|
Дата и час: Пет Фев 07, 2025 2:49 am
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
|
|
|
|
Автор |
Съобщение |
|
Заглавие: Публикувано на: Нед Мар 25, 2007 5:17 pm |
|
Red_Nasmish |
|
|
Регистриран на: Сря Сеп 07, 2005 8:33 am Мнения: 528 Местоположение: In the darkness...
|
SayanMk написа: Recca написа: теорията , че пирамидите били построени от извънземни.... А не ти ли харесва повече новата теория, че пирамидите са били построени на място. Просто Египтяните са владеели строителството в доста по-напреднал стадий, което им е позволявало да правят бетон(!) по здрав от съвременния и съответно са си оформили без проблем пирамидите Саяне, не мога да се съглася с теб за това тръдение. Съставките на обикновенния бетон са цимент (вида зависи от условията на експлатация на бетона), вода, дребен добавъчен материал (пясък - речен, езерен или морски), едър добавъчен материал (всякакви видове - натрошени тухли, чакъл и
т.н.) и добавки към бетона, които са съществената част и увеличават якостта и устойчивостта му.
(powered by "Строителни материали за 9 клас" ; брех, 20на минути търсех учебника, само за да напиша този един ред )
Древните... Да ги наречем по-общо "минерални свързващи вещества" са ограничени в това отношение и със сигурност не мисля, че калта и животинската тор са по-добър заместител например на Пуцолановия цимент, който се използва за елементи, намиращи се под вода и не подложени на замръзване.
Ениуей - в древността общо взето се е използвала глина, примесена с животинска тор. Дори голяма част от великата Китайска Стена е строена по този начин. Нещото, което учудва при пирамидите по-скоро е как са замъкнали каменните блокове до желаната дестинация и още повече - как са ги напсавали един върху друг. И също така - как за бога псакът е е потънал на вътре, след като те направо са трупали отгоре без да полагат основи?!
Интересен е факта и с откритите преди няколко години от Китов тракийски гробници. В една от тях, погребалната камера представлява няколко тонен каменен блок, в който тя е изсечена. Според изследванията и анализите, това е направено на същия принцип като при пирамидите , но доста преди тях
Което говори, че наистина всички се развиваме паралелно, но просто с различия във времето. А и смятам, че стига съм писал неща от строителството, защото само от СГСАГ сме луди да ги знаем.
А да, само да спомена - не се зида с бетон, а с цимент.
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Нед Мар 25, 2007 5:54 pm |
|
SayanMk |
Anime Sekai Kenkyuuin |
|
Регистриран на: Нед Юли 17, 2005 4:40 pm Мнения: 13547 Местоположение: Аниме Световете
|
Selem написа: Защото науката доказва или разбива теориите, следователно науката е над тях.
Gatler x2 си в тая област, а Както казах в първия пост, отворете кутията и мислете малко извън границите на науката. Аз съм говорел само глупости? Ми ти пък ми говориш само общоизвестни неща Скука-мъка.... Разбирам, че учените си имат начини да обяснят кое от кога е, но на мен това какво ми влиза в работата? 1.Това за пирамидите си беше чисто лир. отклонение. Но все пак не виждам как с днешния бетон някой може да направи една Гиза, kato в крайна сметка си от камъни... 2. ъъ, ок, 10х. 3. Кво от това брее -> тука говориме за начина, по който се е стигнало до това време и как на СУМА места по света все още не се е стигнало. Буквално си имаш живи екземпляри от минала епоха в днешно време. Съдейки по тях, може да се предположи какви са били хората преди няколко епохи. Същите тия хора, дето не чакат по половин година за поща. И айде да ти отговоря на въпросите все пак (; - ми не съм виждал чумави, но съм виждал туземец налазен от мравки и мухи; не получавам писма, само мейли, а вече и тях ги отказвам; Идея си нямам - не съм излизал в космоса. Хоризонта е почти плосък та знае ли се. Май не е :-о
Не се заяждам, споря. Ако ти се струва като заяждане, прощавай, нямам го предвид по този начин ^^" Обаче не ми се почва наново спора за това до къде учените са толкова можещи и колко могат всъщност, че не е това темата. Ако ти се спори за това ползвай тая тема -> pun
Recca - бе не е мн далече от темата. Щото като някой се прави, че вижда бъдещето, той си мисли, че се базира на нещо. Ами ако той се базира на тази цикличност, която ни спохожда.... Пф, не, не вярвам в такива хора, но ми е жал за тях, защото имам чувството, че като най-надарени, те са най-изстрадали
VEGGETTO- о, прощавай, че те насилих да ми четеш темата
Намиш - т'ва беше лир. отклонение. В никакъв случай не го твърдя, просто подхвърлям разни мисли, които срещнах наскоро нейде... Обаче мерси за връзката с тракийската гробница. Ест., не е изключено всичко да е копие и предание на търговци/предатели, но пак казвам - едно време не е ставало като днес ^^
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Нед Мар 25, 2007 6:10 pm |
|
Red_Nasmish |
|
|
Регистриран на: Сря Сеп 07, 2005 8:33 am Мнения: 528 Местоположение: In the darkness...
|
SayanMk написа: Намиш - т'ва беше лир. отклонение. В никакъв случай не го твърдя, просто подхвърлям разни мисли, които срещнах наскоро нейде... Обаче мерси за връзката с тракийската гробница. Ест., не е изключено всичко да е копие и предание на търговци/предатели, но пак казвам - едно време не е ставало като днес ^^ [/color] СПокс. Това бе ясно. Просто от вътре почуствах невероятната нужда да отворя големи уста и да покажа, че разбирате ли, много отдавна в една много далечна галактика и аз съм си погледнал урока.
Впрочем - понеже бе намерена и златна маска на негърско лице какато знаете, се предполага, че именно от Египет са пратили човек при Траките, за да бъде научен на технологията на обработка. Но понеже теорията влиза в директен разрез с повече от половината представи за древен Египет, много историци все още я отричат.
П.П. - Ника ми е наСмиш бе хора, не намиш! Почвам да се отчайвам.
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Нед Мар 25, 2007 6:30 pm |
|
BuPyC |
|
|
Регистриран на: Пет Ное 25, 2005 12:05 pm Мнения: 1057 Местоположение: On the runway. I am a Speed Demon !
|
SayanMk написа: BuPyC написа: ами можем да сме сигурни защото ако е имало такава война в земната кора би трябвало да има слой с много висока радиоактивност който ако наистина го имаше щеше да е открит отдавна Toй не каза просто ядрена война, той каза + нещо такова Може да е всичко. Може природата да ги е унищожила. Впрочем смятаната за най-вярна теория е, че Атлантида е потънала заради вулканична дейност(което е равно на +земетръс + цунами и въобще <_< )Isamashii & Вирус(1во мнение) - чакайте малко, едно е днешно време, друго е преди 100 години. За да пристигне едно племе от Азия до България са минавали стотици години все пак, а какво остава за целия свят? Как ще ми обясните тогава подобните им култури? Както и тези в далечни континенти, които никой не е мислил, че съществуват.
по първата част --> начи за да изчезне ТОТАЛНО една цивилизация без да може да остави КАКВИТО и да е следи за в бъдеще ще е нужно точно една масова ядрена война която да протече във всяка точка по земята.. дори и в слабо населените места тоест и селцата колкото и малки да саи пак ще останат части от сгради или някакви малки парченца
тва нещо друго което казваш което може да причини такова изтребване е нещо с размерите на луната да се тресне в земята и да раздроби земната и кора.. тогава всичко ще изчезне
по втората част --> ми докато не са ги открили са били доста различни културите им та дори и ся... я сравни англия и китай или некое африканско племе изолацията едни от други ги е водила по различни пътища а ся при липса на изолация са започнали да се уеднаквяват
_________________ Death God on a Rampage !
The Universe ends where this signature does !
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Нед Мар 25, 2007 7:38 pm |
|
Dunan_Knut |
|
|
|
На мен ми се струва абсолютно възмножно да е имало някаква цивилизация преди нас и да е била унищожена от някакъв катаклизъм.
1. Защо трябва да е имало много хора, за да се е получило така. Може да е имало един остров, на който е имало една добре развита цивилизиция и те да са си се избили там (а.к.а Атлантида ) Както казахте, би имало доказателсвта, които хората биха намерили. Да ама не. Защото човек вярва ли си в нещо има невероятната способност да си затваря очите пред някои факти и да преиначава други, така че да му отиват на теорията. Знае ли сe от кво са умрели динозаврите? Ми не.... ми ако е от атомна война примерно и просто доказателствата за това се пропускат, защото звучи абсурдно. Ние сме най-великите, най-нагоре в стълбицата. Не можем дори да си помислим, че някои хора преди нас са постигнали повече. Е може и така да е найстина. Не знам.
По-скоро вярвам, че човечеството не се развива, ами деградира. Като виждам как живеем в сравнение с животните. Правим ненужни неща, създаваме изкуствени закони, свръхпопулация, замърсяване, войни, самоубийства.... Кое животно би се самоубило .. Не вървим към върхова точка, а по-скоро към дъното, а после като го достигнем, ще започне пак изкачаване на горе.
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Нед Мар 25, 2007 7:48 pm |
|
Recca |
|
|
|
Dunan_Knut написа: Кое животно би се самоубило
чувал съм , че лебеда....те нали са по двойки и ако умре едното дживотно и другото спирало да яде и се гътвало ...ама не съм сигурен
иначе съм съгласен с останалото , което казваш ^^
_________________ Yin and Yan are one. "Лудите, лудите - те да са живи!" A true man knits his own destiny...
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Нед Мар 25, 2007 7:58 pm |
|
Selem |
|
|
Регистриран на: Нед Мар 18, 2007 12:46 pm Мнения: 445 Местоположение: София
|
При папагалите Неразделки познай какво става като разделиш една двойка .Стресираните животни спират да ядат и умират.....А за всички лоши неща които написа, ще кажа че се пораждат само от 1 разлика с животните - интелект.
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Нед Мар 25, 2007 8:17 pm |
|
Dunan_Knut |
|
|
|
което значи ли, че интелектът е хубаво нещо?
ПП: сега се сетих и за китовете. Е добре де, ама ние го правим доста масово и по доста колоритни начини.
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Нед Мар 25, 2007 8:45 pm |
|
Dark_Shine |
|
|
|
BuPyC написа: SayanMk написа: BuPyC написа: ами можем да сме сигурни защото ако е имало такава война в земната кора би трябвало да има слой с много висока радиоактивност който ако наистина го имаше щеше да е открит отдавна Toй не каза просто ядрена война, той каза + нещо такова Може да е всичко. Може природата да ги е унищожила. Впрочем смятаната за най-вярна теория е, че Атлантида е потънала заради вулканична дейност(което е равно на +земетръс + цунами и въобще <_< )Isamashii & Вирус(1во мнение) - чакайте малко, едно е днешно време, друго е преди 100 години. За да пристигне едно племе от Азия до България са минавали стотици години все пак, а какво остава за целия свят? Как ще ми обясните тогава подобните им култури? Както и тези в далечни континенти, които никой не е мислил, че съществуват. по първата част --> начи за да изчезне ТОТАЛНО една цивилизация без да може да остави КАКВИТО и да е следи за в бъдеще ще е нужно точно една масова ядрена война която да протече във всяка точка по земята.. дори и в слабо населените места тоест и селцата колкото и малки да саи пак ще останат части от сгради или някакви малки парченца тва нещо друго което казваш което може да причини такова изтребване е нещо с размерите на луната да се тресне в земята и да раздроби земната и кора.. тогава всичко ще изчезне по втората част --> ми докато не са ги открили са били доста различни културите им та дори и ся... я сравни англия и китай или некое африканско племе изолацията едни от други ги е водила по различни пътища а ся при липса на изолация са започнали да се уеднаквяват
Съжалявам, че ме нямаше и неможах да пиша повече, защото много ми харесва да споря с хора отстояващи своето мнение!
Та така ще задам следния въпрос свързан с писанията ми преди малко!
BuPyC Ти можеш ли да бъдеш сигурен, че човешката раса при самоунищожение не е загубила нацяло своята планета та търсиш и доказателства в земната кора
И след това планетата не се е образувала пак!
Та, той и за слънцето има много хипотези как се е обрезувало ама няма доказателства, затова не можеш да отречеш, че земята не се е унищожавала и образувана няколко пъти - следователно не можеш да отречеш теорията ми
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Нед Мар 25, 2007 9:30 pm |
|
Nilion |
|
|
Регистриран на: Вто Авг 30, 2005 3:38 pm Мнения: 4992 Местоположение: sofha-ha Състояние : присхически болна
|
Ам това, което ти мислиш, че го има/предначертан път/ не е ли едно и също със съдба? ??
За мен просто човешкото съзнания успява да се развива еднакво, но според различен часовник. Особенно ясно е в легендите. Лично аз се кефя на това и вярвам, че наистина си има подсъзнателно предначертан път, който всеки се стреми да следва ^-^ Иначе да си кажа - в момента съм изморена и прегряла от учене
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Нед Мар 25, 2007 9:57 pm |
|
SayanMk |
Anime Sekai Kenkyuuin |
|
Регистриран на: Нед Юли 17, 2005 4:40 pm Мнения: 13547 Местоположение: Аниме Световете
|
BuPyC написа: ...
Хехе, не искам и аз да повдигам надеждите си за атлантида, но нека все пак да ти успоря, че търсиш доказателства само по земната кора. Това не е лошо, но земна кора има и под водата. МН мН МН МН!!! под водата (; Човек до къде е стигнал? До никъде. Най-дълбоката точка е 11 километра, кой знае какво живее там. Току-виж попналя някоя годзила или дракон. Видяхте ли новината за откритото животно близо до япония, което е от род акули(май) и е с около милион години история. Живяло толкова надълбоко и на такива налягания, че при изкарването му на 'нашия свят' умряло. Та представи си следното: Пирамидите са 'заляти' от пясък. Мннн на дълбоко. Майските обрасват в джунгли или биват затрупани от вулкани. 2-3 континента потъват. Вятъра и бурите си казват думата. Идва поредната ледникова епоха. Отминава. Земятя е тотално реконструирана. Това разбира се, става в продължение на около 100тина хиляди години... Ми кой ще разбере, че ние някога сме живели? Никой. Дори и с днешните технологии ти не можеш да предречеш кое къде е било преди 100К години, нито можеш да се гмурнеш достатъчно дълбоко, нито можеш да се заровиш в камък... Тепърва има да се правят открития и всяка година се правят. Самият ужас идва от това, че някои дори не се обявяват, защото ще бъдат унищожени за слава един вид.... Един от най-добрите ми приятели учи археология 2ра година, братовчед ми завърши магистратура. Все нещо ми разправят от разни ракопки. Намират - запазват и продължават. Ние чуваме за откритието 10тина години по-късно примерно... Амм, отплеснах се.. ^^"
Нилион- не бих го нарекъл съдба. Откровенно... бих го нарекъл ограниченост ^^' Нищо лично.. Просто човечеството се развива сходно, защото е ограничено до това. Не може да прескочи прага на 'себе си', че да открие другите... Смятам, че ако реално човечеството бе 'цивилизовано' в идеалистичния смисъл на тези думи, щяхме отдавна да се разхождаме по луната, а не да мислим как да вземем повече от свършващия петрол ^^"
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Нед Мар 25, 2007 11:04 pm |
|
Dark_Shine |
|
|
|
SayanMk написа: BuPyC написа: ... Хехе, не искам и аз да повдигам надеждите си за атлантида, но нека все пак да ти успоря, че търсиш доказателства само по земната кора. Това не е лошо, но земна кора има и под водата. МН мН МН МН!!! под водата (; Човек до къде е стигнал? До никъде. Най-дълбоката точка е 11 километра, кой знае какво живее там. Току-виж попналя някоя годзила или дракон. Видяхте ли новината за откритото животно близо до япония, което е от род акули(май) и е с около милион години история. Живяло толкова надълбоко и на такива налягания, че при изкарването му на 'нашия свят' умряло. Та представи си следното: Пирамидите са 'заляти' от пясък. Мннн на дълбоко. Майските обрасват в джунгли или биват затрупани от вулкани. 2-3 континента потъват. Вятъра и бурите си казват думата. Идва поредната ледникова епоха. Отминава. Земятя е тотално реконструирана. Това разбира се, става в продължение на около 100тина хиляди години... Ми кой ще разбере, че ние някога сме живели? Никой. Дори и с днешните технологии ти не можеш да предречеш кое къде е било преди 100К години, нито можеш да се гмурнеш достатъчно дълбоко, нито можеш да се заровиш в камък... Тепърва има да се правят открития и всяка година се правят. Самият ужас идва от това, че някои дори не се обявяват, защото ще бъдат унищожени за слава един вид.... Един от най-добрите ми приятели учи археология 2ра година, братовчед ми завърши магистратура. Все нещо ми разправят от разни ракопки. Намират - запазват и продължават. Ние чуваме за откритието 10тина години по-късно примерно... Амм, отплеснах се.. ^^"
Нилион- не бих го нарекъл съдба. Откровенно... бих го нарекъл ограниченост ^^' Нищо лично.. Просто човечеството се развива сходно, защото е ограничено до това. Не може да прескочи прага на 'себе си', че да открие другите... Смятам, че ако реално човечеството бе 'цивилизовано' в идеалистичния смисъл на тези думи, щяхме отдавна да се разхождаме по луната, а не да мислим как да вземем повече от свършващия петрол ^^"
Добри разсъждения!
Хареса ми това, като каза че хората са ограничени!
Доказателство е, че неможем да използваме пълния капацитет на нашия мозък!
Добре е че аз съм нечовек !
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Нед Мар 25, 2007 11:12 pm |
|
Recca |
|
|
|
Dark_Shine написа: Хареса ми това, като каза че хората са ограничени! Доказателство е, че неможем да използваме пълния капацитет на нашия мозък! Добре е че аз съм нечовек !
въпроса не е , че използваме малка част от мозъка си , а това как я използваме.......90% от хората , които познавам (естествено незнам дали са толко....но много от тях..) вярват само на това , което могат да видят и барнат....ако тръгна например да им говора за нещо от тази тема , сигурно ше ме гледат сеедно съм извънземно , емммм......ко да ги направа , кат нямат грам въображение ......до някъде си го обяснявам , че хората се страхуват от това , което не разбират и го избягват.....но де да знам
_________________ Yin and Yan are one. "Лудите, лудите - те да са живи!" A true man knits his own destiny...
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Нед Мар 25, 2007 11:35 pm |
|
pisulka_sensei |
|
|
Регистриран на: Съб Окт 14, 2006 4:17 pm Мнения: 3049 Местоположение: In Silent Hill, in the Grand Line's TOKYO-3 city... in the 3-4 Oonizuka's classroom...In a coffin.
|
Recca написа: Dark_Shine написа: Хареса ми това, като каза че хората са ограничени! Доказателство е, че неможем да използваме пълния капацитет на нашия мозък! Добре е че аз съм нечовек ! въпроса не е , че използваме малка част от мозъка си , а това как я използваме.......90% от хората , които познавам (естествено незнам дали са толко....но много от тях..) вярват само на това , което могат да видят и барнат....ако тръгна например да им говора за нещо от тази тема , сигурно ше ме гледат сеедно съм извънземно , емммм......ко да ги направа , кат нямат грам въображение ......до някъде си го обяснявам , че хората се страхуват от това , което не разбират и го избягват.....но де да знам
Ами според мен човек може и да полети, може и Чък Норис да надмине, стига да развива себеси а не машините...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|