Дата и час: Чет Фев 27, 2025 7:20 pm

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Страница 6 от 6 [ 88 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: Съвет относно нова PC конфигурация.
МнениеПубликувано на: Пет Мар 09, 2012 3:07 am 
Аватар

Ясно. Вероятно за екстемни PC-та с Rampage IV дъното което споменах - екстремна RAM :)
Сега иначе точно гледах тази: http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16820231558 и се чудех дали да не се подсигуря за бъдещето с малко повечко от онези 2х4, пък и ще е добре дошло като се занимавам с нещо друго покраи игрите, например компресия на видео или моделиране с 3DS Max или нещо подобно. Не се занимавам професионално така че не е фатално де.

МнениеПубликувано на: Пет Мар 09, 2012 3:10 am 
Аватар
AnimeGod

Ако ти омалеят 2х4 винаги може да вземеш още един кит. Ще ти излезнат общо 210 лв. и няма да си пречат с охлаждането.

Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Мар 09, 2012 3:19 am 
Аватар

Така е, но чух че за овърклок не било хубаво да се пълнят всичките слотове. Нищо, ще карам значи с vengeance lp 2x4, в момента съм a-data 2x2 vitesta extreme edition, и не съм виждал да се запълват повече от 3 GB от тях.

МнениеПубликувано на: Пет Мар 09, 2012 3:54 am 
Аватар
AnimeGod

http://www.kaldata.com/68427/Платките-ECS-Z77H2-AX-и-Z77-H2-A2X-бяха-пуснати-в-продажба.html

И малко диаманти като му се сложат става истинско бижу. :)

Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Мар 09, 2012 4:17 am 
Аватар

Добре е това че почнаха да излизат повече от тях за да придобием представа, но тези двете не са за мен, едно че златистите части не подхождат на черно-червената ми тема, друго че ми изглеждат прекалено големи за моята кутия (поддържа само ATX и microATX)

ПС: http://www.asus.com/Motherboards/Intel_Socket_1155/SABERTOOTH_Z77/ - няма повече спор вече! :)

МнениеПубликувано на: Пет Мар 09, 2012 6:04 am 
Аватар
AnimeGod

Скоро не бях влизал в Скай - http://sky.bg/Details.aspx?ID=19791
Определено е по-изгодно от колкото 105 лв. за две плочки - http://nikem-bg.net/computer-components ... ption.html

пс. Дънцето е убиец!

Едит: Пуснаха ги по 1 062 лв. - http://nikem-bg.net/computer-components ... ption.html

Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Апр 11, 2012 9:14 am 
Аватар

Пфу, дъното излезна на пазара и е 400 лв... това е повече от 100 лв. по-скъпо от P67 модела... Дано си заслужава

МнениеПубликувано на: Пон Окт 14, 2013 7:46 pm 
Аватар

Некро-некро 1-2-3 :lol:

Най-сетне след година търсене си намерих работа (отне доста повече време от колкото си мислех :mock: ) с заплата 1000 лв. на месец започнах да сглобявам новата машина. През това време съм преровил доста ревюта на high-end компоненти и като цяло съм следил хардуер индустрията, така че за разлика от декември 2011 когато започнах да си мисля за нова машина сега знам какво искам - the best (с няколко малки компромиса - шум, разход на енергия, и съвместимост с нови и стари игри).

Изкарах голям късмет че фирмата в която работя пазарува от most без ддс и с 15% намаление, така че мога да си позволя доста по-high-енд компоненти от колкото планувах. Вече си купих дънна платка Gigabyte Z77X UP7, процесор Intel Core i7-3770K и механична клавиатура Corsair Vengeance K90. Поръчал съм и рам от Великобритания, 2x8GB кит Crucial Ballistix Tactical Tracer, сега я чакам да пристигне. На 10-ти ноември ще направя голяма поръчка от моста, кутия Cooler Master HAF X (дънната платка не се побира в моя HAF 922, който ще опитам да продам или ще оставя за стария комп), 5 хард диска по 2TB Seagate ST2000DM001, захранване SeaSonic SS-750KM3, blu ray записвачка, и 2-3 CM Megaflow вентилатора. А след няколко дни като пристигне рамта, а може и преди това, ще си поръчам мишка CM Storm Inferno, подложка Cyber Snipa Tracer, и охладител Phanteks PH-TC14PE.

С всичко това ще мога да го стартирам и тествам, но няма да е наистина завършен без видеокарта. Която най-вероятно ще бъде новия AMD Radeon R9 290X, но ще изчакам да видя нереферентните варианти. Аудиокартата ми се иска да е Auzentech X-Fi HomeTheater HD, но не съм много сигурен дали ще намеря от къде да я купя, в момента намирам само една в ebay.de.

Да, знам че се изхвърлям доста и че мога да направя по-евтин компютър със същата производителност, но кеф цена няма, пък и в предвид че мога да го довърша преди края на годината, и че ще карам с него възможно най-дългo, не виждам защо не :)

МнениеПубликувано на: Вто Окт 15, 2013 4:48 pm 
Аватар
AnimeGod

В Плесио я има паметта та не е нужно да се поръчва от вън ако цената излиза същата - http://tinyurl.com/lm9gren

пс. Луд човек да дава 600 лв. за дъно. Честито. :lol: Обаче ме разочароваш с това златно Сеасониче. Как не те е срам да не вземеш платинката хем говориш за тишина... :pokey:
http://www.seasonicusa.com/Platinum_Series_XP2.htm - Златото ряпа да яде.

Изображение

Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Окт 15, 2013 7:17 pm 
Аватар

Да, видях ги платинените, по-точно SS-760XP2, но намерих не малко ревюта из гугъл в които се оплакват от coil whine и се отказах. Един приятел препоръчва Fractal Design Newton R3 800W, уж имало по-добри показатели от SS-760XP2 за същата цена, но все забравям да потърся ревюта да го видя какво представлява :D

Дъното ми излезна 490 лв :) Sabertooth-а вече се не продава никъде, има останали няколко в amazon надценени на близо 600 лв, за тях вече луд човек би дал толкова. Тоя гигабайт може да е по-грозен като няма "броня", но бие Sabertooth-а по всичко друго.

Рамта + доставката мисля че ще излезне почти същата, за 307 лв. я купих и доставката е с gabco, така че ще е евтина. Иначе търсих тук и не намерих да я продават някъде, за това :)

МнениеПубликувано на: Вто Окт 15, 2013 7:38 pm 
Аватар
AnimeGod

NEWTON R3 наистина е на цената на Сеасоника но не съм съгласен че е по-качественото. Предпочитам нещо от производител а не лепонколепач.
• Sanyo Denki San Ace Silent Fan и хибридния режим са неща от които аз не би се отказал заради разлика от +3A.
Edit: Всъщност намерих някво ревю за FD-то - http://www.hardwaresecrets.com/article/ ... eview/1752
За 760W платинка намерих само това - http://tinyurl.com/lzhu7y6
Къде точно си гледал ревю че аз намирам само за златото и безвентилаторните модели?

Тая броня доста я плюят че правила проблеми та определено си взел по-качественото дъно.

Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Окт 24, 2013 5:55 pm 
Аватар

Naruto написа:
Къде точно си гледал ревю че аз намирам само за златото и безвентилаторните модели?

Не помня вече, ровичках разните ревюта из гугъл, видях в едно че автора се оплакваше от coil whine, и същия приятел каза че е намерил още много мнения за това, но не навсякъде било така, така че вероятно е luck of the draw.

Относно ревютата на R9 290X които заливат интернета в момента, направих това набързо за 2 минутки докато шефа не гледаше :D

Изображение

That day, PC builders received a grim reminder...

Рамта ми е пристигнала от Англия, утре сигурно ще я докара Еконт. Поръчах и Phanteks PH-TC14PE охладител от български магазин, но ще почакам 2 седмици за него, че ми се обадиха да ми кажат че им бил в склада не знам си къде в Европа...

МнениеПубликувано на: Сря Окт 30, 2013 6:42 pm 
Аватар

Идеята ми беше да направя Eyefinity с 3 телевизора по 32 инча 1080p. В момента карам с един такъв, Philips 32PFL6605H, супер доволен съм от качеството на картината му и от бързината му в игрите, направо се родих с него. 2 големи проблема ако искам Eyefinity с него са, че рамките са му много дебели, и е стар модел, който не се продава вече. Примирих се че ще трябват 3 нови, пък този ще го подаря на майка да си гледа сапунките по телевизията.

Тук обаче стана лошото. 32 инчови с тънки рамки и 1080p резолюция намерих само няколко модела от LG и Philips, но изглежда нито качеството на картината им е на нивото на моя, нито са достатъчно бързи за гейминг.

И така, изглежда нямам друг избор освен да мина на план Б, три 27-инчови монитори. От 32 до 27 си е голям downgrade, не знам как ще го понеса. От тях, като гледам най-добрия избор е LG IPS277L-BN. Имат доста тънки рамки (1мм реална + 10мм мъртва зона на екрана, но дори с тази мъртва зона май няма други с по-тънки), IPS матрица, 5мс обновяване и 14мс лаг, и разбира се 1080p резолюция, всичко това само за 550 лева. Какво мислите за тези монитори? Някой тука да има личен опит с тях? Искам да знам, дали ще мога на средния да пусна игра, която позволява само 4:3 резолюция (например Touhou) без да я разтегля до широкоекранна. Моят телевизор може, ако тези монитори не могат, no buy :)

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
 Страница 6 от 6 [ 88 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]