - Извличане на Субтитри от .mk ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Чет Юни 14, 2012 7:51 pm |
xPsychOx |
|
|
Ок, предавам се. ![Laughing :lol:](./images/smilies/icon_lol.gif) Преди да започна muxing-а, кой формат да избера на Subtitle Charset? Щот UTF-8 не става. То става де, но пак продължава да ми ги изкарва на маймуница. П.П. Извинявам се за двойното мнение, но като едитнах, никой не писа и за това реших, че така хората ще се усетят, че имам друг проблем. ![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif) Едит: Като избера MACCYRILLIC от Subtitle Charset и после в MPC сложа subtitle style на default ми ги изкарва на български, но пък сега липсват букви. Или примерно, "п"-то ми го заменя с английско "s". ![Confused :?](./images/smilies/icon_confused.gif) Едит 2: Ок, ок. Видях cyrillic-а на subtitle charset, обаче пък сега ми изкача обърната маймуница.
|
![](images/spacer.gif) |
|
|
![](./styles/AeroBlue/theme/images/bl.png) |
|
![](./styles/AeroBlue/theme/images/br.png) |
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|