Дата и час: Вто Мар 04, 2025 1:38 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Страница 1 от 1 [ 6 мнения ] 
Автор Съобщение
 Заглавие: Myfic: Mixed up
МнениеПубликувано на: Сря Май 23, 2012 12:33 am 
Аватар

Mixed up

Всичко тече по една права линия! Всичко върви по тази права линия без край. Всичко се повтаря и завърта, въпреки че тече по права линия. Повтарят се събития, действия, бедствия. Всичко се повтаря. И нищо не е по погрешка, нищо не е объркано. За всичко си има причина, основателна или не, банална или оригинална, грешна или истинна. Всеки успех е причина за дадени събития, всяка грешка е причина за последващите отклонения. Всяко действие, наше или не, променя всяка следваща минута, всяка следваща секунда, всеки следващ миг. И всеки следващ миг е по-запомнящ се от предишния, изпълнен с тези невероятни промени, които всъщност са производна на нашите действия. Производна, която се повтаря не за първи път. Но не и при нас. За нас е един единствен и неповторим миг, който не се повтаря, точно като последващата точка от една права линия. Не е просто един вечен кръг, а миг който ни радва, ядосва, пробужда нови чувства у всеки един от нас. И все пак всичко се повтаря.
Права линия, но в същото време безкраен кръг.

Всяка моя крачка ме среща с нещо ново, невиждано до сега. Всяко запознанство е ново начало, ново преживяване, което завършва по същия начин, по който и всяко друго.
Хора сме. Правим грешки, правим същите грешки всеки ден, всеки ден повтаряме това, което някой друг е сгрешил преди нас. И да знаем, и да не знаем, и да сме предупредени, и да не сме, пак. Защото всичко се повтаря, не за нас, а за света. За нас е ново изживяване, за нас е просто нещо ново. Защо да не сгрешим, защо да не опитаме? Все пак е нещо ново, нещо банално ново. И ето всичко се върти, не само земята, но и хората на нея подскачат лудо в кръг. Вървят по едни и същи улици, стигат до едни и същи места, говорят с едни и същи хора, правят едно и също. Всеки ден живота им се завърта и повтаря.
Тогава защо живота ни е правя линия? Как така баналното е ново, защо кръгът е права линия?
Вървя по улицата. Всяка моя крачка прави деня ми по-различен от предишният, именно защото вчера не вървях по тази улица, а по съседната. Една пресечка по-нагоре, една пресечка по-встрани.
Чета книга. Всяка страница я прави по-ясна и по-красива от преди, именно защото разлиствам напред.
Всеки ден аз съм по-различна от предишният, именно защото вчерашният ден съм го изживяла вече.
Всеки ден слънцето е по-различно, всеки ден.
И аз пак вървя по улицата. Банално новите ми дни протичат по банално нов повтарящ се начин. И какво мога да направя за това?

:baby:

Заглавие: Re: Myfic: Mixed up
МнениеПубликувано на: Сря Май 23, 2012 1:43 pm 
Аватар

Доста черно-бяло си представям описаното. И депресарско, с 1-2 положителни неща. Ако е вид мнение или разбиране или пък атмосфера съм дълбоко несъгласна - отразява може би само живота на хората от тълпата които на повърхността правят каквото веки друг, някак си тесногръди са. А през останалото време гледат на "света" като мрачно или преходно място. Поне това прозира през текста според мен

Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Май 23, 2012 6:30 pm 
Аватар

мммм всъщност идеята е за повторението, това че всеки прави това което някой друг е правил преди него и че няма нищо ново... но все пак е ново защото всеки по отделно го прави за пръв път :)
и да това е нещо като лично мнение :lol:

МнениеПубликувано на: Сря Май 23, 2012 8:01 pm 
Аватар

Стилово... не е чак толкова добро. Е, то с такава идея е доста трудно да се изпипа стилово текста; хем да се повтаря, хем да не звучи зле. Иначе, и текста като цяло си следва същата логика: просто повтаряш известни идеи, но си ги написала ТИ и СЕГА, и затова е нещо ново. Което е готино, и същевременно скучно, и същевременно хич не съжалявам, че съм го прочел, и същевременно едва ли ще се върна да го прочета пак. Което пак си следва логиката на текста ти.

МнениеПубликувано на: Съб Юни 02, 2012 9:45 am 
Аватар

Като за кратичко, става.

Мисля си, че някои думи на други места биха били по-добре, като "истинна" с истинска -> грешна и истинска причина; "живота" да е животът. Даже точно там си сложила "правя", а си искала да напишеш права. :P

Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Юни 03, 2012 4:49 pm 
Аватар

причината може да е грешна или истинна /правилна или грешна причина/.... грешна или истинска /грешна, но реализирана или истинска/ не са антоними в случая .... всъщност можех да напиша грешна или правилна ама това вече си е до подбор на думи в дадения момент...
и мерси, че ми каза, че имам правописни грешки

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
 Страница 1 от 1 [ 6 мнения ] 

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]