|
Дата и час: Нед Фев 02, 2025 8:59 am
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Bleach (manga) - внимание, спойлери!! Публикувано на: Пет Мар 09, 2012 5:01 pm |
|
isena |
|
|
Регистриран на: Вто Сеп 16, 2008 3:02 pm Мнения: 358 Местоположение: DE
|
Рисуването на подобни лица или черти е нещо, през което ВСЕКИ артист минава. Когато рисуваш и гониш срокове е напълно нормално къде за улеснение, къде заради стила да се появяват подобни образи. Не е необходимо да се раздухва проблема до чак такива измерения. Дали има прилика тва зависи от мнението на зрителя. Аз съм свикнала с арта на Блийч и мога достатъчно да преценя дали даден персонаж прилича на друг или не. Има си особени части от лицето - (брадичката, очите, формата на носа, скулите, големината и формата на устата) или структурата на тялото, които се различават. Например в Наруто - структурата на лицето на поне едно 80 процента от героите е една и съща поне за мен. Кишимото използва дори и по-малък брой от "шесте лица"--->За справка Six Faces. Ма всеки си има мнение и предпочтитания, и всеки си има правото да си ги казва, независимо дали останалите са съгласни или не
_________________ ..
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Bleach (manga) - внимание, спойлери!! Публикувано на: Пет Мар 09, 2012 5:16 pm |
|
Ice-Man |
|
|
Регистриран на: Нед Сеп 28, 2008 10:44 am Мнения: 5256 Местоположение: Стара Загора/Варна/Албена/Златни пясъци/София
|
Joy написа: И къде го видя това всичко? По носа ли се различават? По зрелия вид, очите, косите? Брадата, за която единствено признаваш. Формата на лицето също ми мяза. И проклетото едно такова мрачно излъчване, което Кьораку въобще няма, независимо дали е с брада или без. Така че не виждам какво общо има той. Какво общо има Кьораку? И той има брадичка лидера на Ванденрайха има брадичка, Зангецу и той само по това си приличат. Трябва ли дума по дума да пояснявам иронизиращия похват, който използвах, лолз. Брадичката е единственото нещо, по което си приличат. По нищо друго не си! Видяхме лидера на Ванденрайха само в 2 панела! При това във втория панел ясно си личи, че формата на лицето на "лошковеца" няма нищо общо с тази на Зангецу, за справка - пиковете, които дадох на предната страница.
_________________ Powered by SFP+ 650 Gold Modular|ASUS Z170-A|Intel i5-6600K| CM Hyper 212 EVO|CORSAIR DDR4 2400MHz 2x4GB| SAPPHIRE R9 380 4GB|SEAGATE 1TB Barracuda| Samsung 850 EVO 250GB|Fractal Design R5 White Window
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Bleach (manga) - внимание, спойлери!! Публикувано на: Пет Мар 09, 2012 5:45 pm |
|
Joy |
|
|
Регистриран на: Съб Сеп 15, 2007 2:15 pm Мнения: 1029 Местоположение: In the wrong era
|
Не само на мене трябва да ми се говори за иронизиращ похват (: Няма смисъл да се говори с човек, който не възприема и думичка. Аз казах по какво мисля, че си приличат вече.
@ isena - Има го и този момент, така е, но ако в Наруто или която и да е друга манга има някаква обща структура на лицето, на очите и тн, заради самия стил на артиста и... ми то е до тук. Героите са с разнообразни характери, излъчвания, стилове, ама тука имаме двама мрачни и готяни мъжаги с БРАДИЧКИ /и не само/. От друга страна в темата за Наруто не съм видяла когото и да е да се оплаква, че се припознава в другиго, аз самата до сега също не съм се обърквала. А ако има някаква прилика, ще е умишлено. За други манги също важи. А тук всеки втори оприличава един герой на друг. В повечето случаи с основание или поне за тези, които не са кьорави... И това са все хора, които четат съответните манги с години, така че явно не е само до свикването. :> А за мен това е повече от показателно.
|
|
|
Заглавие: Re: Bleach (manga) - внимание, спойлери!! Публикувано на: Пет Мар 09, 2012 6:39 pm |
|
Ice-Man |
|
|
Регистриран на: Нед Сеп 28, 2008 10:44 am Мнения: 5256 Местоположение: Стара Загора/Варна/Албена/Златни пясъци/София
|
Joy написа: Няма смисъл да се говори с човек, който не възприема и думичка. Същото се отнася и за вас, хората оприличаващи всеки на Айзен, а сега и на Зангецу. Безнадежден случай сте. А и не виждам някъде да си използвал иронизиращ похват realist написа: - в тях не става абсолютно нищо. - артът му дори на малкия пръст на ФТ, не може да стъпи.
_________________ Powered by SFP+ 650 Gold Modular|ASUS Z170-A|Intel i5-6600K| CM Hyper 212 EVO|CORSAIR DDR4 2400MHz 2x4GB| SAPPHIRE R9 380 4GB|SEAGATE 1TB Barracuda| Samsung 850 EVO 250GB|Fractal Design R5 White Window
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Bleach (manga) - внимание, спойлери!! Публикувано на: Пет Мар 09, 2012 8:08 pm |
|
hellsing87 |
|
|
|
Леле тази манга е така пропаднала, че тук в форума се обсъждат кой на кого си прилича. , отколкото какво се е случило. То няма и нищо изненадващо в това... нищо не се случва. Добре че я дропнах от три чапа насам, а и незнам дали ще я чета въобще, когато "свърши'.
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Bleach (manga) - внимание, спойлери!! Публикувано на: Пет Мар 09, 2012 8:10 pm |
|
krish |
|
|
|
Хммм... Странна работа, това, че в 2-3 чапа нищо не се случвало, защо ли? Първо мога да кажа, че супер много се кефя на такива страници в които "нищо" не се случва, а това нищо са атаки, които като бъдат анимирани се получава нещо разбиващо... Една от малкото манги в която анимират битките изключително добре именно заради тези "празни" страници. А, сравнение с Fairy Tail не мога да правя защото колкото и странно ( ) да звучи и двете заглавия ми харесват, Щрак
|
|
|
Заглавие: Re: Bleach (manga) - внимание, спойлери!! Публикувано на: Пет Мар 09, 2012 9:40 pm |
|
VastoLorde96 |
|
|
Регистриран на: Сря Май 11, 2011 7:34 pm Мнения: 4127 Местоположение: Lawrence, Kansas
|
Лол... Новият Зангетсу. Само брадичката, а?
_________________ SAVING PEOPLE, HUNTING THINGS - THE FAMILY BUSINESS
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Bleach (manga) - внимание, спойлери!! Публикувано на: Съб Мар 10, 2012 3:05 am |
|
6iblio |
|
|
|
Ice-Man написа: Joy написа: Няма смисъл да се говори с човек, който не възприема и думичка. Същото се отнася и за вас... Хахахах разликата е там, че тук почти всички (от написаното) споделяме горе долу едно мнение, тоест би следвало да говорим някаква истина. Едвали сме се наговорили всички да ти тролваме темата за Белината. Аз се чудя защо хората се опитват да спорят с теб. Аз от много отдавна съм се убедил, че е безмислено и сигурно си забелязал, че си казвам мнението и даже не искам да ми го коментираш (тия неща не ти ги казвам с лошо чувство).
_________________ Naruto
Shakugan no Shana
Shaman King
Yu-Gi-Oh
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Bleach (manga) - внимание, спойлери!! Публикувано на: Съб Мар 10, 2012 4:29 am |
|
Ice-Man |
|
|
|
Ти си пич, и с лоши чувства да ги казваш, няма проблем 6iblio написа: Едвали сме се наговорили всички да ти тролваме темата за Белината.
Е, по мои наблюдения специално в този форум 90% от посещаващите/пишещи в тази тема само хейтват, постоянно недоволстват и т.н. So you get my point, right?
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Bleach (manga) - внимание, спойлери!! Публикувано на: Съб Мар 10, 2012 10:53 am |
|
KoP3Le7o |
|
|
Регистриран на: Съб Яну 06, 2007 4:43 pm Мнения: 9766 Местоположение: J✯O✯J✯O
|
Много я хейтите тая манга, ама продължавате да я четете и изниква въпросът: наистина ли толкова не я харесвате? Някакви коментари от типа "някакъв идва и му реже ръката"... По дяволите, та тия сцени в Блийч не сте ли свикнали да ги гледате? Ами се учудвате все едно за пръв път става... Мене пък оня, дето оприличавате на Айзен, пък ми заприлича на онзи с лилавата коса (май беше с такава) от постера на 4-тия филм (знам, че нямат нищо общо, но не знам защо на него ми заприлича първоначално). И в реалния живот има доста познати физиономии, така че Кубо вкарва и малко реализъм, а вие го плюете, тц, тц! Иначе Белината си ме кефи и си я чета всяка седмица с кеф. Пък и все още авторът си е оставил козове, които поне за мен биха интересни да се разкрият!
|
|
|
Заглавие: Re: Bleach (manga) - внимание, спойлери!! Публикувано на: Съб Мар 10, 2012 12:36 pm |
|
Avador |
|
|
Регистриран на: Вто Апр 04, 2006 2:29 pm Мнения: 1781 Местоположение: София
|
Понеже ме издразниха простите Ви, като ръжена пита, спорове, реших да почна мангата отначало, за да видя разликата със сегашния арт. Е потресен съм, в началото дизайна на героите не е нищо особено, но панелите не са бели/черни, те са пълни с какво ли не. Така че за Кубо, да си добър в тази област явно означава никакъв бекграунд зад персонажите, изчистен дизайн и пластмасови персонажи, за да се ускори правенето на глави. И в началото мангата ми харесва повече, отколкото сега, въпреки че персонажите приличат на извънземни понякога.
_________________ Боже Господи...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|